Şimdi Ara

Donanım Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 5 sene önce topladığım bilgisayarda yeni çıkan oyunlar için bir yükseltme yapmak istiyorum.
    İlk olarak ekran kartı + ram değiştireceğim ancak işlemcinin eski olmasından dolayı bir tereddütüm var.
    Yeni oyunlar için işlemci ya da anakart yeterli midir?
    GTA5, witcher'ı en azından high ayarlarda oynatacak bu sistemin üzerine bir ekran kartı tavsiyesi alabilir miyim?

Eskisi kadar çok fazla vakit ayıramıyorum acaba ps4 alayım bu donanım işleriyle uğraşmayayım diyorum ancak klavye+mouse olmadan da oyun zevki olmuyor.

Sistemim:
    Anakart: Gigabyte GA-890FXA-UD5
    İşlemci: AMD Phenom II X6 1090T
    Ram: 6 GB
    Ekran Kartı: Zotax GTX480 AMP

• amd nin 8 çekirdek işlemcilerinin dahi oyunlarda 3. nesil İ3 lerden daha düşük fps vermesine bütün inceleme sitelerinde çok rahat şahitlik edebilirsiniz, bunun nedeni amd nin oyun başarımı düşüktür, tabiki 8 çekirdek işlemci işlem parçacık gücü olarak İ3 ten güçlü, yani encoding, rar açma sıkıştırma vs. ama oyunlarda amd sistem çok başarılı değil.

onun, sisteminizi komple veya parça parça satarak artık ne şekilde kolay olursa, en azından i5 2300 tarzı bir işlemci z77 tarzı bir anakart alırsanız, ekran kartı olarakta 2. el bir gtx970 bütün sorununuz ortadan kalkacaktır. i5 2300-2400 4 doğal çekirdekli oyun başarımı yüksek en ekonomik işlemcidir, 220-230 arası bulunabilir. 150 TL z77 anakart + ikinci el 5-6 aylık gtx 970 de 900 civarı bulabilirsiniz. elinizdeki ramleri kullanmak üzere size en fazla 1300 e çok güzel bir oyun pc si olur.

elinizdeki anakart işlemci ekran kartınıda 500-550 civarından satarsanız size 800-850 ye güzel bir sistem çıkar.

1999 dan bu güne bilişim sektörünün içinde biri olarak, pc mi oyun konsolu mu sorusuna her zaman cevabım pc olmuştur. zira ikisinin kullanım amacı farklı

ps4 tamamen oyun, pc ise hem oyun hem multimedia, hem depolama, internet vs. çok yönlü bir kullanıma sahiptir.

ilaveten ps4 te en basit oyun 150 TL güzel bir oyun 300-350 TL lere kadar çıkabiliyor... bu şekilde kaç oyun alınıp oynanabilecek, bunlar işin extrası. tabi gamepad den fps oyununun verdiği işkenceyi anlatmıyorum dahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 23 Mayıs 2016; 19:31:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Multimedya Önerisi ve Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Kasa Tavsiyesi İhtiyacı
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.