Şimdi Ara

Donanımhaber Cumhurbaşkanlığı Seçim Konusu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
6
Favori
5.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
943 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki

Donanımhaber Cumhurbaşkanlığı Seçim Konusu

(En Son Oy Tarihi: 21.4.2021)
Giriş
  • "Oy kullanmayacağım" seçeneğini "Oy kullan(a)mayacağım" olarak değiştirirsen daha iyi olur sanki. İşim gereği oy kullanamayacağım çünkü.
  • 2010 referandumundan bu yana chp cizgisinde oy verdim. Kesinlikle ne milliyetci ne muhafazakar degilim. Ancak bu ulkeye degmesi gereken egitimli ve tecrubeli el Meral Aksener. Bir universite ogretim uyesi olmasiyla gerekli entelektuel birikimi var, icisleri bakanligi yapmasiyla da gerekli siyasi, burokratik tecrubesi.

Her soylemek istedigini soyleyemiyor gerek karsi tarafin alcakca bambaska anlamlar cikarmasi soylenenlerden (bkz: apolet sokme mevzuu) gerek kendi secmeninin de bir kisminin kitligindan.

Ince'yi de 2.turda gururla destekleriz ama keske sosyal medya kullanicisi arkadaslar her zaman oldugu gibi birkac mitingden populist soylemden gaza geliyorlar, yine bir firsati daha bu sinirli kapasiteli arkadaslar yuzunden kaciracagiz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim sonucunu, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana gibi büyük şehirlerin oy oranı belirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    İnce'nin popülist söylemi falan yok, bu adam 2009'dan beri bunları konuşuyor zaten.
  • Su ulkede ekonomik darbogaz yok diyenler cocugunu yurtdisina okumaya gondersin.

1 Pound'a 6 TL odeyince bakin bakalim 1 sene sonra saf degistiriyorlar mi
    Ingiliz'in asgari ucretlisi senelik 100.000 TL aliyor cevirince. Zaten bakin insaat iscisi olsun, hizmetcisi olsun, hemsiresi olsun, copcusu olsun her sene rahatlikla tatile giderler yurtdisina. Butcelerine gore giderler ama, giderler.

Galler'de Valleys diye bir yer var, eski madenlerin oldugu bolge. Burada yasayan insanlar kendi sehirlerine bile zor iner. Oyle bir yabani ve yabanci dusmanidir. Cepleri bombostur. Ulan boyleleri bile bizim ulkelere turist olarak gelebiliyor. Bizim asgari ucretli daha taksiye bile binemiyor 5-10 lira fazladan gitmesin diye.

Kuyrugi dik tutma rolu yapmaktan fitik olacaksiniz yakinda. Durust olun oglum hepimiz Turk vatandasiyiz. Durustce soyleyin her sey ates pahasi migrosa giriyoruz iki parca sey 100 TL tutuyor torba daha dolmadan 100 TL nasil gider deyin abi. Kimden korkuyorsunuz ki?

Peynirin sahtesine, etin cakmasina, her seyin en endustriyel halini tuketmeye tesvik ediyorsunuz. Pahali yerlerden alisveris yapmayin diyorsunuz. Insanlara o zehirli gidalari tukettirerek zaten gunahlarin en buyugunu isliyorsunuz.

30 yasinda bagirsagimin bir kismini yitirdim sizin bu rezil gidalariniz yuzunden. Yarin obur gun sizin de basiniza gelebilir. Hayat musterek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 8 Haziran 2018; 12:19:49 >

• pelstina kullanıcısına yanıt
    Sizin bahsettiğiniz şeylere yaşımın yetmediği doğru. Akp ilk iktidara geldiğinde doğru adımlar uygulamış olabilir. Geçmişe bakmak önemli sfakat orda takılı kalmamak lazım. Erdoğanın git gide kötüleştiği çok aşikar. Zamanında yukarı giden ivme artık yön değistirmiş durumda. Ne yapalım yani 20 yıl önceki sorunları düzeltti diye şimdiki sorunları es mi geçelim? Zamana yenik düşmüş durumda Rte. Git gide de kötüleşiyor. Zaten amacımız bu gidişata dur demek. Sizin bahsettiğiniz şeylerin tekrardan yaşanmasını engellemek.

Millet bahçeleri projesini kötülemek gibi bir amacım yok. Bedava çay, kahvenin olduğu, insanların kitap okuduğu yerleri tabii ki destekleyeceğim. Benim demek istediğim kütüphane açacağız demenin bir seçim projesi olmaması. Bunun vaad olarak kullanilması komik olan.

