Şimdi Ara

Dolar 2 Euro 2.6'ya dayandı tüm firmalar fiyat guncellemesinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doların 2 euronun 2.6 tl seviyesine gelmesyle tüm otomobil firmaları liste fiyatlarını güncellemeye başladı. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde satışların geçen yıla göre %14 civarı artmasıyla da fiyatları iyice şişiren firmalar dolar ve euronun artışını da avantaj olarak kullanmaya başladılar. Son 2 ayda otomobil fiyatlarında %5-%10 artış söz konusu oluyor son zamlarla. Sitelere girdiğimizde "fiyatlar guncelleniyor" yazılarıyla karşı karşıyayız. Ayrıca son 1 ayda lpg fiyatlarıda %8 civarı arttı. Tüm bunlar ekonomimizin nasıl bir dar bogaza girdiği ve develuasyon olma riskinin belirtisi gibi geliyor bana. Zaten son 3 yılda %50 artan otomobil fiyatlarının artışının önüne geçilemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isiciter150 -- 4 Temmuz 2013; 14:08:10 >

• Peki arkadaşlar Japonya'da üretilen arabaların japon yeni kıpırdamasa bile fiyat arttırması buradaki bayilerin bir taktiği mi yoksa bunun ekonomik olarak doğru bir izahı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyin bedava ama kullanmayı bilmek lazım
  • Devaluasyon sadece sabit doviz kuru yani tcmb belirledigi sabit kur varsa olur ve devlet tarafindan mecburiyetten yapjlir.

Bizim ulkede artik dalgali kur var , ve piyasada belirlenir , artik abd faiz ind yapmayacagini acikladi, yani artikbdovizde faizde bizde yukselmeye mecbur ;) daha bunlar ilk artcilar , asil firtina aralik ocak civari ;)

Siz bakmayin tcmb doviz rezerviylebovundugune

O rezervin erimesi 3 gune bakar :) heleki doviz cinsi dis borc tarihimizin zirvesindeyken ;)

İthal mal almanin tam zamanidir, artik fiyatlar zamlanmasi kacinilmaz olacak benden soylemesi;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki neymiş beyin bedava demeden önce dalgalı kurda devalüasyon olmayacağını bilmek gerekirmiş.

Şimdi sorumu adam gibi cevaplayacak var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

Demek ki neymiş beyin bedava demeden önce dalgalı kurda devalüasyon olmayacağını bilmek gerekirmiş.

Şimdi sorumu adam gibi cevaplayacak var mı?

Hocam kurlar arttiysa yani tl diger paralar karsisinda deger kaybetmisse bu japon yeni icinde geverlidir, bu konvertabl paralarin deger zaten dunya piyasasinda belirlenir , aradabl ki en ufak farkta doviz arbitrajcilari kur farkindan dolayi alimbsatim yapip buyuk karlar ederler , vekurlar tum dunyada ayni olur,

Japon yenindebjaponyadan kaynakli bir deger kaybi varsa japon yeni tl karsisinda degerlenmediyse sizinbdediginiz gibi firmalar aptal yerine koyuyor olabilirler , japonbarabalari japonyadami uretiliyor bilmiyorum ama baska yerdeburetim yapiyorlarsa onlarinda maliyetlerine yansimistir bu doviz dalgalanmasi ;)

• quote:

Peki arkadaşlar Japonya'da üretilen arabaların japon yeni kıpırdamasa bile fiyat arttırması buradaki bayilerin bir taktiği mi yoksa bunun ekonomik olarak doğru bir izahı var mı?

Şimdi bizim millet artık araba alırken nasıl değer kaybetmeden satarıma bakıyor. Atıyorum 30bin tl ye alınan bir arabaya 3-4 sene binip sonra 30bin tlye ikinci elde satıyorsa bu ikinci eli değer kaybetmeyen araç oluyor. Halbuki 30bin lirayı bankaya yatırsa 4 sene sonunda elinde kaç para olacak ayrıca arabaya harcanan mtv yakıt trafik sigortası kasko periyodik bakım masrafları falan hiç hesapta yok... Aldığın fiyata satmak zarar etmedin anlamına gelmiyor aslında ama bu şekilde yatırım aracı olarak görüldüğü sürece genel algı fiyatı artmayan araba ikinci elde değer kaybettirire geliyor. Halktaki bu psikolojiyi çözen distribütörlerde 6 ayda bir düzenli zam yaparak vatandaşın 3-4 sene sonra aracı ikinci el olarak aynı fiyata satabilmesine imkan sağlamış oluyorlar... Bana göre bu suni fiyat artışının arkasındaki neden bu...

• quote:

Peki arkadaşlar Japonya'da üretilen arabaların japon yeni kıpırdamasa bile fiyat arttırması buradaki bayilerin bir taktiği mi yoksa bunun ekonomik olarak doğru bir izahı var mı?

Japon yeni genelde dolara sabitlenir.

O yüzden normal.

Ama bazen onlar da çakallık yapıyor.

Özellikle motosikletlerde
  • Teşekkürler.
    Kurlar her zaman için ortak hareket ediyor mu çok emin değilim misal bugün pound düşüşte.

