Bildirim
Dönme Hareketi Yapmayan Cisimlerde Açısal Momentum Var Mıdır?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Up -
O noktasına göre o anda vardır diye düşünüyorum.Cembersel hareket yapan bir cismin anlık görüntüsü gibi olabilir sonuçta -
m kütleli bir araç v hızıyla DOĞRUSAL yolda ilerlemektedir. -
Momentumun torku ne ya? Bu saçma yorumu nerde gördünüz?quote:
Orijinalden alıntı: Kongn
Bu mesaj silindi. -
meb kitabında öyle geçiyorquote:
Orijinalden alıntı: savatage2003
Momentumun torku ne ya? Bu saçma yorumu nerde gördünüz?
Alıntıları Göster -
açılsal momentum cismin direk dönmeye karşı gosterdiği direnç değil mi ya bence olmamalı. -
. -
Açısal momentum dediğimiz şey dönüş hareketine devam etme isteği değil mi?Dönmüyorsa açısal momentum da yoktur sanki? -
Bilen birisi aydınlatabilir mi -
biz de arkadaşlarla tartıştık bu soruyu ve en son şöyle düşündük. yanlış da olabilir, öğrenciyiz sonuçta.
çembersel yörüngede hareket eden bir cisim düşünelim. v hızı ve r yarıçapı olsun. bunlar birbirine tabi ki dik. çok küçük bir zaman dilimi için, mesela 0.1 milisaniye için doğrusal hareket yapıyor diyebiliriz. bu durumda da mvr'den bir açısal momentumu olur.
bu arada ben bu sorunun video çözümüne de baktım ama işaretleyip geçmiş hocamız. -
Newton'un soyundan gelen kimse yok mu evde yarım saattir tartışıyoruz soruyu -
hocam bakabilir misiniz acaba? @ertansinansahin -
cembersel harekete gerek yok güneşin etrafinda dolanan gezegenler saçma sapan yörünge izliyor ama acisal momentum korunuyor -
d(L)/dt = Net Tork'tur burada bir tork olmadığından türevi sıfırdır yani açısal momentumu sabit bir sayıdır 0'dır diyemeyiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nYselmech -- 20 Haziran 2020; 18:50:21 > -
Olay şöyle oluyor:Açısal Momentum=Teğetsel momentumxEksenin yarıçapıdır. Burada Kuvvet momenti olmadığından ötürü,Kuvvet momenti=Teğetsel kuvvetxEksen yarıçapı,açısal momentum değişimi olmayacaktır. Kuvvet momenti=dL/dt yani açısal momentumun zamanla değişimi. Kuvvet momenti yoksa yani tekrar söylüyorum aldığın eksene göre ki soruda O noktası oluyor, teğetsel kuvvet yoksa kuvvet momenti yoktur. Açısal momentum sabittir zamanla değişmez. Büyüklüğü ise L=teğetsel momentum x eksen yarıçapı L=m.v.d olacaktır.
Kuvvet Momenti(Tork)=xFy-yFx xmdvy/dt-ymdvx/dt=dL/dt
Integral alarak L=x.m.vy-y.m.vx buluyoruz. vx=x yönündeki hız
Fikrim bu yönde yine de yanılabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsitkütlecekimi -- 20 Haziran 2020; 19:18:51 > -
sabit hızlı dememiş ivme hakkında bi bilgi verilmemiş yani dönüyor da olabilir yani açısal momentumu vardır ama saçma bir soru olmuş sınavda çıkmaz diye düşünüyorum
Benzer içerikler
- ayt fizik formülleri
- açık lise pişmanlık mı
- ihlas vakfı hangi cemaatin
- savunma sanayi maaşları
- hangi bölümlerden tıpa geçiş var
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X