Iki katli mustakil bir evde kaliyoruz. Evin su borulari donmus. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Aslinda yapmam gerekenleri yaptigimi dusunuyorum ama hala ust katta sular akmiyor. Isin kotu yani banyo ve tuvalet ust katta. Dolayisiyla iki gundur banyo ve tuvalety kullanilamiyor.
Once tesisattan biraz bahsedeyim. Su saati bahcede. Saatten cikan boru once bahce musluguna oradanda mutfaga gidiyor. Burda yaklasik olarak 2 metrelik bir kisim disarda. Burayi atesle falan isitip acmayi basardik ve mutfakta su an su akiyor. Ust kata giden borular ise mutfaktan ciktiktan sonra disardan ust kata cikiyor. Bu borulari da isittik sicak su doktuk ama hala sonuc alamadik. Banyoda ve tuvallette olan borularda ayni islemlerden gecti. Ama yine de elde edebildigimiz birsey yok. En sonunda banyoda soba yaktim. Amac banyoyu iice isitmak ve duvarin disinda kalan borulari bu sayede isitmakti ama bu da olmadi ne yazik ki.
Ellerim hala is kokuyor. Daha onceden boyle bir durumda kalmis olan varsa ve cozum bulduysa lutfen yardimci olsun ben artik tuvaletimi ve banyomu kullanmak istiyorum.
Bunun için donmadan önce en sondaki musluğu açık bırakmak gerekirdi. Ama madem geç kalmışsın artık yapacak tek şey havaların biraz yumuşamasını beklemek. Duvarın içerisinden donmuş ise bişey yapamazsın gibi duruyor. Bizim Konya'daki evde 7 yıl önce falan donan boru patlayarak duvarı kırmıştı.
Ilk defa basima boyle birsey geldigi icin musluk acma olayini bilmiyordum. Bilseydim zaten yapardim. Eger isler havalarin duzelmesine kaldiysa cok zor durumdayiz demektir. Hadi hayirlisi bakalim gunes ne zaman acacak?
Yok yakında mutlaka bir yumuşama olur. İllaki bahar gelsin demiyorum. Arada bir karları eriten lodos eser işte o zaman çözülür borular.
Vay be başına daha önce hiç gelmedi, demek ki havalar bu sene bayağı soğuk. Ev nerdeydi kardeş?
borular dışardaysa kaynar su döksen belki biraz faida eder
Cozulmesine faydasi olmaz ama tekrar boyle bisi olmasini biraz daha zorlastirmak icin evin disindaki borularin etrafina elyaf turunden bi malzeme oluyor sanirim ... Onlar ile sarmaniz faydali olabilir ...
mewluth; Bursa/Yenisehir ogrenciyiz birde kimse yardim falan da etmiyor.
Chad; Kaynar su doktuk. borularin gectigi yerde soba yaktim iki saat ama bir kac su damlasindan baska bir sey elde edemedik o da bir kac sn falan surdu.
TuzsuzDELiBEKiR; borulari sarmak cok zor cunku duvara gomululer
Bursa sıcak olur yaw 4-5 gün daha sabret. :)) Erzurumda bile 8-9 günde bir havalar yumuşar ve donan sular çözülür ehehe. Biz neler çekiyoz anla halimizi
neresi sicak mewluth dibimizde uludag var butun suc onun zaten. havalr burda bi sogudu mu 1 ay isinmiyor
Isınır ısınır merak etme. Bizim dibimiz de palandöken hatta biz palandökenin içindeyiz muhahaha aynı kaderi paylaşıyoz pardon gülmemem gerekirdi özür [evlol]
gul sen gulll son gulen ii gulermis [byes]
Ben kendime gülüyom yanlış anlama sakın
ne yanlis anlicam
yaww bizim sorun arada kaynadi nolcak bu borular
Bekleyecen
o zaman ben bi hamama gidiim en iisi iki gundur banyo yapmiyorum.
[dkkat]Kır Duvarları Isıt Boruları
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme