lg cdrom ve yamaha cd writerım var. win2000 sorunsuz kuruluyor ve çalışıyor. ancak win xp kurulumunda herşey normal kurulduktan sonra win xp ilk olarak çalıştığında baştaki siyah yükleme ekranı çok uzun sürüyor(10dakikadan fazla) daha sonra açıldığında ise cd romları görmüyor. intel accelerator kurduğumda cd romları görebiliyorum ama explorerde hala yok. bu arada sistem msi i845 anakart p4 1.5ghz.
sorun büyük ihtimalle master slave ayarlarından kaynaklanıyordur diyerek defalarca kontrol ettim. teker teker master slave olarak değiştirdim.ide kablosu üzerindede kombinasyonları denedim ama sonuç yok. belliki çakışma var
bu sorun nasıl çözülür lütfen yardım edin....
Senin sorun BIOS yarlarından kaynaklanıyo gibi ama BIOS unu ayrların bilmeden bişey söylenemez
bios ayarlarında auto ide detection da sorun yok 2 cd romuda görüyor. önyükleme ekranında da cd rom lar gözüküyor. herhangi bir raid sürücüsü kurulu değil. bios default ayarlarında. zaten diğer işletim sitemleri(win98 linux v.s) hepsi cd romları görüyor. bu xp nin şahsına m ünhasır bi hatası galiba.
xp cd si sp1 entegreli bi cd ve daha önce birkaç makinaya sorunsuz yükledim.
kaynak çakışması buna problem olurmu acaba. yada bu çakışmayı nasıl giderebilirim?
yanlız güvenli modda açınca sistem açılıyor.ama bu seferde 1 tane cd rom görüyor.garip bir durum. adım adım başlangıçtada kitleniyor. bi cd romun bu kadar sorun olabilmesini aklım almıyor.
Windows XP başlamadan önce ki siyah ekran da doanımlar teker teker yüklenirken ekranda hangi doanımın yüklenmesinde sorun olduğuna bak
bide tüm donanımın hakkında detaylı bilgi verirsen belki yardımcı olabilirim
sorunun kaynağını anladım sanırım. cd writerımın markası yamaha. 6 senelik bi writer ve yamaha zannedersem 5 sene önce cdrom piyasasından çekildi. sadece cdwriterla kp kurulumunu başlattım. kurukduda herşey normal. sistem açıldı fakat cd-writerı görmüyo. o anda problemin kaynak çakışması olmadığını anladım. writer ı çıkartıp cd romu bağladığımda sorunsuz tanıdı cd romu sistem.
yani zannedersem sorum cd romun firmware inde. CDRW NİN XP DESTEĞİ YOK. böyle bi tak kullan aletin nasıl xp desteği olmaz şaşırtıcı ki xp gibi herşeyi tanırım diyen bi sistem için daha da şaşırtıcı.
şimdiki sorum cd rom için firmware güncellemesi nasıl yapılır? sanırım bu ayrı bir başlığın konusu?
sorunu çözdüm arkadaşlar firmware tespiti doğruymuş. yamaha nın firmware versiyonu varmış. update ettim ve sorun çözüldü. mesmerina arkadaşıma ilgilendiği için teşekkür. konuyu kapatabilirsiniz.