Şimdi Ara

Dostlar Stilo nasıl araçtır... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
2
Favori
9.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: USR.

quote:

Orijinalden alıntı: Krallmuammer

Çok fazla yorumda bulunmayacagım , detaylı acıklamaları sagolsun arkadaslarımız yapmıslar.

Marea motoruna laf soylemenin anlamı yoktur cunku bu motor fiat ın bircok modelinde kullanılmaktadır.

Buyrun bu fiyata, bu ozellikler de baska arac varmı bakalım...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-o-birrrr-stilll-48066130/detay/

Herkese Saygılar , Sevgiler.

4 kapılıları hoş duruyor fakat ilandaki araç gereksiz pahalı ve kötü olmuş bence

Neyini begenmedin arabanın aslan parçası ?? Varmı sülalende müadili bir araba ??

Kullandıgın arac nedir onu da söyle ...

• quote:

Orijinalden alıntı: VAYA CON DIOS

ok. benim araç gibi temiz az km li olanını bul. Anahtarı sana vereceğim. Bu kadar insan şahit olsun.
    Mesajları okuyamıyorsun galiba... Okuyarsan bile idrak edemiyorsun!!! Donanımları ne olacak diyorum???
    Hangisinde hava kalite kontrollü çift bölgeli dijital klima var? (bilemezsin belki; sağa ve sola ayrı derecelerde hava üflüyor. Birde dışardan gelen hava kötüyse hemen algılıyor ve üflemeyi içerdeki havadan sağlıyor) Ya da standart 6 hava yastığı olacak? Far yağmaur sensörü, city modu olacak? Tüm fiat ları bir tutma... Senin araçla stiloyu bir tutma. Kuzgun kartal ikiside kuştur ama aynı sınıfta değillerdir. Stilo hakkında ne biliyorsun... Fiatı sevmiyorsun madem binme kardeşim. Git laguna al. Ben 2004 scenic alacaktım. Fiyatı 24 bin TL idi. Dinamikti. Ayrıca stilodan daha dolu değildi. Kardeşim stilonun kaputunu açsam bana hava filtresini gösteremezsin. Hala hakkında yorum yapıyorsun. Milletimiz bilmediği şey hakkında yorum yapmayı ne kadar seviyor... Bugün umarım buralarda olursun. Bayağa ziyaretçin olacak...

tmm kardeş sen haklısın senin stlio çok daha iyi

• konyadan stilo aratayım dedim şansıma bu çıktı.ASR ESP VAR OĞLU VAR ADINI BİLMEDİĞİMBİ SÜRÜ ŞEY yazmasına güldüm.ilanın biri geçen seneden.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-stilo-bunda-olan-ozellik-bmw-de-yokkk/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-stilonun-en-full-olani-ve-kazasiz-boyasiz-48660240/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: eggys

quote:

Orijinalden alıntı: VAYA CON DIOS

ok. benim araç gibi temiz az km li olanını bul. Anahtarı sana vereceğim. Bu kadar insan şahit olsun.
    Mesajları okuyamıyorsun galiba... Okuyarsan bile idrak edemiyorsun!!! Donanımları ne olacak diyorum???
    Hangisinde hava kalite kontrollü çift bölgeli dijital klima var? (bilemezsin belki; sağa ve sola ayrı derecelerde hava üflüyor. Birde dışardan gelen hava kötüyse hemen algılıyor ve üflemeyi içerdeki havadan sağlıyor) Ya da standart 6 hava yastığı olacak? Far yağmaur sensörü, city modu olacak? Tüm fiat ları bir tutma... Senin araçla stiloyu bir tutma. Kuzgun kartal ikiside kuştur ama aynı sınıfta değillerdir. Stilo hakkında ne biliyorsun... Fiatı sevmiyorsun madem binme kardeşim. Git laguna al. Ben 2004 scenic alacaktım. Fiyatı 24 bin TL idi. Dinamikti. Ayrıca stilodan daha dolu değildi. Kardeşim stilonun kaputunu açsam bana hava filtresini gösteremezsin. Hala hakkında yorum yapıyorsun. Milletimiz bilmediği şey hakkında yorum yapmayı ne kadar seviyor... Bugün umarım buralarda olursun. Bayağa ziyaretçin olacak...

tmm kardeş sen haklısın senin stlio çok daha iyi

aklın yolu birdir...

• quote:

Orijinalden alıntı: husam74

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

eggys ;

Forumun hangi ücra köşesinde olursa olsun konunun içerisinde marea geçince hemen oraya marea'yı kötüleyebilmek adına yorumlar yazan bir zattır çok fazla ciddiye almamak gerek kendisini..Hatta zaman zaman marea bölümüne bişiler yazar kendisini bildiğimizden tanıdığımızdan cevap bile yazan olmaz...Yüzlerce marea kullanıcısının olduğu topicte hala 400'tl'ye alt takım maliyeti olduğunu iddia eden bu arabalardan zerre anlamayan garip komik bir kişilik.Senelerce marea kullanmış biri olmasam valla oturup inanırım yazdıklarına...Senin araban pertten toplama ise fiatın,mareanın suçu ne kardeşim..Dediklerinin binde birini yaşamadım ...

