Şimdi Ara

dos altında dosya açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
30.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dos ortamında dosya klasör nasıl açılır yani içini nasıl görebilirim. birde bu klasörü komut satırında derlediğim programlar için nasıl kaynak dosya olarak ayarlayabilirim? yani dosda çalıştırdığım/derlediğim programları c/:x/y/z klasörünün içine atıyor ama ben buraya(z nin içine) bir n klasörü koymak ve programları bu dosyaya kaydetmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim? son olarakda bu klasörü her komut satırı açıldığında sabit olarak nasıl ayarlayabilirim?

• Windowstan komut istemini calıstırınca acılan pencerede ilk olarak bu satır yazar
    c:\Documents and Settings\Kullanıcı Adı>

cd.. yazıp enter a basınca (yani change directory(dizin degistir) komutu) satır;

c:\Documents and Settings>

halini alır. Bir daha aynı komutu kullanınca c:\> halini alır.

ikinci bi yol ise direk

C: yazıp enter a basmak böylece satır yine c:\> halini alır.

daha sonra DIR veya dir yazıp enter a bastıgınızda "C" sürücüsünün içindeki klasorleri ekrana sıralanır.

burada isteginiz klasorun icine girmek icin

"cd klasoradı" yazıp enter a basıyosunuz.

satır c:\klasoradı> seklini alır.

bu klasorun icinde yeni klasor yaratmak istiyosanız

md yeniklasor yazıp enter a basınca (yani make directory(dizin olustur) komutu) satır bir atlayarak aynı sekilde ekrana gelir.

c:\klasoradı>

daha sonra yine DIR veya dir komutunu kullanarak bu klasor içindeki klasorleri gorebilirsiniz.

bu olusturdugunuz klasoru silmek icin

rd yeniklasor yazıp enter a basınca bu olusturdugunuz kalsoru siler ancak bir kosulla; sileceginiz klasorun içi boşsa.

eger sileceginiz klasor doluysa

"del" komutunu kullanmalısınız

bu komutu kullanmak için

del komutundan sonra bir bosluk bırakıp sileceginiz dosyanın uzantısıyla birlikte tam adını yazmalısınız

eger tum dosyaları silmek istiyosanız

del *.* yazmanız yeterli

Simdilik bu kadar dos komutu yeter herhalde baska soruların olursa yardımcı olmaya calısırım. Kolay gelsin...

• lakarakara sağol cevabın için. klaösün içine girebildim cd klasör adi şeklinde. fakat ben bunun sabit olmasını istiyorum. yani c/:documents and settings/klasör adı/sabit olmasını istediğim klasör şeklinde, her komut istemini açışımda bunun gelmesini istiyorum. bunun yolunu biliyorsan anlatmanı rica edicem.
  • Arkadasım o konuda bi bilgim yok ama registry ayarlarından anlayan bir arkadas vardır kesin, o yardımcı olur sanırım...Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.