Şimdi Ara

Donanımhaber Cumhurbaşkanlığı Seçim Konusu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
6
Favori
5.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
943 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki

Donanımhaber Cumhurbaşkanlığı Seçim Konusu

(En Son Oy Tarihi: 21.4.2021)
Giriş
  • Bu ülkenin nerden baksanız yüzde 30 u interneti aktif kullanmıyor ve bu interneti kullanmayan kitlenin oyları yuksek ihtimalle akpye gidecek. Akp hükümetinden başka yönetim görmemiş 4 milyon seçmen oy verecek ve bu 4 milyon seçmen muhtemelen sırf heyecan olsun diye chp yada iyi partiye oy atacak olsa da erdoğan bence yine kazanacak. Sonuç ne olursa olsun kaybeden yine biz olacaz farkında misiniz ülke hızla batıyor.
  • Keşke Türkiye DH forumdan ibaret olsa gözlerim yaşardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam olsun Avrupa Türklüğüne

• Burada siyaset yapanlarin %60 i trol hocam her renk trol bulunur. Kendileri çalıyor kendileri oynuyor hurmayi tekmi yiyorduk çift mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos@gmail.com

Burada siyaset yapanlarin %60 i trol hocam her renk trol bulunur. Kendileri çalıyor kendileri oynuyor hurmayi tekmi yiyorduk çift mi

Hurma yemek dinin emri değilki
    ister tek ye ister hiç yeme
    isyer hurma yerine kayısı ye, incir ye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hurma ile din arasinda baglanti kurmak nasil oluyor hocam ben bir bağ bulamadim meyve meyvedir

• Malesef yine akp kazanır çevremdeki akpliler son şans diyor bence bu seçimi kazanır akp ama diğer seçim kazanamaz tabi diğer seçime ülke kalırsa.

• Foruma ve s.medyaya kalsa ince hep birinci ...AK parti kazanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatum -- 8 Haziran 2018; 0:37:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos@gmail.com

Hurma ile din arasinda baglanti kurmak nasil oluyor hocam ben bir bağ bulamadim meyve meyvedir

Ben de onu izaha çalıştım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gryp2100 G kullanıcısına yanıt
    Burası Müslüman Mahallesi değil. Kendi aranızda seçim yapıp seviniyorsunuz. CHP veya İyi Parti Kurultayında Başkan Seçmek gibi bu yaptığınız

• quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Kardeşim sen çıkarcı bir insansın diye herkesi çıkarcı olarak görme. Seçmenin yüzde 50 si çıkarı için mi oy veriyor? Az biraz milliyetçi olun, gerçekleri görün, o kadar hizmet var, o kadar yapılan doğru iş var. Nankörlükte bir numarasınız. Hükümetin her türlü hizmetinden, imkanından faydalan ama sürekli tutarsız muhalefet et. Bu yapılanda tutarlılık yok. Çok mu zor 80li yılların 90 lı yılların hükümetlerinin icraatlerini araştırmak bulmak okumak? Göz var izan var. El insaf.

Alıntıları Göster
    Hayır ne saçmalıyorsunuz ya? Hayır ne saçmalıyorsunuz ne ne?

80 90 diyor bana ya. Başlatmayın 80 ninizden 90 ninizdan.

Ben günümüze bakarım. Şuan bilgisayarımın bir parçası bozuk. Bakıyorum ediyorum 1000 TL civarında orta düzey bir parça. Asgari ücretin yarısından fazlasını buna vericez. Ki bu da iyi bir şey değil. Aynı parça Almanya da 150 200 Euro. Orada asgari ücret 1500 euro. Ben burada aynı ürünü bir kere alırken, orada 6 7 tane alabiliyor.

Peki bu fark neden kaynaklı? Dövizden.

Evet doğru bildiniz, 16 yıldır yol yapmaktan beyniniz betona dönmüş affedersiniz ama. Ekonomiyi canlandıracak hiç bir icraat yok. Sen ver oyunu ver. Nasıl olsa yol yapıyorlar. Ulan illa yazdıracaksiniz şuraya. Hiç mi düşünce gücünüz yok. Bize diyorsunuz ya yapılan icraatları görmüyor musunuz diye nasıl görelim dolar olmuş 5 euro olmuş 6. Nasıl görelim?

