Şimdi Ara

Dolandırıldım ve kişiyi şikayet edicem ! Mücahit Ferhat Gürler denen şahıs (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
5
Favori
42.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlışım varmış, peki. O zaman bir çağrı merkezini arandığında neden "görüşmeleriniz kaydedilecektir" şeklinde bilgi veriliyor diye sorarım ben de. Lütfen okuduğunuz kanun maddelerini işinize geldiği gibi yorumlamayın. İyi günler.
  • Lütfen biri mücahit ile tosun u ferrariye koyup caps yapabilir mi , bekliyorum biri atacak diye de kimse atmıyor, özel istekde bulundum inşallah atar biri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne acimasi serefsizin herseyi belli eger o degilse bile ibandan parayi çekeni bulurlar buldurucam onu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hayırlısı neyle o olsun sen mahkeme işleri tamamlanınca ilesi ortaya cıktı dedin yha ailesi ne durumda karsıladı ve ya sana donus yaptılarmı özür mhaetinde cocuklarının böle o..... yaptıgını biliyolarmı
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    Polise gittim iste babasinj aradilar benim oglum degildir felan dedi ama gorecez oglumu degilmi atsinlar iceri

Bunlarda oyle kesin haberliler birbirinden

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Lütfen İsim dahil kişisel bilgileri kaldır,arkadaşı burada üç beş kuruş için rencide etmen hoş değil. Seni gerçekten kınıyorum arkadaş ceza alsa yada ailesi öğrense arkadaşları öğrense daha mı iyi hoşuna mı gider ?

hakkını helal et konu kapansın.Biraz müslüman gibi davranın.belki ihtiyacı vardı ne olmuş hakkını helal et
    kardesım yada abim bak 20 kere yazdıgını okudum dogrumu okudum diye senın suan kullandıgı bilgisayarı satın almak yerıne senı dolandırmak ıstıyorum muslumanız nasıl olsa sıkayetcı olmazssın
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarq26

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Seni bu zeka ve ahlak la kpç grubuna nasıl aldılar?

Onlar bile kaliteyi bu kadar düşürdüyse ülkemin genel halinden şikayet edemiyecez belli oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet öyle Ben bu isin pesini birakmicam kardesim zaten kim ne derse desin gelmis biri affet diyo oldu gelsin yemekte ismarliyim cocuk vs dedik o... Çocuğu çıktı sikayetleri tamamladım ibani bu isimde TC side bu isimde yeri yurtu belli ortaya cikiyor anasi babasi dayısı herkes cikti ortaya ha 1 ay ha 1yil ha 2 yil elbet bulurlar bulmazlarsa gene sikayeti yenileyecem buluncada illa attiricam iceri gorecek o sahis
    Simdi daha benlik bisey yok 1 gunde yapacağımi yaptim gerisi polise savciliga kaldi bulucaklar bi şekilde 2 kisi daha var benim gibi onlarda sikayetci olucaklar bulucaklar elbet bunu

• beyler allah kitap için kendinize gelin hırsızlık yapmıs birisi hobi edinmiş birisi nasıl oluyo affet unut gitti para helalleşin diye biliyosunuz lan ben okurken kanım dondu bu nasıl bi zihniyettir bugun calan yarıdna calacak öbür günde calacak 10 yıl sornada calacak senın malını calmıcak ama bi yerden bişiler calacak sonucta yapmayın etmeyin kendni gelecegini dusunmeyen yaratık için ben baskası neden dusunsun
  • Öncelikle geçmiş olsun;

Savcılığa gidip şikayette bulunacaksınız. Dolandırıcılık suçu bilişim sistemleri aracılığıyla işlendiği için nitelikli halden doğrudan ağır ceza mahkemesinde yargılaması yapılır. Sen bir kere gidersin ifadeni verirsin sonra ilk celsede durumu anlatırsın bir daha gitmezsin. Çocuğu içeri alırlar, 2 yıl gibi bir sürede (tahmini) dava sonuçlanır çocuğun cezası kesinleşir. Bu arada çocuğun 18 yaından büyük olduğunu varsayıyorum.

