Şimdi Ara

Dolar artınca ne oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz cahilce bi soru ama merak ediyorum gerçekten, dolar artınca ne oluyor ki, yurtdışı ürünlerinin fiyatı falan artar ama bizim gelirimizde ona göre artar. Mesela cafe işletiyosan colanın fiyatı arttıgı zaman otomatikmen sende arttırıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim keşke soruyu sorduğunla kalıp mantık yürütmeseydin.
  • Beyaz eşya ve elektronik ürünlerde fiyatlar yükselir. İthal edilen ürünlerde maliyet yükseldiği için gümrükteki vergi ve kdv de artar. Dışa bağımlı bir ülke olarak bir çok şeyde fiyat yükselir. Yeme içme anlamında pek değişiklik olmaz.

• Dolarin yukselmesi ozel sektorun uretim gucunu azaltir isten cikartmalar baslar kriz olur. Hele iki haftada %20den fazla yukseldiyse kesin olur. Simdi ekonomiden hic anlamadigini goz onunde bulundurarak bundan daha komplike bi aciklama yapmak istemedim. Ayrica dolar artinca bizim maaslar artmiyo yok oyle bi dunya.

• Söyle Hocam Güzel ülkemizdeki herşey yüzde 90 nerdeyse İthal mal olduğu için oluyor bunlar.Şimdi bir mouse 10 dolar olduğunu varsayalım 10 dolarda satıcı kendi payını koyuyor.Normalde dolar 2 tl olsaydı Türkiyede o mouse 40tlye satılacaktı.Fakat dolar 3.45 tl olduğu zaman o mouse 79tl'ye satılacak ki hem maliyetini karşılasın hemde satıcının karı düşmesin olayda bundan ibaret kola vs menşei yabancı olduğu için veya satıcının kendi başka ihtiyaçlarını karşılaması için(çoğu şeye zam gelecektir çünkü yukarıdaki örnek gibi) zam yapıcaktır sattığı kolaya olay bundan ibaret.
  • Gelirin arttığını sanmıyorum ben :D
  • en basiti ekmeği gidip dışardan alıyorsun değilmi bunu ister tl ile al ister dolarla sonuçta o ekmeği sen üretmiyorsun
    ha eve un alırda evde ekmeği kendin yaparsan o zaman fırına gerek kalmaz kendi gücün olur (ekonomin) helede yapar satarsan bu seferde güçlü ekonomin olur olay bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim ülkenin düşünceside "aman kim uğraşıcak onla hazırı var " diyip. Bu hallere düşüyoruz. Sonuç durum hiç iyi değil kriz geldüm diye bağırıyor. Biz salağa yatıyoruz ama boşver ya ekhonomi eyiye gidii

• quote:

Orijinalden alıntı: _devilpotion_

en basiti ekmeği gidip dışardan alıyorsun değilmi bunu ister tl ile al ister dolarla sonuçta o ekmeği sen üretmiyorsun
    ha eve un alırda evde ekmeği kendin yaparsan o zaman fırına gerek kalmaz kendi gücün olur (ekonomin) helede yapar satarsan bu seferde güçlü ekonomin olur olay bu

Hojam peki ekmek yemeyi biraksak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • [simage]http://galeri8.uludagsozluk.com/444/iki-kere-iki-esegin-ziki_550335.jpg/simage]
  • Keşke bu arkadaşa bişey yedirip içirmeseydik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.