Şimdi Ara

Donanımhaber Cumhurbaşkanlığı Seçim Konusu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
6
Favori
5.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
943 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

Donanımhaber Cumhurbaşkanlığı Seçim Konusu

(En Son Oy Tarihi: 21.4.2021)
Giriş

Orijinalden alıntı: speedyturtle

Akpnin icraatlarını tek göremeyen ben miyim la?
    At gözlüğünü çıkarmazsan göremezsin.

18-25 yaş aralığındakiler AKP iktidara geldiğinde 8-9 yaşındaydılar, şu anda forumlarda en sıkı ve bana sorarsan boş muhalefet yapanlar da bunlar, çünkü bunları kandırmak çok kolay. Olayların öncesini, darbe dönemlerini, ülkede zorla çıkartılan ekonomik dar boğazları hem yaşamadıkları hem de etkilerine hiçbir şekilde maruz kalmadıkları için ne sağlıklı analiz yapabiliyorlar ne de doğru bir şekilde düşünebiliyorlar.

En basitinden, muharrem ince önce "kaçak sarayı yıkacağım" diyor, sonrada ben yapılmış binayı neden yıkayım, orası için çok para harcandı, binayı yıkmayacam, şatafatı yıkacam, israfı yıkacam manasında söyledim diyor. Neredeyse 10 lafından 7si 8i bu tarz boş laflar. Sen cumhurbaşkanı olacaksın. Böyle abidik gubidik olaylarla değil ülkenin hakiki sorunlarıyla ve yönetimiyle, kalkınmasıyla ilgili konuşman lazım. Klasik Chp zihniyeti; proje yok, icaraat yok, laf çok.

İcraat görmek isteyen her ilde üniversite olmasını, şehir hastanelerini, artan ihracat rakamlarını ki 15 yılda 10 katından fazla ihracat yapıyoruz, hızlı tren projesini, boğazın altından araçla geçilmesi gibi muazzam ve yüzlerce yıldır hayali kurulan avrasya tünelini, yine boğazın altından geçen raylı sistem Marmarayı, körfez geçişi köprüsünü ki istanbul bursa arasını 1,5 saat gibi bir sürede alınmasını sağlayan osmangazi köprüsünü, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı kapsamında yapılan iş güvenliği çalışmaları ve tüm işyerlerinde uygulamaya sokulması, sigortasız çalışan kişlerin e-devlet sistemi üzerinden kendi sigorta girişini yapabilmeleri ve ilgili il veya ilçe SGK kurumunun onayını müteakip her türlü sosyal hakka kavuşabilmesi vs.. bunları isterse görebilir. Tabii bunlar sizler için icraat değil. Çünkü bunar sizin vergilerinizle yapıldı. Tabii yapacak. Peki, sizin desteklediğiniz hakiki yiyicileri hakiki hırsızlar, hakiki diktatörler bunları yapmazken neden ses etmediniz de yapıldığında görmezden geliyorsunuz? Çünkü at gözlüğü takıyorsunuz. At gözlüklerinizle sağlıklı mutlu ve güzel günler diliyoruz, yapacak birşey yok.

• 24 haziran günü gerçek sandıklardan da inşallah buradaki gibi sonuçlar görürüz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadalt

24 haziran günü gerçek sandıklardan da inşallah buradaki gibi sonuçlar görürüz
    Bu rakamlar ülke gerçeğini yansıtmıyor malesef.

Seçime sadece bilgisayar kullanmayı bilen insanlar girseydi muharrem açık ara kazanırdı ama öyle değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: innovation.time

Seneye herkes en az 18 yaşında olacaktı haklısınız

Alıntıları Göster
    Eger secim 2019 yilinda yapilsa idi toplam 2 milyon kisi daha oy verme hakkina sahip olacakti evet. Son referandumdaki oy farki 700.000 idi. Yani cok da az degilmis katilacak secmen orani degil mi?

Son donemde buyuksehirlerin kaybedilmesinin sebeplerinden biri de yeni jenerasyonun gelisi. Uskudar, Eyup gibi yerler bile kafa kafaya geldi. Ilkokul mezunlarinin iktidara destegi %70, Lise mezunlarinin %42, Universite mezunlarinin %39. Yani asil oy getiren kitle gencler degildi bugune kadar.

Ilk defa oy kullanacak genclerin payi secmen kitlenin %8'ini olusturacakti. 2001 dogumlularin resmi kayitlara gore ettikleri potansiyel; 1 milyon 350 bin oy. 2000 dogumlularin da toplam sayisi 1 milyon 300 bin. Bunun da yarisi gitti. (Haziran sonrasi doganlar oy kullanamayacak)

Yani Evet. 2 milyon oy cope gitti.

