Şimdi Ara

dostalar MSİ GE620DX-651XTR mi yoksa ASUS N55SF-SX236V mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
6.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kocak157
    Doğrudur arkadaşım garantisi bittiyse yapıcak birşey yok bende de aynı şekilde duran bir toshıba laptop var.Şu anda bende asus n55sf sx236 mı alsam msı mi diyorum fakat gene şöyle bir durumla karşılaştım teknosa en beğendiğim biraz kazıkçı da olsa sevdiğim sonuna kadar güvendiğim şirkettir.Teknosaya girdim baktım msı satmıyor adamlar teknosa msı satmıyorsa insan şüpheleniyor sonuçta acaba niye satmıyor diye.Durum şöyle ki daha fazla para verip daha düşük özellikli bir bilgisayar almak banada koyucaktır ama msı güven vermiyor onu ne yapacağız ?

hocam benim anladığım senin sorunum aslında biraz psikolojik... sen ikna olamadıktan sonra adamlar ağzı ile kuş tutsalar nafile...
    msi notebook kullanmadım ama anakart ve ekran kartı kullanmışlığım var....dediğin gibi çok profesyonel bir servis anlayışları yok ama ben servislerinde sorun yaşamamıştım....arzu ettiğim şekilde sonuç almıştım....

asusun servisi iyi deniliyor ama bence iyi olan çizgi elektroniğin asus servisidir.....istanbul-kadıköy-kısıklıdaki ana firmanın servisi profesyonel çalışıyor ve fazla jest yapmıyor neyse o.......çizgi elektronik ise çok yardımcı, yönlendirici, sıcak ve samimi bulduğum bir servistir....tam akdeniz ruhunu taşıyan bir anlayış........sorup öğrenme imkanı var ise çizginin ithal ettiği ürünleri alın derim.....asusun ithalatçısı tek değil, her asusa çizgi servis vermiyor yani.....

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Doğrudur arkadaşım garantisi bittiyse yapıcak birşey yok bende de aynı şekilde duran bir toshıba laptop var.Şu anda bende asus n55sf sx236 mı alsam msı mi diyorum fakat gene şöyle bir durumla karşılaştım teknosa en beğendiğim biraz kazıkçı da olsa sevdiğim sonuna kadar güvendiğim şirkettir.Teknosaya girdim baktım msı satmıyor adamlar teknosa msı satmıyorsa insan şüpheleniyor sonuçta acaba niye satmıyor diye.Durum şöyle ki daha fazla para verip daha düşük özellikli bir bilgisayar almak banada koyucaktır ama msı güven vermiyor onu ne yapacağız ?

hocam benim anladığım senin sorunum aslında biraz psikolojik... sen ikna olamadıktan sonra adamlar ağzı ile kuş tutsalar nafile...
    msi notebook kullanmadım ama anakart ve ekran kartı kullanmışlığım var....dediğin gibi çok profesyonel bir servis anlayışları yok ama ben servislerinde sorun yaşamamıştım....arzu ettiğim şekilde sonuç almıştım....

asusun servisi iyi deniliyor ama bence iyi olan çizgi elektroniğin asus servisidir.....istanbul-kadıköy-kısıklıdaki ana firmanın servisi profesyonel çalışıyor ve fazla jest yapmıyor neyse o.......çizgi elektronik ise çok yardımcı, yönlendirici, sıcak ve samimi bulduğum bir servistir....tam akdeniz ruhunu taşıyan bir anlayış........sorup öğrenme imkanı var ise çizginin ithal ettiği ürünleri alın derim.....asusun ithalatçısı tek değil, her asusa çizgi servis vermiyor yani.....

Kardeş benim anlatmak istediğim benim gönlüm msı den yana özellikleri daha iyi ve asustan daha ucuz olduğu için.Fakat ben msı aldıktan sonra 1 sene sonra buraya msı laptopumun menteşeleri çatladı gibi bir şikayet yazmak istemiyorum ben laptopu aldığımda tam almak istiyorum uzun ömürlü olsun yani.Anakartta ekran kartında iyi olduğunu biliyorum ama bazı kişiler msı laptop yapamıyor diyor kafamı karıştırdılar.

