Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM NE YAPABİLİRİM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
6.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bimer'e ve cimere durumu detaylıca evraklarıyla anlat.

devlet kanalından direk destek versinler. dene şansını.
  • Bence de durum böyle cereyan etmedi, sülün osmanın lafı geldi aklıma, ben sadece beni kazıklamaya çalışanları kazıkladım. Belki de böyledir.
  • Geçmiş olsun. Borcun iyisi ödemekle derdin iyisi ölmekle bitermiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • researcher12 kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaşlar nasıl böyle olamaz ya bi insan bilerek neden bu kadar borcun altına girebilir bu nasıl bir düşünce? Akıl almak için danışmak istedim buraya belki bir avukata güçlü bir kimseye denk geliriz olayı bilen vasıflı. Gelen yorumlara bak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaw benim aklım almıyor.. ülkede kimlik fotokopisi vermeye dolu kağıda bile imza atmaya korkuyoruz..
    Adam gözünü kapatıp bakkal dükkanı alır gibi "Tüzel" kişiliği olan işyerini aktifi- pasifi ile devr alıyor..
    bunu yaparken bilançosuna bakmak gelmiyor aklına bir kaç devlet kurmuna sormak bile gelmiyor aklına

* deneyimlerimden hileli iflas geliyor aklıma muhtemelen senin üzerinde bir şey yoktur. o nedenle aldın karşı tarafı kurtarmak için..
    * yada (kusura bakmayın) soluduğunuz oksijeni hak etmeyecek kadar saf/temiz kalpli cahil birisiniz !

sana tavsiyem eğer konuda doğru söylüyor dolandırıldıysan... devr bilançon ile reel borçlarını karşılaştır.. dediğin gibi ise aktif-pasif tutmayacaktır.. karşı dava hakkın doğar. tutuyorsa hak etmişsin
  • ORTAK DEĞİŞİKLİĞİNDE SORUMLULUK
    Limited şirketlerde ortaklık yapısının değişmesi çok sık karşılaşılan bir durum. Hisse devri durumunda eski ve yeni ortaklar için bazı durumlarda müteselsil (zincirleme olarak) sorumluluk söz konusu. 6183 sayılı Kanun’un 35’inci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, amme alacağının doğduğu ve ödenmesi gerektiği zamanlarda pay sahiplerinin farklı şahıslar olmaları halinde bu şahıslar, amme alacağının ödenmesinden müteselsilen sorumlu tutuluyorlar.

Örneğin bir limited şirket ortağının ortaklık payını 10 Ocak 2018’de devrettiğini varsayalım. Bu durumda Aralık 2017 dönemine ilişkin KDV, yine aynı döneme ilişkin muhtasar beyanname, 2017/4’üncü dönem geçici vergi ve 2017 hesap dönemi kurumlar vergisi beyannamesi borcundan, hem payını devreden hem de payı devralan ortaklar müteselsilen sorumlu tutuluyor.
  • şirket devrinde alacakların ve borçların devri bu kadar basit değil. Eksik bir şeyler var arkadaşın bize anlatmadığı.
  • Daha fazla moralinizi bozmak gibi olacak ama uzatmadan hukuki terimlere boğulmadan herkesin anlayacağı şekilde yazarsak; hukuken hiç birşey iddia edemezsiniz. Geçmiş olsun.

Çevrenizde ben bu işi bitiririm ama şu kadar da paranı alırım diyecek avukatlar da olacaktır dikkate almayın para ve vakit kaybı olur.

Geçmiş olsun tekrar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsasHakkındaMütalaa -- 2 Mayıs 2019; 12:21:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EK OLARAK;

Limited şirketlerde, şirket borçlarından dolayı ortakların sorumluluğu, borcun özel borç ya da kamu borcu olmasına göre değişmektedir. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na göre limited şirket ortakları, sınırlı sorumluluk kapsamında şirket borçlarından sorumlu olmayıp, sadece taahhüt ettikleri esas sermaye paylarını ödemekle ve şirket sözleşmesinde öngörülmesi halinde ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdür. Bu bağlamda, şirketin üçüncü kişilere olan borçlarından dolayı ve şirket alacaklılarına karşı ortağın, hiçbir surette sorumluluğu bulunmamaktadır. Dolayısıyla şirketin özel hukuk hükümlerine tabi borçları nedeniyle alacaklılar, ortaklardan doğrudan ya da dolaylı olarak kişisel herhangi bir talepte bulunamaz.

Bununla birlikte, Devlet, il özel idaresi ve belediyelere olan vergi, SGK primi, resim, harç, vergi cezası, para cezası, gecikme zammı, faiz gibi kamu alacaklarında ise durum farklıdır. Limited şirket ortakları, şirketten tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan söz konusu kamu alacaklarından sermaye payları oranında doğrudan doğruya sorumludur ve ilgili mevzuat gereğince takibe tabi tutulur. Hatta ortağın şirketteki sermaye payını devretmesi halinde, payı devreden ve devralan şahısların devir öncesine ait kamu alacaklarının ödenmesinden müteselsilen sorumludur.

• Özetle;

Yukarıdaki iki mesajıma istinaden; ben devrettim, sattım biti diye birşey yok. Kanu borçları sıfırlanıncaya kadar dibine kadar sorumludur. İçin rahat olsun. Kamu borçları dışında zaten kimse üzerinize gelemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Neverdies -- 2 Mayıs 2019; 12:36:6 >
  • Şirket devri tic sic gazetesinde yayınlandı mı?
    Şirket pay defterine işlendi mi?
    Gazete ss ini özel bilgileri silerek koyun inanalım ona göre yorum yapalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu ülkede ortaokuldan itibaren hukuk/ekonomi/ticaret dersleri zorunlu olmalı. millete ticareti ekonomiyi ögretmeden kanunu hukuku ögretmeden mezun edersen bunlar oluyor işte. 22 25 yaşıdna universiteden mezun oluyoruz daha şirket nasıl kurulur kimsenin bilgisi olmuyor böyle sistem mi olur. boş boş beden dersi koyacaklarına şunları koysunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 2 Mayıs 2019; 12:40:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Peki böyle durumlar noter söylemiyor mu ? Veya iş yerinin adına şu şu borçları var... tarzında bir belge vermiyor mu ?

Araba alırken misal vergi borcu,ceza borcu varsa satış gerçekleşmiyor. Çok garip valla yasada bir açık var eğer durum böyleyse.
    Borçlu işyerç devredilebilir ama bu konudaki problem konu sahibinin saflığından kaynaklı, kanunda açık falan yok yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Neverdies

Özetle;

Yukarıdaki iki mesajıma istinaden; ben devrettim, sattım biti diye birşey yok. Kanu borçları sıfırlanıncaya kadar dibine kadar sorumludur. İçin rahat olsun. Kamu borçları dışında zaten kimse üzerinize gelemez.
    Hem devreden hem de devralan sorumlu borçlardan. Haklısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

Hem devreden hem de devralan sorumlu borçlardan. Haklısın.

Alıntıları Göster

Öyle 3 liraya 5 köfte yok.
  • Şirketin sermayesi ne kadar? Birde tek ortak senmisin?
  • Burda noterin vs uyarma durumu anlatma zorunlulugu yok mu? Noter arkadasin tanidiydi heralde.
  • İyide bir sürü vergi borcu varken,nasıl devir yapılabiliyor.Bu devir esnasında çıkmıyor mu?Ya da çıkıyorsa tüm borçları ile devralıyorum diye bir şey imzalatmıyorlar mı?Sizde ödemeyin iflas verin.Nasıl oluyorsa artık.Bilenler yardımcı olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.