Iskembe-i kubra'dan sallamak yerine verileri kullanirsan bir daha boyle rezil olmazsin. Hadi ikile simdi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 8 Haziran 2018; 10:28:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• neutumn N kullanıcısına yanıt
    Reaktörler çalıştı, İnşallah insanlarımız reaksiyona girer kimyasal tepkimeye uğrar ve oylarını İnceye verirler,,,

At gözlüklü düşünceden yıkanmış sabit düşünen beyinlerden kurtulalım İnşallah

Bize büyük bir ŞOK lazım,

Ya karanlık yolda devam, yada İnceden inceye aydınlığa çıkarak bu ülke İnşallah ,

• quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

Eger secim 2019 yilinda yapilsa idi toplam 2 milyon kisi daha oy verme hakkina sahip olacakti evet. Son referandumdaki oy farki 700.000 idi. Yani cok da az degilmis katilacak secmen orani degil mi?

Son donemde buyuksehirlerin kaybedilmesinin sebeplerinden biri de yeni jenerasyonun gelisi. Uskudar, Eyup gibi yerler bile kafa kafaya geldi. Ilkokul mezunlarinin iktidara destegi %70, Lise mezunlarinin %42, Universite mezunlarinin %39. Yani asil oy getiren kitle gencler degildi bugune kadar.

Ilk defa oy kullanacak genclerin payi secmen kitlenin %8'ini olusturacakti. 2001 dogumlularin resmi kayitlara gore ettikleri potansiyel; 1 milyon 350 bin oy. 2000 dogumlularin da toplam sayisi 1 milyon 300 bin. Bunun da yarisi gitti. (Haziran sonrasi doganlar oy kullanamayacak)

Yani Evet. 2 milyon oy cope gitti.

Iskembe-i kubra'dan sallamak yerine verileri kullanirsan bir daha boyle rezil olmazsin. Hadi ikile simdi :)

Alıntıları Göster
    Önce hakaret etmeden konuşmayı öğrenin bence, ikile falan ne demek, konuşmayı bilmiyorsunuz gelip ahkam kesiyorsunuz, her kaybedişte bir bahane mutlaka olacaktır, yeni bahaneleri hazırlayın bence seçime az zaman kaldı malum.

• Valla açık söyleyim yine Tayyip Erdoğan kazanırsa bu millete herşey müstahak. Ekmeğe muhtaç hale geliriz ki geleceğiz yine kazanirlarsa.

• innovation.time kullanıcısına yanıt
    Ortada hakaret falan yok.

"Anani da al git." deseydim, o zaman olabilirdi.

Fazla alingan gordum sizi =)

• Aslında olay şu herturlu seçim 2. Tura kalacak 2. Turda muhalefetin tamamı kemiksiz Muharrem İnceyi desteklerse ince açık net kazınır 52 civarı ile herşey Kürt seçmende bitiyor hdp desteğini verirse bu iş biter. Vermezlerse maalesef Erdoğan kazanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

Ortada hakaret falan yok.

"Anani da al git." deseydim, o zaman olabilirdi.

Fazla alingan gordum sizi =)
    O sözü sahibine söyle öyleyse, bir şeyi desteklemek demek onu herşeyiyle kusursuz görüp, eğrisiyle doğrusuyla koruyup kollamak savunmak demek değildir, üslubunuzu düzeltin önce, tanımadığı kişilere nasıl hitap edileceğini dahi bilmeyenlerle münakaşa edecek değilim.
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    Şuanda ekonomik dar boğaz yok mu? Böyle diyebilmeniz için alışverişlerinizi takas usülüyle yapmanız gerekir. Dolar sürekli artarken ekonomide sorun yok demek çok ilginç.

Muharrem İnce boş laflar söylüyor demişsiniz. Peki akpnin seçim vaadi "Millet Kıraathaneleri" hakkında ne düşünüyorsunuz? Eminim uzay çağına taşıyacaktır bizi. Ayrıca boş vaadler mi? Ciddi olamazsınız. Ekonomi, adalet, eğitim, teknoloji, basın özgürlüğü gibi birçok alanda vaadte bulundu. Bunları nasıl görmezden gelebilirsiniz? Erdoğan on altı yıldır vaadlerde bulunuyor da kaçını gerçekleştirdi? Geçen gün babamla konuştum 1000 tl denilen emekli ikramiyesi bile tam yatmamış. Hani bunlar "Emekli ikramiyeleri tam yatmayabilir" diyenlere yalancı diyorlardı?

