Şimdi Ara

Donma problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 2004 Peugeot 307 HDI XR sahibiyim. Aracın sabahlar vites donma problemi var. Çok soğuk gecelerden sonra bu sorunu yaşıyorum. Ankarada yaşıyorum bu arada. Benzer sorunu olan arkadaşlar var mı? Vitesi kaçta bırakırsam bırakayım, sabah boşa alamıyorum, daha doğrusu yukarı aşağı hareket ediyor ama sağa sola mümkün değil. Çalıştırdıktan 10 dakika sonra yavaş yavaş açılıyor.

• aracı vitesi boşa almadan çalıştırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quvardci

aracı vitesi boşa almadan çalıştırın.

Arkadaşım zaten arabayı çalıştırmamda bir problem yok. Olay vitesin donması, bunun önüne geçmek istiyorum. Araba boşta bıraksamda 1'de bıraksamda çalışıo.
  • Aracı bir nebze kuytuya çekmekten başka yapabileceğiniz bir şey yok malesef.
    Ben de 2003 model HDI 307 sahibiyim. El frenini çekip vitesi boşta bırakırsanız el freni donuyor, el freni tam salmıyor. Viteste bırakıp el freni çekmezseniz de bu sefer vites donuyor.
    Ben viteste bırakıp el frenini çekmiyorum, aracı ilk çalıştırdıktan sonra zaten durduğu yerde 5 dakika civarı çalıştırdığım için pek sıkıntı olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aRm

Aracı bir nebze kuytuya çekmekten başka yapabileceğiniz bir şey yok malesef.
    Ben de 2003 model HDI 307 sahibiyim. El frenini çekip vitesi boşta bırakırsanız el freni donuyor, el freni tam salmıyor. Viteste bırakıp el freni çekmezseniz de bu sefer vites donuyor.
    Ben viteste bırakıp el frenini çekmiyorum, aracı ilk çalıştırdıktan sonra zaten durduğu yerde 5 dakika civarı çalıştırdığım için pek sıkıntı olmuyor.

Bende deneme yanılma yöntemiyle sizin çözüme ulaştım, teşekkürler:) Malesef oturduğum yer dolayısıyla aracı kuytuya çekme gibi bir şansım yok. Geçenlerde bir ustaya sordum, şanzıman yağından kaynaklandığını, değişmesi gerektiğini söyledi. Şu anda bütçem olmadığı için bu şekilde yaza kadar idare etmeye karar verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: hertha4life

quote:

Bende deneme yanılma yöntemiyle sizin çözüme ulaştım, teşekkürler:) Malesef oturduğum yer dolayısıyla aracı kuytuya çekme gibi bir şansım yok. Geçenlerde bir ustaya sordum, şanzıman yağından kaynaklandığını, değişmesi gerektiğini söyledi. Şu anda bütçem olmadığı için bu şekilde yaza kadar idare etmeye karar verdim

Vitesin donması tamamen şanzumanın halatlı olmasından kaynaklanıyor. Öyle yağ ile ilgili olsa aracın şanzumanı büyük zarar görür. Boşuboşuna söylenen lafa inanıp da değiştirmeyin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hertha4life

quote:

Vitesin donması tamamen şanzumanın halatlı olmasından kaynaklanıyor. Öyle yağ ile ilgili olsa aracın şanzumanı büyük zarar görür. Boşuboşuna söylenen lafa inanıp da değiştirmeyin.

Bunu öğrendiğim iyi oldu, yoksa yaza doğru 10.000 bakımında değiştirmeyi düşünüyordum şanzıman yağını, teşekkürler

• bende vitesle ilgili bi problem oluşmadı ama el freni ile başım belada
    ankaraya bu sene ilk kar yağdığında kara ssaaplanmıştım ve aracı çok zorladım. 3 gün kullanmadım. bi gece aniden lazım oldu. el frenini çekili unutmusum (alışkanlık) ve donmuş ne yaptıysam çözemedim buzunu ateş yaktım,sıcak su döktüm balatalara,ileri geri git-gel yapıp zorladım ama nafile... orda kaldı araba... iki gün sonra biraz güneş biraz da ben elfreni çekili şekilde 2-3km giderek (balatalardan vazgeçerek) sorunu giderdik... (( 2004 peugeot 307 1.4hdi))

asıl sorun şu ki: bu donma olayı benim el frenimde alışkanlık yaptı. geceleri kesinle çekili bırakmıyorum... ama hava sıcaklığı eksilere düşünce araç hareket halinde olsa bile el frenini çektiğim anda donup kalıyor. havaların ısınmasını bekliyorum sonra... geçen ankaranın en dik rampaların birinde durmak zorunda kaldım. motor daha ısınmamıştı (benimde acemiliğime geldi) kalkamadım araç stop etti. rampa dik başıma geleceği bile bile çektim el frenini çalıştırdım arabayı ama çokdan dondu kaldı el freni. rampanın ortasında kaldım öyle (vatandaşlar da çok hoşgörülüydü katil olacaktım az daha)
    servise gittim tabi gündüz hava +3-4 gibi hiç bi sorun yok dediler. durumu anlattım el frenini kullanma dediler. ben el frenimi geri istiyorum bakıyorum millet sabaha kadar son dişine kadar çekiyor donmuyor... bi sorun var kesin ama nerde ?

güvendiğiniz bi frenci yada tamirci var mı. servisle olmayacak bu iş. bu cumartesi halledeyim diyorum. rampalar fobi halini almaya başladı bende...

• yardımcı olacak kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartl_ak

yardımcı olacak kimse yok mu?

Merhabalar.. Öncelikle aracın kar'a saplandığını söylemişsiniz, bence sorun buradan ortaya çıkıyor. Çünkü el freni telinin geçtiği boruya su girmişse ki kar'a saplanınca girmiştir, Ankaranın buz gibi gecelerinde ve sıfırın altındaki gündüzlerde donması çok normal. Çözüm o suyun bir şekilde boşaltılması olacaktır bence
  • mantıklı :) yarın bi deneyelim. teşekkürler
  • benimde arka sağ teker el fireni donmuştu teli çıkarıp yağladım ertesi gün yeniden tam salmadı sabah bende tekerin arkasından el firen telinin bağlı olduğu mekanizmayı kendim çektim tel normala gldi ama geçici çözüm gece kar yağışı vb olursa el ffrenini çekmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.