Şimdi Ara

DonanımHaber'in En Hızlı Oyun Sistemleri D3D 9-10-11 ## Hawx 2, Crysis 2 Eklendi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
907
Cevap
1
Favori
43.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pi'lardan pek çakmıyorum, şuradan karşılaştırın isterseniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_49078705/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

hayırlı olsun güzel parçalar, ??? yazan yer 4008 olacak

Teşekkürler. Düzelttim bir kez daha.

Şu anda OC'siz süperpi 1M 10,4 saniyede hesaplıyor. fena değil. ne dersiniz?

Konu deıstı ama Cok ıyı overclock olmadan 10 sn olması.5ghz olsa 7-8sn kadar ıner.Benım 3,6ghz de bu sekılde;
     DonanımHaber'in En Hızlı Oyun Sistemleri D3D 9-10-11 ## Hawx 2, Crysis 2 Eklendi

• Shendelzare -- i7 2600k @4.8GHz -- Zotac GTX470 Amp! Edition (860/1720/4000) 2xSLI -- 81.85 FPS

Kartın 3 slot olması nedeniyle ciddi ısınma sorunları yaşıorum o yüzden 875/1750/4400 hızlarında sonuç almadım henüz, o hızlarda alınca güzel sonuçlar çıkacağına inanıorum, işlemciyide 5.0 yapıcam o sırada bakalım nasıl olucak :D şimdilik böyle güncelleyelim...

DonanımHaber'in En Hızlı Oyun Sistemleri D3D 9-10-11 ## Hawx 2, Crysis 2 Eklendi

Buda kasanın resmi, fanlar autodayken 800/1600/3600 ayarlarında portal 2 de üstteki kart 93 derece gördü bi ara sonra stock clocklara döndü o yüzden çekniorum biraz hızları abartmaya, tek kartken kaldırıodu rahat 875 leri falan hatta 900 de görebilmişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shendelzare -- 20 Haziran 2011; 1:54:29 >

• @fatıhbrck

Daha önce 10,421 hesaplamıştı fakat şimdi denedim, ilk denemede 10,9 ikinci de ise 10,853 olarak hesapladı.
  • Bu arada superpi'de yeni rekorum.

1M ve 8,8 sn.

Otomatik olarak OC yaptı alet, 4,3 Ghz'e çıkardı.
  • Evet arkadaşlar. Son durum.

Sistem 4,3 Ghz'de stabil çalışmadı. Çöktü. Zaten Warhead oynarken de çökmüştü.

Bu gecelik bu kadar.
  • o islemciye overclock yapmak icin yardım alabılırsınız.El mukteda'da bıldıgım kadarıyla Sandy Brıdge kullanıyor ve bır danısın derım.

Metro 2033
    fatıhbrck -- Intel Core ı7 950 @ 3,6 GHZ -- Asus Direct CU II GTX570 (910/1820/4400 1.1v) -- 55 FPS
  • haftaya gelcek olan crysis 2 dx11 yamasının içinde benchmark haritası da bulunacak.. listeyi tekrar kullanıma açabiliriz duruma göre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

haftaya gelcek olan crysis 2 dx11 yamasının içinde benchmark haritası da bulunacak.. listeyi tekrar kullanıma açabiliriz duruma göre..

crysis 2 dx 11 patch geldi bugün 546 mb boyutunda , ayrıca crysis 2 high res. texture diye bir yama daha gelmiş o da 1.7 gb boyutunda ikisinin de kurulması gerekiyor mu anlamadım valla

şurdan indirebilirsiniz :http://www.mycrysis.com/dx11

düzeltme : haftaya 1.9 patch çıkacakmış bu yüklendikten sonra dx 11 yamalar yüklenebilirmiş. yani 1.9 yüklenmeden olmuyor. haftaya kaldı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 22 Haziran 2011; 18:32:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Evet arkadaşlar. Son durum.

Sistem 4,3 Ghz'de stabil çalışmadı. Çöktü. Zaten Warhead oynarken de çökmüştü.

Bu gecelik bu kadar.

Bir kaç kez OCCT programı ile test ettim. Ve çakıldı sistem. Çarpanı 42'den 35'e düşürüp tekrar denedim. Bu sefer performans alamadım. Sistemi default değerlerine çektim. 3,3 Ghz ile yoluma devam ediyordum ki tabi bu beni tatmin etmedi. "Sabertooth ile 5 Ghz" videosunu bir kez daha dikkatlice izledim. Orada ram ayarlarının da "otomatik" olarak işaretlendiğini gördüm ve bu sefer çarpanı tekrar 42'ye çıkarıp, ram ayarlarını "otomatik" olarak bıraktım. Ve şu anda sistem gayet stabil çalışıyor.

Önce OCCT ile 15 dk test ettim. Sonra furmark ile ekran kartı testini yaptım. Son olarak da OCCT çalışırken, Furmark'ı da çalıştırdım. Sistem oldukça kastı ama çökmedi. Sıcaklık değerleri 80'lerin üstünü gördü. Fakat 90 veya üzerini görmedi.

