Şimdi Ara

Dolap üzerinden 3D figür satmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3D yazıcıdan figür basıp Instagram'da tanıtım videoları çekerek dolap uygulaması üzerinden satış yapmak istiyoruz böyle bir işlem de herhangi bir cezai işlem uygulanır mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakalanırsanız cezası var. Mehmet Şimşek'in eski bakanlık döneminde 2008-2012 arası civarı net hatırlamıyorum GittiGidiyor ve sahibinden üzerinden (o zamanlar onlar dominant idi) yüklü satış yapan herkesi vergi dairesine çağırıp ceza yazdılar. Her satış için usulsüzlük (o yıllarda işlem başına 140tl civarı) artı tüm gelir kar olarak görüldüğünden (gider faturası gösteremeyenler) ciro üzerinden kdv, gelir vergisi ve her kaçırılan beyan için ayrıca ceza.
    Ne ocaklar söndü. Üstelik geçmiş 5 yılın raporunu alıp (zaman aşımı süresi 5 yıl çünkü) her işleme tek tek ceza yazdılar.
    Yakın dönemde güncel ceza yiyenlerin videolarını gördüm. Önce şirket soruyorlar. Şirket kurulum tarihi ilk videolardan sonra ise geçmiş tarihte şirket olmadığın için ceza. Şirket ile ticari sosyal medya hesabı açmadıysan ceza. O şirket ile ticari banka hesabı açman lazım (her gelirden otomatik stopaj kesilen hesap bankacın bilir). Yoksa ceza. Her satışta fatura, z raporu, aylık kdv çeyreklik vergi stopaj ve vergi beyanları. Yazar kasa.
    Son 2025 düzenlemelerine göre artık her e-ticaret platformunda satıştan stopaj kesiliyor. (Hesaba para yatınca bankadan kesilen stopaj harici)
    Özetle muhasebeci ile görüşün. Dolap, sahibinden vs üzerinden harçlık olarak satış yapanlar var ama biraz büyüyünce veya şansına maliye denetimine takılınca süper cezalar geliyor. Bakan aynı bakan bu işlere bakışı belli.
    Ayrıca hatırlatayım ufak başlayıp tutunursan sonra şirketleşmek istersen sosyal medya açış ve satış tarihine göre şirket öncesi cezaya tabi.
    Bol şans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 16 Ocak 2025; 12:30:57 >

• Hocam çok fazla yüklü fiyatlar da satış yapabilceğimizi zannetmiyorum satıcağımız ürünler max 200-400 tl zaten ilk başlarda çok fazla satış olmayabilir bu durumdan dolayı dolaptan satış yapsak böyle bi sıkıntıyla karşılaşırmıyız

• Hali hazırda 3d baskı / model satışı yapıyorum.

Kaçak satış yapabilirsin tabii ki. Ne zaman yakalanacağın belli olmaz. Atıyorum 100 figür satmış ol tanesi 200 liradan gitmiş olsun. Normal şartlarda ürün başına %10 ceza yersin diyor tüzükte ancak kimse bunu uygulamıyor. 350 baz fiyat üzerinden kdv ve gelir vergisini de ödemediğin için ürün başına ortalama 500 lira ceza yersin.

Özetle başlangıç için şansını dene, figürler satılmaya başlarsa bir muhasebeciye git şirketini kur.

Ek not: üretici sıfatında olduğumuz için kaçak işlerde ekstra vergi cezası çıkıyor. Bana kalırsa yarın kur şirketi, en kötü e-ticaret yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 28 Ocak 2025; 22:5:15 >
  • schavelle S kullanıcısına yanıt

Vay be... Üşenmeden yazmış Adam ADAM..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.