Şimdi Ara

donanım işi pahalı bir hobi oluyor/oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok daha uyguna iş görecek monitörler var,ankarttan dahi az biraz kısabilrsin hdd en az 500 gb olması laızm. :D
  • doğrudur, depolama için 500gb veya 1tb bir disk eklenebilir, monitör ve anakart biraz daha uyguna alınabilir.
    bunlar 10 dk' da fazla araştırmadan çıkarttığım parçalar, ufak tefek değişiklik ile daha optimum hale gelebilir.
    anlatmak istediğim iyi bir oyuncu bilgisayarı sahibi olmak için çok uçuk bütçelere gerek olmadığı, hoş asgari ücretin 2.020 TL olduğu bir memlekette bir pc için 5.000-6.000 TL' dahi uçuk bütçe ama sanırım hepimiz bu pahalılığa alıştık...
  • konsol tarafındaki yorumun yanlış konsol oyun fiyatları ateş ediyor. onun da anlamı kalmadı.
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    1 yılda kaç tane ex. oyun çıkıyor 2 tane en fazla 3. çıkmıyor

ps5 çıkış fiyatı 600 dolar olursa rtx 2070 fiyatına komple ps5 alıyosun

yanlış hesap nerede
  • oyun fiyatlarında ps5 çıktığında ortalama 1 oyun 750-1000tl arası olur. donanım yönünden uygun olabilir ama oyun tarafından kazık yiyoruz.
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    750tl - 1000tl az yazmışsın 2000tl 30000tl falan olur 1 oyun fiyatı
  • Şöyle bir blok listeme alayım da orada takıl. Senin gibileri çok gördük. 500tl dediğimizde gülüyorlardı şimdi 600 ü geçti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavikıs

Bu mesaj silindi.
    Bu kişi block listenizde. Bloğu kaldır

• Ben Avrupa'da yaşadığım halde pahalı geliyor. Türkiye'ye özel bir durum yok. Yalnız şunu düşünmekte fayda var; geçmişte kofti bir cs, wow, ko, dota oynamak için gereken bilgisayarın maliyeti ile günümüzdeki lol, fortnite, dota2, csgo(çok fazla oyun bilmiyorum yeni nesilden) gibi oyunları oynamak için yapılan bilgisayarın maliyeti arasında fark var.

Oyun sektörü ile pc donanım sektörü paralel ilerliyor ve iki sektör de sürekli olarak müşteriden daha fazla para kopartma derdinde. Bu çok normal.

Gidip de malak gibi en son çıkan seri işlemcilerin en yüksek modelini almaya kalkarsanız 90'larda da zordu bu, bugün de zor.

I5 4690k, gtx 960, HD ready(720p) çözünürlükte ille oyun oynayacak adamı ihya eder, bir cep telefonunun yarısına mal edilebilir. Ben yakın zamana kadar(2014 falan) p4 3.2 ht ile lol oynuyordum 30 fps de, gene zevk alıyordum, gene iyi oynuyordum.

Tamam Türkiye ekonomisi sıçışta evet ama oyun sektörünün demanding olması ayrı bir mevzu ve buna yetişemezsin zaten yetişme de bir zahmet. 2017 18'in high end sistemini topluyorum aha bak İskandinavya'da bana koyuyor 2-3 ay süremi alıyor parçaları almak(peşin).

