Şimdi Ara

DOLAR MAĞDURLARI | 18 AYDIR ÇEKİLEN ÇİLE (ANA KONUSU) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
376
Cevap
11
Favori
54.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O adamlari da dediklerini de bilmiyorum ama net soyleyebilecegim bir sey var

Kredi cekip spekulasyon yapmak tam anlamiyla ruletten baska mantigi olan birsey degil (bireysel yatirimci icin)

Ki o mantik nobel odullu adamlarin fonunu bile batisina sebep olmustur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu selçık geçer gibileri, kendilerine sövdürdüklerinin hiç farkında değiller mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginç olan faizin 25 bandından 10 bandına gelmesi ve doların fırlamaması bu kadar tutmak mümkün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

1.5 milyonu aynı gün çektik biz. O hangi bankaymış

Alıntıları Göster
    Hangi bankanın hangi şubesiymiş şube kasasında milyonlira bekleten?şikayet edelim merkez bankasına.bankacılıkta mevduatı merkez bankası hesaplarına aynıgün yatırtmak esastır.

• g-sync kullanıcısına yanıt
    Onlar youtube'dan hatırı sayılır para kazanıyorlar, clickbait denilen bir şey var , yani videonuza tıklatmak için flaş bir başlık atıyorsunuz ve videonuz tıklanıyor . Bu youtube'cu ekonomistlerin altına dolar yazdıkları videolar ile yazmadıkları videolar arasında bir kaç kat izlenme farkı var, bir de patladı, patlıyor , az kaldı 10lira olacak yazarsan o gün belki 10bin hesaplarına para yatıyor izlenme sayısına paralel. Dolayısı ile sizin söylediğiniz türden bir kaygıları değil de çok izlenme kaygıları olduğunu düşünüyorum.
  • Aedan kullanıcısına yanıt
    42 yasimdayim hayatimda hic yatirim amacli dolar almadim. calisip baska devletin bastigi kagidi neden alayim? neden onu degerlendireyim diye dusunurum. benim stratejim tl ile bankalara(aslinda finans kurumlarina) odeyebilecegim kadar devamli borclu kalmak ve bu kredilerle gayrimenkul almak.gayrimenkulun kirasi artisi vs odenen faizi geciyor.alinan bir ev her sene 100.000 koyuyor
    aylik 8 10.000 tl demek bu.onemli olan cazip olan evi arsayi bulup tapusunu uzerine almak sonra borcunu odemeye baslamak.biterse senindir bitiremezsen zaten senin olmamistir :)
    bu arada parasini tl olarak bankaya yatiran insanlar sizi seviyorum. sayenizde sizin paralarinizi alip kullanarak bes kurus koymadan zengin oldum sagolun varolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 21 Ocak 2020; 13:1:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faiz düşerse enflasyon düşer fikrinin mantığı basit.

Faiz düşünce yatırımlar artacak . Yatırımlar artınca ihracat artacak. İhracat arttıkça TL değerlenecek.

Yüksek kur - düşük faiz kalıcı sağlam ekonominin ilk adımı olabilir.

Tabi yüksek kur bizi zorlar. Çünkü petrol ve doğalgaz gibi önemli ham maddemiz yok.

• Peki ya enflasyon ??

• Sicak para ile buyume artik olmayacak ve rekabetci kur dendi en son.Rekabetci kur ile denmek isteyen hukumet ihracat icin dolarin fazla daha fazla dusmesini istememesiymis.Dun bunlari Bloombergde duydum.Bloombergdede baska haber duymustum Abd 10 yil faizleri arttiramayabilir diye.Siz onceki yontemleri hep Agir kesici olarak buldunuz.Bu denilenler gerceklesirse Türkiye ekonomisi toparlanir mi?Sizin gorusunuzu merak ediyorum.Dolar konusu oldugu Halde buraya yazmamin nedeniy dolar artacak devlet batacak diyenlerin sizi hak siz yere banlandirmasi.

• Halk doları suni arttığını o zaman anlayamadı. Yani böyle artan dolar elbette geri gelecekti ve geldide. Şimdide stabil, evet artıyor ama uzun vade yatırım aracı haline geldi. Kısa vade için borsa iyi bir yatırım aracı.
  • .

• İyi de konu sahibi neden uzaklaştıma aldı şimdi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brokerlar 2019 yılında bu ülkenin %20'den fazla vergisiz(net) faizini cebe indirdi ve yılın tamamlanmasıyla birlikte dip yapan borsaya 80,000 lerden giriş yaptı. Biz bu arada adamların getirdiği doları almakla meşguldük. Şimdi borsa üzerinde yükseliş başlayınca tekrar biz borsaya giriş yapacağız ve adamlar bizim oraya girerken bıraktığımız doları alıp çıkacaklar. Hikayenin sonunda elimizde 5 yıl boyunca kaplumbağa hızıyla gidecek olan hisseler ve altın kalacak.

Sadece dolar stoklayan bir adam Amerika'da bile yaşıyor olsa 10 yıl önce 700 dolara satılan telefona bugün 1200 dolar ödemek zorunda. Mal&Hizmet nitelikleri değişiyor kabiliyet ve kaliteleri artıyor ancak fiyatları da tırmanıyor. Enflasyonun eksi olduğu bir yerde bile alım gücü sırf bu nedenle düşüyor.
  • Konu dolar mağdurları diye açılmış ve dolar alanlarla dalga geçilmeye başlanmış v.s.