Sonra mahkemenin ilamını alıp hukuk mahkemesinde tazminat davası açarsın. Tabi ceza mahkemesi sırasında tarafların dolandırdığı parayı ödemeleri yararlarına olacağı için orda da teklif edebilirler. Sen hukuk mahkemesinde tazminat davası açıp istediğin miktarı talep edersin hakim uygun bir ücret belirler.

Hiç yoktan savcılığa sadece bildirsen, suç şikayete tabi olmayacağı için sen şikayetini çeksen bile ceza yargılaması devam eder. Savcılığa başvurmanızı öneririm.

Sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x7mec7x -- 5 Aralık 2019; 11:5:14 >

• İfşa ettin peki de ya bu çocuk suçlu değilde o zaman ne olacak

Bak sana olabilecek bir senaryo yazayım

Ilk başta yoldan geçen bir kişinin cüzdanı çalınır sonra cüzdanı çalınan kişinin bankamatik kartlarının şifreleri çeşitli yöntemlerle bulunup ibani bankamatikten alınır aynı çocuğun adına bir whatsapp profili oluşturlur face den vs. resmi alınır sonra başlanır dolandırıcılığa gönderilen para aynı atm kartı ile anında çekilir

Senaryo 2 bu arkadaş 1500 tlye sahibindenden başka bir ürün satmıyordur dolandırıcı arkadaş bunla ilgili onla konuşur ondan iban numarası alır o ibani sana verir sen parayı gönderince dolandircimizda o ifşa ettiğin arkadaşa derki paranı gönderdim ürünü gönderir misin o da parayı hesabında gördüğünden ürünü gönderir dolandırıcı da gelen ürünü bir yerde satar

Daha bir çok farklı olay olabilir 2 dk da benim aklıma gelenler bunlar

Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur ha mahkeme sonuçlanir suçlu bulunur o zaman istediğin kadar ifşa et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Ek olarak: Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun gereğince ilk mesajınızda, suçlu bile olsa (suçu ispatlanana kadar masumdur) bir kişinin bilgilerini ve fotoğrafını paylaşmanız o kişinin kişisel verisini ihlal ettiğiniz gerekçesiyle; ceza kanunun ilgili maddeleri uyarınca sizi tazminat yükümlülüğü altına sokacaktır..

ilk mesajınızı anonimleştirmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x7mec7x -- 5 Aralık 2019; 11:23:29 >
  • Hep aynı sığı düşünceler.
    Yahu arkadaşlar,enayilik bir cümle konuşulur ama hırsızın hiçmi suçu yok?

Kardesim geçmiş olsun. Sonuca ulaşacaksın inşallah.

Ama,
    herkese önerim her zaman herseyde bir adımı atmadan önce sonuçlarını mutlaka degerlendirin. Satranç gibi.
    Gözünüzü kapatın,riskleri degerlendirin önce.

En kötüsünü kabul ettiyseniz o zaman adımınızı atın.

• Duzenledim başlığı bu fotografin sahibide kendine dikkat etsin ozamam kullanilmasin fotografi

• quote:

Orijinalden alıntı: clarq26

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Yazık bu cahiliyetle olabileceğin en yüksek yerdeymişsin:)
    Koç grubunda yazınca ve uni mezunları kapımda köpek yazınca bi mevki bekledim

Niye kaldırdın mesleği? Ne güzel yazıyordu orada...

Neyse beyninin basmadığı bölüme gelelim
    İlk mesajdaki foto iban herşey o fotodaki kişinin bilgisi dışında olabilir. Adına hesap açılır kimlik bilgileri kullanılabilir.
    Ve sen suçu kesinleşmeden bunu bu şekilde ifşa edersen SUÇ işlemiş oluyorsun. Kafan basıyormu demiyecem ettiğin küfür ve hakaretlere bakarsak basmıyor.

Dolandırılan arkadaşın iyiliği açısından yazıyoruz. Ve büyük ih.le o çocuk çıkmayacak. Çünkü dolandırıcılar başkalarının bilgileri ile hesap açıp o hesaplar üzerinden insanları kandırıyor.

Neyse kime ne anlatmaya çalışıyorum ki. Nato kafa nato mermer.

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Tartisma olmasin kardes ben düzenledim fakat o sahisin kimlik bilgileri ele gecirildiyse eger dikkat etsin kendine görsunde ama oyle degil tc yi girdigimizde 1999 dogumlu birisi cikiyorki benle konusaninda yasi küçük tu

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.