Üniversite konusunda fikrim aynı. Bu iyi bir şey değil. Çivi çakmadık? Peki, tamam. Erdoğan gibi çakılı çivileri sökmüyoruz en azından.

Türban meselesine gelirsek, ayrımcılıktan söz ediyorsunuz. Aynı ayrımcılığı sizin de yaptığınızın farkında değilsiniz. Geçenlerde staj yaptığım hastaneye gittim. Yönetim ekibi değişmiş, yerine akp yandaşları gelmiş. İlk yaptıkları şey ne biliyor musunuz? Türbanı olmayan insanları işten çıkarıp, yerine türbanlıları almak. Komik di mi? Ve evet ülke batıyor. Genç olmam bir şeyleri görmeme engel değil. Çok daha gençken insanlara fetönün kötü olduğunu söylüyordum. O zaman da böyle tepkiler alıyordum tabii. Umarım 10 yıl sonra pişman olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: the flying dutchman

"Oy kullanmayacağım" seçeneğini "Oy kullan(a)mayacağım" olarak değiştirirsen daha iyi olur sanki. İşim gereği oy kullanamayacağım çünkü.
    Onu eklerler de,

"Kararsızım-Erdoğan'a Kesinlikle Oy Vermem" seçeneği ne ilave olarak

"Kararsızım-Muharrem İnce'ye Kesinlikle Oy Vermem" ve,

"Kararsızım-Meral Akşener'e Kesinlikle Oy Vermem" seçenekleri de eklenmeli.

Mesela ben Muharrem İnce'ye kesinlikle oy vermem..
  • Dh hep CHP demiştir tüm bugüne kadarki tüm anketlerde ama hep AKP çıkmıştır

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 8 Haziran 2018; 12:30:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Enteresan bir durum var, paylaşayım. Bundan 1 ay önce yapılan anketlerde, daha doğrusu 3 hafta önce yapılan anketlerde Meral Akşener %50, Muharrem İnce %30 oy oranına çıkıyordu. Hatta gözlerim Meral Hanım'ın %55'leri gördüğünü bile hatırlıyor. AKP ve Erdoağan ise hep %15 idi. Sorgular yapıldığına göre analiz edip çıktılara bakalım.

- 3 haftada forum sakinleri, Muharrem İnce'nin oy oranını %60'a çıkarıp Meral Hanım'ı %20'de bıraktı. Forumda, muhalefet kanadında böyle bir keskin dönüş yaşandığına göre toplumda ya buna benzer bir reaksiyon olacak ya da hiç olmayacak, ortası yok.
    - 1 ayda Muharrem İnce gündemi tarumar etti, dikkatleri üzerine çekti, hem de farkla. Meral Hanım'a duyulan sempati ve heyecan dindi, hem de kütlesi yüksek bir maddenin uçurumdan düşmesi gibi.
    - Forumda Erdoğan ve AKP oyları değişmiyor, ne olursa olsun hep aynı kalıyor. %15 oranı, ilk açılan sandıklarda da son açılan sandıklarda da aynı. Yetmedi, 1 ay önce de öyleydi.
    - AKP ve Erdoğan taraftarlarının özellikle forumda çok katı, değişmez, kırmızı net çizgileri olduğunu görüyoruz. Zaten bunu konularda yapılan tartışmalar belli ediyor.
    - Sokağın değişimi, eğitimli ve interneti kullanan bir bireye göre daha kolay. Çünkü internet ve teknolojiyi kullanan bir birey hala değişmiyorsa, değişmesi çok zordur. Ve bu eğitimli, internet ve teknolojiyi kullananlar kendi çıkarlarını da iyi hesap ederler. Bu yüzden sokak ve toplum değişebilir, gerek AKP'ye olan bağlılık gerekse de kopma anlamında, hatta ortası bile var. Fakat forumdakini değiştiremiyorsunuz, korkunç ve tehlikeli olan budur.

Muharrem İnce, tek başına Türk siyasetinin çehresini değiştirdi fakat başarısız olacak. Destekçileri de artık umut dahi duyamayacak hiçbir şeye. Korkacaklar, her şeye rağmen hala mağlup olan bir muhalefet gördükleri için umutları yok olacak. Söylemek istemezdim, böyle karamsar konuşmak istemezdim ancak lütfen hazırlıklı olun, sonra yıkılmayın.
    Son secimlerde yeni resit olmus genc secmen kitlesi 2 milyonun uzerinde kisi ediyor sanirim son 3 yilda. Sadece %25'i Akp'ye oy vermis. DH de de cok ciddi bir genc nufus var. Biraz da o yuzden Akp oylari dusuk. Yeni jenerasyon OEM fiyatlarini gorunce sinirlendi. Resit oldular araba istiyorlar, 2005-2006'da bizler sansliydik RTE o yillarda iyiydi. Simdi boku kurutup altina teker koysan ayni ayara denk gelecek araclar 100 bin tl olmus. Bos paket icine klozet koy daha iyi. Eski kiz arkadasim Zara'da mulakata girdi asgari ucretli part time pozisyon icin 4 ayri mulakat yaptilar. Alt tarafi asgari ucret lan.. hayallerini bile sattilar insanlarin..