Öncelikle şunu belirteyim. En çok dolar talebini, hükümet ve özel sektör yapıyor. Vatandaşın dolar talebi (bu 2 büyük kalem dışında çok değil). Dolar alanlara vatan haini yapmayın.

Portföyünün tamamıyla dolara girenlere geçmiş olsun. Hangi enstrüman olduğu önemli değil, asla ve asla yumurtaları aynı sepete koymayın. Ben 4,0 TL'den dolar aldım, 6,50 sattım. Sonra 6,0 aldım bekliyorum. Ama bu dönemde, Vadeli TL de vardı. Faiz kazandım. 160-170 TL'den itibaren altın alıyorum. Ayrıca dönem dönem borsaya girdim çıktım. Döviz pozisyonum (altın-euro-usd-gbp) hiçbir zaman %35'i geçmedi. Zira TL kazanıyorum ve TL harcıyorum. Tamamen dolarda olmak benim açımdan uygun değildi.

Lakin şu da var. Dolara talep neden çok fazla. 1-Güvensizlik 2-Reel negatif getiri

Kabul edin veya etmeyin, ülkede güven ortamı yok. Vatandaşın vatandaşa, vatandaşın devlete, devletin vatandaşa, vatandaşın esnafa, bankalara, şirketlere, şirketlerin bankalara v.s. kimse kimseye güvenmiyor. Ahlaki erozyon var. Adam çarpmak , hırsızlık yapmak normal karşılanıyor. İnsanlar da bir çıkış yolu alıyor. Sistem içinde veya dışında anlamsız yollara başvuruyorlar. Mesela, son dönem bankaların üzerinde o kadar baskı kuruldu ki, sanki bankalar çok çok kötü işletmelermiş (canavar) gibi gösterildi, vatandaşın bankalara olan güveni azaldı. Bazı vatandaşlarımız parasını bankaya yatırmak yerine, insanlara (çiftlik bank gibi) yatırmaya başladılar.

Kısa sürede zengin olmak pompalandı. İster Şeyma Subaşı diyin, ister Arda Turan ve Acun diyin, kısa sürede milyonlar kazanmak moda oldu. Herkes, hemen zengin olmak istiyor. Bu nedenle döviz/altın/borsa v.s. alıyor.

Bir de reel getiri var. Siz %20-30 enflasyonda, %8-9 faiz verirseniz, insanlar iyi ya da kötü parasını eritmemek için türlü yollara başvururlar.

Mesela ben altın-döviz-tl-borsa-bes sepet yapıyorum. Yılda getirim ortalama %35-40 oluyor. Bu şekilde defansif ama sağlam duruyorum.

• 85 e arabamı satıp 3 TL den dolar alıp 6,70 den sattım.Üstüne de 100 daha koyup güzel bir siteden manzaralı daire aldım.Kim demiş dolar kazandırmaz diye.Ne zaman alıp,ne zaman satacağını bileceksin.Borsa'da,dolarda da yükseldiğinde alım yapılmaz.Herkes almaya başladığında sen çıkacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFBC3338C

Yani siz Türkiye bankalarındaki 200 milyar usd hesabın karşılığının olduğunu , bu miktar vatandaş tarafından çekilmek istenirse en fazla 1 gün sonra çekilebileceğini söylüyorsunuz. İşte buna ben de kahkahalar ile güldüm.
    Peki herkes TL çekse bunu karşılığı var mı?

Banka sistemine karşı, böyle bir banka yok dünyada.
    1929 ABD bir dedikoduyla herkes parasını çekmek için bankaya gitti sonuç büyük buhran.

• silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 6 Şubat 2020; 21:5:29 >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Yatirimlar artarsa ihracat artar diye birsey yok.

Faiz duserse kur yukari yonlu tepki verir ve ihracat artar. Cunku yabanci icin Turkiyeden alacagi domates ucuzlamistir.

Yuksek kur saglam ekonominin ilk adimi olamaz sadece dis acigini kapatirsin. Burda aldigin iphone 15.000 tl x ulkesinde 8.000 tl ise yerim ben o ekonominin saglamligini.

• bir finans piyasası spekülasyonları ve gerçekleri var, birde gerçek piyasa spekülasyonları ve gerçekleri var. iran generalinin vuruluşuda dahil pek çok olay finansın konusu. Diğer taraftan 1 iphone'u kaç kilo fındıkla aldığımız yada 1 airbus 380 i kaç asgari ücretle alabildiğimiz işin temeli oluyor. daha çok çalışarak daha zengin olamayız. daha üretken olmamız şart. verimlilik asıl mevzu

• Zamların büyük çoğunluğu, Dolar 4,80'lerden 7'ye fırladığı sonra da 5,40 civarlarına düştüğü dönemde gerçekleşti.

Akıllı adam dolar alacaksa çoktan, 3,60-4,80 dönemlerinden beri almaya başlamıştı onlar gayet iyi kaldırdılar.

Tabii ben 5,90'dan alanları kastediyorum diyeceksin, onlar şimdilik alımgücü olarak kayıpta görünüyorlar.

Ama dolara geçmeseler de bir şey değişmeyecekti. Halkın profosyonel şekilde borsa ve türevleri kasamayacağı apaçık belli.

Adam, 100 bin lirasını dolar yapmasa çok büyük ihtimal faize atacaktı ve %14 faizle parası yıl sonunda 114 olacaktı.
    5,20'den almış olanlar da yaklaşık aynı oranda kar ettiler, onlar da kaybetmedi.

Bunun dışında; doların gelecekte nasıl seyredeceği de apaçık belli, daha kimsenin zarar ettiğini düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 21 Ocak 2020; 16:37:55 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.