• quote:

Kardeş benim anlatmak istediğim benim gönlüm msı den yana özellikleri daha iyi ve asustan daha ucuz olduğu için.Fakat ben msı aldıktan sonra 1 sene sonra buraya msı laptopumun menteşeleri çatladı gibi bir şikayet yazmak istemiyorum ben laptopu aldığımda tam almak istiyorum uzun ömürlü olsun yani.Anakartta ekran kartında iyi olduğunu biliyorum ama bazı kişiler msı laptop yapamıyor diyor kafamı karıştırdılar.

hocam ben her iki notebookuda inceledim....asus'un da 1 sene sonra menteşesinin çatlamayacağının garantisi yok......alıp kullanmadım ama hem vatanda hem electroworld de ve hemde mediamarkt da uzun uzun inceledim....asus n55 serisi öyle sağlam ve güven veren bir izlenim uyandırmadı bende.... malzeme ve işçilik vasat bir notebook....plastik üzerine metal boya göz boyuyor ise bilemem :))) ....özellikle tuşların metal olmadığını metal hissi uyandıran bir boya olduğunu biliyorsun sanırım.....o boya 1 sene olmadan ter ile çıkmayacağı nereden belli??? benim elime geçen her asusta klavye tuşlarındaki yazı silinme olayı banko mevcut idi...n55 serisinde de bu devam ederse berbat birşey olur....düşünsene...

dersenki ben çok hasasım ve kaliteye dikkat eden biriyim...o zaman derimki ne asus ne msi git dell xps serisi bir notebook al.....

• quote:

quote:

hocam ben her iki notebookuda inceledim....asus'un da 1 sene sonra menteşesinin çatlamayacağının garantisi yok......alıp kullanmadım ama hem vatanda hem electroworld de ve hemde mediamarkt da uzun uzun inceledim....asus n55 serisi öyle sağlam ve güven veren bir izlenim uyandırmadı bende.... malzeme ve işçilik vasat bir notebook....plastik üzerine metal boya göz boyuyor ise bilemem :))) ....özellikle tuşların metal olmadığını metal hissi uyandıran bir boya olduğunu biliyorsun sanırım.....o boya 1 sene olmadan ter ile çıkmayacağı nereden belli??? benim elime geçen her asusta klavye tuşlarındaki yazı silinme olayı banko mevcut idi...n55 serisinde de bu devam ederse berbat birşey olur....düşünsene...

dersenki ben çok hasasım ve kaliteye dikkat eden biriyim...o zaman derimki ne asus ne msi git dell xps serisi bir notebook al.....

Ben hassasım kaliteye dikkat eden biriyim de dell xps serisine bütçem yetmiyor ne yazık ki ve n55 serisinin klavye ve toucpad in boyası atıyor onuda biliyorum msı yakından inceleyip beğenirsem msı alırım heralde

• quote:

Ben hassasım kaliteye dikkat eden biriyim de dell xps serisine bütçem yetmiyor ne yazık ki ve n55 serisinin klavye ve toucpad in boyası atıyor onuda biliyorum msı yakından inceleyip beğenirsem msı alırım heralde

hocam sonuçta lafın özü burada hakkında konuşulan MSI ve ASUS notebookların kalite olarak birbirlerinden çok bir farkı yok........ hatta birbirine rakip olsun diye çıkarılmış ürünler.....aynı özelliklerde ve fiyat seviyesinde acer ve lenovo var ise onları bile düşünebilirsin..... bu teknik özellikler civarında bariz kalite farkı DELL XPS serisinde açık ve seçik var......pahallı serilerden DELL XPS serisi kadar olmasa da aynı donanım özelliklerinde SONY F serisi de ilgi çekici ANCAK 16" lik sony'nin ekran kalitesi ondan çok daha ucuz olan notebooklardan bile berbat (17" 3D olan modelin dışında, o ekran güzel).... yani dell veya sony almadıktan sonra aradığın kalite farkını bu ismini andığımız markalar arasında bulamayacaksın......ne kadar para o kadar köfte

ilave: aman sakın HP notebook alma...eğer servisine işin düşerse yandın demektir.....Türkiye'nin en kazık ve en mantık dışı servisi HP'nindir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 14 Ocak 2012; 18:19:07 >

• quote:

quote:

hocam sonuçta lafın özü burada hakkında konuşulan MSI ve ASUS notebookların kalite olarak birbirlerinden çok bir farkı yok........ hatta birbirine rakip olsun diye çıkarılmış ürünler.....aynı özelliklerde ve fiyat seviyesinde acer ve lenovo var ise onları bile düşünebilirsin..... bu teknik özellikler civarında bariz kalite farkı DELL XPS serisinde açık ve seçik var......pahallı serilerden DELL XPS serisi kadar olmasa da aynı donanım özelliklerinde SONY F serisi de ilgi çekici ANCAK 16" lik sony'nin ekran kalitesi ondan çok daha ucuz olan notebooklardan bile berbat (17" 3D olan modelin dışında, o ekran güzel).... yani dell veya sony almadıktan sonra aradığın kalite farkını bu ismini andığımız markalar arasında bulamayacaksın......ne kadar para o kadar köfte

ilave: aman sakın HP notebook alma...eğer servisine işin düşerse yandın demektir.....Türkiye'nin en kazık ve en mantık dışı servisi HP'nindir..