• Pahalı olan şey Nvidiadır şuanda evet intel tekelken oda pahalıydı ama şuanda şöyle bir örnek vereyim r5 2600 ve ona iyi bir anakart ve iyi bir kasa ve iyibir psu ve iyi bir ram alınız toplam fiyatı bir Rtx 2070 bile yapamıyor bir aralar Ramlerde pahalıydı ama şuan öyle bir durum yok pahalı olan şey Nvidiadır yok üretiyormuşda kurtarmıyormuşda kendimizi kandırmayalım arkadaşlar buyurun hesabınızı yapın yukarda saydığım tonca parça anca bir Rtx 2070 yapıyor.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    hocam dediğiniz gibi RTX2070-2080 parasına koca oyun bilgisayarı yapılır, benim yukarıda ki mesajımda topladığım kasa 4.000 TL bile yapmıyor ki içinde RYZEN52600, GTX1660, 16gb 3200nzh bellek ve ssd var, bu PC' nin High-ultra ayarda 60fps oynatamayacağı oyun yok.
    pc de keyifle oyun oymamak için illa ki en yüksek donanımlar alınır diye bir kural yok ki.
    neymiş 2070-2080ti kart parasına PS4 ve beraberinde oyun alınıyormuş, arkadaş PS4 görüntü kalitesinde ve 30-60 fps arası oyun oynayacaksan ben sana konsol fiyatına pc toplarım zaten, sonrasında ucuz fiyattan oyunları alır oynarsın.
    bu nasıl kıyaslama mantığı pek aklım almıyor.
    elmalar, armutlar aynı sepete girince...
  • Hardware ve zamanın AAA oyunları sistemin ömrünü belirler.Böyle geldi böyle gidicek
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

hocam dediğiniz gibi RTX2070-2080 parasına koca oyun bilgisayarı yapılır, benim yukarıda ki mesajımda topladığım kasa 4.000 TL bile yapmıyor ki içinde RYZEN52600, GTX1660, 16gb 3200nzh bellek ve ssd var, bu PC' nin High-ultra ayarda 60fps oynatamayacağı oyun yok.
    pc de keyifle oyun oymamak için illa ki en yüksek donanımlar alınır diye bir kural yok ki.
    neymiş 2070-2080ti kart parasına PS4 ve beraberinde oyun alınıyormuş, arkadaş PS4 görüntü kalitesinde ve 30-60 fps arası oyun oynayacaksan ben sana konsol fiyatına pc toplarım zaten, sonrasında ucuz fiyattan oyunları alır oynarsın.
    bu nasıl kıyaslama mantığı pek aklım almıyor.
    elmalar, armutlar aynı sepete girince...
    ps4 kalitesi bana yetiyor daha yükseğinde gözüm yok ve benim için farketmiyor ve ikinci el ps4 fiyatına topladığım 1050 ti li pc ile gayet zevkle oynuyorum. o 1050 ti yi de 600 tl ye ikinci el aldım. ps4 oyunlarına da para vermemiş oluyorum. ps 4 ikinci el 1500 tl ye alsaydım 5000 tl de oyuna harcardım üstelik göreceğim grafikler de 1050 ti gibi olurdu. şu an 1500 donanıma harcadım (ekran hariç) oyunlar da bedava. hesap ortada. pc de herkes istediği konfigürasyonda kendi zevkine göre alır toplar oynar. 1500 liralık sistemle tatmin olan 1500 liraya toplar, 3000 ile tatmin olan 3000 liraya toplar isteyen de 150000 tl lik sistem toplar. pc nin bu avantajı hiçbir konsolda yok. ben de şimdiye kadar hep xbox ve playstation kullandım ps1 ps2 ps3 xbox 1 xbox 360 ım vardı fakat xbox one ve ps4 almadım çünkü oyundan kazık yemek istemedim ayrıca konsol kullanıcısı olduğum için de zaten pc de grafik beklentim hep düşük oluyor ve size düşük gelen grafiklerle zevk alabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 18 Nisan 2019; 21:32:23 >

• zehir tukuren kobra kullanıcısına yanıt
    aynen öyle bütçe ve beklenti önemli.
    aslında benim de bir oyundan keyif almam için illa ki hiper süper grafiklerin olmasına ihtiyacım olmuyor.
    yakın zaman önce Witcher 1 oynadım grafikler çok zayıf olmasına rağmen son dönem en çok keyif alarak bitirdiğim oyunlardan biri oldu.
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    ne ps 4 ü saçmalıyosun ps5 diyoruz 2020 sonunda gelecek olan

rtx 2070 600 dolar olsa ps5 te 600 dolar olsa hesap ortada zaten
  • Ps5 2019 sonu değilmiydi?