Her ilde üniversite olması icraat mi sizce? Büyük yanlışın içerisindesiniz. Bu eğitim kalitesini yükseltmez maalesef. Tersine düşürür bile. 10 kat fazla ihracat yapıyormuşuz. Sattığın ve satın aldığın mallara baksana sen. Elin adamı sana avucum kadar telefonu binlerce liraya satıyor. Sen benim kadar şeyleri üç kuruşa satıyor. İsterde yüz kat artsın, sen samanı ithal ettikten sonra, fasulyeyi, ineği ithal ettikten sonra neye yarar? İcraat ne? Her gün zarar eden köprüler mi? Dışarıdaki insanlara sor bakayım kaç defa muazzam tünellerden, muazzam -pahalı- köprülerden geçmişler? Sigortaymış, iş güvenliğiymiş, kaç kişi suriyeliler yüzünden işten çıkarıldı haberiniz var mı? Sigortadan bahsediyorsunuz da insanlar iş bulamıyor bu ülkede iş. Ne sigortası? Hakiki hırsızlara ses çıkardım, hala da çıkarıyorum. Bakın mesela bu kadar yazı bir hak yiyiciyi, bir diktatör adayını eleştirmek amacıyla yazıldı.

At gözlüğü ile dolaşmıyorum. Bilakis çok defa kendimi ak partilililerin yerine koymayı denedim: Erdoğana neden oy verdiklerini anlamak için. Maalesef anlaşılmazsınız. İyi günler dilerim size de.

• Donanım haber takipçileri RTE'den hiç hoşlanmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DH forumun anketini tesrten okuyun, doğru sonuca ulaşırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARBE

DH forumun anketini tesrten okuyun, doğru sonuca ulaşırsınız.
    Doğu Perinçek şampiyon diyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

At gözlüğünü çıkarmazsan göremezsin.

18-25 yaş aralığındakiler AKP iktidara geldiğinde 8-9 yaşındaydılar, şu anda forumlarda en sıkı ve bana sorarsan boş muhalefet yapanlar da bunlar, çünkü bunları kandırmak çok kolay. Olayların öncesini, darbe dönemlerini, ülkede zorla çıkartılan ekonomik dar boğazları hem yaşamadıkları hem de etkilerine hiçbir şekilde maruz kalmadıkları için ne sağlıklı analiz yapabiliyorlar ne de doğru bir şekilde düşünebiliyorlar.

En basitinden, muharrem ince önce "kaçak sarayı yıkacağım" diyor, sonrada ben yapılmış binayı neden yıkayım, orası için çok para harcandı, binayı yıkmayacam, şatafatı yıkacam, israfı yıkacam manasında söyledim diyor. Neredeyse 10 lafından 7si 8i bu tarz boş laflar. Sen cumhurbaşkanı olacaksın. Böyle abidik gubidik olaylarla değil ülkenin hakiki sorunlarıyla ve yönetimiyle, kalkınmasıyla ilgili konuşman lazım. Klasik Chp zihniyeti; proje yok, icaraat yok, laf çok.

İcraat görmek isteyen her ilde üniversite olmasını, şehir hastanelerini, artan ihracat rakamlarını ki 15 yılda 10 katından fazla ihracat yapıyoruz, hızlı tren projesini, boğazın altından araçla geçilmesi gibi muazzam ve yüzlerce yıldır hayali kurulan avrasya tünelini, yine boğazın altından geçen raylı sistem Marmarayı, körfez geçişi köprüsünü ki istanbul bursa arasını 1,5 saat gibi bir sürede alınmasını sağlayan osmangazi köprüsünü, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı kapsamında yapılan iş güvenliği çalışmaları ve tüm işyerlerinde uygulamaya sokulması, sigortasız çalışan kişlerin e-devlet sistemi üzerinden kendi sigorta girişini yapabilmeleri ve ilgili il veya ilçe SGK kurumunun onayını müteakip her türlü sosyal hakka kavuşabilmesi vs.. bunları isterse görebilir. Tabii bunlar sizler için icraat değil. Çünkü bunar sizin vergilerinizle yapıldı. Tabii yapacak. Peki, sizin desteklediğiniz hakiki yiyicileri hakiki hırsızlar, hakiki diktatörler bunları yapmazken neden ses etmediniz de yapıldığında görmezden geliyorsunuz? Çünkü at gözlüğü takıyorsunuz. At gözlüklerinizle sağlıklı mutlu ve güzel günler diliyoruz, yapacak birşey yok.

Alıntıları Göster
    Ulkede satilmadik bir sey kalmadi. Hala yol ve kopru siyaseti mi yapiyorsunuz? Marmaray ve Yavuz Sultan Selim koprusu yapildi diye kimse oy falan vermez.