Araba desen aynı poh. 40 50 bin e binilecek zor araba buluyoruz. Kıçı kırık tofaş 15 20 bin. Sıfır arabalar en kötü baz donanım 100 bin civarı. Ne olacak bu ülkenin hali? 2023 mü kurtaracak. Kurtarır bekleyin kurartir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 8 Haziran 2018; 0:38:28 >

• Memleket Deyince #Muharrem İNCE

• Ankete katılanlara 18 yaş testi yapılsa oyların büyük çoğunluğu iptal olur. :)

• Gönül ister ki başkanlığı en çok hak eden iki aday (İnce ve Akşener) 2. tura kalsın iyinin iyisini seçelim.

Oyların çalınmadığı NŞA'da malum parti %35'i geçemez. Hdp barajı aşar ve bu nedenle Akp meclis çoğunluğunu kaybeder.

Oyların çalınmadığı NŞA'da Malum Bey %40'ı geçemez İnce ile 2. tura kalır 2. turda ise çok ayrı fraksiyonlar gibi görünse de ülkenin kötü durumda olduğunun farkındaki taassupsuz %80 İyi Parti seçmeni ve taassupsuz %90 Hdp seçmeninin desteği ile İnce başkanlığı kazanır.

Bu konuda İnce'nin gerçekten herkesin cumhurbaşkanı olacağını, hiçbir gruba veya zümreye iltimas geçmeyeceğini samimiyetle ortaya koyduğunu düşünüyorum. Arkasına aldığı rüzgarın sebebi tamamen bundan kaynaklı. Artık insanlar bazı kesimlerin her konuda ihya edilip diğerlerinin ötekileştirildiği ortamdan bıkmış durumda.

Muhalefet son seçimlerin hepsinde şu üç şeyi yeterli şekilde anlatamasa da savundu. Adalet, uzlaşma kültürü ve siyasi ahlak. Bunlar ülkede ciddi anlamda özlemi çekilen, bir an önce restore edilmesi gereken konular. İnsanlar eninde sonunda ana ve asıl ihtiyaçlarının bunlar olduğunu, yıllardır "sen ocusun sen bucusun" diye ayrıştırıldıklarını, adaletin siyasileştiğini, "en iyisini ben bilirim,kimseye sormam,bakın yaptım oldu"'cu uzlaşmacı olmayan tek adamcı zihniyetin kısa vadede "çok başlılığı ve bazı sorunları" çözüyor gibi görünse de uzun vadede hiç bir kazanç sağlamadığını hatta ahlaki ve ekonomik yıkıma yol açtığını nihayet gördüler.

İnce kendisini anlattığı kadarıyla tüm olaylara duygusal veya kişisel çerçevelerden değil ilkesel ve bilimsel olarak bakan bir aday gibi.
    Kesinlikle "ben herşeyi bilirim, benim yolum en doğru yoldur" tribinde değil.
    Kendisi her konuşmasında defalarca liyakat sistemine inandığını deklare etti ki liyakat sistemi bugün ülkede çökmüş durumda.
    Ciddi anlamda bilgi birikimi ve tecrübe isteyen önemli mevkiler malum parti yönetimi tarafından aslında o mevkiyi hak etmeyen yetersiz kişilere mülakat yöntemi kullanılarak paylaştırıldı.
    Her hükümet döneminde yaşanan torpiller malum parti ile tarihteki en pik noktasını gördü. Siyasallaşmayan devlet kurumu kalmadı. Siyasallaşması ekonomik çöküntü getirecek merkez bankası bile siyasallaştı, siyasetten emir alır hale geldi.

Ekonomi konusunda işini layıkı ile yapabilecek, ülkeyi düzlüğe çıkarabilecek liyakatta ve her parti ile çalışabilecek teknokratlar var Türkiye'de. Ama nedense kimin emirleri uygulanıyor ise bu kişilerden siyasi sebeplerle yararlanılmıyor.

