Başta Baelros olmak üzere değerli forum üyelerinin tecrübelerinden ve yol göstermelerinden faydalanarak çalıştığım şirkette yeni bir sistem kurdum. Daha doğrusu altyapıyı yavaş yavaş oluşturuyorum. Şuanda merkez ofisimizde bulunan domain yapısına vpn kullanarak şubelerde bulunan rodc yapısını entegre ediyorum. Henüz iki şubeyi merkeze bağlamış bulunmaktayım. Şubelerin birinde rodc server üzerinden etkileşim yapıyorum diğerinde ise vpn ağını kullanarak direk merkezimde bulunan domain yapısını kullanıyorum. Özetle oluşturmaya başladığım alt yapı merkez odaklı bu şekilde olucak genel olarak. Fakat şöyle bir sıkıntı ile karşılaştım. BU sorun sadece merkezde bulunan bilgisayarlar ile ilgili şubelerde bulunan pclerde sıkıntım şu aşamada yok. Şubeleri domain yapısına entegre etmeden önce merkezdeki pc lere bu domaini kullanarak bir takım programlar yükletiyorum. (İnternet kısayolu, Kullandığımız ofis yazılımları vsvsvs...) Diğer şubeleride entegre edince bağlantıda ve oturum açma zamanlarında sorun olmasın die bu yükleme poliçelerimi server üzerinden sildim. ( Aslında silmeme gerek yoktu, sadece merkez guruplarına yüklet deseydim sorunum olmayacaktı ama o kafa yorgunluğu ile ben direk sildim ) Sildikten sonra ise, daha önce program yüklettiğim pclerden her kim oturum açarsa açsın çok rahat 5-8 dk. arası beklemek zorunda kalıyor. Hoş Geldiniz ekranında uzun bir süre bekledikten sonra ancak açılıyor oturum. Düşünceme göre bu sorunun nedeni şu; Daha önce poliçeleri kullanarak yükletmiş olduğum programları kaldırmaya çalışıyor sanırım server ve bu nedenle de bu kadar zaman alıyor oturum açması. Belki başka bir nedenden dolayıda olabilir bilemiyorum ama bu sorunum hakkında yardımlarınızı bekliyorum....
İyi Forumlar...
Sunucu bölümüne ilk girişim bu başlık yüzünden oldu Ali Bey, Benzer 5-8 dk bekleme şirkette kullandığımız pcleri Domain yapısına ekledikten bir kaç hafta sonra benimde başıma geliyor. Açıkcası server işine hiç bulaşmak istemiyorum ama Teknik Destek aldığımız firma her defasında manuel ip verince düzelir demekten başka bir şey yapmıyorlar. Sizin konuya bi çözüm bulunursa bende yararlanmak için geldim :)
Şimdiden teşekkürler :)
quote:
Orijinalden alıntı: pc0576
Sunucu bölümüne ilk girişim bu başlık yüzünden oldu Ali Bey, Benzer 5-8 dk bekleme şirkette kullandığımız pcleri Domain yapısına ekledikten bir kaç hafta sonra benimde başıma geliyor. Açıkcası server işine hiç bulaşmak istemiyorum ama Teknik Destek aldığımız firma her defasında manuel ip verince düzelir demekten başka bir şey yapmıyorlar. Sizin konuya bi çözüm bulunursa bende yararlanmak için geldim :)
Şimdiden teşekkürler :)
hadi hayırlısı bakalım :) Sizin sorununuzun neyden kaynaklı olduğu konusunda düşünceniz varmı? mesela benim gibi bir poliçe silince mi başladı acaba?
Bu konularda sizin kadar bilgili değilim sadece anlık sorunlara anlık çözümler bulabiliyorum, aksi durumda sorun hep bana patlıyor. Ağ yavaşlatıyor diyeceğim 1000lik kartlar hepsi hem domaine giren makina ilk seferde normal açılıştan sadece 30 saniye kadar yavaşlıyor. 5/8/10 dk beklemeler daha sonraki haftalar aylarda oluyor. Ama ağı çıkartıp pc açıldığında script sonrasında elle çalıştırıldığında gayet hızlı ama kullanıcılara ağı kopartın takın vs demek çok sacma olacak. Bilmiyorum bir başka teknik servise danışacağım bu gün hem tüm yapı değişikliği için çözüm sunacaklar bakalım neler olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: pc0576
Bu konularda sizin kadar bilgili değilim sadece anlık sorunlara anlık çözümler bulabiliyorum, aksi durumda sorun hep bana patlıyor. Ağ yavaşlatıyor diyeceğim 1000lik kartlar hepsi hem domaine giren makina ilk seferde normal açılıştan sadece 30 saniye kadar yavaşlıyor. 5/8/10 dk beklemeler daha sonraki haftalar aylarda oluyor. Ama ağı çıkartıp pc açıldığında script sonrasında elle çalıştırıldığında gayet hızlı ama kullanıcılara ağı kopartın takın vs demek çok sacma olacak. Bilmiyorum bir başka teknik servise danışacağım bu gün hem tüm yapı değişikliği için çözüm sunacaklar bakalım neler olacak.
