Şimdi Ara

DOLAR MAĞDURLARI | 18 AYDIR ÇEKİLEN ÇİLE (ANA KONUSU) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
11
Favori
54.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ArıKovanınaDalanAyı

Ahahahaha gece gece kahkaha attım. Yarım yamalak bilgisiyle bir de millete akıl vermiş hey Allah’ım.

Alıntıları Göster
    yoo. doğru söylüyor. her dth ın yüzde 17 si 10 ocaktan itibaren %17+ bunun %025 i merkez bankasına ödenmek zorunda.

196 milyar dth olduğuna göre mb kasasında 33.5 milyar $ burdan gelen döviz var. teorik olarak hepsi çekilse döviz yukarı fırlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioux

yoo. doğru söylüyor. her dth ın yüzde 17 si 10 ocaktan itibaren %17+ bunun %025 i merkez bankasına ödenmek zorunda.

196 milyar dth olduğuna göre mb kasasında 33.5 milyar $ burdan gelen döviz var. teorik olarak hepsi çekilse döviz yukarı fırlar

Alıntıları Göster
    Ya siz şaka mısınız?

• Benim çözemediğim bir nokta var..
    Büyüklerimiz "dolar alan yaya kalır, tl ye geçin bu oyunu bozun" dedikçe özellikle siyasi görüşü bu grupta olan ne kadar tanıdık bireysel yada şirket sahibi varsa çevremde kuyruğa girer gibi aldıkça dolar aldı, aldıkça aldı.. Hala da dolarda..

Bunu nasıl açıklayabiliriz.
    Kandirildilar diyebilir miyiz?

Not: şu an fikirlerini sorduğumda yanıtları bireyseller "hayat çok pahalı, zamlar uçtu, maaş yetmiyor birşey olacak ama ne zaman" şeklinde, şirketler ise "şu dönemde yatırım yapamam yarın ne olacağı belli değil, bu golü daha önce yedik (kur şoku) kimse çıkıp devlet tarafında bir destek vermedi, hammaddeyi fahis fiyatlardan6aldik, satıcılar vadeli ve TL bazlı satışı kesti, direkten zor döndük, bunu bir kere daha yaşarsak batarız, para dövizde dursun, en azından kur kaçmış diye sürekli düşünmüyorum, zaten durum riskli (!) " şeklinde oluyor..

Selam ve dua ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 21 Ocak 2020; 8:39:42 >

• G.sarayliyim. Fenerbahçe maçlarını kaybetmeye alıştık. Sadece Fenerbahçe maçları için iddaa oynarim ve tek maç Fenerbahçe'ye oynarım. Uzun zamandır oynamıyorum. Hala tek maç varmı bilmem.
    Nadir g.saray kazancı sevinç.
    Genel f.bahce kazancı teselli iddaa ikramiyesi.
    Dolardaki durum da aynı. Dovizin yükselmesi hepimize giren kazık fakat artıştan biraz önce doviz almak biraz teselli ikramiyesi oluyor. Bu aralar elim dövize gidiyor. Umarım yanılıyorumdur. Umarım zarar ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle oyle yapiyor.

Ekonomi profesoru gibi ortalarda dolaniyordu ki bildigi bir sey de yok. Gelsin fakultedeki odama kendisine ekonomi dersi vereyim.

Bos adam cok yeminlen.

• TL ile kazanıp USD birikim yapanın mağduru olmaz. Forumda kim ne tavsiye verdi takip etmiyorum ama başkasının tavsiyesi ile de yatırım yapılmaz.

Mesela bsn 2.5 TL den bu yana her platformda alın diyordum, bugüne kadar hiç kimse teşekkür etmedi. Böyle bir beklentim zaten yok kazanırken kimse teşekkür etmiyor ama kaybedince ortaya çıkıp ağlayan çok.

Yine not onlarak yazayım. Dolar alın.

