Şimdi Ara

donanım tabanlı şifre :hardware encryption nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genelde harici disklerde olan donanım tabanlı şifre (örneğin WD disklerde WD SmartWare gibi) hakkında bilgi verebilir misiniz? Nedir Nasıl Çalışır?

*Donanım tabanlı şifre Linux yüklü bilgisayarda da çalışıyor mu? Yani Disk Linux kurulu bilgisayara bağlandığında parola istiyor mu?

*"Silinen dosyaları geri getiren yazılım" kullanılarak Donanım tabanlı diskteki dosyalar görülebilir mi?

*hardware encryption'lı harici hdd kutusundan çıkartılıp. SATA'dan bağlanırsa. Donanım tabanlı şifre özelliği devam eder mi? yoksa bu şekilde diskin hardware encryption'ı kendiliğinden devre dışı mı kalır.

• Benim de merak ettiğim bir konu. Tam olarak kafamdan geçen soruları sormuşsunuz.

Bu hddlere doğru şifreyi yazmak dışında ulaşmanın bir yolu var mı? Ayrıca merak ettiğim bir husus daha var. Acaba şifreli biçimde de olsa hdd'nin içeriği başka bir yere yedekleme yapılabiliyor mu? Atıyorum iso dosyası gibi vs. Açılmasa da yedeklenebiliyor mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün nihayet WD SmartWare yüklü WD diskimi şifreledim. Ubuntu yüklü sisteme bağladım. Diskin dosya sisteminde adı görünüyor sadece ama dosyalar görünmüyor. yani anladığım kadarıyle WD SmartWare yazılımı linux'ta da işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wa$abi

Genelde harici disklerde olan donanım tabanlı şifre (örneğin WD disklerde WD SmartWare gibi) hakkında bilgi verebilir misiniz? Nedir Nasıl Çalışır?

*Donanım tabanlı şifre Linux yüklü bilgisayarda da çalışıyor mu? Yani Disk Linux kurulu bilgisayara bağlandığında parola istiyor mu?

*"Silinen dosyaları geri getiren yazılım" kullanılarak Donanım tabanlı diskteki dosyalar görülebilir mi?

*hardware encryption'lı harici hdd kutusundan çıkartılıp. SATA'dan bağlanırsa. Donanım tabanlı şifre özelliği devam eder mi? yoksa bu şekilde diskin hardware encryption'ı kendiliğinden devre dışı mı kalır.

Yazılım Tabanlı Şifreleme

-Verileri şifrelemek için bilgisayarın kaynaklarını diğer programlarla paylaşır
    –Yalnızca bilgisayarınızın güvenli olduğu kadar güvenlik sunar
    -Verileri şifreleyen şifreleme anahtarı olarak kullanıcının parolasını kullanır
    -Yazılım güncelleştirmeleri gerektirebilir
    -Kaba güç saldırısına açıktırlar, bilgisayar şifre çözme girişimi sayısını sınırlandırmaya çalışır ancak bilgisayar korsanları bilgisayarın belleğine erişebilir ve deneme sayısı sayacını sıfırlayabilir.
    -Küçük uygulama ortamları için uygun maliyetlidir
    -Her tür ortam için uygulanabilir

Donanım Tabanlı Şifreleme

-Şifrelenmiş sürücüde fiziksel olarak yer alan özel işlemciyi kullanır
    -İşlemci, kullanıcının parolası tarafından açılacak olan bir şifreleme anahtarı oluşturmak için rastgele sayı üretecini kullanır
    -Ana sistemden şifrelemenin yükünü alarak performansı artırır
    -Anahtarları ve kritik güvenlik parametrelerini kripto-donanımında saklar
    -Kimlik doğrulama donanım üzerinde gerçekleşir
    -Orta ve büyük uygulama ortamları için uygun maliyetlidir, kolayca ölçeklendirilebilir
    -Şifreleme, belirli bir aygıta bağlıdır, bu nedenle şifreleme "her zaman açıktır"
    -Ana PC'de hiçbir tür sürücü yüklemesi ya da yazılım yüklemesi gerektirmez
    -Soğuk açılış saldırıları, zararlı kodlar, kaba güç saldırıları gibi en sık kullanılan saldırı türlerine karşı koruma sağlar..

• *hardware encryption'lı harici hdd kutusundan çıkartılıp. SATA'dan bağlanırsa. Donanım tabanlı şifre özelliği devam eder mi? yoksa bu şekilde diskin hardware encryption'ı kendiliğinden devre dışı mı kalır.

Arkadaşlar bu sorunun cevabını bilen var mı? WD disk başkasının eline geçti diyelim, baktı ki diskte şifre var. Adam diski söktü. İçindeki kartı söktü. Ve PC'ye sata'dan bağladı, bu durumda şifre filan kalmaz herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wa$abi

Arkadaşlar bu sorunun cevabını bilen var mı? WD disk başkasının eline geçti diyelim, baktı ki diskte şifre var. Adam diski söktü. İçindeki kartı söktü. Ve PC'ye sata'dan bağladı, bu durumda şifre filan kalmaz herhalde.

Eğer kutusundan çıkartılıp Sata'ya bağlanırsa çalışmayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarımın internal 2. diskini bu şekilde şifrelemem mümkünmü, yoksa diskin kendisindemi bu özellik olmalı?
  • donanım tabanlı şifre genelde harici disklerde. hdd kutusu içinde bir elektronik devre(elektronik kart var) işte bu devre sayesinde şifreleme gerçekşiyor. ben böyle biliyorum.
    pc içine satadan bağlı disklerde böyle bir özellik sanırım yok. sonradan kazandırılabilir mi onu bilmiyorum

donanım tabanlı şifrelemenin güzelliği kolayca gerçekleşiyor. yani truecrypt gibi programlara gerek kalmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wa$abi -- 10 Ağustos 2015; 17:15:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.