Şimdi Ara

Dönüşüm tarzı 100-150 sayfalık kitap önerisi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dönüşüm gibi hem kısa hem de yoğun kitaplar istiyorum yeni yeni başladım kitap okumaya tekrar başladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amok koşucusu kitabını gözüm kapalı öneririm gerçekten zweigin en etkileyici kitabıdır bence

• albert camus - yabancı

• George Orwell - Hayvan çiftliği

Jose Mauro De Vasconcelos - Şeker Portakalı

Antoine de Saint-Exupery - Küçük Prens

John Steinbeck - Fareler ve İnsanlar

Albert Camus - Yabancı

Jack London - Beyaz Diş

Agatha Christie - On Küçük Zenci

Michael Ende - Momo

Richard Bach - Martı

Bu kitaplar kısa ve okuması zevkli kitaplardır. Bunlarla başlayabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zweig in kitaplarına bakabilirsin. Oldukça benzer ve kısa hikayeler şeklinde. Olağan üstü bir gece ve korkuyu okudum ikiside güzeldi, tavsiye edilir
  • Stefan Zweig'in bütün kitapları
    Sabahattin Ali'nin bütün kitapları
    Salinger - Çavdar Tarlasında Çocuklar
    Bukowski - Ekmek Arası

• Fareler ve İnsanlar
    Stefan Zweig'ın tüm kitapları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayatında okuduğun en berbat yazar kim diye sorsalar
    Bağıra bağıra FRANZ KAFKA derim.Bu kadar konudan uzaklaşan boş boş yazan başka bir yazar okumadım.Hele ki DÖNÜŞÜM , DAVA ve ŞATO...Kesinlikle kimseye tavsiye etmem çocuğum da olursa kesinlikle okumalarını istemem.
  • Bu kadar olmasa da arkadasa katiliyorum. Ya ben bu kitaplari anlamayacak kadar gerizekaliyim ya da kitaplar gereginden fazla abartiliyor. Donusum aman aman mesajlar iceren bir kitap degil. Dava ise benim icin zulum gibiydi. Kitabın sonuna kadar davayi kimin actigini merak edip onu bekledim ama farkli bir sonla karsilastim. Biraz karamsar kitaplar diyebiliriz bunlar icin ve okuması gercekten zor oluyor. Ben begenmiyorum Kafka'yi ve kitaplarini.

• Heyea kullanıcısına yanıt
    Lise sonda Dönüşüm'ü okudum hiçbir şey anlamadım sonra tekrar başladım yine okumaya yarıya gelmeden salladım bir kenara.Yıllar sonra İş Bankası'nın Şato ve Dava kitaplarına başladım.Belki 80 sayfa okudum zar zor işkence çeke çeke..Ama daha fazla dayanamadım bıraktım hepsini.Bu adam belki çok zekiydi ama romanları okunmaz.
    Bu adamı okuyan da sırf popüler olduğu için okuyor.Yoksa anladıkları için okuyan çok çok az.
  • Bana da oyle geliyor. Eksiye girip bakmistim kitap bittikten sonra, Allah'ım neler neler yazmislar. Abartma timi görevini layikiyla yerine getirmis yani eksi sözlükte. Aforizmalar, derin anlamlar var moruk kafasindaki yorumlar falan. Durup dusunmustum ulan ben gerizekali miyim diye

• Bahsettiğiniz tarzda olmasa da aynı yazarın "Babaya Mektup" adlı eserini öneririm.
    Dönüşüm'ün yazım üslubunu beğendiyseniz bunu da beğenirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimden su al sat -- 2 Ağustos 2019; 2:25:33 >
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Ekşi ile birlikte 1000 Kitap ve Kayıp Rıhtım Forum'a bir bak derim.Adamı öyle bir yüceltiyorlar ki sanki edebiyatı Kafka bulmuş :)
    Hatta bir yorum yaptım aynı yukarıda yaptığım gibi anında 10 mesaj geldi 'sen nasıl Kafka'ya laf edersin onu eleştirecek beyne zekaya sahip misin ' diye..Tamama adam zeki eyvallah da kitapları okunacak gibi değil ki berbat üstü yazmış :)
    Dün yine ŞATO'yu elime aldım istemeye istemeye yemin ederim 40 sayfa okudum adam hala ŞATO'ya varamadı :)
    Şunu çok merak ediyorum bu adam ülkemizde nasıl ünlendi ? Ben lisede (2006-10) DÖNÜŞÜM hariç başka kitabını bilmiyordum.Son yıllarda yayınevleri ve bu tür abartıyla yorum yazan yayınevi çalışanları tarafından ünlendiğini ve çok sattığını düşünüyorum ama.Sırf kitap satsın yayınevi kazansın mantığındalar.Bunu İŞ BANKASI YY için demiyorum.KAFKA'nın kitaplarını bir sürü yayınevi basıyor ve toplu olarak set şeklinde satıyor.Parayı da kırıyorlar.
    Düşünüyorum mesela dün okuduğum kısımları ama vallahi billahi çöp ya

• Kişisel haz saygı duymak lazım:)

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Aha bi kafkaolik gelmiş seviyorum bunların bu çıldırışlarını ya. Bir de küfür etmiş bir de imlalarda sıkıntı var. Demek ki bayağı kafka fanı bu.. Bayağı kızmış. Bir de havalar sıcak ya kafasına güneş geçmiş sinirlenmiş benim kafkaya eleştirimi görünce de delirmiş.Baksana nasıl pisliklerini akıtmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Aha bi kafkaolik gelmiş seviyorum bunların bu çıldırışlarını ya. Bir de küfür etmiş bir de imlalarda sıkıntı var. Demek ki bayağı kafka fanı bu.. Bayağı kızmış. Bir de havalar sıcak ya kafasına güneş geçmiş sinirlenmiş benim kafkaya eleştirimi görünce de delirmiş.Baksana nasıl pisliklerini akıtmış.
    Ya hu ben kafka düşmanıyım

Sana demedim ki onları

Kafka fanboylarına dedim

İlla uzun uzun açıklattıracaksınız bana meramımı

Konuştuğum adama bilal muamelesi çekeceğime imlası bozuk mezcuplardan olurum daha iyi

Ben niçe gibi aforizmatik konuşmayı seviyorum aka yılmaz özdil tarzı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 4 Ağustos 2019; 0:15:36 >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Ağır yanlış anlaşılma olmuş çok özür dilerim sen üzerine alınma zaten üzerine alınan birkaç kişi PM atmış :) tekrar özür dilerim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.