Merhaba arkadaşlar D sürücüme yüklediğim bazı oyunlar çalışmıyor ama aynı oyunu C sürücüme kurduğum zaman çalışıyor. Fakat C sürücüsünde SSD harddisk kullandığım için çok alanım yok tek oyun ve işletim sistemimle beraber 10 gb ın altına düşüyor. Ben oyunları D sürücüsüne kurup açmak istiyorum. 2 oyun denedim Nfs The Run ve Battifield 3 ikisi de D sürücümde çalışmadı ama C ye kurunca çalıştı. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. D den çalıştırmam lazım bu oyunları teşekkürler.
Hiç hata mesajı alıyormusun ? Oyunu tıkladığında ne tepki veriyor bilgisayar. Oyun değilde farklı ama çalışan bir prgram var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: aydinaydogan
Hiç hata mesajı alıyormusun ? Oyunu tıkladığında ne tepki veriyor bilgisayar. Oyun değilde farklı ama çalışan bir prgram var mı ?
oyunun haricinde farklı çalışan bir programım yok direk çalışmayı durdurdu diyor zaten c ye kurduğum zamanda direk açıyor mesela ilk olarak nfs the run için çözmem şart
quote:
Orijinalden alıntı: afsinedremitli
oyunun haricinde farklı çalışan bir programım yok direk çalışmayı durdurdu diyor zaten c ye kurduğum zamanda direk açıyor mesela ilk olarak nfs the run için çözmem şart
Alıntıları Göster
Peki daha önce oynamamışmıydın bu harddiskte. Sanki harddiskle iletşim kesiliyor gibime geldi. Farklı bir sata portuna tak vede başka bir power kablosu ile beslemeyi dene harddiski. Hatta SDD ile bu HDD nin kablolarını yer değiştir birde öyle dene.
O harddisk sadece dediğim 2 oyunu oynatmıyor ama bir çok oyunum kurulu onları acıyor mesela cod un sonuncusu yüklü oynuyorum mafia 2 vs bir çok oyun var oraya yükleyip oynuyorum ama sadece su ana kadar nfs the run ve battifiled 3 U acmıyor o kadar yoksa daha çok kuruyorum acıyor
quote:
O harddisk sadece dediğim 2 oyunu oynatmıyor ama bir çok oyunum kurulu onları acıyor mesela cod un sonuncusu yüklü oynuyorum mafia 2 vs bir çok oyun var oraya yükleyip oynuyorum ama sadece su ana kadar nfs the run ve battifiled 3 U acmıyor o kadar yoksa daha çok kuruyorum acıyor
Bazı oyunlarda görülen bir durumdur.Oyun çalışırken,gereken dosyaları belirli adreslerde arar.Farklı bir klasöre kurulum yapmanız durumunda,dosyalara ulaşamaz.Sorun yok
quote:
Orijinalden alıntı: ANDREI
Bazı oyunlarda görülen bir durumdur.Oyun çalışırken,gereken dosyaları belirli adreslerde arar.Farklı bir klasöre kurulum yapmanız durumunda,dosyalara ulaşamaz.Sorun yok
Valla bazı oyunlar yapar doğrudur. Ancak bende battlefield 3 D sürücüsünde kurulu ve sorunsuz oynuyorum. İlginç bir durum C sürücüsünde çalışıp orda çalışmaması. Birtek aklıma şu geliyor birde ANDREI arkadaşın söylediğinden çağrışım yaptı. Oyunları kurarken save ve bazı dosyaları C sürücüsüne atar onlara müdahale etmiyorsun değil mi ?
Hiç bir dosyaya müdahale etmiyorum olduğu gibi kuruyorum Ama çalışmıyor sistemin Windows 7 olması ile alakası varmi acaba
Olmadı birde d deki program files in bir kısayolunu c yapacak bir sekilde öyle denilecm
quote:
Hiç bir dosyaya müdahale etmiyorum olduğu gibi kuruyorum Ama çalışmıyor sistemin Windows 7 olması ile alakası varmi acaba
Bahsi geçen oyunlar;Win7 Uyumsuzluk sorununun yaşandığı oyunlar değil.Sorunun işletim sistemiyle alakası olmadığı gibi,bahsettiğim durum;oyun orijinal olmadığı taktirde,Setup'tan Setup'a farklılık gösterebilir.
quote:
quote:
Bahsi geçen oyunlar;Win7 Uyumsuzluk sorununun yaşandığı oyunlar değil.Sorunun işletim sistemiyle alakası olmadığı gibi,bahsettiğim durum;oyun orijinal olmadığı taktirde,Setup'tan Setup'a farklılık gösterebilir.
Alıntıları Göster
bakın orjinal oyun olup olmaması ile de bence alakası yok çünkü hem bir arkadaşımda da aynı işletim sistemi var o da orjinal oyunla kuruyor çalışmıyor. Hemde ben aynı setup ı C sürücüsüne kurduğum zaman çalışıyor.
quote:
bakın orjinal oyun olup olmaması ile de bence alakası yok çünkü hem bir arkadaşımda da aynı işletim sistemi var o da orjinal oyunla kuruyor çalışmıyor. Hemde ben aynı setup ı C sürücüsüne kurduğum zaman çalışıyor.
Alıntıları Göster
NFS THE RUN D sürücüne kurup açabilen var mı?
quote:
NFS THE RUN D sürücüne kurup açabilen var mı?
Alıntıları Göster
sanki illaki windowsun kurulu olduğu harddiske kurmak gerekiyor gibi geliyor ama benimde öyle bir şansım yok 10 gb dan az yer kalıyor SSD kullandığım için sistem harddiski için
quote:
Orijinal olmayan oyunlarda,D sürücüsüne kurulduğu zamanlarda çalışabiliyor.Demek istediğim oydu.
quote:
quote:
Orijinal olmayan oyunlarda,D sürücüsüne kurulduğu zamanlarda çalışabiliyor.Demek istediğim oydu.
Alıntıları Göster
bende sırf her ikiside var şu an çalışmıyor ama başka oyunlarım var çalışıyor
Merhaba,
Konuyu hortlatıyorum ama acaba bu durumun çözümünü buldunuz mu. Yada bulan bilen birisi var mı?
Bende bazı oyunları D ye yüklediğim zaman çalışmıyor
Mr. Hopeless
kullanıcısına yanıt
D yerine C'yi genişletin sorununuz çözülsün her ne kadarda D'ye kursanız çalışması için system dosyalarına gerek duyacaktır ve mutlak şişmeler meydana gelecektir.
C diskim SSD ve yer sınırlı olduğu için D ye yüklüyorum zaten.
Arkadaşlar sorunu çözen varmı aynı dururmu bende yaşıyorum
Tr_TurkT
kullanıcısına yanıt
Sorun çözümleyebilir, çünkü şöyle bir durum var origin, steam, battle net gibi oyunlar D ye kurulabiliyor ama farklı lisansız oyun ya da farklı marketlere ait oyunlar kurulmuyor. Çünkü onlar illaki Windows dosyaları yüklü olan kısma kurulma zorunluluğu istiyor. Bir çok deneme yaptım. Çözümü yok.