Şimdi Ara

DONANIM HABER HALF LIFE SERVER (Eski Konu) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
24
Favori
26.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pratik Adam

Niye çıktınız beyler devam edelim

hocam rio diye bir eleman var, ne idü belirsiz bütün oyunu mahvediyor.Admin de yok banlanmıyor.
  • Beyler gelin 5 kişiyiz
  • Hadi gelin beyler su an oyundayız
  • geliyorum :)
  • niye kimse oyunda değil arkadaslar
  • Geliyorum ben de, iftara kadar takılalım
  • Niye çıktınız beyler iyiydik
  • Kim bana pm'den oyunu indirme linki atıcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: MusanınAsası

Kim bana pm'den oyunu indirme linki atıcak

pm.
  • Beyler çok önemli bir duyurum var.

Serverın süresinin dolmasına 6 gün kaldı.

Ben şahsen bu serverı uzatmama kararı aldım. Zaten 1 aylık süresi dolmaya yakın herkesten para toplayacaktım, yeterli para gelmezse bu sefer kendi başıma(ve KyoItachi'nin katkılarıyla) karşılamayacaktım, devam ettirmeyecektim. Bu nedenle birçok arkadaş da destek çıkmaya niyetlenmişti. Şimdi de yine öyle olacak fakat tek fark şu olacak:

1. Parayı bana değil de, server açmak için öne çıkan bir arkadaşa vereceksiniz. (Belki de o arkadaş para talep etmeden kendisi karşılar.)
    2. O arkadaş server kiraladıktan sonra yine bu forumda konu açacak.
    3. Ben bu konunun ilk mesajına kapattığımıza ve DonanımHaber Half-Life Serverın bir başka arkadaşın önderliğinde açıldığına ve devam ettiğine dair bir yazı yazıp, o konunun linkini vereceğim.

Adminlik yaptığını, bu işlerden çok iyi anladığını söyleyen arkadaşlar vardı. Yeni serverda(Devam Serverında da diyebiliriz) onlar iyi tespit edilip admin takımına alınırsa çok daha profesyönel olur. Zaten bizim admin arkadaşlarımız son günlerde pek aktif olamamaya başlamıştı.

Ben teknik olarak çok iyi adminlik bilmiyorum, script falan yazamıyorum, kolaylıkla plugin yükleyemiyorum, sXe'yi de çoğu admin gibi tanımıyorum. Bunu biliyorsunuz zaten.

Ben 1 ay boyunca bu Half-Life serverı işine ön ayak oldum. Belki farketmediniz, belki farkettiniz ama gece gündüz çok emek verdik. Belki bilen biri için "hiçbir" şeydi ama bizim gibi gönüllü olarak bu işe kalkışan bir ekip için, hiç sormayın... Sırf serverı iyi yönetebilmek için sonradan görme adminlik öğrenmeye çalıştık. Bu forumdaki insanlara 98 yapımı bir oyunu indirttik, yüklettik. Konu Dışında konumuz kalsın diye adminlerle mücadele ettik. Uzaklaştırma aldık. sXe yükledik neredeyse kimsenin oyunu görmedi, 2 gün server boşaldı. Bir sürü votemap, votekick, voteban plugini denedik. Uymadı, uyduramadık. Eski oyun olduğu için bir sürü alternatif de üretemedik, seçenekler kısıtlıydı. Nonsteam server olduğu için kimse Steam hesabıyla, Steam ID'siyle girmiyordu. İsim ban atsan isim değişiyordu hileciler, IP Ban atsan ertesi gün modem resetleyip geliyordu. Çok stresini çok ahını çektik ama...

Sizlerle 10 numara kocaman bir ay geçirdik. Stalkyard Crossfire Bounce Subtransit ve son olarak Boot_Camp olmak üzere birçok haritada nostalji yaşadık. Benim bu serverdan önce bu oyunu oynadığım en yakın dönem, 2003'te mahalledeki internet cafede oynayışımızdır. Çoğu kişinin de Half-Life geçmişi en az benim kadar mazidedir, yıllar öncesinde kalmıştır. Bunu tekrardan tattık.

