Şimdi Ara

Donanım Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba, donanımhaber forumunda uzun bir zamandır bulunuyorum ve genellikle araba başlığı altındaki konuları takip etmeye çalışıyorum. Gel gelelim yeni bir bilgisayar toplamaya karar verdim ve sizlere de danışıp fikrinizi almak istedim. Ayrıca belli bir başlık altından mı bu tarz sorular sorulur gibisinden baktım ama genel bir başlık bulamadım ve yeni bir başlık açtım. Eğer böyle bir konu başlığı varsa admin arkadaşlar yazımı taşırsanız sevinirim.

Gelelim konumuza;
    Öncelikle toplamaya çalıştığım sistem geleceğe yönelik, değişiklik yapmak istediğimde bana sıkıntı çıkarmayacak ve 1600 ile 2000 TL civarı olan evde kafa dağıtma amaçlı hobi aleti. Şuan aklımdaki sistem de aşağıdaki gibi..

- corsair carbide champ-01 600W kasa
    - asus prime B250M-K 2400mhz anakart
    - core i3 7100 3.9ghz işlemci
    - kingston 8 gb fury black 2400mhz bellek
    - sandisk 240 gb (550/500) SSD

Ayriyetten elimde şuan 80 GB harddisk ve harici 2tb taşınabilirim var. Listeyi ilk düzenlediğimde anakart olarak asus b150m pro gaming 2133mhz tercih etmiştim ama işlemci olarak 7.nesil kullanamadığından aynı fiyat aralığında olan b250m-k yı tercih etmek zorunda kaldım.

Sizlerden istediğim bu maliyet aralığında yapılabilecek alternatif başka bir donanım var mı? Şunuda demeden geçemeyeceğim nedendir bilmem gönlüm hep bir intel'den yanadır.

• Hobi derken?Oyun amaçlı mı sistem?
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    internet,oyun ve müzik gibi..
  • manci kullanıcısına yanıt
    Ekran kartsız oyun oynanmaz ki.
    Şuan öyle hemen sistemi toplayıp oyun oynayayım diye bir planım yok ilerleyen günlerde bütçem doğrultusunda gerekli iyileştirmeyi yapmayı düşünüyorum. Yukarıdaki yazımda da zaten ileriye yönelik diye belirtmiştim.
  • manci kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi i5 yap tam ileriye dönük olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    i5 malesef bütçemi aşıyor, öncelikle ilk olarak ekran kartı sonraki zamanlarda işlemci olacaktır. Birde i3 yerine pentium g4560 f/p olarak daha iyi olacak sanırım.
  • Diğer parçalardan kısaraj i5 alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.