Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
231.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: Puraq

bu arada teknik resim ve tasarı geometride 1. sınıflara elle çizimin yanında autocad 2007 de göstereceklermiş

Nasıl yani 2.dönem mi verecekler Autocad'i yoksa direk 1.dönem başlayacaklar mı?

@scary. Fizik lab dersinde Asistan gelip soru çözdü birde deneyler için gerekli bir f.... mi ne varmış onu aldırdı 2ytl'e labdan.Yani deneyler daha başlamadı

Bu arada Fizik bölümünün sayfasından fizik müfredatını (haftalık) ve deney haftalarını öğrenebilirsiniz

f..... föy demek, başlarda bizde aynı sıkıntıları yaşadık, zamanla aşılır bunlar.

Autocad'i elbet göreceksiniz, Autocad genel bir program, Solidworks vs. işin ilerlemiş halleri, bizim mesela Rhino, Maxsurf ile işimiz daha çok olacak. Autocad temel bir program daha çok.

Bu arada UniFB'de var istersen bir bakarsın Shady, gerçi standları daha açamamışlar bazı sorunlardan dolayı...

@iRonMaSTeR

www.a305teyim.com a gözat.

• quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

f..... föy demek, başlarda bizde aynı sıkıntıları yaşadık, zamanla aşılır bunlar.

Autocad'i elbet göreceksiniz, Autocad genel bir program, Solidworks vs. işin ilerlemiş halleri, bizim mesela Rhino, Maxsurf ile işimiz daha çok olacak. Autocad temel bir program daha çok.

Bu arada UniFB'de var istersen bir bakarsın Shady, gerçi standları daha açamamışlar bazı sorunlardan dolayı...

@iRonMaSTeR

www.a305teyim.com a gözat.

He işte o Ben yıldıza geldikten sonra kelime dağarcığım +2 kelime kazandı (Föy ve Oryantasyon).

2.Dönem görcez o zaman biz o programları.Çünkü Bilgisayar destekli teknik resim diyor 2.dönemdeki derse.

• teknik resim için a4 istedi hoca, a4 biraz küçük değilmi çizim yapmak için
  • quote:

Orjinalden alıntı: scary.

teknik resim için a4 istedi hoca, a4 biraz küçük değilmi çizim yapmak için

kesilmemiş a4 olcakmış ama...

bu arada 1.dönem normalde autocad yokmuş bizim hoca(şenay atabay) programınızı biraz değiştirdim ve elle çizimin yanında autocad i de sıkıştırıcam dedi. 2-3 hafta elle çizim sonra autocad dedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Puraq

quote:

teknik resim için a4 istedi hoca, a4 biraz küçük değilmi çizim yapmak için

kesilmemiş a4 olcakmış ama...

bu arada 1.dönem normalde autocad yokmuş bizim hoca(şenay atabay) programınızı biraz değiştirdim ve elle çizimin yanında autocad i de sıkıştırıcam dedi. 2-3 hafta elle çizim sonra autocad dedi

çabucak autocade geçmek biraz zor olur gibime geliyor, elle çizmek ve bilgisyarla çizmek çok farklı gibime geliyor ama hocanın da bi bildiği ya da bilmediği vardır. Çünkü bu okulda şu son günlerde kime güveneceğime şaşırdım...

• Ar-Ge ve Girişimcilik Günleri 08

Ülke ekonomisinin ve sanayisinin atılımı için yapılması gereken işlerden biri de yenilikçilik ve Ar-Ge kültürüne dayalı girişimciliğin desteklenmesidir. Şüphesiz ki, düşünmeden ve üretmeden yaşamak isteyen toplumlar yok olmaya mahkûmdurlar. Ülke ekonomisine dinamizm kazandırmak, ülkemizin güçlü bir ekonomi ve sanayiye sahip olması için, girişimcilik ve rekabetçiliğin; araştırma ve geliştirmeye dayalı üretimin desteklenmesi için kamu üniversite ve sanayi üçlüsü daima çaba göstermektedir. Ancak burada unutulmaması gereken önemli bir oyuncu vardır, o da üniversite öğrencileridir. Gerçekten de üniversite öğrencileri bu kavramlardan habersizdir. Birçok arkadaşımızın hayalini kurduğu işletmeler, bilgisizlik ve nereden başlayacağını bilememekten dolayı, kapıları kilitlerle kapatılmış ve çok zor açılabilecek hayaller olarak kalmaktadır.