• Selçuk, Elvan gibi dallamaların lafına bakıp, özellikle kredi çekip alanlara iyi oldu. Hem yüksek faiz ile kredi çekip faizini ödediler. Hem de dolardan zarar ettiler. Dolar 10 olsa ne olacaktı alım gücü aratmayacak ki. Sen cebindeki 100 dolarla yine aynı miktarda mal alabilecektin. Şu an sadece bireysel döviz mevduatı 200 milyar dolar ı bulmuş durumda. Daha bunun yastık altı var. Böyleyken dolar enflasyon oranında yavaş bir şekilde yükselir ancak.

• PanikAtak kullanıcısına yanıt
    Bunlar supurgelikten cikan zavalli karincalar, problem yok bunlar için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sioux kullanıcısına yanıt
    Ben hepsinin çekilmesine gerek olduğuna da inanmıyorum. Dolar artsın diye bekleyenler sosyal medyada ağlayacaklarına bir araya gelip birlikte hareket etseler 50-100 milyon çekseler dolar artar, çünkü olmayan bir paradan bahsediyoruz, 200 milyar usd dolar bankalarda YOK !
    Merkez bankası doları senin doların ile baskılıyor, sen bankada tuttukça da bu böyle devam edecek.
  • Ortadaki pastanın miktarı belli ve artmıyor. Sen pastadan daha fazla pay alıyorsan bir başkası daha az alıyor demektir. Herkesin kazanması için ülkeye sıcak para dışında döviz girmesi gerekiyor. Bu da Güney Kore gibi teknoloji satarak olur. Biz ise teknoloji üretmek yerine teknolojik ürünlerin ülkeye girişini zorlaştırıp cari açığının önüne geçmeye çalışıyoruz. Her geçen gün fakir daha fakir zengin ise fakirden eksilenenleri kendine kattıkça daha zengin oluyor. O yüzden adetli üretilen otomobiller Türkiye'ye geliyor. O yüzden görüntü de kriz falan yok diyoruz. Fakirler görünmez oldu çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

ama ben doları TL 'ye çevirmemek üzere alıyorum zaten.

onun için diyorum ki TL BİR İLİZYONDUR !

her şeye dolar bazında bakın

Alıntıları Göster
    Bütün kağıt paralar illüzyondur çünkü hiçbirinin içinde emek yoktur... mesela 100 doların içinde 100dolarlık bir emek-maliyet yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: Aedan

Bankacıyım
    Solcuyum
    Bir kere şu dolara yatırım yapmadım.. artacağını bildiğim zamanlarda bile. Keza sevinemem ben dolar artınca.... sevinene de şaşarım
    Bankacıdan ve Türklerden solcu olmaz. İş Bankası'nın bile solculuğunu tartışır oldum, sıfata saygı kredibilitesi de aşıldı

Asla "Amerikancı" olmadım, olmam ama doğru hamlelere yöneleceklerse neden olmasın?

Yatırımı gelecek adına yapmalısınız, yaşa reis algısına değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Evet dolar yükselse de herşeyin fiyatı tekrar artacak ve bu yüzden 18 ay önce 6.30 civarından ortalama dolar alanlar yine zararda olacak mesajda belirttiğim üzere..

Çünkü dolar yükselince fiyatlar 1 tur daha artacak.

Alıntıları Göster
    Ürünlerin fiyatının artması sadece döviz nedeniyle değil ki... AKPnin ilk 10 yılında dolar artmadı ama yıllık enflasyon %10du

AKP döneminde Ürünlerin fiyatı dövizden daha çok arttı çünkü vergiler arttı ...Hükümet nereye kadar vergi artışı koyabilir

Sınıra gelindiğinde, ekonomi donduğunda ,satacak birşey kalmadığında veya (komünist) sistem çöktüğünde vergiler düşmek zorunda .Bu durumda ürün fiyat artışı döviz artışından düşük olacaktır

• 2016 kasım ayında 100.000 tl ile dolar alan birisinin güncel dolar karşılığı vadeli hesapta beklettiğini de hesaba katarsak 174.000 tl civarı. Aynı dönem parasını tl vadeliye yatıran birisinin şu anki parası ise 158.000 tl civarı. Arada öyle ahlayacak vahlayacak kadar yani atla deve kadar fark yok. Kurların ciddi dalgalandığı sıralar dolar alanların hepsi ise zararda.