Bak canim arkadasim.

Bendeniz kardesin Lisans + Yuksek Lisans diplomasini Birlesik Krallik'tan almis, Yuksek Lisansimi yaptigim universite benim alanim yani Medya'da UK siralamasinda Ilk 5'te yer almis. Universitemden %30 Burs ve Part-Time maas programli PhD teklifi alma imkanim varken, ulkeme donup kendi ana vatanimda yasamak istemisim. Bu benim en dogal hakkim. Kendi topraklarim dururken baska ulkelere kacmamisim. Herkes kacarken ben tatillerde bile evime donmusum.

Boyle bir insana medya kuruluslari is vermek icin, ne istiyor biliyor musun? TORPIL. Hem de oyle uyduruk personel falan degil. Hakikisinden istiyor. Ak Parti Siyasi ayagina dahil olmus, bakan makam taniyan bir adam olmani istiyor. Yoksa liyakat falan hikaye.. Tarih mezunu adamin TV kanalinda ne isi var ornegin? Editorluk mu yapacak, Operatorluk mu yapacak? Post produksiyon mu yapacak?

Eger kendi yolumu cizmeseydim, bu kadar emek vermisim kendime. Herhalde intihar ederdim. Cok sukur ki kimseye muhtac olmadan ayakta durabiliyoruz. Yani Ingiltere'de akademisyen olacak adama burada mulakat yapan sahislari sana gostersem bir daha yuzume bakmaya utanirsin bence. Bir gun bir medya sirketi ile gorusmem vardi, IK bana geldi dedi bence siz is kurun ve siz bize is verin. Is istemeye gittigim yerde benden is istediler.

Yol kopru karin doyurmuyor kardesim. Yurtdisina cesitli efektler, jinglelar ivir zivir medya paketleri satiyorduk. Paypal'i kapattilar neymis efendim Fetoculer de kullaniyormus. Halbuki kredi kartin tanimli her adimini izler devlet saniye saniye. Onu da bitirdiler. 1.600$ satis portfoyum bloke oldu. Sonra Varlik Barisi geldi, ne parasi olduguna bakilmaksizin getirin paranizi Turkiye'ye dediler.. Kayit kuyut yok dediler. Paypal'da kayit da vardi hem? Nasil bir mantik bu simdi? Ben yurtdisina urun satiyorum doviz kazaniyorum. Alamiyorum parami. Adam kadin satiyor, uyusturucu satiyor, belki de tetikci kiralik katil. Silah taciri, vergi kacakcisi. It ugursuz. Ama onun para getirmesi serbest, oyle mi?

Tamam..

• evet
  • speedyturtle S kullanıcısına yanıt
    Şu anda ekonomik darboğaz tabikide yok. Sizin yazdıklarınızdan çok net anlaşılıyor zaten yaşınızın küçük olduğu. Çünkü siz ekonomik darboğaz görmemişsiniz.

Bir devletin memurunun maaşını ödeyemiyor olması ne demektir biliyor musunuz?

Bir ülkede yağ, un, şeker, akaryakıt, tüpgaz gibi temel ihtiyaçların para ile dahi olsa karşılanamıyor olması ne demektir biliyor musunuz?

Bir ülkede doktor yetersizliğinden, hastane yetersizliğinden, yol yetersizliğinden dolayı annelerin, bebeklerin ölmesi ne demektir biliyor musunuz?

RTE buzdolabı örneği veriyor, onunla bile dalga geçiyor çakma muhalefetçiler. Dibine kadar doğru bir tespittir buzdolabı tespiti. Ne acıdır ki tuzu kuru olanlar, sürekli maaşı, sabit geliri olanlar herkesi kendi gibi zannediyor, bu ülkede 30 milyon insan asgari ücrete çalışıyor. Ülke gerçekleriyle uzaktan yakından alakanız olmadığı gibi dolar ve faiz düşünce ekonomi iyi gidiyor, dolar ve faiz yükselince ekonomi kötü gidiyor zannediyorsunuz. Madem bilmiyorsunuz bu işleri rica ediyorum buralarda yorum yazıp kendinizi rezil etmeyin.

Millet bahçeleri projesini CHP yapsa gıkınız çıkmaz ona bile laf söylüyorsunuz. boş bir alan olacak zaten Atatürk havalimanı gibi yerler, buraların betonlaştırılması yerine hak için büyük bir Newyork Central Park benzeri bir yer haline getirilmesinden rahatsız olmak at gözlüğünden başka bir sebeple açıklanamaz.