Neyse gelelim konuya ;

Stilo,marea'nın üretiminin bitmesine yakın marea'nın yerine geliştirilmiş bir model..2001 yılında piyasaya çıktı bize 2003 gibi geldi...(yazının devamını okuduğunuzda 2001 yılının önemi daha çok ortaya çıkıyor çünkü neredeyse o dönem kimi markalarda aynayı bile opsiyonel olarak alıyordunuz ama o yıllarda bu aracın sunduğu çok fazla şey vardı)Ancak ne yazıkki bizim ülkemizde fazla tutulmadı.Yabancı ülkelerde fanlarının daha fazla olduğu bir araç..Bu aracın tutulmamasının bir çok nedeni var birincisi marea'dan sonra sedan boşluğunu dolduramaması,pazarlama yalnışlıkları,fiatın ısrarla reklamını kısa sürede bitirmesi vs gibi..Zaten çıktıktan 1-1.5 sene sonra genel italyan tasarımını taşımadığı için ki o dönem golfe rakipti,hemen makyajlandı..Makyaj imajını iyice bozdu....Bu bozulan imaj görsellikten değil tamamen insanların araçlarından soğumasına ikinci el piyasının bu modelin tutmadığına inanmasına sebep oldu..Zaten fiat bunu Türkiyede hep yapıyor mesela bravo harika bir araç ama daha çok ticari araç üzerine yoğunlaşıyorlar sonrada arabalar heba oluyor gidiyor..Ardından yeni bir model isim değişikliği hop eski model çöpe..Fiat bunu çok sık yaptığından ikinci el değerlerini düşürüyor araçlarının ve insanlar bu yüzden ön yargı ile yaklaşıyorlar..Ha birde kimileri için fiata binmemek prestij meselesi onlar kendilerini biliyor zaten Ancak en önemli etken kesinlikle fiyat konusuydu..Fiat o dönemlerde henüz imajını daha düzeltememişken bu aracı 35.000-50.000 tl gibi rakamlara satmaya kalktı..Evet araç donanım performans olarak neredeyse bir üst sınıfa yakınken fiyatıda bir üst sınıfa yakın oldu ama logosu fiat'tı o paralara üst sınıflar-markalar hatta audiler alınabiliyordu , buda insanları fiat'a 50.000 tl vermemeye itti haklı olarak..Fiat'ta yalnışın farkına vardı ama iş işten geçti ve neredeyse bu araba fiatın prestij modeli olabilecek kadar iyi olsada fiatı batırma noktasına getirdi..

Tabiki hal böyle olunca ve fiyatıda isim yapmış modellere yakın olunca her ne kadar yesyeni teknolojileri donanımları bol olan bir oyuncak olsada tutmadı iikinci elininde olmayaşı bu aracı bu hale getirdi..Üstündeki motor fiat'ın marealarda da kullandığı 1.6 motorun aynısı olamakla beraber yazılımsal olrak geliştirilmiş motorudur ama aynıda diyebiliriz....Bu motorun performansı gayet tatmin edicidir çok sık sorun çıkaran arıza yapan bir motor değildir..Motor arızalarının büyük bölümünü bakımsız motorlar ve doğru düzgün lpg montajı yapılmamış motorlar oluşturuyor..Pek fazla tutmadığından bu arabalara öcü gibi bakan ustalar bu arabaların dilinden pek anlamıyor malesef bu yüzden ya iyi bir servis yada iyi bir ustanız olması gerekli..Ama bu saydığım etkenler yoksa arabaya bakımını yap yıllarca bin..Üretildiği yıllar baz alınmadanda çok yaktığını söylenir,yalnıştır üretildiği yıllarda rakipleri ne yakıyorsa oda hemen hemen aynı tüketimlere sahiptir.Zaten o yılların modellerine bakıncada bu paralara bu donanımda başka araç bulamazsınız...

Kimi insanlara göre elektronik arızaları var..bu çok normal çünkü o kadar ucuza aldığınız araçlar elektirikli sunroftan,güneş ışınlarının geliş açılarını ölçen ve havalandırma ızgaralarını otomatik açıp kapatan iç dış sıcaklık ayarlarını ölçüp buna göre hava veren sensörlere, otomatik cama,tam otomatik klimaya,hıza duyarlı müzik sisteminden,beyin yazılımlarına vs kadar bir çok teknolojik donanımla dolu bir araç,şahin doğan değilki bunlar illaki bir yerden zamanla birşeyi bozulacak..Ancak genel olarak marea'da da stiloda'da şase bağlantıları biraz narindir bunların çözümü kolaydır yaşadığınız sıkıntılarda bunları çok kolayca ucuza halledebilirsiniz..