Eyvallah kardeş HP yi beğenmiyorum zaten msı de karar kıldım sanırım.

• Bu forumda benimde kafamı celdiniz bozulan pc i iade ediyim bi ihtarname yazip, ben yine acer aliyim :) Ekranı cok kücük gelmisti bana MSI in büyük ekran bu pc hosuma gitti axess kart lasım hemen basvurdum simdi :) 17 inch ekranı var oyun oynamak icin ideal tek sorunu cozunurluk 1376 x 768 MSI da ki 1920x1080 idi. ve ekran kartı yine 2 gb.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/acer-as7750g-2678g1-as7750g-core-i7-2670qm-22ghz-8gb-ddr3-1tb-173-dvdrw-2gb-hd6650m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57555

• quote:

Orijinalden alıntı: gunbars

Bu forumda benimde kafamı celdiniz bozulan pc i iade ediyim bi ihtarname yazip, ben yine acer aliyim :) Ekranı cok kücük gelmisti bana MSI in büyük ekran bu pc hosuma gitti axess kart lasım hemen basvurdum simdi :) 17 inch ekranı var oyun oynamak icin ideal tek sorunu cozunurluk 1376 x 768 MSI da ki 1920x1080 idi. ve ekran kartı yine 2 gb.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/acer-as7750g-2678g1-as7750g-core-i7-2670qm-22ghz-8gb-ddr3-1tb-173-dvdrw-2gb-hd6650m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57555

Msı den vazmıgeçtiniz ?

• quote:

quote:

Bu forumda benimde kafamı celdiniz bozulan pc i iade ediyim bi ihtarname yazip, ben yine acer aliyim :) Ekranı cok kücük gelmisti bana MSI in büyük ekran bu pc hosuma gitti axess kart lasım hemen basvurdum simdi :) 17 inch ekranı var oyun oynamak icin ideal tek sorunu cozunurluk 1376 x 768 MSI da ki 1920x1080 idi. ve ekran kartı yine 2 gb.

Msı den vazmıgeçtiniz ?

Evet ya mesaj attim ürün değişikliği icin Forza Acer veya Asus ta olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Msı den vazmıgeçtiniz ?

Evet ya mesaj attim ürün değişikliği icin Forza Acer veya Asus ta olabilir.

Neden vazgeçtiniz bende msı almayı düşünüyordum da ?

• quote:

Almayi dusundugunuz acer buysa almayin bence. Ekran karti gt555m'ye gore cok dusuk. Hd 6650m gt540m seviyesinde hatta biraz(cok az) altindadir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California
    Almayi dusundugunuz acer buysa almayin bence. Ekran karti gt555m'ye gore cok dusuk. Hd 6650m gt540m seviyesinde hatta biraz(cok az) altindadir.

yakın zamanda bende notebook aldım ve bu mobile ekran kartları performanslarını araştırmıştım....
    birçok sitenin benchmarklarını excel ortamına kaydedip daha objektif karşılaştırma yapmaya çalıştım....
    bu sırada gördüm ki passmark'ın bencmarkları çoğunluğa en yakın sonuçları veriyor yada diğer ifade ile gerçeğe en yakın sonuçları...

performans sıralamasında passmark'ı referans alırsanız yanıltıcı olmayacaktır.
    http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

gt555m oldukça iyi bir mobile ekran kartı.....
    ancak 6650m gt540m'den performans olarak birazcık daha iyi bir mobile ekran kartıdır, hatta aynı performansta deseniz de yanlış olmaz.....

performans indexlerine bakarsanız

hd6770m ...... 1,387

gt555m ........ 1,016

hd6650m ....... 730
    gt540m ........ 723

gt525m ....... 592

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 15 Ocak 2012; 18:54:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Drakoid

quote:

Alıntıları Göster

Acer almayi istememin tek nedeni 17" olmasıydı ama, "Hotel California" ve "DoSöDoKöKo" fark cidden yüksekmiş.Simdi iyice kafam karıstı.

1.Su an sahip oldugum 2 saatlik kullanımdan sonra servise verdigim bilgisayarım.

http://www.incehesap.com/msige620dx650trnotebooklaptop-762-21401.html

2.MSI in ekranının cok kücük oldugunu düsündüm daha büyük ekranlı bir pc istedigimden bu bilgisayara bakıyorum.

