Şimdi Ara

dört çekirdek gerçekten gerekli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cevap basit 4 çekirdek getirisi bilinmiyor 2 çekirdek bile bilinmiyor c2d serisinin performansı mimariden mi multi core dan mı geliyor o bile belli değil zaten o uygulamalar yaygınlaşana kadar şu anki işlemcilerin adı bile unutulacak al bi e serisi intel bak yoluna.
  • konuyu zıplatacam ama 2 çekirdekten fazla kullanan oyunların listesine ulaşabileceğimiz biryer varmı ?

Benim bildiklerim :

GTA IV, Risen, Crysis

Bir de Dragon Age'in işlemciye çok yüklendiğini fark ettim. O da 3-4 kullanıyo olabilir

Bir alılntı yapalım :

Straight from Tomshardware...games that "love" quad cores:

1. Valve Loves Quad Core. Games like Half-Life 2: Episode 2 and others based on Source engine.

2. Crytek 2 engine games, starting with Crysis:

3. Supreme Commander (Gas Powered Games / THQ)

4. Epic's Unreal Tournament 2007 (and all Unreal Engine 3 titles)

5. Ubisoft's Splinter Cell: Double Agent.

5. Hellgate: London. Mega game by Diablo creators.

6. Alan Wake.

7. id Software new engine - Id Tech 5.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 29 Haziran 2010; 23:43:09 >
  • Bendeq8400 var ,bide fazladan e5200 var, 5200 takayım bakam ne kde fark etcek
  • Beyler gta4 full de rahatca oynatabilecek en ucuz amd veya intel marka islemcileri yazar misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 91mps39

Beyler gta4 full de rahatca oynatabilecek en ucuz amd veya intel marka islemcileri yazar misiniz?

?
  • quote:

quote:

Beyler gta4 full de rahatca oynatabilecek en ucuz amd veya intel marka islemcileri yazar misiniz?

?

en ucuz 3-4 çekirdekliler

4 çekirdek phenom 2 tavsiye edeirm ben
  • 4 çekirdek destekleyen oyun yok ofis uygulamalarıda desteklemiyor. eğer ev kullanıcısıysan Sırf Task Manager de görmek için alırsın 2 den fazlasını. quad alacağına git sağlam 32 nm lik 3.00 ghz lık temiz bir cpu al 2 çeğirdeğinde cebinde kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecarpar

4 çekirdek destekleyen oyun yok ofis uygulamalarıda desteklemiyor. eğer ev kullanıcısıysan Sırf Task Manager de görmek için alırsın 2 den fazlasını. quad alacağına git sağlam 32 nm lik 3.00 ghz lık temiz bir cpu al 2 çeğirdeğinde cebinde kalsın

bunun gibi yorumlar yüzünden foruma hiç girmek istemiyorum.

tamam çoğu oyun 2 çekirdek kullanıyo ama adam gibi GTA IV ve Crysis çalıştırmak istiyosan 2 den fazlasına ihtiyacın var. Ya da ekstra fan masrafına girip işlemciyi 4 ghz'ye dayaman lazım açığı kapatmak için. ofis ve multimedya için gerekli değil ama Oyun için gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rectum Basher

quote:

Orijinalden alıntı: ecarpar

4 çekirdek destekleyen oyun yok ofis uygulamalarıda desteklemiyor. eğer ev kullanıcısıysan Sırf Task Manager de görmek için alırsın 2 den fazlasını. quad alacağına git sağlam 32 nm lik 3.00 ghz lık temiz bir cpu al 2 çeğirdeğinde cebinde kalsın

bunun gibi yorumlar yüzünden foruma hiç girmek istemiyorum.

tamam çoğu oyun 2 çekirdek kullanıyo ama adam gibi GTA IV ve Crysis çalıştırmak istiyosan 2 den fazlasına ihtiyacın var. Ya da ekstra fan masrafına girip işlemciyi 4 ghz'ye dayaman lazım açığı kapatmak için. ofis ve multimedya için gerekli değil ama Oyun için gerekli.

Battlefield Bad Company 2'de de 4 cekirdek etkisini gösteriyor , oyun güçlü bir işlemci istiyor

• Bence şuan 2 çekirdeğin oturduğu çoğu şeye rahat yettiği 4 çekirdeğin ise gerekli olacağı bir geçiş dönemindeyiz.4 çekirdekten sonrasinin ise bence suan için firmalarin çekirdek ile performans arttırmanın çabasının bir parçası.ya yazılımlar gerçekten optimizeli artık çekirdek ihtiyacı artıyor yada programcılar kullanamıyor doğru düzgün baştan sağma yazıyorlar.ben gerçekten bu x86 ve işlemci mimarilerin verimsiz olduğunu düşünüyorum eger ekran kartı mimarileri x86 komut setini işleyebilseydi işlemcilerin ne kadar yavaş mimarilerinin ne kadar zayıf olduğu görünürdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 6 Temmuz 2010; 23:03:57 >
  • bence yeni konsollar geldiğinde 4 den fazlası standart olacak. konsoldaki işlemcilerle pc deki işlemciler farklı olunca konsol oyunlarını pc ye uyarlamak çok zor oluyor. yeni nesil konsollar 8 çekirdekli gelebilir
  • 4 çekirdek 6 çekirdek farkı

http://www.pcgameshardware.de/aid,746325/Phenom-II-X6-im-Praxis-Test-Diese-Spiele-profitieren-von-sechs-CPU-Kernen/CPU/Test/

bu da kendi testim 4 çekirdek 2 çekirdek farkı

dört çekirdek gerçekten gerekli mi?

oyun grafiklerinin kalitesinin kaç yıldır yerinde saymasına neden olan konsollara burda teşekkür etmeliyiz, çoklu çekirdek desteğinin hızlanmasını sağladıkları için..

• Yeni oyunları büyük çoğunluğu artık 4 çekirdek destekli çalışıyor hatta biraz daha eski oyunlar yeni patchler ile 4 çekirdeği kullanarak işlem yapıyor. Mesela yanılmıyorsam gta 4, 4 çekirdek kullanabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.