Selamlar. Mumkun olduğunca ozet gecmeye çalışicam . Sistem i7 9700k, asus prime z390a mb, corsair veng 16 gb ram (8 x 2, cl 16, 3000 ya da 3200 mhz). Iki senedir sorunsuz kullandigim bu sistem icin bugun extra ram aldim. Ayni marka, ayni model, yine 8x2, tek farki yeni aldigim ram cl 15. Ramleri anakarta taktigim zaman, bilgisayara guc gidiyor ama ekran siyah olarak kalıyor, bios ekranina dahi gidemiyorum. Ayrica ana kart üstündeki dram isigi sari olarak yaniyor ve sonmuyor (normalde de yaniyor boot sırasında ama kisa bir sure sonra sonuyor).
Elimdeki bilgiler şunlar:
Ramlerde bir sorun yok, hepsini ayri ayri test ettim.
Ram yuvalarinda bir sorun yok, hepsini ayrı ayri test ettim.
Anakarta elimdeki 4 ramden herhangi bir üçünü, herhangi bir sira ile, herhangi 3 yuvaya taktigimda sorun yok, bilgisayar açılıyor. Ancak 4.ram'i taktigim zaman (hangi ramin hangi yuvaya takıldığı farketmeksizin) bu problem ortaya cikiyor.
Cozum onerisi olan var mi?
Anakartınız biosu güncel değil ise son çıkan bios ile güncelleyin daha sonra anakartınızın biosunu sıfırlayıp default ayarlar ile deneyin dediğiniz gibi ram ve anakartınızın ram slotlarında sorun yok ise çalışacaktır 2133mhz de muhtemelen.
-Gardiyan-
kullanıcısına yanıt
Oneri icin teşekkür ederim. Ancak malesef bu da ise yaramadi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme