Şimdi Ara

Donanım çok mu önemli ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallahi arabada olmazsa olmazlarım konfor özellikleridir,

Ama En başta araç fiyatından ziyade herşey içime sinip beğendikten sonra şehiriçi yakıt tüketimi gelir benim için, ister benzin ister dizel olsun ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR ! Benzinliyse LPG uyumlu olmalıdır,

İlk başta otomatik vites gelir, kesinlikle olmazsa olmazımdır, cinsi o kadar önemli değil ama,

İkincisi klima dır, yine otomatik manuel oluşu hiç mi hiç farketmez olması yeterlidir,

Arka camlar kesinlikle elektrikli olmalı, gayet fazlaca kullanıyor tecrübe ettim,

Yine üçüncü olarak sunroof diyorum, bi kere dadına varan bir dahakin de olmazsa ruhu bunalır,

Orjinal Xenon far, yine olmalıdır, çünkü görmek demek herşeydir, sis farı olmasına rağmen elim çok fazla gitmiyor ama gündüz farı yerine gündüz yakabilirsiniz sisleri,

Arka diz mesafesi yine olmazsa olmazımdır, boy, bacak boyu uzun olduğundan B sınıfı hatta çoğu C segment arabada rahat edemem, arkadaki kesinlikle bana koltuğu çek dememeli, ben o koltuğun ayarını bulana kadar neler çekiyorum, bir aracı incelerken kesinlikle dingil mesafesine bakarım,

Allah nasip etmesin kolay kolay Alman japon araçaları dışına çıkmam,

Ha bide kesinlikle ince yanak lastikten nefret ederim, konforuma düşkünüm, araba yolda akıp gitmeli, zıp zıplamama lı,

Şuanki aracımda CC yok, Eskisinde elim pek gitmiyordu, pek gerek yok, sis farınıda tecrübe ettim ona da pek gerek yok, kol dayama, mp3 çalar olmalı bunları yazan arkadaşlar çaldım,

ESP olayını tecrübe etmediğimden bilemiyorum, bende yok 12 yıldırda gerek olmadı ama olsa iyi olurdu herhalde...

Şöyle kısaca toparlarsam,
    Otomatik vites,
    Klima,
    Arka elektrikli camlar,
    Sunroof,
    Xenon far, Tabiki orjinal,
    Arka diz mesafesi,
    Ön kol dayama,
    Mp3 çalarlı iyi bir ses sistemi...

• Direksiyon da kumanda olması da önemli. Sen sesi ayarlayacağım derken önündekine bindirirsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

çift bölgeli klima; hanımla kavga etmeni önlüyor.
    belirgin fark olmasada gerçekten her iki tarafa farklı sıcak yada soğuk hava akımı oluyor.
    ama en önemlisi, hanımla sen farklı ısı istediğinizde sizin kavga etmenizi önlüyor.
    bu bile çift bölgeli alamk için yeterli bir sebeb. ;)

Aynen katılıyorum. Bir de üç bölgeli olsaydı arkadaki çocuklarla sıcaklık-soğukluk kavgası etmezdim.

Ama hanımla kavgayı önlüyor ya! Bu yeter!
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

çift bölgeli klima; hanımla kavga etmeni önlüyor.
    belirgin fark olmasada gerçekten her iki tarafa farklı sıcak yada soğuk hava akımı oluyor.
    ama en önemlisi, hanımla sen farklı ısı istediğinizde sizin kavga etmenizi önlüyor.
    bu bile çift bölgeli alamk için yeterli bir sebeb. ;)

hocam kavga edene kadar her arabada havalandırma ızgaraları ayrı ayrı kapatılabiliyor aklınıza gelmedi mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 17 Ağustos 2011; 15:42:59 >
  • abs-esp-klima-airbag mutlaka olmalı
  • evet donanım çok önemli

ben bindiğim aracı bir ulaşım aracı olarak görmüyorum. ulaşım aracı olarak görseydim, minibüsle-otobüsle bir tutmak gerekirdi.

benim bindiğim araç bir "konfor" aracıdır, bu araç sizi gitmeniz gereken yere ulaştırmaya çalışan bir araç değil, yapacağınız yolculuğu keyifli hale getiren bir araç olmalıdır. donanımların tümü sizi konforlu bir yolculuk yapmanız için yapılmıştır ve hiçbirisi gereksiz değildir.

benim araba anlayışım budur.