Üniversite sıralarında, bu kavramlar hakkında bilgi edinilmesi, ülke sanayisine olumlu çıktılar sunacağı açıktır. ARGEGG ’08 etkinliğinde Ar-Ge ve girişimcilik kavramları, destek politikaları ve Ar-Ge’nin rekabet için önemi tartışılacak ve öğrenci ile etkileşimli bir işbirliği ve görevdeşlik yaratılması sağlanacaktır. İşte Makina Teknoloji Topluluğu bu önemli sorunun aşılmasını önemli bir görev olarak benimsemektedir. Siz değerli katılımcılar da, sunacağınız bildirilerle Ar- Ge’ye dayılı girişimciliğe destek verecek ve ülkemizin bu önemli sorununu aşılmasına destek olacaksınız.

Etkinlik YTÜ Beşiktaş yerleşkesi oditoryumunda 03-05 Kasım 2008 tarihleri arasında yapılacaktır. YTÜ Oditoryumu sene içinde birçok etkinliğe sahip olmaktadır. Bunlar arasında büyük kongreler, sempozyumlar ve mesleki odaların seçimleri de bulunmaktadır. Gerçekten de YTÜ Beşiktaş yerleşkesi hem ulaşımın kolaylığı ve bütünleşik yapısı ile bu tür etkinliklere çok uygundur. Etkinliklerin yapılması düşünülen oditoryum yaklaşık 400 kişiliktir.

Sunum konuları

Ar-Ge’nin önemi ve sağlanan destekler
    Girişimciliğin önemi ve sağlanan destekler
    Teknoparkların rolü ve sorunları
    Patent’in önemi ve sanayiye sağladığı itici gücü
    KOBİ’lerin sorunları, mevcut politikalar ve çözüm önerileri
    Üniversite-Sanayi işbirliği ve mevcut sorunlar
    Eğitim sisteminde Ar-Ge ve girişimcilik kültürünün yeri
    Bilgisayar yazılımlarının Ar-Ge’deki önemi
    Tersine mühendisliğin Ar-Ge'deki önemi
    Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi
    Ar-Ge ve girişimcilik destekleri sonucunda elde edilen başarılar

Saygılarımızla

Makine Teknoloji Topluluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 12 Ekim 2008; 0:13:57 >

• biz davutpaşa sakinleri nasıl katılıcaz bu tarz etkinliklere
  • quote:

biz davutpaşa sakinleri nasıl katılıcaz bu tarz etkinliklere

Davutpaşa'dan Yıldız'a geleceksin abi başka şansın yok gibi

Bizim Teknik Resim hocasıda bir seferliğe mahsus olmak üzere A4'e ödev verdi.Ondan sonra hep A3ten çalışacakmışız.
  • @Mizansen

Abi sen Mühendisliğe Giriş dersini hangi gruptan alıyorsun ?
  • quote:

@Mizansen

3. gruptan. Cuma 5-7 arasında.

Bu arada teknik resimden verilen ödevi ben tam anlayamadım. Hem ince hem orta yazıyla, hem eğik hem de dik olmak üzere 4 defa mı yazacağız biz o harfleri. Bir de sayfadaki boşluk standartları neler? Soldan 20mm, sağdan 5mm ama üstten ve alttan ne kadar?

Cevaplarsan sevinirim.

İstersen msn adresi vereyim belki yardımcı oluruz birbirimize. En azından ödevlerde falan.

Edit: Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizansen -- 12 Ekim 2008; 14:54:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mizansen

quote:

@Mizansen

Bu arada teknik resimden verilen ödevi ben tam anlayamadım. Hem ince hem orta yazıyla, hem eğik hem de dik olmak üzere 4 defa mı yazacağız biz o harfleri. Bir de sayfadaki boşluk standartları neler? Soldan 20mm, sağdan 5mm ama üstten ve alttan ne kadar?

Cevaplarsan sevinirim.

