Bildirim
Donanıma Ayrılmış Ram?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
sorununuz belleğin tümünün kullanıma sunulmaması olabilir... gigabyte anakartlarda biosta nasıl geçiyor tam bilmiyorum ama asus anakartlarda bios ekranında "memory remap feature" şeklinde geçiyor. bu seçeneği etkinleştirip etkinleştirmediğinizi kontrol edin...
aşağıda da benim sistemin görüntüsü...
-
şöyle bir genel arama yaptım sizin sorununuzla karşılaşanlar var. gigabyte anakartlarda biosta dediğim ayar seçeneği yokmuş. buna net bir çözüm bulunamamış.
önerilen yöntemler:
ramleri sökün tekrar takın,
memtest programının en son sürümünü indirip cdye yazın, sistemi cdden başlatıp; anakartta ramleri tek tek test edin, (ram arızası da olabiliyor muş)
bios güncelleyin,
işlemciyi söküp takın (bellek denetleyicisi işlemci üzerinde olduğu için, işlemci soketinde pin eğrilmesinden ramlerin görülmemesinden bahsediliyordu)
okuyup üflemeye kadar gidiyor...
aşağıda sorun örnekleri var...biri bizim forumdan...
http://forum.donanimhaber.com/m_38200939/tm.htm
forums.whirlpool.net.au301 Moved Permanentlyhttp://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1191814.html
http://i4memory.com/f90/problem-gigabyte-ex58-ud5-20789/
umarım sorununuz hallolur...gigabyte anakart kullananlar daha iyi yardımcı olabilirler diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 10 Haziran 2010; 1:46:32 >
-
hem anakarta 400 lira vereceksin hemde böyle ucuz sorunlarla karşılaşacaksın biostar bile yapmıyor böyle nasıl yapılmış bu hata şaşıyorum GIGABYTE 'a umarım bios update gelirde sorunun çözülür -
bios update falan çözmedi aldığım yere götürdüm sen pinleri yamultmşsun/kırmışsın dediler(sanki işlemciyi tornavidayla takıyoz arkadaş) garantiye göndereceklermiş yarına haber gelecek. Kontrol eden kişi önceden böyle birşey gormedim kullanıcı hatasından geri gonderirler muhtemelen kartı çope atarsın dedi . Bu işlemci soketinin tamiri falan mümkün değilmi ya daha alalı 3 gün oldu 400 kaat çöpe atılırmı.? :S
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanju6 -- 10 Haziran 2010; 16:42:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: tanju6
bios update falan çözmedi aldığım yere götürdüm sen pinleri yamultmşsun/kırmışsın dediler(sanki işlemciyi tornavidayla takıyoz arkadaş) garantiye göndereceklermiş yarına haber gelecek. Kontrol eden kişi önceden böyle birşey gormedim kullanıcı hatasından geri gonderirler muhtemelen kartı çope atarsın dedi . Bu işlemci soketinin tamiri falan mümkün değilmi ya daha alalı 3 gün oldu 400 kaat çöpe atılırmı.? :S
siz; o bilgisayarcı denen satıcının sözlerine aldırış etmeyin. "önceden böyle birşey görmemiş miş resmen gözünüzü korkutmuşlar...insan biraz kendini geliştirir, araştırır. sattığı malın nasıl bir ürün olduğunu bilir...insaf yahu elinin altında internet denen bir derya var...
siz kartı bedavaya almadınız...Türkiye şartlarında yüksek bir mebla...kart çöpe de atılmayacak.. aldığınız yer size sorun çıkarır da garantiye göndermez ise kartı getirten distribitör ile görüşün...gerekirse de Gigabyte Türkiye ile direkt temasa geçin... haklarınızı sonuna kadar kullanın...
açıkcası işlemci soketine de zarar verdiğinizi de düşünmüyorum. umarım anakartı vermeden önce ramlerin sağlam olup olmadığını anlamak için ramleri memtest ile tekli olarak (her test sırasında aynı ram yuvasına bir ram takarak test yapmayı kastediyorum)test yapmışsınızdır çünkü bu gigabyte anakart ile ilgili yine benzer bir sorun okudum.... konu ve konudan bir yorum....buyrun...
http://forum.donanimhaber.com/m_38770528/tm.htm
quote:
Orijinalden alıntı: TrMhMt
quote:
Orijinalden alıntı: car_26
uğraşma load default settings e tıkla biosta.ocz gold ların gb anakartlarla sorunu var sanırım.
Gskill le sorunu var... ocz ile sorunu var... a-data ile sorunu var .... geil ile sorunu var .... Bu kart hangi remlerle calisir arkadaslar Allahini severseniz ??
Ya alali 4 hafta oldu 5'e girecez makina serviste denemeyen rem kalmadi denen meyen model kalmadi ya nedir bu gigabyte'in cektirdigi !!!
Arkadaslar inanin gigabyte kartlara para verilmez benden size tavsiye almayin aldirmayin !!! sonra benim gibi servis yolunda gider gelirsiniz !!!