Her ildeki üniversiteyi icraatten saymamak ta ancak ülkeye bir tane çivi çakmayan bir siyasi oluşumun destekçilerinden beklenir. Biz size muhalafet etmeyin demiyoruz zaten, adam gibi mıhalefet yapın, mantıklı muhalafet yapın, proje üretin, halk ile beraber olun diyoruz Ama yok. Neden yok. Çünki halktan bihaber olan, halkıya aynı dili konuşmayan, türban takıyor diye üniversiteye almayan bir zihniyet asla ve asla bu halk ile aynı dili konuşamaz, demokrasiden, özgürlükten, adaletten bahsedemez. Ama gel gelelim en çok cehape bunların çığırtkanlığını yapıyor. 15 senedir ülke batıyor diyor chp, hala batmadık, size de mantıksız gelmiyor mu? Genç nüfusu olan bir ülke asla batmaz, ba-ta-maz. Akli yeteneklerinizi kullanmayı öğrenin artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

Oyum sayın Meral Akşener'e. Bu ülkeye kadın eli değmesi lazım.

Kara fatma eli kasap gibi kaş yaparken göz çıkaran cinsten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Şu anda ekonomik darboğaz tabikide yok. Sizin yazdıklarınızdan çok net anlaşılıyor zaten yaşınızın küçük olduğu. Çünkü siz ekonomik darboğaz görmemişsiniz.

Bir devletin memurunun maaşını ödeyemiyor olması ne demektir biliyor musunuz?

Bir ülkede yağ, un, şeker, akaryakıt, tüpgaz gibi temel ihtiyaçların para ile dahi olsa karşılanamıyor olması ne demektir biliyor musunuz?

Bir ülkede doktor yetersizliğinden, hastane yetersizliğinden, yol yetersizliğinden dolayı annelerin, bebeklerin ölmesi ne demektir biliyor musunuz?

RTE buzdolabı örneği veriyor, onunla bile dalga geçiyor çakma muhalefetçiler. Dibine kadar doğru bir tespittir buzdolabı tespiti. Ne acıdır ki tuzu kuru olanlar, sürekli maaşı, sabit geliri olanlar herkesi kendi gibi zannediyor, bu ülkede 30 milyon insan asgari ücrete çalışıyor. Ülke gerçekleriyle uzaktan yakından alakanız olmadığı gibi dolar ve faiz düşünce ekonomi iyi gidiyor, dolar ve faiz yükselince ekonomi kötü gidiyor zannediyorsunuz. Madem bilmiyorsunuz bu işleri rica ediyorum buralarda yorum yazıp kendinizi rezil etmeyin.

Millet bahçeleri projesini CHP yapsa gıkınız çıkmaz ona bile laf söylüyorsunuz. boş bir alan olacak zaten Atatürk havalimanı gibi yerler, buraların betonlaştırılması yerine hak için büyük bir Newyork Central Park benzeri bir yer haline getirilmesinden rahatsız olmak at gözlüğünden başka bir sebeple açıklanamaz.

Her ildeki üniversiteyi icraatten saymamak ta ancak ülkeye bir tane çivi çakmayan bir siyasi oluşumun destekçilerinden beklenir. Biz size muhalafet etmeyin demiyoruz zaten, adam gibi mıhalefet yapın, mantıklı muhalafet yapın, proje üretin, halk ile beraber olun diyoruz Ama yok. Neden yok. Çünki halktan bihaber olan, halkıya aynı dili konuşmayan, türban takıyor diye üniversiteye almayan bir zihniyet asla ve asla bu halk ile aynı dili konuşamaz, demokrasiden, özgürlükten, adaletten bahsedemez. Ama gel gelelim en çok cehape bunların çığırtkanlığını yapıyor. 15 senedir ülke batıyor diyor chp, hala batmadık, size de mantıksız gelmiyor mu? Genç nüfusu olan bir ülke asla batmaz, ba-ta-maz. Akli yeteneklerinizi kullanmayı öğrenin artık.
    Dediklerine harfi harfine katiliyorum kardesim..bu ummet neler cekti neler bu liseliler bilmez. onlar anca laf atmayi bilirler.. Cehape laikligin arkasina siginsin anca..yemisim laikligi ne laiklikmis arkadas.. senelerdir uyuttular bizi boyle..bu ummet muslumandi hep musluman kalacak..cehapenin tek kazanacigi yer bu forum24 haziranda gucumuzu gorecekler gerek seve seve gerek ope ope sandiktan RECEP TAYYİP ERDOĞAN cikaricaz insAllah..

• Önce ki anketlerde biraz çekişme vardı bu ne lan
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.