3.İlk ikisinde karar kılamassam en azından kaliteli olarak bildigim Asus.Özellikleri MSI ile aynı.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-n55sf-s1194v-n55sf-core-i7-2670qm-22ghz--8gb-ddr3-750gb-156-dvdbrw--2gb-gt555m---w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57288

Siz olsanız hangisini alırdınız? ben oyun oynamak icin alacagım.Nedense MSI'ın 15.6" ekranı bana normalden daha kücük gibi geldi :(
    MSI ve Asus neredeyse aynı özelliklere sahip.
    Acer in tek üstünlüğü 17.3" ekranı var.Eksiklği ise AMD HD6650 ve max cozunurluk:1376 x 768 Msı ve asus 1920x1080 idi.

• @gunbars amacın ağırlıkla oyun oynamak ise ekran kartı senin için önemli....
    gt555m gördüğün gibi çok ciddi bir performans farkı yaratan bir ekran kartı
    gt555m seçmeye gayret etmende büyük fayda var
    işlemci olarak i7-2670qm veya i7-2630qm olanlardan birini düşünebilirsin....2670qm ile 2630qm arasındaki fark çok dişe dokunur cinsten değil....
    ama gt555m seçmek ile hd6650m veya gt540m seçmek arasında ciddi bir fark var...tercihin elbette gt555m olmalı

asus ile msi arasındaki farka gelince...
    açıkçası ben her iki bilgisayarı da çok dikkatlice inceledim...
    aralarında malzeme ve işçilik anlamında görünür bir fark göremedim...hatta ve hatta asus bana daha kaba ve ucuz hissi uyandırdı...
    msi ekran görüntü kalitesi bence daha iyi idi....daha net ve daha canlı renkleri vardı.....
    zaten benim için en önemli konuların başında ekran görüntü kalitesi geldiğinden msi işi bitiriyor diyebiliriz
    elbette zevkler ve renkler meselesidir ama ben asus ile msi arasında kalsam msi tercih ederdim....

• quote:

@gunbars amacın ağırlıkla oyun oynamak ise ekran kartı senin için önemli....
    gt555m gördüğün gibi çok ciddi bir performans farkı yaratan bir ekran kartı
    gt555m seçmeye gayret etmende büyük fayda var
    işlemci olarak i7-2670qm veya i7-2630qm olanlardan birini düşünebilirsin....2670qm ile 2630qm arasındaki fark çok dişe dokunur cinsten değil....
    ama gt555m seçmek ile hd6650m veya gt540m seçmek arasında ciddi bir fark var...tercihin elbette gt555m olmalı

asus ile msi arasındaki farka gelince...
    açıkçası ben her iki bilgisayarı da çok dikkatlice inceledim...
    aralarında malzeme ve işçilik anlamında görünür bir fark göremedim...hatta ve hatta asus bana daha kaba ve ucuz hissi uyandırdı...
    msi ekran görüntü kalitesi bence daha iyi idi....daha net ve daha canlı renkleri vardı.....
    zaten benim için en önemli konuların başında ekran görüntü kalitesi geldiğinden msi işi bitiriyor diyebiliriz
    elbette zevkler ve renkler meselesidir ama ben asus ile msi arasında kalsam msi tercih ederdim....

Valla bende asus almaktan son anda vazgeçen birisiyim DoSöDoKöKo arkadaşla konuşmalarımızdan sonra.Asusa hala servis kalitesinden ve kendisinden dolayı güveniyorum fakat bu kadar para ödettiriyorlar yaptıkları kasaya hiç bakmıyorlar heralde toucpad ve klavye 2 ay kullandıktan sonra üzerindeki boyalar siliniyor.Toucpad ve klavye alabildiğine mat ekranın arkası ise bayağı bir parlak tasarımında böyle hataları nasıl yaptılar inanamıyorum açıkçası sırf asus ve özelliklerinden dolayı diye alacaktım tasarımı hiçte içime sinmiyordu zaten.MSI hiç görmedim netten gördüm sadece ama msı de karar kıldım bende.