İnce'nin getirmek istediğini söylediği uzlaşma kültürü ile bu alanlardaki siyasileşmenin, anlamsız çekişmenin sonunun geleceğini düşünüyorum.

Tarafsız, adil bir adalet sistemi, ithalata dayalı fason değil düzgün ve ar-ge'li, katma değerli, üretime dayalı bir ekonomi sistemi ve stratejik noktalarda yapılacak ekonomik reformlar ile ülkenin kredi notunun 1-2 yıl içinde hemen yükselebileceği kanaatindeyim. Sadece ben değil düşünebilen sorgulayabilen az buçuk ekonomiyi takip eden herkes bunun farkında.

İnce bu anlamda savunduğu, gelmesini istediği konu başlıkları düşünülünce kötünün iyisi değil, direkt iyi bir aday. Söyledikleri ve vaat ettikleri şeyler "herkese 3 anahtar" tarzı uçuk kaçık temelsiz şeyler değil gayet basitçe devletin kemer sıkması (basit bir takım reformlar) ile yapılabilecek, kaynağı bulunabilecek şeyler. Güttüğü politika kişisel hırslara, siyasi intikam duygusuna dayalı değil, sarsılmaz ve herkesçe kabul edilebilecek mantıklı ilkelere dayalı.

Keşke adayların dini, ırkı vs. değil söylemleri ve ülkeye bakışları, vaatleri tartışılsa. Ama siyasiler geçmiş defterleri açıp birbirleri ile kavga edince millette aynısını yapıyor. Bu anlayışın sonucunu 18 yaşında olmasına rağmen "chp zamanında camiler ahır yapılmıştı", "kılıçdar ssk'yı batırdı, chp zamanında çöp dağları vardı" diyebilen, başkalarının düşüncesini otomatikmen kabul eden, kendi düşüncelerini oluşturmayan geçmişe takılıp kalmış insanlarda görebilirsiniz.

Bu kadar şeye rağmen seçimler hep malum parti zihniyeti başa geçmesin - chp zihniyeti başa geçmesin- mhp zihniyeti başa geçmesin- hdp zihniyeti başa geçmesin- iyi parti zihniyeti başa geçmesin diye uydurulan yalanlar ve saçma sapan konular üzerinde konuşarak geçiyor yine kavgayı seven ve harlayan medya sayesinde.

Bu konuda İnce'ye kızıyorum. Rakibi ciddiye alıp cevap verdikçe rakibinin seviyesine çekiliyor. Hayır arkadaşım. Sen ne yapacağını anlat, hayallerini anlat. O hayallerin aslında imkansız olmadığına inandır milleti. Başkasının neler yapamadığını, neleri yozlaştırdığını eleştirme. Cevap hakkı doğurma.

• Seçimin 2. tura kaldığını ve İnce, RTE'nin 2. tura kaldığını düşünelim. Akşener ve HDP'den hangi tarafa yüzde kaçlık kayma olur sizce ?
  • inadına RTE

• Bi yanlışlık olmalı. Dışarda halkla yapılan anketlerde ince %80 e yakın oy alırken burda nasıl oluyor da %60 alıyor? Hile var! Adminler nerde!

• DH de seçim anketi çalışması yapmak tıpkı İstanbul Fatih semtinde a haber kanalının vatandaşa seçimde kime oy vereceksiniz demesi gibi oluyor.

Ama ilk sayfada bir açıklama gelmiş, çok mantıklı buldum. Önceki ankette rte %12 iken, şuan %14.

Anlık bir dalgalanma var. Bu gibi değişiklikler dikkat çekebilir.

• gelecekten duyulan korku, bizim bugünkü düzene sarılmamıza, geleceğe ait beslenen umut ise bizim değişikliğe istekli olmamıza neden olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nakahella

Ankete katılanlara 18 yaş testi yapılsa oyların büyük çoğunluğu iptal olur. :)
    Sonra ysk bazılarını geçerli sayar

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.