• Konsol kısmında oyunlar kardeşlikle bile 200 tl geliyor artık pc ise kopyanın dip alasını seçme şansın var, ucuza promosyon keyleri bulmak daha olası. Solo kopya, online bazlı oyunları ise alıp yoluna devam edersin.

Pc kısmı değil konsol kısmı artık hobilikten çıkıyor biri çıkıp beleş oyunları var ama demesin. Kimsenin yüzüne dahi bakmadığı oyunları versinler birde online oyna diye üyelik alıyorlar bitince oyunlarda işlevsiz oluyor. Pc kısmında crackwatch sitesine girip ortamın ne olduğu görüp ona göre pc master race kısmına laf atın derim. Hele ki devir 4k iken neyimize FHD veya 2k ultra yetmiyor ki yeni nesil kartların hedefi 4k oldu, sonrasının 2k için 4-5 yıl çok rahat oynatacağı çok açık. Konsol ne kadar gelişse de ne yazık ki fiyatları hep kol gibi oldu ve malum ortama da düşmüyor..

Amacım kopyayı da savunmak değil ama bir oyuna 400-500 tl isterler ise ona göre nasıl bir tepki vereceğimizi bilmeleri lazım..

• Ps4 ex oyunlar yada kesin almalıyım dediğimiz oyun 500 tl oldu bazıları 600 tl banko. Xbox kısmı zaten öldü utanmazlar bazı oyunların ulti paketleri için 1000 tl istiyor. Şimdi bu ortamda pc pahalı demek için oyunları nasıl elde ettiğimize bakmak lazım. İlk önce kopya oynama ihtimalin ne kadar %100, online oyunları key siteleri veya kod bazlı daha ucuza alma şansın var mı var. Orta seviye bir sistemi 7000 tl civarı kurup FHD ultra 3-4 yıl açma şansın var mı? işini bilen biri için bu sistemi kurmak imkansız değil. Böyle ortamda konsol, pc evet hepsi hobilikten çıktı ama konsola göre pc en azından çok daha işlevsel ve seçenekleri çok daha sınırsız.. Konsollar sorunsuz her yeni oyunu oynatacak seviyede full hack yaşarsa pc'yi atarım bir köşeye yoluma onlar ile devam ederim ama öyle bir ortam daha oluşmadı..
  • burada yorum yapan insanlara "çok da şeyimdeydi", "saçmalıyorsun" vs sözler ile hitap edip cevap vermek sizi mutlu ediyor sanırım, değişik bir karakter yapısı, neyse...

bana yazdığınız cevaba ben dahil sanırım okuyan hiç kimse bir anlam veremedi.

ilk yorumumdan bu yana konsol kalitesinde oyun oynamak için RTX2070-2080 vs gibi üst düzey donanımlar içeren PC' lere ihtiyaç duyulmadığını, konsol fiyatında toplanacak kasaların da oyuncu bilgisayarı olarak kullanılabileceğini, güncel oyunları yüksek kalitede rahatlıkla çalıştırabileceğini, üstelik PC platformunda steam vs mecraları sayesinde oyun fiyatlarının uygun olması, online oyun oynamak için abone parası ödenmesine gerek olmaması gibi nedenler ile PC oyunculuğunun toplam kullanım maliyetinin konsollara göre daha düşük tuttuğunu yazdım.
    bu kadar yazdığımın üzerine hala kalkıp "RTX2070 600 USD, konsol da 600 USD" diye yorum yaptığınıza göre ya yazdıklarımı okumadınız ya da aykırı olmak hoşunuza gidiyor.

yazdığım bu yorumlarda saçmaladığım kısmı açıkça yazarsanız daha akıcı bir yorum trafiği olur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.