- bu yüzden son 10 senedir farlara elimi selektör yapmak haricinde hiç atmadım, acaba yaktım mı diye hiç düşünmedim, arabaya binerken hava karanlık mı oluyor ne diye özel olarak aklıma gelmedi...ihtiyacım olduğunda farlar zaten açıktı.
    - bu yüzden yağmurlu havalarda tır sollarken bir de sileceklerle uğraşmadım, zaten otomatik modda olduğu için tırın o dev tekerleklerinden gelen bulut halindeki yağmuru görünce silecekler otomatik olarak en hızlı seviyeye aldılar ben de rahatça solladım. hem gazla hem direksiyonla hem de sileceklerle aynı adna uğraşıp stres olmadım.
    - mp3 dinledim yıllarca. o kadar ki 99 yılında aldığım araçda cd palyer bile yoktu. ben ne yaptım agleriden çıkar çıkmaz bir ses dükkanına girdim ve teybi komple değiştirdim.
    - park ederken arabamdan çıkıp acaba duvara kaç cm kaldı diye bakmadım. rahatça parkettim.
    - virajlı yollarda rahat gittim
    - bu sürenin çoğunda sağ elim vites değiştirmkle sol bacağım ise debriyaja basmakla yorulmadı.
    - bazısında sunroof ile yağmurlu havaların keyfini çıkardım. sırf sunroof kapağını aık tutmak bile adamı ferahlatır bir bilseniz.
    - hepsinde sağ kolumu rahatça dayayabildim.
    - rahatça çocuk kilidini aktive edip gereksiz stresler -veya muhtemel kazalar- yaşamadım
    - yan koltuktaki hanımla klima konusunda hiç tartışma yaşamadım. arkadaki çocukları da rahatça serinletebildim.
    - yazın içeceğimi torpido ile serinletebildim
    - son zamanlarda iphone-ipda-ipod aletlerini rahatça dinleyebiliyorum.

yazmakla bitmez.

mühim olan yoldan ve yolculuktan keyif almaktır. donanımı gereksiz bulan sürüş keyfini-araba keyfini gereksiz bulan insandır. araba atlıyayım hem gideyim derseniz, abs bile gün gelir gereksiz hale gelir.

• Dış hava sıcaklığının derecesini aracın içindeki ekrandan görmek. Dış sıcaklık 3 derecenin altına düştüğünde ekranda uyarı görmek yoldaki buzlanmaya karşı dikkatli olmayı sağlıyor.
  • Konu ayrıntılı ve geniş bir konu. İnsanların zevki ve ihtiyacı birbirinden farklıdır. Hatta arabadan arabaya bile donanım ihtiyacı değişebilir.

Örneğin Fiat Lineada otomatik kararan ayna çok gerekli bir donanımken, Captiva da hiç ihtiyacım yok. Çünkü Captiva hem yüksek hem de arka camları karartılmış.

Benim için kesin gerekli donanımlar şunlar:
    ABS, ESP, hava yastıkları, tam otomatik klima, cruise control

Olmasa da olur dediklerim:
    Katlanan aynalar, sunroof, kotuk ısıtma (kışın iyi oluyor ), navigasyon, televizyon, dvd vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanokur -- 17 Ağustos 2011; 16:43:06 >
  • abs esp en az 6 hava yastığı olsa yeterde artar

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevenGerrard -- 17 Ağustos 2011; 18:47:57 >
  • Hız sabitleyici son zamanların en popüler donanım özelliği ama hiç kullanan bir arkadaşım olmadı. Çok yeni insignia aldım, siparişimde olmaz olmaz 18'' jant, sunroof oldu, sunroofsuz geldi ama olan olmuştu. Onun dışında diğer donanım özelliklerinden haberdar bile değilim, sadece sözde, kağıtda geçiyor.
  • Şunu kesin diyebilirim çok gezen biri olarak Navi olmayan araç almam, neydi 10 sene evvel her köşede Adres sormak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Şunu kesin diyebilirim çok gezen biri olarak Navi olmayan araç almam, neydi 10 sene evvel her köşede Adres sormak.

Araçlarda standart olmalı.
  • Olmazsa olmazlarım

Sunroof
    Esp(Dsc)
    Usb girişli (mümkünse Bose) müzik sistemi
    Dijital klima
    Elektirikli koltuk
    Kapaklı olmayan jant
  • Istmalı koltuk. Kışın araç içi ısınıncaya kadar çok faydalı oluyor.
  • katlanır aynaya çok kimse önem vermemiş ama bence çok önemli dikiz aynaları ucuz bişey değil yol daraldımı tek tuşla kapatıyordum rahat geçiyordum zaten park halinde bile çok iyi
  • Benim gıcık olduğum şey donanımların tek tek seçilememesi..

Arkadaş ben aracın en dolu versiyonunu almak istemiyorum ki, sadece yan-perde vs hava yastığı istiyorum.. Niye bunları alabilmek için hiç kullanmayacağım bi ton lüks zımbırtıya para vereyim?
  • bu opsiyon işe otomotiv satıcılarının alıcıyı en iyi sövüşleme yöntemi olmuş gitmiş
    bende metalik boya farkına ayar oluyorum 800 Tl 1.500Tl arası fiyat oynuyo ne yani metalik boya bu kadar pahalımı peki metalik diyince opak boyayı nie düşmüyolarda fiyatın tamamını yansıtıyolar millet bu işe uyandı die artık granit boya farkı vs vs die de çıkarmaya başlamışlar
  • abs, esp, minimum 4 hava yastığı, 4 cam otomatik-kitleme mekanizmalı, elektirkli dikiz aynalar, dijital klima, şoför koltuğunun her ihareketi, kol dayama, mp3 çalar, park sensörü, araç kitleyince camların kapanması, en azından sanroof olmalı.

diğerleri keyfe bakar...
  • ABS,ESP,4 HAVA YASTIĞI

KLİMA

Bu 4'ü olsun bide 4 tane teker bi de direksiyonu olsun yeter
  • Valla bu foruma takılana kadar çok takılmazdım donanıma :D

Arka cam manuel ve klimasız araba kesinlikle almam.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.