Ben şahsen piyasa okumayı, kur tahminini bilmem. Çoğu kişi de öyle. O yüzden benim gibi bu işin cahilleri için en güvenli ve kafa rahat durum tl vadeli mevduat. Youtube spekülatörleri ile forum/sözlük ergenlerinin kıyamet senaryolarına göre davranan da her türlü katakulliye gelir.

• DOLAR MAĞDURU çok yanlış

TL mağduru olması lazım

yıllardan beri değer kaybediyor !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Ama sorun şu ki biz ABD'de yaşamıyoruz.

1 yıl önce 100.000tl ile araba yerine dolar alan adamın aynı dolar ile aynı aracı alamıyor. Konunun ilk mesajında bunu anlattım.

1 sene sonra dolar 12tl olursa 200.000tl'lik araba 400.000tl belki daha fazla olacak ama onun parası 100.000tl'den 200.000tl'ye çıkacak.

O dolarları kimseye yedirmeyeceklerini 18 aydır dolar ana konusunda anlatıyorduk. Anlatmak istediklerimiz bunlardı ama kimse dinlemedi. Şimdi yavaş yavaş, fakirleşe fakirleşe o dolarlardan zarar edecekler aslında çoktan ettiler bile.
    Ülkede sadece doları olanlar mı fakirleşiyor?

Hükümet doları olanlar kazanmasın istiyor ama diğerleri ne kazandı ki?

ihrcaatçılar geçen sene mutlu olmaya biraz başlamışlardı şimdi muhtemelen asgari ücrette arttı onlarda kazanamıyordur

inşaatçılar belki yırttık diyorlardır sadece...

Bu ülkede yabancılara ev-arsa satmaktan başka kazançlı iş kalmamış durumda

• Buyur özgür kardeş taş gibi ekomomi, dış mihraklar.

DOLAR MAĞDURLARI | 18 AYDIR ÇEKİLEN ÇİLE (ANA KONUSU)

• Bence şöyle bir konu açmakta fayda var: devlet yüksek fiyatlardan dolar alanların tüm zararlarını karşılasın. :) Ne de olsa devletimiz zarar eden birçok şirketi kurtardı vatandaşını da kurtarsa ne olacak sanki değil mi?

Ya da en azından bir kısım insanı kurtarmak adına DonanımHaber üyeleri olarak zarar eden üyelerin zararını karşılayalım. :)

Her şey bir yana da genelde dolar alıp bir kenara koyup doların yükselmesini bekleyenler, sözde vatansever ve milliyetçi oluyorlar. Ama onların doları yükselsin diye ülkenin batmasına bile razı olacak durumdalar.

Dolar en yüksek seviyede iken doları bozan partileri düşünün...

Acaba dolar 6 liranın üzerinde iken yüksek miktarda dolar satın alıp da zarara uğrayanlardan "olsun ülke ekonomisi düzelsin de olan parama olsun" diyebilecek mi ya da diyebiliyor mu? Cok merak ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radtv213 -- 21 Ocak 2020; 11:41:32 >
  • beginyou kullanıcısına yanıt
    Dış minnakların oyunu

• Equris kullanıcısına yanıt
    Swap piyasasinin bir tarafina koymasalardi gorurdunuz dolardaki beklentiyi

Dolar artsada elinde dolari olan zarar edecekmiş
    (Tamam mutlaka fiyatlara da belli oranda zam gelecek ama o isler oyle 1:1 veya ayni anda olmuyor)

Bir de faiz duserse enflasyon duser deyin tam olsun

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.