Şimdi ilk boş vaktimde Warhead Benchmark'ını güncelleyip burada sizlerle paylaşacağım.

Hepinize iyi akşamlar, görüşmek üzere.

• Bu işlemcinin 4,4'e OC edilmiş hali. Ortalama FPS 34'den 39'a yükseldi gördüğünüz gibi.

Nasıl sizce?

• quote:

i5 2500K'nın 4.4GHz'e voltaj vermeden çıkması lazım. voltaj ne alemde dostum?

Forumda OC ile ilgili yaptığım aramalarda adınıza çok rastladım. Bu konuda uzman olduğunuzu biliyorum. O yüzden ilginiz için ayrıca teşekkürler.

Voltajile ilgilenmedim, çünkü Sabertooth voltaj ayarını kendisi yapıyormuş. Siz sorunca superpi ile 1M testi yaptım. 1,376 gösterdi voltaj değerini.

Yorumunuzu rica edebilir miyim?
  • İşlemci takoz çıkmış derken????

Elle nasıl ayarlıycem???
  • quote:

4.4GHz için istediği voltaj çok fazla. sıkıntı olmaz yine de oc olur ama soğutmak zor olur. Ai Tweaker altından manuel oc seçip, cpu voltaj manuel mode seçmek lazım. sonra mouse ile tıklayıp numpad'den yazarsın 1.400 diye.

Deneyip bilgi vereceğim.

Bir de LGA1156 cpu soğutucular, LGA1155'lerle de uyumlular di mi? Stok fan yerine şöyle ucuz yollu bir soğutucu almak istiyorum. Arctic Cooling Alpine 11 GT REV 2 Cpu Cooler.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100800243

Tavsiye eder misiniz?

Şimdi 1,40 deneyip dönüyorum.

• quote:

4.5GHz'e kadar stok fan yeter zaten, 4.5GHz'den sonra gerçketen ısınmaya başlıyor onun için de en az 100 lira civarında bir soğutucu lazım.

Aşağıdaki gibi yaptım, doğru mudur?

• quote:

evet aynen öyle. şu programı da indir ve yönetici olarak çalıştır, problem size 10.000 memory size 772MB ve run 20 seçersen 3-4 dakikada stabilite testi yapmış olursun.

http://gigaflopd.com/downloads/linx/

Peki teşekkürler. Şimdi onu da deneyeceğim. Ben orthos ve OCCT ile yapıyordum stabilite testini. Ekran kartını da Furmark ile test ediyordum.

Bu arada şu anda çok hafif bir cızırtı geliyor sanki işlemciden. Ne ola ki????

Ayrıca çok ısınıyor demişsiniz. Şöyle söyliyim, ben 93-94 dereceleri gördüm bugün.

• quote:

o cızırtı hdd veya psu-anakart-ekran kartı üçlüsünden birindeki kapasitörlerden birinden geliyor olabilir. o da güç kaynağı çıkışlarının fazla dalgalıklı olmasından olabilir.

edit: imzada gtx570 Ti yazıyor ama gtx580 dahi olsa 4GHz'den sonra oyunda fps artışı oluşmuyor, bence psu'yu fazla zorlama.

Dediğiniz test programının daha 1. dk dolmadan pc çöktü, mavi ekran hatası verdi.

Zaten tırstım, çarpanı hemen 40'a getirdim. Ki açıklamanızdan sonra biraz daha düşüreceğim.

(İşlemcinin tepesinden alev çıkıyor işareti )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 24 Haziran 2011; 23:41:48 >

• quote:

şuan en çok ısıtan program o linx, stok fanla 4.5GHz'de o testi geçememesi normal, bence fazla kasma dostum, eğer yüksek fps almak istiyorsan ekran kartını kastır. misal normalde işlemcini 4GHz'de kullanıyorsan bench yapmak için ekran kartına oc yaptığında işlemcini de 4.2-4.3GHz yaparsın kısa süre için.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Yok benim derdim yüksek fps almak değil. Sadece denemek istemiştim.

Ben 4'ün altına çekiyorum işlemciyi şimdi. Voltaj 1,40 olarak kalsın mı yoksa "otomatik" olarak mı ayarlayayım?

Sonra size bir de Sabertooth anakart ile ilgili bir hususu danışacağım. Fan ile ilgili. Yardımcı olabilir misiniz?
  • beyler şu işlemci oc muhabbetini başka bir konuda konuşşanız, işlemci bölümünde?
  • quote:

voltajı tekrar otomatik ayara al dostum, 4GHz'e al, daha altı da işlemciye ayıp tabi elimden geldiği sürece yardımcı olmaya çalışırım.

Çarpanı tekrar 38 düşürdüm. Asus Thermal radar bir kaç kez uyardı, sıcaklık 90 derece, 88 derece vs. Sonra 7. adımda hata verdi.

Şimdi dediğini yapıp, voltage ayarını otomatiğe getireceğim.

Bu şekilde stabil bir şekilde kullanacak olsam, stok fan yeterli midir? Bir işlemci soğutucusunun faydasını görür müyüm?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.