Maceralarimi okumak isteyenleri gigabyte x58 kullananlar topigine beklerim !!!
umarım sorununuz çözülür...geçmiş olsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 10 Haziran 2010; 18:49:39 >
-
aynı sorun bendede wardı donanıma ayrılmıs bellek 4gb kadardı burda yazılanlara falan baktım bişi değişmedi laptopu kullnrken surekli bakıodm gorev yonetcisi performanstan grafiklere donanım hatası surekli full e cıkıodu bugun bilg kastı braz 10sn falan takıldı kendine geldi hemen baktm ve kullanbilr miktar 4.99gb oldu reset attım ve bidaha baktgımda 6gb ın 6gbınıda kullanıo ben bişey yapmadan kendi oldu yani..bişey daha war ilgisi yararı oldumu bilmiorm msconfig den onyukleme gelişmiş ayrlrdan ust sınırı tiklemiştm 2gb kadar belrlemişti kendi zaten belki o asırı yuklenmeyle bişiler oldu bilemem suan sorunum yok inş seninkide duzelir kardeşim.. -
quote:
Orijinalden alıntı: tanju6
arkadaşım nasıl yamulmuş ya baktın mı kendin, öyle satıcı mı olur sakın sözlerine aldanmayın... anakarttan kaynaklanan bi durum büyük ihtimalle 4 gb' ı nereye kullanıyor bilemiyorum. Benim bildiğim donanıma ayrılmış bellek genellikle ekran kartına kullanılır.. kolay gelsin arkadaşım inşallah düzelir sorunun
-
anakartı sevise gönderdik biraz sürdü ama yenisiyle değiştirdiler o kadar kabul etmemesine rağmen satıcı, servis kabul edip yenisiyle değiştirdi anakartı şu anda bir sıkıntı yok güzel akıllı uslu çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanju6 -- 23 Ekim 2010; 12:48:34 > -
hocam bende de aynı sorun vardı.. gigabyte p55-ud3l anakarta 4 gb 1333 mhz 2 tane ram takılıydı.. kullanılabilir ram i 1.99 gb olarak görüyodu.... (win7 32 bit işletim sistemi) bütün forumları dolandım. kimse kayda değer bi çözüm bulamamış.. ben makinayı birz zorladım... msn,internet,antivirüs,crysis kurulumu,müzik,video vs. ne bulduysam açtım :) fiziksel hata ekranı çıktı birden... memory dumphing die bi uyarı geldi 0 dan 100 e kadar taradı sonra makina yeniden başladı. ram i şu an 3.49 gb olarak görüyo... senin işini çözer mi bilmem ama benimki bu şekilde düzeldi -
:) ilginç bir çözüm ama sonuca ulaştın o güzel -
Merhabalar bu sorununuzu çözabildiniz mi?
Bende de aynı problem var ve hala çözemedim. Eğer bir çözüm üretebildi iseniz . Paylaşırsanız sevinirim. -
quote:
Orijinalden alıntı: alphanos
Merhabalar bu sorununuzu çözabildiniz mi?
Bende de aynı problem var ve hala çözemedim. Eğer bir çözüm üretebildi iseniz . Paylaşırsanız sevinirim.
Sorunumu çözdüm, anakarttaki pinlerin 1-2 sinde yamulma olduğu için bu sorun oluyormuş servise gönderdik yeni anakart yolladılar o zaman sıkıntı olmadı sorunsuz çalıştı. -
bu sorunu 1-2 yıldır bende yaşıyordum çözümüne msconfig ayarlarını kapatarak ulaştım. -
Yıllardır DH yi takip ederim üye olma gereği duymamıştım, bu konu cevap yazmamı gerektirdiği için üye oldum sonunda :)
Yaklaşık bir haftadır bu konuda Rus, Türk ve Amerikan forumlarında kafa patlattım ve nihayet çözebildim. Öncesinde zaten fazlasıyla öneri var, işte BIOS güncelleme, msconfig vsvs.
Donanıma ayrılmış belleğiniz bir veya 2 ram slotunu kapsıyorsa (boyut açısında) sorun işlemci kaynaklı oluyor. İşte 200 MB 700 MB 1745 MB vs bu boyutlarda ise BIOS msconfig gibi ayarlarla çözülüyor. Bunun dışında;
Eminim bu sorunu yaşayan arkadaşlar benim gibi ara sıra işlemcilerini çıkarıp temizleyip yerleştiriyolardır :) Sorun bu. Ya pinleri yamultuyoruz ya da yongayı ters oturtuyoruz. Şimdi güzelce bi çıkarıp, çıkarmışken temizleyip olduğu yönün tersine takın. Bu kadar. -
Selamün Aleyküm arkadaşlar
Benimde böyle bir sorunum var
4+4 8 Gb ram Takılı pc'mde , 3 98 kullanılabilir diyor mscongif den üst bellek sınırıyla oynyorum bazen 8192 e eşitliyorum bazen 0 da tik 'i kaldırıyorum
öyle yapınca 7 25 yada bazen düz 8.00 olarak görüyor ama pc yi kapatıp açtığımda tekrar hep 3 98 görüyor sürekli bunu yapmak zorundamıyım çaresi kesin çözümü yokmu bunun,
Yardım edin lütfen -
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: alohaati
bende aynı dertden muzdarip im anakart ga 970a d3 bellek g skil 4 gb 4adet zannedersem ekran kartım çalmış çözüm bulamadım
"Dual channel ram'lardan seri numarası küçük olanı ilk slota, yani işlemciye yakın olan slota takınca sorun düzeldi. Şu an tıkır tıkır işliyor, sorun kalmadı." şeklinde deneyince sorun düzeldi bende ama??
Benzer içerikler
- ez debug led
- 3 uzun bip sesi
- am5 anakart önerisi
- cpu ışığı yanıyor
- launch csm nedir
- anakart özellikleri
- anakart modeli öğrenme
- b850 anakart
- bios güncelleme
- tpm 2.0
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X