Dediğim gibi hiçbir şey bitmedi. Belki de ben önümüzdeki aylarda devam edecek bir DH Half-Life serverı geleneğine ön ayak oldum. Bu işin ilk yöneticisi, ilk kurucusu oldum. Tabi ki KyoItachi'nin ve diğer admin takımının ve en önemlisi de serverı dolduran siz oyuncuların katkılarıyla...

Biliyorum aranızda benden çok daha iyi adminler, bu işin teknik kısmını yalayıp yutmuş insanlar var. Ayrıca oyunu ve haritaları da benden iyi bilenler var. Şimdi onlardan birinin sorumluluk alıp sadece bu foruma bir konu açması yeterli. Orada yeni admin takımı tartışılır, serverın harita listesi tartışılır, maddi destek toplanır vs. vs. Serverın süresi dolunca da artık mesajlar bu konuya değil diğerine yazılacak, hatta erken açılırsa direk onda oynamaya, ona yazmaya başlarız. Bu konu da geçmişten güzel bir nostalji olarak belki yıllar sonrasının hort'u olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 9 Temmuz 2013; 19:47:08 >

• O Rei kullanıcısına yanıt
    etme be
  • Ağlattın
  • Ohoo ben serveri yeni gördüm kapanıyomuş
  • Bi "player" vardı ya işte kendi kendini öldüren,işte o var ya
  • Maddi olarak yardım edebilirim. Güzel bir server fakat adminlerin ilgisinin pek fazla olduğunu düşünmüyorum(Forum admini). Eğer Forum adminleri bu konuya özel bi ilgi gösterirse veya gösterse idi sabah-akşam full olurdu. Benim fikrim devam yönünde zaten günde 2-3 şey den başka zevk aldığımız yok. Yani bu oyun da bi bakıma zevk aracı. Onun için emekleriniz için teşekkürler farkında olduk diğer serverlar dan bir çok ilginç ve düzenli yanları var. 1.5 ve half-life'nin modası geçti diyenlere ben vereyim pm den server baksınlar sabah akşam rahat 32 kişiler neden? Çünkü adamlar reklamını iyi yapmışlar.. Bizde "forum adminleri" aracağılıyla iyi bir tanııtm yaparsak yinede iyi playerlar toplarız.
  • Serverın oyuncu olarak sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Yeterli kitle var.
    Maddi olarak da sıkıntı olacağını sanmıyorum herkes çıkarır 3-5 bi şey koyar gene kiralanır.
    Fakat yeni bir yönetici ve admin takımı lazım. Çünkü ben artık bırakıyorum. Zaten bu saatten sonra bu server benim bilgime ve kabiliyetime 1 beden büyük gelir.
    Yeni açılan server da yine Donanım Haber'in tek Half-Life serverı ünvanını taşıyacak.
    Sadece birinin benim yaptığım gibi bir konu açıp milletten para toplaması sonra da yeni kiraladığı IP'yi duyurması lazım hepsi o.
    Zaten Half-Life'ı yüklü, son 1 ay içinde hep girip oynamış, hazır bir kitle bırakıyoruz geride miras olarak. Daha ne olsun...

Edit: Yeni açılan servera tabi ki ben de her oyuncu gibi girip oynayacağım. Sadece artık şu yöneticilik işini yapmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 9 Temmuz 2013; 21:26:02 >
  • Yazık oldu güzelim servera
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknowiki

Yazık oldu güzelim servera

Şimdi para toplasan yarın sabaha yeni server açarsın. Biz de burdan duyururuz yarın geceden itibaren topluca o serverda oynarız artık bundan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O Rei

quote:

Orijinalden alıntı: teknowiki

Yazık oldu güzelim servera

Şimdi para toplasan yarın sabaha yeni server açarsın. Biz de burdan duyururuz yarın geceden itibaren topluca o serverda oynarız artık bundan sonra.

Üstad benimde sınavlar başlayacak ilgilenemem. Başka gönüllüler lazım bu işi yürütebilecek.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.