Sanırım bu sorun oturum açma poliçeleriyle ilgili. Ama tam olarak bende sorunu anlayabilmiş ve çözebilmiş değilim. Domain üzerindeki bilgisayarları silmeyi denicem şimdi. Kullanıcı login olunca zaten otomatik ekliyor pcleri. Belki eski poliçelerde hata var ise ve bunlarda pc yapılandırmalarıyla ilgiliyse belki çözüm olabilir. Ama bu konuda daha profesyonel birinin yardımına ihtiyacımız var :(
işin ilginç kısmı makinalar domainden çıktından sonra yada ağ bağlantısını çıkartınca oldukça hızlılar, Tüm pcler i7 4gb ram ve yeni kurulmuş eski police kalmış olamazda benimkilerde.(server üzerinde kalmış ise o poliçeler yaklaşık 6/7 yıldır 150 kullanıcı eklenip kaldırılmıştır en az su anda aktif 71 bu mantıklı ) Şimdi evde pclerden birine 2003 srv kurup tek tek bi iki pc domani sokup çıkartacağım bakalım benzer sorun yaşayacak mıyım :) Evet kesinlikle profesyonel bir yardıma ihtiyacımız var.
merhaba bende çok tecrübeli değilim fakat anladığım kadarıyla group policy'lerinizi gözden geçirmeniz gerekiyor.default policy etki alanında bir kullanıcı oluşturup o şekilde oturum açarsanız , merkeze uyguladıgınız policylerde bir sıkıntı olup olmadıgını test etmiş olursunuz.
dediğim eve server kurulum işi bugün yattı gene yogunluktan şimdi eve gelebilidm :( Fakat sorun kısaca normal bir pc de nasıl uzun süreli internet gezintisinden sonra temp şişer dolarsa Server da da domain giriş çıkışlardan dolayı policy lerde sıkıntı oluyor. Teknik servis sakın policylere bulaşma kurcalama diye üstüne basa basa uyardı. :(
hocam sorunun kaynağını bulmama çok az kaldı. teknik servise bakma sen çokta zor değil poliçe oluştrmak ya da düzenlemek. gpedit.msc nin genel versiyonu gibi düşün. şuanda ajanlara bakıyorum. iletişim sorunu gözüküyor. server kaynaklı değil. çünkü vpn ile bağlanlıtı başka şubem sorunsuz login oluyor. çözüme yaklaşmak üzereyim . :)
hadi bakalım :) bekliyorum güzel haberlerini ben susan scsi yüzünden serverdan dataları kopyalamakla uğraşıyorum şimdilik.
quote:
hadi bakalım :) bekliyorum güzel haberlerini ben susan scsi yüzünden serverdan dataları kopyalamakla uğraşıyorum şimdilik.
HOcam sorun sanırım user pc lerdeki dns adresinden kaynaklanıyordu. Merkezimde bulunan pc leri domaine alırken dnsleri girmemiş direk etki alanına almıştım ve bir hafta sonunda pc lerin oturum açma esnasında sorunlarıyla karşılaştım. Sanırım domaine login olurken haberleşme kısmında bir tür iletişimsizlik yaşıyordu pc ler. Bütün hepsinde dns adreslerini etki alanı denetleyicisiyle aynı girdiğimde bu sorunun çözümlendiğini gördüm. İki gün oldu ve hala sorun yaşamadım bu konuda.
quote:
Orijinalden alıntı: MyStikal
quote:
HOcam sorun sanırım user pc lerdeki dns adresinden kaynaklanıyordu. Merkezimde bulunan pc leri domaine alırken dnsleri girmemiş direk etki alanına almıştım ve bir hafta sonunda pc lerin oturum açma esnasında sorunlarıyla karşılaştım. Sanırım domaine login olurken haberleşme kısmında bir tür iletişimsizlik yaşıyordu pc ler. Bütün hepsinde dns adreslerini etki alanı denetleyicisiyle aynı girdiğimde bu sorunun çözümlendiğini gördüm. İki gün oldu ve hala sorun yaşamadım bu konuda.
aslında bir ara bende o şekilde hızlandırmıştım askere gitmeden önce şimdi aklıma geldi :) ama pclerin yarısına girip geri kalanı üşenmiştim. Tekrar teşekkürler.
Bende teşekkür ederim hocam. Kendimiz sorduk Kendimiz cevapladık :) Forum halkına da ayrıca teşekkür ediyorum :)))
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme