Şimdi Ara

Klima su damlatmama sorunu (Dis unite)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
27.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 senelik Airfel Green 18000 btu serisi klima sahibiyim. Gecen sene ramazanda taktirmistim klimami.
    Gordugum kadariyla burada bir cok degerli usta ve bilgili forumcular var size sorayim dedim.
    Benim sorunum klima dis unitesi su damlatmiyor. Ayrica bazen koku yapiyor.
    Diger forumlari okurken sogutma yaparken 30da calistirmak suyun klimanin icinde yogusmasina sebebiyet verir bu da bakteri olusumunu arttirir bu da koku yapar diye bir bilgi ogrendim.
    Ben de artik 23 derecede calistiriyorum klimami. Ancak ve ancak dis unite hic su damlatmiyor. Ic unite sogutmasi da fena degil. ilk aldigimda sanki nisbeten daha iyi sogutuyordu ama simdi de fena degil. Klima motoru balkonda, bulundugum yer de guneydogu olmasi sebebiyle cok sicak 45 derecenin uzerinde. Gecen sene tahliye hortumunun altina kova koyarken bu sene 1 damla bile akmiyor. sorunumuz nedir? ne tavsiye edersiniz ustadlar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Su Damlatmama Sorunu (Dış Ünite)

Klima dış ünitenizin su akıtmaması, can sıkıcı bir sorundur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve klimanızın verimliliğini düşürebilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Klima Su Damlatmıyor Nedenleri:

• Tıkalı Tahliye Hortumu: Klima dış ünitesinden suyun tahliye edilmesini sağlayan hortum tıkanmış olabilir. Hortumu kontrol edin ve herhangi bir tıkanıklık varsa temizleyin.
    • Kirli Kondenser Bobinleri: Klima dış ünitesindeki kondenser bobinleri kirlendiğinde, suyun akışını engelleyebilir. Bobinleri düzenli olarak temizleyin.
    • Buzlanma: Dış sıcaklık düşük olduğunda, klima dış ünitesi buzlanabilir ve bu da suyun akışını engelleyebilir. Buzlanmayı önlemek için klimanızın düzenli bakımını yaptırın.
    • Arızalı Drenaj Pompası: Bazı klima modelleri, suyu dışarı pompalamak için bir drenaj pompası kullanır. Pompa arızalanırsa, su akışı durur. Pompayı kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

• Tahliye Hortumunu Temizleyin: Hortumu çıkarın ve tıkanıkları temizlemek için suyla yıkayın.
    • Kondenser Bobinlerini Temizleyin: Bobinleri temizlemek için bir fırça veya elektrikli süpürge kullanın.
    • Buzlanmayı Önleyin: Klima dış ünitesini güneş ışığından ve rüzgardan koruyun.
    • Drenaj Pompasını Kontrol Edin: Pompanın çalıştığından emin olun. Gerekirse pompayı değiştirin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra klima dış üniteniz hala su akıtmıyorsa, profesyonel bir teknisyene başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Soğutmada Dış üniteden su damlamaz. İç ünitede yoğuşma olur. iç ünitenin tahliye hortumundan gider.

30 derecede çalışması bir şeyi değiştirmez..

fan çalıştığı sürece zaten iç ünite kurulanacaktır...

Dış üniteden su sadece ısıtmada akar. ha ama iç ünitenin hortumunu dış üniteye sıkıştırdıysalar o ayrı...

koku klimanın bulunduğu ortamın temizliğine göre değişir. temizliği derken,ortamda sigara içiliyorsa acayip kötü bir koku oluşur klimada...

veya dış mekan tozlu olup pencereler açık ise...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 9 Temmuz 2013; 15:21:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Soğutmada Dış üniteden su damlamaz. İç ünitede yoğuşma olur. iç ünitenin tahliye hortumundan gider.

Dış üniteden su sadece ısıtmada akar. ha ama iç ünitenin hortumunu dış üniteye sıkıştırdıysalar o ayrı...

koku klimanın bulunduğu ortamın temizliğine göre değişir. temizliği derken,ortamda sigara içiliyorsa acayip kötü bir koku oluşur klimada...

evet hocam ben yanlis soylemisim ic unitenin tahliye hortumundan akan su akmaz oldu. baktim da bugun iceriden gelen borularin yanindan geliyo tahliye borusu.
    gecen sene su akardi bu sene akmaz oldu.
    sigara icilmiyor evde. dis mekan tozlu evet. ama pencereleri acmanin imkani yok disarisi 45 derece yaniyor. sorun toz olsa ayni sorunun diger klimalarda da olmasi gerekmez mi? ben apartmandan boyle bor sikayeli olan kimse duymadim. ornegin capraz komsumda bosch klima var onun oldugu cephe cok daha tozlu olmasina ragmen koku sikayeti yok.
    sorun toz ise bile, koku olayinin cozumu nedir?
    saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefabey -- 9 Temmuz 2013; 21:17:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sefabey

quote:

Soğutmada Dış üniteden su damlamaz. İç ünitede yoğuşma olur. iç ünitenin tahliye hortumundan gider.

evet hocam ben yanlis soylemisim dis unitenin tahliye hortumundan akan su akmaz oldu. baktim da bugun iceriden gelen borularin yanindan geliyo tahliye borusu.
    gecen sene su akardi bu sene akmaz oldu.
    sigara icilmiyor evde. dis mekan tozlu evet. ama pencereleri acmanin imkani yok disarisi 45 derece yaniyor. sorun toz olsa ayni sorunun diger klimalarda da olmasi gerekmez mi? ben apartmandan boyle bor sikayeli olan kimse duymadim. ornegin capraz komsumda bosch klima var onun oldugu cephe cok daha tozlu olmasina ragmen koku sikayeti yok.
    sorun toz ise bile, koku olayinin cozumu nedir?
    saygilar.

Belirttiğim gibi.. İç ünitenin tahliye hortumunu takip ederek ucunu bulabilirseniz suyun aktığını görebilirsiniz.. dış ünitede ısıtmada su akacaktır...

1 yılda koku yapması zor gibi ama size tavsiyem servisine bakım yaptırmanızdır...

edit:su akışı klimanın bulunduğu ortamın nemine göre değişebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 9 Temmuz 2013; 21:14:35 >

• hocam cok ozur diliyorum yine yanlis yazmisim. ic unitenin tahliye borusundan akiyordu su akmiyor su an. balkona sarkiyor zaten suyun balkona akmasi gerekiyor ama bizim klimadan hic su akmiyor. yani disari akiyor da ben goremedim desem oyle bir durum yok dis unite ve ic unite tahliye borusu balkonda yani su aksa iceri akmali. sorunum tamamiyloe bu. mardinde yasiyoruz hava kuru baya o yuzden yeteri kadar yogusma olmuyor da su tahliyesi gerceklesmiyor olabilir mi?
  • quote:

hocam cok ozur diliyorum yine yanlis yazmisim. ic unitenin tahliye borusundan akiyordu su akmiyor su an. balkona sarkiyor zaten suyun balkona akmasi gerekiyor ama bizim klimadan hic su akmiyor. yani disari akiyor da ben goremedim desem oyle bir durum yok dis unite ve ic unite tahliye borusu balkonda yani su aksa iceri akmali. sorunum tamamiyloe bu. mardinde yasiyoruz hava kuru baya o yuzden yeteri kadar yogusma olmuyor da su tahliyesi gerceklesmiyor olabilir mi?

Merhabalar... Evet belirttiğim gibi hava kuru olduğu için. eğer emin olamazsanız

Hortumun ucundan havayı emin eğer hava geliyorsa hortum tıkalı değildir.(tıkalı olursa zaten su iç üniteden iç ortama akar)

iç ünitenin panelini açıp filtreyi çıkarın. peteklere üstten şişeyle vs. su dökün eğer su hortumun ucundan çıkıyorsa gidiyorsa sorun yoktur...

• tamam hocam deneyecegim sonucu burda paylasirim yarin. cok tesekkur ederim cevabiniz icin. selamlar.
  • quote:

tamam hocam deneyecegim sonucu burda paylasirim yarin. cok tesekkur ederim cevabiniz icin. selamlar.

Rica Ederim Hocam Yardım Edebildiysem.. Sonucu Bildirirseniz Sevinirim...
  • sefabey kullanıcısına yanıt
    dis unitenin bakir borulari terleme yapar. cok nem varsa bu terleme icin borularin oldugu kapali yerde ufak bi tahliye var, oradan dis unitenin altina gidiyor. uzun sure kullanimda oradan damlama yapar. bende de benzer sorun vardi. y boru ile giderleri birlestirdim sonuc olarak.
  • muyu61 M kullanıcısına yanıt
    tabi bu islemi klima calismazken yapmak gerekiyor saniyorum.

hocam benim sorunum klimanin hic su damlatmamasi. yani hic su akmiyor.
  • quote:

quote:

tamam hocam deneyecegim sonucu burda paylasirim yarin. cok tesekkur ederim cevabiniz icin. selamlar.

Hocam dediginizi yaptim, aynen su tahliye hortumundan akti. Bir sikinti gorunmuyor. Tesekkur ederim. Kokuyla ilgili diger forumlarda arkadaslarin dedigi Mr. Muscle uygulamasini yapmanin bir zarari olur mu? yani eger sorun bakteri ise saf alkol de uygulanabilir gibi geliyor. Sizin goruslerinizi de almak isterim.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam dediginizi yaptim, aynen su tahliye hortumundan akti. Bir sikinti gorunmuyor. Tesekkur ederim. Kokuyla ilgili diger forumlarda arkadaslarin dedigi Mr. Muscle uygulamasini yapmanin bir zarari olur mu? yani eger sorun bakteri ise saf alkol de uygulanabilir gibi geliyor. Sizin goruslerinizi de almak isterim.

Merhabalar...

Temizleme Konusunda Mr.Muscle vb. Temizlik Ürünleri kullanılabilir. Klimanın Sağ Tarafındaki Kart bölümüne yakın petekleri (evaporatör) temizlerken dikkatli olunmalı veya kartın üzerine poşet vs. kapatılmalıdır.
    ''
    Temizlik malzemesi ile temizlendikten sonra bol su ile deneme yaptğınız gibi durulamalısınız. sonrasında 30 dk ''sadece fan'' konumunda çalıştırdıktan sonra klimanız kullanıma hazırdır.

Suyu ne az ne çok orta değerde yavaşça dökmeniz güvenli olacaktır...

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam bugun temizlik islemini de uyguladim. Sukur su an bir sorun gorunmuyor klima gayet guzel calisiyor. Koku da yok masallah.
    Yardimlariniz icin tesekkurler.
    Selamlarimla
  • Merhabalar..

Sorununuzun Çözüldüğüne Sevindim...

Eğer koku devam ederse temizlik+durulama işlemini peş peşe 2-3 defa tekrarlarsanız koku asla yapmayacaktır..

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.