Şimdi Ara

REPLİKA JANT ALMALI MIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
2
Favori
12.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi forumlar. Aracımın orjinal lastik ebatları 215.60.r16. Bugün yolda seyrederken aracımın arka lastiği yarıldı. Lastikte henüz 1 senelik continental. Neyseki erkenden fark edip durdumda janta zarar gelmedi. Aklımda hep 18 inç jant takmak vardı aracın görsel açısından dolayı. Fakat replika jantların dayanıksız olduğu, balans tutmadığı gibi söylemler var. Bilgili arkadaşlar bu konuda bilgi verirlerse sevinirim. Şu an stepne takılı araçta. Eğer replika jantlara güven olmazsa yarılan lastiğin yerine aynı lastikten alıp takayım diyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Valla replika deyince kullanan kullanmayan herkes kötülemis.
    Suan ulkemizde en fazla replika stogu bulunduran AKOnun tüm çin uretimli jantları ISO9000 ve ISO / TS16949, TUV, SFI belgelerine sahip.
    Yani bu jant Almanyada da Amerikada da satılabilir etiketlere sahip.
    Bu belgeleri üfürukten mi almıs oluyor yani?
    Yapay Zekanın Yanıtı

Replika Jant Almalı Mısınız?

Birçok araç sahibi, orijinal jantlara bir alternatif olarak replika jantları değerlendirmektedir. Replika jantlar, orijinal jantlara benzer şekilde tasarlanmış ve üretilmiş, ancak genellikle daha düşük fiyatlıdır. Bu jantları almayı düşünüyorsanız, karar vermeden önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız:

Avantajları:

• Uygun fiyat: Replika jantlar genellikle orijinal jantlardan daha ucuzdur, bu da bütçenizi zorlamadan aracınıza yeni bir görünüm kazandırmanıza olanak tanır.
    • Stil seçenekleri: Replika jantlar, çok çeşitli stil ve tasarımlarda mevcuttur, böylece aracınız için mükemmel jantları bulabilirsiniz.
    • Uyumluluk: Replika jantlar, orijinal jantlarla aynı ölçü ve özelliklere göre üretilir, bu da aracınıza uyacağından emin olmanızı sağlar.

Dezavantajları:

• Kalite endişeleri: Replika jantlar, orijinal jantlar kadar dayanıklı olmayabilir veya aynı kalite standartlarına uymayabilir. Bu, uzun vadede performans ve güvenlik sorunlarına yol açabilir.
    • Orijinallik eksikliği: Replika jantlar orijinal jantlar değildir ve aracınızın değerini düşürebilir.
    • Garanti sorunları: Replika jantlar genellikle orijinal jantlarla aynı garanti kapsamına sahip değildir veya hiç garantiye sahip değildir, bu da bir sorun olması durumunda sizi daha az korur.

Hangi Jant Markalarını İnceleyebilirsiniz?

Yerli jant markaları arasında Powcan Jant, Kormetal Jant ve CMS Jant gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu markaların ürünlerini inceleyerek ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun jantları bulabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları:

Replika jant satın almadan önce, Powcan Jant Yorumları ve Kormetal Jant Yorumları gibi kullanıcı yorumlarını okumakta fayda vardır. Bu yorumlar, gerçek kullanıcıların deneyimlerini öğrenmenize ve bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

Sonuç olarak, replika jantlar uygun fiyatlı ve çeşitli stil seçenekleri sunarken, kalite ve orijinallik eksikliği gibi dezavantajları da göz önünde bulundurulmalıdır. Aracınız için en iyi seçeneğin replika jant olup olmadığına karar vermek, bütçenize, önceliklerinize ve aracınızın değerine bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence yük altında hareket eden hiçbir parçayı replika düşünmemek gerekiyor. Kozmetik parçalarda kullanılabilir ama hayati önem taşıyan kısımlarda riske girmeye gerek yok.
  • Ben kullaniyorum. Gaza gelip taktirmistim. Bir zararını görmedim ama ne idüğü belirsiz üretim olduğu için belli bir güvenlik sertifikası falan yok. Imkan bulduğum an direkt değistireceğim orjinal ile.
  • 3 sene kullandım bır sıkıntı yasamadım evet balans ayarı gerekıyor arada
  • 3 sene astra da kullandım en ufak sorun yaşamadım ha yaşamayacaz anlamına gelmez tabi
  • Jant konusunda orijinalden yanayım. Replika jantlar çukurda, sıcakta soğukta balansı sık sık kayıyor. Zamanla şekli bozuluyor. Sadece görüntü için bu riski almaya değmez. Eski aracımda yaşadığım için söylüyorum.
  • alacağın jantın markasına göre değişir çok kaliteli yabancı markalar ile birlikte türk malı cms ve km jantlarda piyasada mevcut, çin malı çok kalitesiz replikalar da ucuz diye kapış kapış gidiyor...
  • izmir çevirme radar grubuna fotoğraf düşmüştü. replika 4 jant birden halka şeklinde 2ye bölünmüş belediyenin düzgün kapatmadığı bir çukurdan ötürü.