Japon hükümetinin ihracatı en tepede tutmak için yıllardır süre gelen "parasını değersizleştirme" politikası var. Ama japonların dış piyasadaki rekabetçi fiyatlar ülkemizde nedense işlemiyor?

Bunun sebebini merak etmiştim.

• quote:

Teşekkürler.
    Kurlar her zaman için ortak hareket ediyor mu çok emin değilim misal bugün pound düşüşte.

Japon hükümetinin ihracatı en tepede tutmak için yıllardır süre gelen "parasını değersizleştirme" politikası var. Ama japonların dış piyasadaki rekabetçi fiyatlar ülkemizde nedense işlemiyor?

Bunun sebebini merak etmiştim.

Dedigim gibi tl nin ing pound karsisinda herhangibir sebeple deger kaybetmedigini gosterir, ilk bakilacak usd ve euro dur ;)

Japon ithalatiyla ilgili pek bilgim yok, ama ps3 ilk cikan made in japon hala tas gibi, bunlar kesin kendilerine urettiklerini saglam yapiyorlar eminim bundan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan06 -- 4 Temmuz 2013; 15:20:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

Devaluasyon sadece sabit doviz kuru yani tcmb belirledigi sabit kur varsa olur ve devlet tarafindan mecburiyetten yapjlir.

Bizim ulkede artik dalgali kur var , ve piyasada belirlenir , artik abd faiz ind yapmayacagini acikladi, yani artikbdovizde faizde bizde yukselmeye mecbur ;) daha bunlar ilk artcilar , asil firtina aralik ocak civari ;)

O rezervin erimesi 3 gune bakar :) heleki doviz cinsi dis borc tarihimizin zirvesindeyken ;)

İthal mal almanin tam zamanidir, artik fiyatlar zamlanmasi kacinilmaz olacak benden soylemesi;)

Hocam zaten son 10 yıldır teget geçti denmiyor mu? Şimdi de teget geçmeye devam eder mi yoksa baska seyler mi olur? Zaten ytl'ye geçtigimizde dolar 1.2 tl idi şimdi ise 2 tlyi gordu. Bana kalırsa patlama noktasında daha fazla dayanamaz diye tahmin ediyorum devaluasyon yakın diyorum

• vosvogene binin ben satıyorum 8bin TÜRK lirası, 74 model, LPG'li, Sarı

bu arada bırakın yükselsin yeter artık cari açık bering boğazı gibi oldu. biraz da ihracat yapalım. nasıl olsa tüketimimize engel olan döviz kuru değil VERGİLER. dolar 5 lira olsa bu vergiler kalksa daha ucuz olur arabalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 5 Temmuz 2013; 13:09:20 >
  • Vergilerin kalkma ihtimali yokki. Ulke satıldı hala faiz öduyoruz. Yani boş yere para gidiyor. Dolar 5 tl olursa benzin 15 tl olur. 1.6 motor vergisi %90'a cıkar. Borçlarımız hep dolar cinsinden. Tabi faizi de
  • Şu gelen ehliyet haracıyla doları biraz daha düşürecez inşallah.
    Sonra Avrupa ABD tekrar batışa geçecek biz ise dünyanın yükselen yıldızı olarak yolumuza devam edeceğiz hamdolsun.

Sabredelim müminler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isiciter150

quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

Devaluasyon sadece sabit doviz kuru yani tcmb belirledigi sabit kur varsa olur ve devlet tarafindan mecburiyetten yapjlir.

Hocam zaten son 10 yıldır teget geçti denmiyor mu? Şimdi de teget geçmeye devam eder mi yoksa baska seyler mi olur? Zaten ytl'ye geçtigimizde dolar 1.2 tl idi şimdi ise 2 tlyi gordu. Bana kalırsa patlama noktasında daha fazla dayanamaz diye tahmin ediyorum devaluasyon yakın diyorum

Belli olmaz, ama dis doviz borcu o kadar yuksekki artisi ben bekliyorum,

Hemde abd mortgage krizinin benzerini bekliyorum,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan06 -- 5 Temmuz 2013; 15:27:21 >

• Ülkemizde Japon araçlarına inanılmaz sempati var.

Bence bunun nedeni PlayStation

Özellikle PS2 tek kelimeyle efsane.

10 yıllık makinalar taş gibi.

Adam önce Sony fanı oluyor sonra gidip Japon aracı alıyor
  • 20 yıllık japon araclara bakarsan taşgibi olduklarını görursun illa playstationda fransız arabalarıyla oyun oynamana gerek yok gerçek dunyaya dön
  • Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin Toyota hiçbir kimse salak değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ac150 -- 7 Temmuz 2013; 19:46:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Ülkemizde Japon araçlarına inanılmaz sempati var.

Bence bunun nedeni PlayStation

Özellikle PS2 tek kelimeyle efsane.

10 yıllık makinalar taş gibi.

Adam önce Sony fanı oluyor sonra gidip Japon aracı alıyor

japonlardan hondayı çok tutarım
    gider markarda oldukça sağlam ama benim için honda başkadır özellikle motosiklet
    ps1 var bendede 99 model hala colin mcrae oynarım ara sıra

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.