• Konuyu biraz saptırıyo gibi durabilirim ama sonucta MSI tartısıyoruz farklı ürünleri konusuyoruz.Markaya para veriyoruz lafını bugunlerde cok duymaya basladım su 2 gün arastırmadıgım bilgisayar kalmadı yarın Teknosa a gitcem iş isticem hepsinden bilgiliyi ya :) Monster sitesine girdim abim MSI almadan önce bakmamaı istemisti ilk zamanlar bana kötü gelmişti bilgisayarları fakat simdi orada bi bilgisayar topladım ürün özellikleri su sekilde

7 Gün Sonra Teslim
    Intel® Core™ i7-2720QM 4-Cores; 6MB L3; 2.20GHz > 3.30GHz; 1600 MHz; 45W; 32nm (ES)
    2nd Generation Intel® HM67 Express Chipset
    2GB GDDR5 AMD Radeon Mobility HD6970M; 256-Bit; DX11; MXM 3.0b; 100W (29 Şubat 2012 Teslim)
    17.3" Full HD ( 1920 x 1080 ) Parlak LED Ekran
    30 Gün Sıfır Pixel Hatası Garantisi
    8GB; 2x 4GB; DDR3-1333; PC-10600; CL9; 204pin - 2 SODIMMs
    500GB Seagate® 7200RPM 16MB ST9500420AS
    Yok
    8x Multi DVD +-RW/-RAM WRITER; Dual Layer; Tray Load; SATA
    Türkçe Klavye (TR)
    Ücretsiz İşletim Sistemi " Linux " -Sorun diil illegal w7 kullanırım :)
    2-in-1; 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth™ v3.0 Module; Half Mini-Card PCIe Adapter
    2.0 MP Kamera
    Parmak İzi Okuyucusu
    Internal Bluetooth™ v3.0
    Notebook Sırt Çantası

KDV dahil fiyatı:2.864,40 TL Eğer ki ben 2 gb ekran kartı değil de 1.5GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX 560M; 192-Bit; DX11; PhysX; DVI-DL; MXM 3.0b; 65W
    istiyorum dersem fiyati:2.475,00 TL yani su an satın almıs oldugum ve geri gonderdigim MSI ge620dx650tr den daha üstün özellikleri hele ki ben zaten 17.3" ekran istiyordum, İşmencisi 2670 diil 2720, hdd 250 gb daha kücük MSI a göre ama sorun diil.

Merak ettigim konu ise MSI in ekran kartı 2gb 128 bit ,monster da ise 1.5gb 192bit, bu bit farkı ile aradaki 512 mb ekran kartını telafi edebilirmi? Eğer ki telafi ederse o 512 mb i fiyati MSI la aynı olcak ve sonucta ben daha iyi bi işlemci en cok arzuladıgım 17.3" ekrana sahaip olacagım.

• @gunbars ----- almadan önce monster notebook'u iyice bir incele......malzeme kalitesine bak..... sağını solunu incele.......tuşlarına bas.......kapağını açıp kapa....çalıştır ekranın kalitesini incele...... kağıt üzerinde iyi de yakından bakıp eline alınca farklı..... ben hiç beğenmedim açıkçası... belki sen beğenirsin o da ayrı konu hadi kolay gelsin sana
  • Merhaba arkadaşlar dün gece MSI GE620DX-651XTR İ5 İşlemcili aldım yanında bi tane daha 4 gb kington ram oldım

5 dk önce aldıgım yer beni arada ramı bu cihaza takmak içinmi alcaksınız diye evet dedim biz takalımmı siz takarmısınız dedi . Neden dedim bundan önceki seriler ayrı marka kinston ram desteklemiyormuş

MSI GE620DX-651XTR Core i5-2430M 6GB 750GB GT555M 2GB 15.6" Full HD FreeDos

Bu cihazda öyle bir sorun varmı yok ramı iptal edilmesin ben takarım dedim tamam dediler kargoya verildi ? sorun yaşarmıyım
  • @ bahadir3428 merhaba bende almayı düşünüyorumhttp://www.pcdepo.com/msi-ge620dx-651xtr-notebook-urun6968.html siz hangi siteden aldınız? freedos geldiğinden siz win7 nin hangi sürümünü yükleyeceksiniz orjinal mi? birde yeni sayfa açıp resimlerle inceleme olanagınız var mı?
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadir3428

Merhaba arkadaşlar dün gece MSI GE620DX-651XTR İ5 İşlemcili aldım yanında bi tane daha 4 gb kington ram oldım

5 dk önce aldıgım yer beni arada ramı bu cihaza takmak içinmi alcaksınız diye evet dedim biz takalımmı siz takarmısınız dedi . Neden dedim bundan önceki seriler ayrı marka kinston ram desteklemiyormuş

MSI GE620DX-651XTR Core i5-2430M 6GB 750GB GT555M 2GB 15.6" Full HD FreeDos

Bu cihazda öyle bir sorun varmı yok ramı iptal edilmesin ben takarım dedim tamam dediler kargoya verildi ? sorun yaşarmıyım

keşke onlara takdırsaydınız.... en azından denerler öyle yollarlardı.....siz taktınız ve diyelimki bir sorun çıktı, ne yapacaksınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 16 Ocak 2012; 12:40:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.