215/60r16 lastiği yarmayı başarmak da büyük beceri. Bu kadar dikkatsiz iseniz 18jant hiç almayın sürekli lastik yararsınız.

18 jant ülkemiz yollarına uygun değil. Aracımda önlerde 225/40r18 arkalarda 255/35r18 kullanılıyor orijinalden. Konfor olarak düşük ve yolda çukur tümsek arıyorum lastiklerim yarılmasın diye...

Bir virajda ufak bir tümsek geldi ve virajda ağırlığın en fazla bindiği jant kırıldı. Mezar taşına replika jant severdi yazarlar artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 6 Kasım 2019; 8:58:59 >
  • Sadece kozmetik olarak güzel görünmesi için risk almaya değer mi ? Replika jant kullanıp bir problem yaşamayan tanıdıklarım var. Ancak yaşamayacakları anlamına gelir mi ? Bence gelmez. Bu sebeple ben de hiç bu işe girmedim.
  • Çukurlara girince yamulmasını, hatta kırılmasını göze alırım 1-2 bin tl için diyorsanız neden olmasın. Ha birde yüksek süratte eğilip kırılabilme ihtimali var tabi...
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Hocam lastiğin yarılmasında benim payım yok. Anayolda ilerlerken birden bire ses geldi, sağa çekip baktığımda lastik iniyordu. Çukura düşme vs. yok yani. Büyük ihtimalle gözükmeyen sivri bir şey kesti.
  • TSE belgeli jantlar var. Sorun yasamazsiniz.
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    o belge nasıl alınıyor bir bilseniz.

bilindik markalardan alırsanız sıkıntı olmaz. yeter ki made in china almayın.

cms ve km gönül rahatlığı ile alınır.

cms tüm dünya markalarına üretim yapıyor. ( aston martin, jaguar gibi özel markalar da dahil)
  • 2 yıl replika 18 jant kullandım. İnce yanak lastik bizim yollara uygun değil onu anladım. Arada balans yaptırmak gerekiyordu. Çok yakın bir yakın arkadaşımın düz yolda giderken aracının replika jantı kırıldı (sol ön). Hava yağmurlu olduğundan fazla süratli değilmiş, yoksa takla bile atabilirdi. Ertesi hafta elimdeki replikaları elimden çıkarıp orjinal 17 janta geçiş yapmıştım. 2 yıldır memnunum.
  • tem'de bile tencere gibi cukurlar var. taktiginiz replicalar dandikse 120-140la o cukurlarda kirilma riski var. 3-5 bin vermemek icin arabadan olmayin. ben sahsen orjinalden sasmam ama arkadaslarin dedigi gibi cms veya km jantlara bakabilirsiniz
  • budak_1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam Hyundai dahil bircok uzakdogu markalarinin OEM jantlari Made in China.
    Çinde uretilmesi tek basina sorun degil.
    Sorun kaliteli olup olmamasi.
  • Deneyimimi anlatayım şu TSE belgeli jantlar için. Ben ve kuzenim aynı marka fakat farklı modelde araçlar kullanıyoruz. Ben orjinal jant kullanırken o gidip ısrarl replika aldı. Satıcı aynı şekilde TSE belgeli abi hiç bir şey olmaz falan diye bunu güzelce ikna etti beni edemedi tabi. Ben pahalıya mal ettim fakat bir gün yağmurlu havada art arda 2 araba yoldayken bir çukura düştüm bir baktım herkes sağa çekmiş duruyor meğer çoğusunun jantı yamulmuş. Sağa çektim baktım bende bir şey yok ileride ışıklarda yanyana durduk kuzenimle :D bana diyor ya buda arabaymış hiç bir şey olmadı :D ışıklarda bir kalktık bunun arabasının sol 2 jant yamulmuş haberi yok :D aklıma geldikçe gülüyorum ileride durdu yahu dedi araba saçma sapan sallanıyor ne oluyor anlamadım. Aşağı indik durum malum 18 jantlar yamulmuş kocaman arabayı sallayıp duruyor...
  • gerekirse siyah teneke jant takarım yine de replika almam
  • Arkadaşlar yorumlarınız için sağ olun. Bugün aynı lastiğin az kullanılmış çıkmasını bulup stepne jantına taktım. Stepnedeki sıfır lastiği de yırtılan arka lastiğinin yerine taktim.
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    made in china OEM jant sıkıntı değil. burada bahsi geçen replika jantlardır.

orjinal BBS set 1200 euro, replika 1500tl.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.