Şimdi Ara

Dolandırıldım ve kişiyi şikayet edicem ! Mücahit Ferhat Gürler denen şahıs (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
324
Cevap
5
Favori
40.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    büyük ihtimal onlarda aynı yoldadır ,yoksa dolandırıcıyı affet falan demek nasıl bir kafa yapısıdır ?

bende hemen her şeyi internetten almaya başlamıştım ama son zamanlarda sayısız sorunlar görüyoruz , 1 aydır uzak duruyorum ve böyle devam ederse çok mecbur kalmadıkça uzak duracak gibiyim

ya millet olarak bir şeyi de düzgün yapsak olmuyor sanki ,problemli satıcılar ve problemli alıcılar kaynıyor internet aleminde
  • Bu dolandiricilar cezasini cekebilse boyle olaylar yasanmazda ben daha karakola sikayet ettim savcilikta islem gormeye baslamadi bile 2 aydir cezasını bi 20 yilda bulur heralde bu kanun duzeninde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: laedri1907

Baba inkâr ediyordu tanımıyorum diye,sonra polis çocuğu evden alınca beni arıyor,neden şikayet ettiniz bana neden ulasmadiniz diye:) Hâlbuki vatsap kayıtları duruyor:)
    Sakın acımayın hocam. Siciline işlesin de bir daha böyle bir şey yapmaya cesaret edemesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neslihanyaman kullanıcısına yanıt
    Ben almadım ki . Once karakola suç duyurusunda bulundum . Onlar savcılığa gönderdi bekliyorum.

• Aynen asla bırakmam peşini . Yeri de bulundu gibi zaten . Daha önce herkes gidip savcılığa başvurmuş savcılık da dava açmış tabi ki hicbir davaya gitmemiş . Öylece uzamış durmuş . Ben karakola gittim . Onlar asayiş şubeye devretti dosyamı . Onlar ne gerekiyorsa yapıp yer tespiti yaptılar çoktan . Az kaldı bizim yani .

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Yok öyle olmuyor işte herkesin . Adamın 15 e yakın aranması var karakolda gördüm adamı bulup çıkaramıyorlar. Uğraşan yok yani malesef . Adam da bildiğinden rahat

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Yok öyle olmuyor işte herkesin . Adamın 15 e yakın aranması var karakolda gördüm adamı bulup çıkaramıyorlar. Uğraşan yok yani malesef . Adam da bildiğinden rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: Rammercan

Bu dolandiricilar cezasini cekebilse boyle olaylar yasanmazda ben daha karakola sikayet ettim savcilikta islem gormeye baslamadi bile 2 aydir cezasını bi 20 yilda bulur heralde bu kanun duzeninde
    Arkadaşlar herkeste savcılıkta işim daha kolay olur daha hızlı olur gibi bir algı var ama yanlış
    Savcılığa gidiyorsunuz savcı bu evrakı sıraya alıyor. Sonra sırası gelince inceliyor ve Polise talimatıyla beraber gönderiyor. İnceleme sırası + gönderim süresi en az 15 gün. Bunun ben 90 güne kadar çıktığına şahit oldum.
    Polis Merkezine gelirseniz. Orada bekleme süresi bölgenin yoğunluğuna göre ve geldiğiniz saate göre en fazla 1 saat. Sizi ifadeye çağırırlar. İfadenizi verirsiniz. Polis direk savcıyı arar ve talimatı alır. Savcının verdiği talimata göre delilleri toplar. Şüphelinin bulunmasına yönelik çalışma yapar (şüpheli adresi tespit edilirse aynı bölgedeyse gider alır. Farklı bölgedeyse oranın polisine yazar) Bu süreç en fazla 20 gün. Yani savcılıktan evrak Polise ulaşana kadar olayın tahkikatı sıcağı sıcağına yapılır ve adli mercilere ulaştırılır. Yani soruşturma aşaması bitmiş olur. Devlet mahallenize Polis Merkezi kurmuş gidin oraya başvurun. Taaa savcılığa neden giderler anlamıyorum. Savcı zaten Polise yolluyor olayı yine Polis yapıyor her şeyi.

• melek3458 M kullanıcısına yanıt
    Adamın 15 aranması var. Polis gidip alıyor ama hakim salıyor. Bu ülkenin kanunları zayıf.