Gecen bir atanamayan ogretmenle konusuyordum 23 yasinda kizcagiz daha.

Benim gelecegim elimden alinmis, hayatim elimden alinmis. Bedenin alinsa ne olur, kendimi pazarlasam yeridir dedi..

Insanlarin getirildigi noktaya ve verdikleri tepkiye bakarsan.

Bu tepkilerden ders alacaklarina, kendileri haric herkesi sucluyorlar. Erdemli olur insan biraz. Secimler aniden geriye cekildi. Ulke boyle gitmez dediler. 16 yildir kim vardi basta niye gitmiyor boyle? Bu soruya cevap yok..

Son 3 yildir icimiz disimiz secim oldu. Bunu verirseniz ulke ucacak hop dolar 3 TL, bunu verirseniz dis mihraklari dagiticaz hop dolar 4, ulkenin ayaginda prangalar var %100 yerli ve milli olacagiz. (Limanlar Ithal Sigir Boku kokuyor) dolar hop 4.50

Genclerin PC hayalleri bile mahvoldu be. Su sogutmali SLI Crossfire i7 OC yapacaklar alt tarafi. Bi makine alamaz oldular be :)

• Bu 6bin kisinin 3000 bini anca oy vericek geçersiz anket foruma tc ile dogrulama gelmesi gerek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

o kadar suriye'li oy kullanacak. secimi muhtemelen rte alir. zaten alamayacagini anlasa coktan iptal edilirdi secim.
    yazik olacak yarinlara.

burada icraat icraat diye konusanlar son 5 yilda ne icraat görmüsler?
    cebiniz delik haberiniz yok.
    O kadar Suriyelinin oy kullanacağına dair kanıtınız nedir? Facebook mu?

Seçmen listeleri açıklandığında tüm vatandaşların kullanımına açık. Bir tane TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı olmayan kişi var ise çıksın bir PARTİ desin. TC vatandaşı olmayanlar oy kullanıyor diye...

Sadece kendinizin inanacağı şeylerle sadece kendinizi tatmin edersiniz.

Açıklama : Ben de RTE'ye oy vermeyeceğim ama burası da MUZ cumhuriyeti değil. BİR TANE BİLE Suriyeli TC vatandaşı olmadan oy kullanıyorsa çıksın biri göstersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal -- 8 Haziran 2018; 13:12:1 >

• Benim merak ettigim ve beni endiselendiren rte gibi bir diktanin suanki rahatligi... Bu kisi icin secimi kaybetmek olumden beter olmali fakat cok rahat... meclis cogunlugunu kaybedecegi yuzde yuz fakat baskanligi birakmamak icin her turlu oyun donecek. Nasil engellenir bilmiyorum. Ingiltere de de nelerin konusuldugu da beni endiselendiriyor. Sakın oradaki icazet gorusmesinde hdp bana y versin onlara ozerklik verelim demis olmasin... paranoyak olduk yeminle fakat malesef yasadiklarimizdan dolayi bu hale geldik...

• Muhalefetin halini görüyorum terör ve dış güçlerden medet umuyorlar..size onlar değil umursamadığınız halk oy verecek.. Kılavuzu karga olanın burnu hikayesi.. Dh de bir çok kişi karganın peşinde

• Erdogan:Inşallah şehir hastanelerin müşterisi artacak

Insanları müşteri gormesinemi yanayım yoksa hasta olun demesinemi

• hanzo kazım kullanıcısına yanıt
    Nick ve cevap uyumu harika 👍🏻 Kimse dış güçlerden medet ummuyor, bizi güçsüz duruma düşürüp dış güçlerin şamarını yedirenlerden hesap sormak istiyor millet

• tortote kullanıcısına yanıt
    Insallahi maasallahi kalmadi zaten... herkes hasta. Dolup tasacak o hastaneler

• Anketdeki oy oranlarına bakınca DH üyelerinin yaklaşık %70i CeHaPe li..
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    önemli olan erdoğanın kalması veya gitmesi

• Bu anketin sonuçlarını da ekleyerek meclis seçim anketi açacağım.orada görürüz %59 alabilecek mi Chp

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.