İstersen msn adresi vereyim belki yardımcı oluruz birbirimize. En azından ödevlerde falan.

Bilgisayar biraz sorunlu olduğundan msn kullanamıyorum ancak ben sanada atayım PM'den ekle sen.Düzelince sık sık görüşürüz.

Benim grupta 2 Perşembe 5-7 arası

Mustafa hoca bize sadece orta yazıyla hem eğik hemde dik olmak üzere yazacaksınız dedi.h değerinide 5mm alacaksınız dedi.Diğer boyutları bize bıraktı ancak göze hoş gelsin yaptığınız ödev dedi.

• quote:

quote:

quote:

@Mizansen

Cevaplarsan sevinirim.

Bilgisayar biraz sorunlu olduğundan msn kullanamıyorum ancak ben sanada atayım PM'den ekle sen.Düzelince sık sık görüşürüz.

Benim grupta 2 Perşembe 5-7 arası

Mustafa hoca bize sadece orta yazıyla hem eğik hemde dik olmak üzere yazacaksınız dedi.h değerinide 5mm alacaksınız dedi.Diğer boyutları bize bıraktı ancak göze hoş gelsin yaptığınız ödev dedi.

Peki alta başlık atacak mıyız?

• quote:

Bak onu bende bilmiyorum.Bugün falan bir arkadaşlardan öğreneyimde yazarım buraya
  • haritacılar ölçüm yapıyodu dün, arazinin planınımı çıkarıcaklar acaba
  • quote:

haritacılar ölçüm yapıyodu dün, arazinin planınımı çıkarıcaklar acaba

Demekki İnşaat Fakültesi el ele verip Davutpaşa'ı adam edecekler
  • quote:

quote:

Bak onu bende bilmiyorum.Bugün falan bir arkadaşlardan öğreneyimde yazarım buraya

Ben yaptım artık kabul etsin böyle bir daha uğraşamam.

• arkadaşlar mat fizik kimya dersleri nası geçiyo sizin, ben acayip sıkılıyorum, lise konularını yapıyoruz resmen acaba diğer teknik ünilerdedemi böyle
    bugün kimyada vurdum kafayı uyudum, uyandığımda kadın pv nrt yapıyodu artık dayanamadım çıktım
  • quote:

arkadaşlar mat fizik kimya dersleri nası geçiyo sizin, ben acayip sıkılıyorum, lise konularını yapıyoruz resmen acaba diğer teknik ünilerdedemi böyle
    bugün kimyada vurdum kafayı uyudum, uyandığımda kadın pv nrt yapıyodu artık dayanamadım çıktım

Heralde öyle, olayı abartmayın çalışın derslerinize, adamların bir bildiği varki gösterme ihtiyacı duyuyorlar, kimyanın son konuları mesela lise müfredatında yok, hakeza fizik, benzer şekilde matematik. Sakın o uyku tuzağına düşmeyin kaç arkadaşım şimdi Yıldız'da okumak yerine Davutpaşa'ya gidip Mat, Fiz alıyor.

• quote:

arkadaşlar mat fizik kimya dersleri nası geçiyo sizin, ben acayip sıkılıyorum, lise konularını yapıyoruz resmen acaba diğer teknik ünilerdedemi böyle

Kardeşim sıkılıyorum diyorsun da bari dersleri yapailiyor musun? Valla vektör soruları bile bir acayip ben şahsen pek beceremedim ki kimsenin de becerebildiğini zannetmiyorum. Ayrıca matematikte lise konularını göstermelerinin sebebi tekrar yapmak, asıl konulara bir geçelim görürüm seni ne kadar sıkılıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizansen -- 14 Ekim 2008; 18:39:20 >

• quote:

quote:

Kardeşim sıkılıyorum diyorsun da bari dersleri yapailiyor musun? Valla vektör soruları bile bir acayip ben şahsen pek beceremedim ki kimsenin de becerebildiğini zannetmiyorum. Ayrıca matematikte lise konularını göstermelerinin sebebi tekrar yapmak, asıl konulara bir geçelim görürüm seni ne kadar sıkılıyorsun.

vektörler ne öyle harbiden diğer konularda ağlatacaklar gibi görünüyor

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.