• prestij06 P kullanıcısına yanıt
    Kanunda aciklarimiz cok var malesef onlarda bunlari cok iyi biliyorlar. Ondan bu kadar rahatlar

• Yok bu ulkede dolandiricilara bisey yapilmiyor illa biyerlerde tanidigin olacak arkadaş 3 ay olacak nerdeyse ses seda hicbisey yok islem gormeye bile baslamamistir kesin savcida bunlami ugrasicam ben der hoppp takipsizlik ülkede kanun yavas ve olmasi gerektigi gibi islemiyor savci calisanlar oturdugundan sürekli iş birikiyor sonra bekle dur tüm olaylarla ilgilenseler aninda boyle olmaz

• Sen bana verseydin veya İstanbul'da olsaydın beraber gidip alırdık bu telefonu hatta sıfırını alırdın kapalı kutu neden böyle şeyler yapïyosunuz ki

• Olacagi var iste normalde yapmayacağım sey anlik salakligima geldi baska aciklamasi yok vallahi

• melek3458 M kullanıcısına yanıt
    Bana özelden ulasirmisin

• Sahibinden üzerinden bu işi yaptığı için nitelikli dolandırıcılığa giriyor. Ancak süreç biraz uzun sürüyor. En azından bende öyle oldu. 2017 Kasım da telefon almak için adama parayı yolladım. Telefon gelmedi, parayı da yollamadı. O kişi de ilginç bir şekilde mesajlarıma cevap veriyor, arayınca açıyordu. Ben de gittim dediğim şekilde şikayet ettim. Sakarya da idim, Sakarya yetkisizlik verdi. Neymiş para İstanbula çekilmiş. İstanbul yetkisizlik verdi neymiş cart curt. Üst mahkemeye gitti 2 ay önce, o yetkiyi verecek. Tabii suçu kişinin işlediği sabit. İfadeler alınmış, yalan söylediklerine kanaat edilmiş, ceza miktarı belirlenmiş falan. Yani karara bağlamak kalmış tek ama yetki olmadığı için cezayı vermiyorlar. Yakında biter inşallah. Parayı alamadım ancak karar çıkıp haklı olunca en kötü yasal faizi vb eklenerek icra ile alırım zannımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperÇorapçıgil -- 20 Şubat 2020; 23:11:20 >
  • AlperÇorapçıgil kullanıcısına yanıt
    Paranın çekildiği yerdeki mahkeme bakar.ben de Alanya'dan Antalya'ya yolladım para Antalya'da çekildi.Alanya yetkisizlik verdi,Antalya da yetkisizlik verdi. İstinaf mahkemesi Antalya mahkemesi bakacak dedi.

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Yasa belli, kural belli çıkan kararlar belli. Ne diye her ikisi de yetkisizlik veriyor ki. Boşuna vakit kaybı. Olan bizlere oluyor. İlla gidip kendimiz mi sağlayalım kendimize göre adaleti!

• Bizim ülkede çözülmez hicbir is biz neden calisiyoruz hirsiz olalim suraya bak adam ne bulundu ne haber var konuyla ilgili savciliga dedik kaldı tcsi para cektigi yerler belli ama icraat 0

• Arkadaşlar bugün bende dolandirildim kişinin özellikle kimliğine ehliyetine ve İstanbul havalimaninda çalışıyorum dedi ve bu içine ait kartlara baktım söylediğim isimdi. Parayı attığım IBAN da aynı kişiye ait ismi selim Toprak İstanbul havalimanı kargo bölümünde çalışıyor dedi bana. İstanbul Yenikapı marmarayin ilerisindeki KFC önünde alisverisi yaptık yüzünü de hatırlıyorum az çok. KFC den kamera kayıtları olduğunu düşünüyorum. Hesaba yaptığım havale açıklama kısmına da ekran kartı modelini ve ödemesi şeklinde yazdım. Suç duyurusunda bulunacam nasıl bir adım izlemeliyim. En gizli şekilde sonuç almak için. KFC den güvelik kamera görüntülerini isteyebilir miyim KFC kapısının ön tarafında yaptık alışverişi. Lütfen yardımcı olur musunuz ?

• lazye kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun umarım en kısa paranızı geri alabilirsiniz, KFC kamera kayıtları için isterlerse verebilirler ama genelde emniyet ya da savcılık yazısı olursa verebiliriz de diyebiliyorlar, süreç için bildiğim kadarıyla elinizde ki tüm yazışmaların çıktısı, dekont v.s. emniyete ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.