Şimdi Ara

Dolu yağışından araç koruma yöntemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
22.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkecek hepimize geçmiş olsun, Allah böyle afetlerden muhafaza eylesin..

Dünden beri yüzlerce aracın dolu yağışından etkilendiğini gördük. Peki bu tarz durumlarda nasıl hareket edilir, ne yapılabilir?

Benim aklıma park halindeki aracın üzerine 2 adet battaniye örtmek geldi. Yani üst üste değilde tam olarak aracı kapatmaı için birisi tavanın ortasından itibaren arka kısmına, diğeri ön kısmına serilebilir. Kilim diyenler olsada kilim, halı, paspas gibi altı sert olan malzemelerin o rüzgarda aracın tavanını kaportasını daha çok çizeceğini düşünüyorum. Battaniye hem daha yumuşak hemde daha kalın olduğu için en zararsızı olabilir.

Araçla hareket halindeyken yakalanıldığında ise bagajda battaniye taşımıyorsak yapabilecek çok ta fazla birşey yok gibi gerçekten. Çünkü sığınacak kapalı yer bulana kadar zaten işten geçer.
    Dün akşam arkadaşlarla konuşurken artık bu tarz iklimlerin etkisine girdik, bagajlara battaniye serelim, hem bagaj temiz durur hem yer kaplamaz hemde acil durumda işimize yarar dedik.

Sizlerin aklına gelen daha sağlıklı, daha pratik yöntemler varsa paylaşalım, herkes faydalansın.

• Valla balkon altına çektim arabayı hemen, eğer yer bulamasaydım evdeki kullanılmayan yün halılardan birini üzerine serecektim.Hem yün tarafı kaportayı çizmez hemde arkası hasır gibi sert olduğu için dolunun şiddetini keserdi.Ama dışarıda yakalanıldığında battaniye vs yoksa sıkıntı büyük, gerçi battaniye fayda eder mi bilmiyorum ?

Eğer hiçbiri de yoksa şunu deneyebilirsiniz :)

• Kapalı garaj yoksa,altı yastıklarla desteklenmiş halı işe yarayan bir yöntem,

Yolda yakalandık sağ çekip, bagaj havuzu ve paspaslar maddi hasarı epey azaltır, hareket ederek daha fazla dolu tanesine mağruz kalırsınız, bu yüzden bekleyin, ve fırtına sizi geçerek gider,,

Fırtına yönünü biliyorsanız, ters istikamete giderek kurtulun,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da geçtiğimiz yıllarda yaşanan dolu yüzünden gözüm gibi baktığım Megane 3 aracım gamzelerle dolmuştu, zaten sonrasında gamzelim diye seviyordum :))

Neyse o tahribatı yaşadıktan sonra aracın bagajında hep battaniye taşımaya başladım. Ayrıca güneşlikler kullanıyoruz ya hepimiz, şu gri renk olanlar, onları da ön arka cama, iplik kısımlarından kapı içine tutturup sabitliyordum.

Yalnız benim yaptığım bir hata var, sonuçlarını bilsem de önemsemediğim. Rüzgar uçurmasın diye battaniyeyi, hafif kıvırıp, ince kısmını kapıların içine sarkıtıyorum ve kapıyı kapatarak sabitliyorum. Yoğun yağışta battaniye ıslanacağı ve içeri su almaya başlayacağı bir gerçek. Dahası sıklıkla yapılırsa kapı fitilleri de zarar görecektir. Ancak alternatifi düşününce göz ardı edilebilir. Sadece yan direkler açık kalıyor, onu da göçük tamirini şahane yapan bir yer var onlar halleder.

Bu arada şöyle bir ürün gördüm, takması kolay deniyor, nasıl bir şey acaba, korur mu dersiniz ?
    urun.n11.com
    Tüm Araçlara Uygun Oto Güneş Koruyucu - n11.com
    http://urun.n11.com/guneslik/tum-araclara-uygun-oto-gunes-koruyucu-P193951881

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amon_Amarth -- 28 Temmuz 2017; 11:7:34 >

• Linkteki ürün çok ince, güneşe karşı işini yapar evet ama dolu bunu paramparça eder. Battaniye ıslanınca o ağırlıkla iyice yüzeye yapışıp uçmaz gibi geliyor bana ama?
  • Valla balkon altına çektim arabayı hemen, eğer yer bulamasaydım evdeki kullanılmayan yün halılardan birini üzerine serecektim.Hem yün tarafı kaportayı çizmez hemde arkası hasır gibi sert olduğu için dolunun şiddetini keserdi.Ama dışarıda yakalanıldığında battaniye vs yoksa sıkıntı büyük, gerçi battaniye fayda eder mi bilmiyorum ?

Eğer hiçbiri de yoksa şunu deneyebilirsiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryzen1200 -- 28 Temmuz 2017; 11:20:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç pompası ve ucuz deniz yatağıda bir çözüm, 6,5 lira,, güçlü bir pompa çabuk şişirir, çift kişiliğide var, en azından tavanı ve camı garanti korur,, diğer yerlerde paspaslar iş görür göçük düzeltmek için 3 -5 bin tl isteyen utanmıyorsa, bu yöntemlere başvurmak beni hiç utandırmaz

• ucuz araba alın,gittiği yere kadar kullanın.ömrünüzü mal mülk koruyarak geçirmeyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOYA KORUMA SONRASI YAĞMUR
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Bak bu kimsenin aklına gelmemiştir, çığır açar bu fikir.
    Aynen kardeşim, ucuz araba doludan etkilenmiyor çünkü dimi. Ya da etkilense bile nası olsa ucuz araba, camlar patlak, kaporta yarık şekilde gezilir dimi.
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    Hocam o yatak 1 saniye durmaz o rüzgarda :)
  • Sağlam olan bir ağacın altıda en azından hızını keser .

• quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Aynen kardeşim, ucuz araba doludan etkilenmiyor çünkü dimi. Ya da etkilense bile nası olsa ucuz araba, camlar patlak, kaporta yarık şekilde gezilir dimi.

arabanın camı nasıl patlıyormuşyolda yürüyen insanların ölmesi lazım o durumda

• İstanbul dan araba almak bir dert olacak şimdi 😏 benim araç gayet ufak atlatmasina ragmen tavanda cok ufak belli belirsiz gamzeler oluştu.

• yavercanturk Y kullanıcısına yanıt
    Tüh ya,, üstünden bir iple tutturmak zor olmasa gerek daha pratiği için lütfen bagaj lastiğine bakınız

Bunu alın burdan
  • Sağ kulağı sol el ile kaşımaya ne kadar meraklıyız millet olarak.

Ser büyük battaniyeyi aracın üzerine alt tarafları mandalla olsun bitsin.

• dolu yağdığında fakirler gibi elimde halıyla aşağıya koşacak kadar düşmedim. Göçük olursa veririm kaskodan yaparlar.

halı nedir ya
  • Dolu camları delip geçiyor adam şişme deniz yatagı önermiş ya :D
  • dolu hasarını önlemeye çalışırken ağırlığı ile tavanı göçerten arkadaşı tebrik etmek lazım..
  • .twin.turbo. . kullanıcısına yanıt
    Yuvarlak dolu tanesi cam sert olduğu için kırıyor. Yatak hızını keser,, kamp yatağı pahalı olduğu için bunu yazdım

Ayrıca ver kaskoya yapar diyen arkadaşlar var, kusura bakmasın ama, tamirde geçen süreyi hesap etmezler mi, birde paranla rezil ol,, yayan kal, bir halı utandırmaz merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 28 Temmuz 2017; 12:33:26 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.