Şimdi Ara

Dolby TrueHD ses için ne yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 5+1 bir sistem kurmak istiyorum.Ama ps3 kullanıyorum ve true hd ses almak istiyorum bunun için illaki receiver kullanmam şartmı nasıl yapabilirim? receiver ve ampi olaylarında biraz fransızımda çömezim de denilebilir.Hiç bu işlere girmeden direk 5+1 tru hd ses alabilirmiyim? diyelimki hoperlor aldım 5+1 fakat? Tv ye bağlasam? srs tru xt formatından başka ses alamayacağım :( Ps3 e bağlasam e bu seferde sadece PS3 den ses alabileceğim oyun veya dvd izlerken.Ama sd yayın tv izlerken alamicam acaba bu yolmu mantıklı? yoksa Tv den nasıl ses alacam? amfi alsam bu seferde hiç bir amfi de dolby true hd destegi yok ps3 de var bu sefer bu destekdenmi vazgeçicem ya kafam allak bullak oldu bir kaç öneri sunun kendi tecrübelerinizden. :)

Saygılar...

• Hoparlör seti için AV Recevier şarttır. AV Receiver'dan ve surround sistemden aldığın ses hdtv'nden alacağın sesle kıyas kabul etmez, karşılaştırmak abes olur.
    Hdtv'in ile AV Reciever arasında ses bağlantısı yaparak, tv kanallarının sesini sistemden dinleyebilirsin.
    PS3 için, ileride yazılımlarla DTHD ve DTS-HD MA desteği kazanabilir belki bilemiyorum. O vakit senin için en ucuz seçenek Onkyo TX-SR 605 olur ki yeni nesil ses formatlarına ait çözücüleri içinde barındırır.
    Selamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Hoparlör seti için AV Recevier şarttır. AV Receiver'dan ve surround sistemden aldığın ses hdtv'nden alacağın sesle kıyas kabul etmez, karşılaştırmak abes olur.
    Hdtv'in ile AV Reciever arasında ses bağlantısı yaparak, tv kanallarının sesini sistemden dinleyebilirsin.
    PS3 için, ileride yazılımlarla DTHD ve DTS-HD MA desteği kazanabilir belki bilemiyorum. O vakit senin için en ucuz seçenek Onkyo TX-SR 605 olur ki yeni nesil ses formatlarına ait çözücüleri içinde barındırır.
    Selamlar...

Hocam eyvallah.Şimdi inceliyorum gösterdiğin modeli.
    Fakat şöyle bir durum var şimdi PS3 de Dolby TrueHD desteği mevcut ben bunu dinlemek istiyorum ama sanırım senin gösterdiğin model receiver da Dolby trueHD desteği yok.Şimdi ben illaki DTHD destekli bir receivermi satın almam gerekiyor? orada takıldım :( ki bildiğin üzere dünya para hem HDMI ve DTHD barındıran receiverlar...

Saygılar...

Offff hocam verdiğin modeli inceliyorumda yok yok bu alette valla dehşet bişeymiş bununla tabikide her türlü sesi alabilmem garanti fakat nedir bu cihazın fiyatı acaba :) ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasskabal -- 18 Aralık 2007; 16:13:48 >

• Onkyo TX-SR 605'te hem Dolby True Hd(DTHD) hem de DTS-HD Master Audio(DTS-HD MA) çözücüsü mevcuttur, sorun olmaz.
    Selamlar...
  • Offff hocam verdiğin modeli inceliyorumda yok yok bu alette valla dehşet bişeymiş bununla tabikide her türlü sesi alabilmem garanti fakat nedir bu cihazın fiyatı acaba :) ?? Türkiyede nereden temin edebilirim? link varmıdır google dan arattım eski modeller çıkıyor :(
  • ocak da gelicek diyorlar hasskabal o cihazlar için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

ocak da gelicek diyorlar hasskabal o cihazlar için.

Üstat tahmini fiyat ne olur sence?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece kendi düşüncemdir,sanırım 605, 1200-1400 ytl civarında olur.Çünkü cihaz yeni nesil ses formatlarını desteklemesi ve HDMI 1.3 olması dışında çok fazla teknik fazlalığı olan bir cihaz değil.Kısıtlı bütçeli müşteriler yeni nesil ses formatları ile tanışabilsinler diye çok iyi bir strateji ile yapılmış bir cihaz.Zaten şu anda fiyat/performans olarak yurtdışında tartışmasız avantajlı olan bir ürün.Eğer daha yukarıda olursa o zaman onkyo'nun diğer modelleri acayip uçuk fiyatlara çıkar ki, bunu yapacaklarını sanmıyorum.Tahminimce burada da bayağı fazla satış rakamı yakalarlar.bakalım, bekleyelim görelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 18 Aralık 2007; 23:15:47 >
  • hocam ps3 ün 5.1 analog çıkışları var mı bilmiyorum ama sıradan bi anfiye analog bağlantı da yapabilirsiniz.
  • ps3 ün analog çıkışları yok, optik çıkışla digital bir amfiye bağlantı yapabilirsiniz, bende ps3 ü ve diğer tüm aletleri sony amfi ( dts ve d. digital decoderi olan bir amfi seçmelisin ki piyasadaki tüm amfilerde mevcuttur ) Dali sağ ve sol yan kabin, pioneer merkezi ve arka hop. mevcut ve giriş-orta sınıfı bir sistem ama mükemmele yakın ses alıyorum diyebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: as74

ps3 ün analog çıkışları yok, optik çıkışla digital bir amfiye bağlantı yapabilirsiniz, bende ps3 ü ve diğer tüm aletleri sony amfi ( dts ve d. digital decoderi olan bir amfi seçmelisin ki piyasadaki tüm amfilerde mevcuttur ) Dali sağ ve sol yan kabin, pioneer merkezi ve arka hop. mevcut ve giriş-orta sınıfı bir sistem ama mükemmele yakın ses alıyorum diyebilirim

benim kastettiğim amfilerin de elbette optik girişleri var ama yeni nesil ses formatlarını amfinin çözebilmesi için dts hd ya da dolby true hd gibi yeni nesil ses formatlarını çözen bir dekoderinin olaması gerek.böyle bir dekoderi yoksa amfinin 5.1 ya da 7.1 analog girişleri kullanılarak yeni nesil sesler alınabilir.amfi 605 gibi olsaydı direk optik giriş kullanılabilirdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

hocam ps3 ün 5.1 analog çıkışları var mı bilmiyorum ama sıradan bi anfiye analog bağlantı da yapabilirsiniz.

Dostum sıradan bir anfi ye analog bağlantı yaparak ben dolby true HD ses alabilirmiyim?

Saygılar...
  • ps3 ün analog 5.1 çıkışı yokmuş.5.1 analog çıkışı olan bir blueray disc player ya da hd dvd player olsaydı sıradan bir anfiye multi channel analog bağlantı yapabilirdiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.