Merhaba 8 yıllık laptopun ramini yükselttim 4 gb vardı üzerinde 4 te ben taktım 8 oldu rami alırken de mhz, cl ve voltaj değerleri aynı olan kingston marka rami aldım laptopun kendi rami adata marka ondan bulamadım malesef rami laptopa taktığımda şuan herhangi bir sıkıntı yok cpu-z uygulamasından da baktım değerleri aynı 8gb ram görünüyor fakat ben windows bellek tanılama ile baktığımda donanımsal sorunlar algılandı diyor.Denemek için eski ram ve yeni rami tek tek denedim tanılama aracıyla 2 side tekken bir sıkıntı yok gözüküyor 2 sini deneyince bu uyarıyı veriyor rami iade mi etmeliyim yoksa bi sıkıntı olma olasılığı var mıdır bilgisayara zararı olur mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Donanımsal Sorunlar Algılandı Uyarısı: Nedenleri ve Çözümleri
Bilgisayarınızda "Donanımsal Sorunlar Algılandı" uyarısıyla karşılaştıysanız, bu durum sisteminizde bir donanım bileşeninin arızalı veya hatalı çalıştığı anlamına gelebilir. Bu uyarı, özellikle "Windows Bellek Tanılama Aracı Donanımsal Sorunlar Algılandı" veya "Windows Bellek Tanılama Donanımsal Sorunlar Algılandı" mesajlarıyla birlikte görünebilir.
Bu uyarı genellikle aşağıdaki gibi nedenlerden kaynaklanır:
- Arızalı RAM (Bellek)
- Bozuk sabit sürücü veya SSD
- Hatalı grafik kartı
- İşlemci sorunları
- Güç kaynağı arızası
"Donanımsal Sorunlar Algılandı" uyarısıyla karşılaştığınızda, sorunun kaynağını belirlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Windows Bellek Tanılama Aracı'nı Çalıştır: Bu araç, bilgisayarınızın RAM'ini test etmek ve bellek sorunlarını tespit etmek için kullanılabilir.
- Sabit Sürücüyü veya SSD'yi Kontrol Et: Sabit sürücü veya SSD'nizdeki hataları veya bozuk sektörleri kontrol etmek için CHKDSK komutunu kullanabilirsin.
- Grafik Kartını Güncelle: Hatalı grafik kartı sürücüleri, donanımsal sorunlara neden olabilir. Grafik kartı sürücülerini üreticinin web sitesinden güncellemeyi dene.
- İşlemci Sıcaklığını İzle: İşlemci aşırı ısınıyorsa, bilgisayarınız donanımsal sorunlar algılayabilir. İşlemci sıcaklığını izlemek için bir sıcaklık izleme programı kullanabilirsin.
- Güç Kaynağını Kontrol Et: Güç kaynağınız yetersiz veya arızalıysa, bilgisayarınız donanımsal sorunlar yaşayabilir. Güç kaynağının kablolarını kontrol et ve gerekirse değiştir.
Sorunun kaynağını belirledikten sonra, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları atabilirsin:
- Arızalı RAM'i değiştir.
- Bozuk sabit sürücüyü veya SSD'yi onar veya değiştir.
- Hatalı grafik kartını güncelle veya değiştir.
- İşlemci soğutucusunu temizle veya değiştir.
- Güç kaynağını değiştir.
"Donanımsal Sorunlar Algılandı" uyarısıyla karşılaşırsan, sorunu en kısa sürede gidermen önemlidir. Çözülmeyen donanım sorunları, veri kaybına veya daha ciddi sistem arızalarına yol açabilir.