Şimdi Ara

Dolu yağışından araç koruma yöntemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
22.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam benim araçta da tavanda gamzeler oluştu, nasıl çözeriz bunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürwilly -- 28 Temmuz 2017; 12:38:10 >
  • tava ile gelen dolu tanelerini forehand ve backhand şeklinde karşılayıp hem zevk alabilir hem de arabanızı korursunuz.
    tabi hem birden fazla kişi lazım hem de tavana denk gelen kısımları karşılamak zor olabilir, çok uzun saplı tavalar lazım.
  • O dolular adam öldürüyor ne oyunu zevkinden bahsediyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Bunu alın burdan

az önce bi opel astra gördüm sıfır gibi ama heryeri dolu hasarı olmuş,dedim yarı fiyatına sandero alsaydın bu kadar üzülmezdin hemde az yakardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Kardeş sonuç itibariyle ikiside zarar görüyor, ikiside aynı paraya düzeltilecek. O sinirle adam seni boğmamış dua et.
  • duggac kullanıcısına yanıt
    İşte bizde halıyla değil battaniyeyle koşalım diyoruz. Zengin işi.
  • Yoldayken durmak yerine tam tersi hızlanmak lazım diye biliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra 2017 temmuz ayı itibari ile İstanbul ilinde tescil kaydı olan araba ikinci elde _A_L_I_N_M_A_Z_!
  • Tam evden cikdim az ilerde yakaladi birden beyin firtinasi gecirdim hemn sagima bakdim bos bina kirisi sokdum araci oraya, bagajda da piknikden kalan hali kilimler vardi serdim kaputla tavana bekledim orda hic bisey olmadan atlattim cok sukur. Devam etseydim halim dumandi yirttik cok sukur😊

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Bunu alın burdan

az önce bi opel astra gördüm sıfır gibi ama heryeri dolu hasarı olmuş,dedim yarı fiyatına sandero alsaydın bu kadar üzülmezdin hemde az yakardı

Siz yaşça büyük efendi bilgili bir üyeydiniz diye hatırlıyorum yanlışmıyım? Buradaki çocuklar mı sizi troll olmaya zorladı hocam?

• yavercanturk Y kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman şu kampçıların üzerinde yattığı matlardan yaptıracağız. Ankara'da perde,branda, mat imalatı yapan yerler var, İtfaiye meydanından Hacettepe'ye giderken solda görmüştüm bir kaç tane. Standart dışı ebat kestireceğiz, nasıl olsa katlanıyorda. Araçlarımızın ön tamponundan arkaya kadar uzanacak, bagaj lastükleri ile etek altına tutturacağız.

Her gün yapmak üşendirecektir, o sebeple diyorum ki, meteorolojiye günlük bakacağız. Eğer hava sıcak ve o gün yağmur varsa ( mayıs- eylül arası) dolu riski var demektir. Aracı işyerinde ya da evin önünde, o gün bununla kapatacağız. Başka bir formül bulamadım, siz ne dersiniz bu fikrime ?
  • özgürwilly kullanıcısına yanıt
    vakumlama yöntemi kullanılıyor diye biliyorum, sanayi de dolaşacaksın. genelde kaporta ve boya ustaları çare yok boya yapacaz derler ama asla böyle bişye yapma.
  • halıyı tersten atmak çok mantıklı,battaniye camı koruyamayabilir.(en azından öncam kurtarılmaya çalışılmalı)
  • Askerde çok yattım onlrın üstünde kardeşim ama onlarda çok ince, çünkü tamamen esneyip yuvarlak halinde katlanabilmesi gerekiyor. Dünkü gibi taştan farksız inen doluya karşı belki yırtılmaz ama yinede göçükleri engellemez onlar. Yine battaniye fikri hem bagaja serip yer kaplamaması hemde kolayca açılıp aracın üstüne hızlıca atılması sayesine hepsinden daha pratik gibi geldi bana. Halı falan nere sığıcak hemde daha ağır olur, sermek falan onu sıkıntı.
  • Stepneyi tavana koyup, bir bezle gerdirin buda korur,

• Ben direkt arabanın tavanına çıkıp vücudumu siper ediyorum. Arabama bir şey olacağına bana bir şey olsun. Ölürsem çocuğuma miras kalır.

Tavan çöker diyen olabilir zayıfım ve vücudumu tamamen yaydığımda cm2 ye düşen ağırlık azalıyor

• benim aklıma gelen yorganı aldığım gibi koşarım, araç hb olunca arka cam, tavan, ön cam kaplar zaten, bagaj havuzunu da ters biçimde kaputun üstüne koyarım ama sabit durmayabilir, en iyisi 2 battaniye
  • Artık sıfir araba alirken promosyon olarak halı versinlet bagajda taşınsin

• Benim başka bir önerim var;acaba kasko yaptırsak daha koruyucu olmazmı? Hayır, yatak,yorgan,battaniye ile uğraşmayı geçtim de,en azından yabancı kanallarda dolu yerine battaniye,kilimle malzeme olmazdık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 29 Temmuz 2017; 8:44:27 >
  • Kimse gerçekten bilgi sahibi olmadığından, konu hakkında fikir de üretemediğinden işi espriye vurarak olayı geçiştirme derdinde.
    Battaniye halı falan tamam güzel espriydi oldu bitti uzatmayın artık.
    Güvenlik cam filmiyle araçların cam tavanlarının mukavemeti ciddi oranda arttırılabilir.
    Cam filmini şekil ve görüntü olsun diye en dandik çöp poşetinden seçenler anlamayabilir ama uygun kalınlıktaki güvenlik cam filminin maliyeti sonradan çıkacak değer kaybı ve sigorta hasarsızlığınızın bozulması sonucu çıkacak kasko fiyatlarının yanında makul kalacaktır.
    Evet somut öneri yapılsın artık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 29 Temmuz 2017; 9:13:3 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.