Şimdi Ara

DOS Yükleme ve Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baştan anlatayım, Pentium 100mhz sistemli MS-DOS işletim sistemli eski bir makinanın sabitdiski kafa vurmaya başladı ben daha önce sabitdisk içindeki programı kopyalamıştım kafa vuran 631 mb lık sabitdisk yerine 5gb lık Maxtor sabit disk buldum daha önce kopyalamış olduğum bütün dosyaları Maxtor`a attım diski bilgisayra bağladım çalıştırdım diski gördü ama yanlış disket deiski değiştirip bir daha deneyin diye uyarı verdi. Bende sistemi disket sürücü ile başlatıp dosu ordan kopyalamayı denedim bu seferde
    CD ROM Device driver for IDE(four channels supported copyright oak technology inic 1993-1996
    driver version: v340
    device name: banana
    no drives found,aborting installation
    device not found banana
    no valid cd rom device driver selec

diye bir uyarı verdi ne yapacağımı şaşırdım.MS-DOS işletim sistemi çok fazla bilmiyorum bu konuda ustalardan yardım istiyorum.

• hocam dosyaları atmak yerine ghost un ms dos versiyonu ile image almalıydın HDD değişmişsin bu şekilde olmalıydı
  • 5 GB diskinize ms-dos yüklemeniz için önce biçimlendirmeniz gerekir bu fat 16 veya 32 dosya yapısı olabilir sanırım daha sonra ms-dos fdd disketleriyle ms-dos u yüklemeniz gerekir bunun verisyonuda 6.22 dir. bu şekilde yükledikten sonra diğer diskinizdeki bilgileri ms-dos hariç yüklemeniz gerekmektedir..

cd rom tanıtmanız içinde autoexec.bat ve config.sys de değişiklik yapmanız gerekmekte... şu anda hatırlaymaıyorm..

komut şu şekilde olabilir..

AUTOEXEC.BAT:

LOADHIGH=C:\Windows\COMMAND\MSCDEX.EXE /D:MSCD001

CONFIG.SYS:

DEVICEHIGH=C:\CD-ROM\NEC_IDE.SYS /D:MSCD001

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 14 Haziran 2008; 13:33:01 >
  • http://download.microsoft.com/download/dos622/utility/2.23/dos/en-us/mscdx223.exe

cd rom içinde otamatik tanımlama bu dosyayı indir fdd ye kopyala çalıştır systemi aç kapa..
  • 5gb ı fat16 ile biçimlendiremez fat32 olacak....Biryerlerden windows 98 disketi bulup makinayı onunla başlattıktan sonra sys c: komutu verirseniz bilgisayar dostan başlar...Ancak en azından win95 bulup kurun...

edit: üstteki linkte verilen de olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 14 Haziran 2008; 13:31:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.