Şimdi Ara

Dolby Vision Hakkında Her Şey (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
10
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

TV'den harddiske atılan 4K Bluray Remux filmleri izlerken Dolby Vision'da sıkıntı yaşıyordum araştırınca bu konuyu buldum

Bluray'deki Profil 7 DV'yi işleyemiyormuş TV 10 dakika izledikten sonra duruyordu film hata verip araştırınca

Kodi ve Vimu Media Player bu profil 7'yi profil 8'e dönüştürüyormuş ve TV sorunsuz oynatabiliyormuş burada sizce bir sakınca var mıdır bu şekilde izleyince ne farkı olur gerçek bir bluray oynatıcıdan. Profil 7 olarak değil 8 olarak oynatmış oluyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: grikurtccc

TV'den harddiske atılan 4K Bluray Remux filmleri izlerken Dolby Vision'da sıkıntı yaşıyordum araştırınca bu konuyu buldum

Bluray'deki Profil 7 DV'yi işleyemiyormuş TV 10 dakika izledikten sonra duruyordu film hata verip araştırınca

Kodi ve Vimu Media Player bu profil 7'yi profil 8'e dönüştürüyormuş ve TV sorunsuz oynatabiliyormuş burada sizce bir sakınca var mıdır bu şekilde izleyince ne farkı olur gerçek bir bluray oynatıcıdan. Profil 7 olarak değil 8 olarak oynatmış oluyor çünkü.

Profil-8'e çevrilmiş haliyle farkını anlamanın tek yolu, 4k bluray disk oynatıcıdaki oynatımla kıyaslamak. Bir de 65 inç gibi dev ekran lazım, 43 inçlik ekranda profiller arası farklar göze batmayabilir.

Profil 7'de sorun olmaması gerekirdi. Hangi TV?

• MarcosDH M kullanıcısına yanıt

Bazı TV’ler profil 7 desteklemiyormuş Philips PUS8506 benimki şu an profil 8 dönüşümüyle izliyorum sorunsuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bazı TV’ler profil 7 desteklemiyormuş Philips PUS8506 benimki şu an profil 8 dönüşümüyle izliyorum sorunsuz

Dönüştürmeye ne gerek varsa artık...

Profil 8: BL+RPU, HDR10 (8.1) veya SDR (8.2) veya HLG (8.4)

DV Profil-7 çift katmandır ve geliştirme katmanını sadece Vision lisanslı 4K-bluray disk oynatıcıları çözer. TV'ler çözmez. Vision lisanslı TV'ler profil 4-5-8'i çözer.

DV Profil-7'de temel katman HDR10'dur ve hazırdaki tüm 4K TV'ler HDR10'u destekler - yıllar evvel çıkan ilk 4K TV'ler hariç.

Yani Profil-7 temel katmanı da, profil-8'e dönüştürülmüşü de aynı şey. HDR10.

• MarcosDH M kullanıcısına yanıt

profil 7'yi profil 8'e dönüştürüp izlemek gereksiz mi diyorsunuz yani fazla bilmiyorum bu HDR teknolojisini hakim değilim

insanlar hep bu şekilde izliyorlar reddit'te falan gördüğüm kadarıyla hatta plex'te de bu özellik var "force dovi profile 7" olarak geçiyor

sizin tavsiyeniz nedir acaba HDR10'dan her türlü daha iyi olmuyor mu böyle sonuçta hdr10+ vs dolby vision dinamik değil mi sahneden sahneye göre parlaklık değişiyor ama düz hdr10 statik sabit parlaklık

• quote:

profil 7'yi profil 8'e dönüştürüp izlemek gereksiz mi diyorsunuz yani fazla bilmiyorum bu HDR teknolojisini hakim değilim

insanlar hep bu şekilde izliyorlar reddit'te falan gördüğüm kadarıyla hatta plex'te de bu özellik var "force dovi profile 7" olarak geçiyor

sizin tavsiyeniz nedir acaba HDR10'dan her türlü daha iyi olmuyor mu böyle sonuçta hdr10+ vs dolby vision dinamik değil mi sahneden sahneye göre parlaklık değişiyor ama düz hdr10 statik sabit parlaklık

O şekilde Profil-8'e çevrilmiş olarak izlediğiniz dosyalardan birini MediaInfo programıyla açın, orda yazan bilgileri buraya kopyala-yapıştır yapın

https://mediaarea.net/en/MediaInfo/Download

• Dolby Vision içeriklerde parlaklık sorunu yaşayan var mıdır? Televizyon kalitesi elbette önemli ama izlerken bir zevk alamıyorum desem yeridir. Ne DV ne OLED TV olduğunu bazen anlamıyorum. SDR içeriklerde bir tık parlaklık iyi o kadar. Olabilecek en iyi kalitede medyaları kullanmaktayım. Televizyon modeli Philips 48OLED708.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

TV kalitesi kadar, izlenen medya kalitesi de önemli. 4K Bluray'lerin çoğunun transfer kalitesi yetersiz, disk incelemeleri bluray.com sitesinden okunabilir.

Bir 4K-bluray disk demux/remux'unu oynatırsanız, o diskte Dolby Vision olsa bile, DV Profil-7'nin üst katmanını hiçbir 4K TV okuyamaz, sonuçta diğer katmandaki HDR10 olarak izlenir.

4K bluray oynatıcı cihaz varsa, kaliteli transfere sahip (Criterion vb) bir 4K disk oynatıp deneyin. FEL katmana sahip bir disk bilhassa. Fark olur illa ki.

Ben Amazon Prime'dan 4K-Dolby Vision içerik izlerken keyif almıştım (OLED TV de olmadığı halde). TRT4K kanalını izlemekten çok farklıydı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.