Kısaca bu aracı düşünüyorsanız temizini bulun alın ve uzun yıllarcada ucuza kalitenin tadını çıkartın ama kullanmaya başladıkça mutlakada forumlarda çevre edinin..Mesela bir arkadaş söylemiş bu arabaya benzin koymadan sırf lpg ile gezerseniz pompa arızası yapar,yada düzgün lpg montajı olmazsa tekleme yapabilir yada şase kaynaklı rolanti vs gibi arızaları olabilir.Zengin fakir karışımı iyi yapılmamış lpg'li bir motor sorun çıkarabilir...Ama bunlar çözümü basit sadece nerede ne yapılmasını bilmenizi gerektiren konular..Bunları bilirsen bu arabaya yıllarca keyifle binebilirsin...hayatında bu arabanın direksiyonuna oturmamış insanlarında yorumlarını ciddiye alma

söylediklerinize harfi harfine katılıyorum

2 yıl önce hiç zorlanmadan satmış olduğum pertten toplanmış 2 tane insanın araç içinde telef olduğu bir bravam vardı
    tavanı ve direkleri düzeltilmiş tam tamına 6 parça değişeni vardı.. buna rağmen ben o araçtan çok memnundum.
    inanırmısnız her aldığım araca eve gelince içine atlayan köpeğim o aracın içine girmek istemezdi hayvanı araca bindiremezdik
    buna rağmen o araçtan çok memnundum doğru dürüst porblemi olmadı. olan sorunlarda aldığımdaki sorunlardı ve o şekilde sattım
    dörtlü düğmesi çalışmazdı sessiz alarmla hallederdim. kapı kolu kırıktı plastik kaynağıyla halletmiştim ön sağ aks ve rot başı bozuktu 100 tl masraf istediler bugün yarın derken satarkende öyle sattım.. aklıma başkada problemi gelmiyor. maddi imkansızlıklarım olmasa o sıralardaki hala daha binerdim
    hala daha BMW ye bindiğim halde o motor sesini koltuğa gömülmeyi ve kokpitini başka araçta bulamadım
    abartmıyorum bu araçları kullanlar bilirler

Buda efsane Bravam

Çamur atanlar arabayı araba gibi kullanmayan bakımlarını yaptırmayan yada gerçekten bu araba hakkında bilgisi olmayan insanlardır..

Dostlar Stilo nasıl araçtır...

vay be 2 ay oncesine kadar bravaciydik bizde gercekden en guzel yani o koltuklara gomulmekdi super biseydi ve dedigin araba gibi kullanmayip bakimini yaptirmadigimiz icin simdi sitilocu olduk ama bravanin yeri her zaman baskadir:)

• brava avrupa ulkelerinde yok demissiniz ama ben avusturyada yasiyorum hem brava hem bravo eski modellerde yeni modellerde hepsi var 2 ay oncesine kadar bendede brava vardi ama bende cok duydum ve yasadim elektronik hatayi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat_c78

quote:

Orijinalden alıntı: hakn.mac

stilolar baya bi ara ilgimi cekiyordu ama türk milleti iyi arabayı tutmaz pek donanım performans olarak üzmez.

Aman tutmasın ne güzel, ama bu seferde satarken aynı sorunu yaşayacağız.:)

35-40 milyarlık bir arabayı, 20-22 civarına alıyorsun,
    satarken de yine 20-22 arası satıyorsun,
    stilodan zarar edilmez, müşterisi çok, sorun yaşamazsınız içiniz rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar81

Ben kendim binmedim kullanmadim ama bir arkadasimda var 2006 model ve sifir almisti, elektronik arizalardan cok sikayetciydi.

Arabayi kötülemek falan degil niyetim, sadece onun söyledikleri aktariyorum, bir daha Fiata binmem diyecek kadar basini agrittigini biliyorum.

Sekil olarak gercekten cok hos bir araba.

Elektronik arızası çok dediğinizi şöyle anlatayım,

Bende şu an sağ ön kapı ve arka bagaj kapağı kapalı olduğu halde, bunların açık olduğunu gösteren iki ışık yanıyor gösterge panelinde,

İnanın bu durumu bir kere olsun gidip düzelttirmek aklıma bile gelmedi,

Çünkü bu bir arıza değilki,

Benim stilodan aldığım sürüş keyfini, konforu ya da can güvenliğimi etkileyen bir şey değil yani,

Bir şeyin arıza olabilmesi için, sizi bir şeyden mahrum bırakması ya da o arabayı kullanlmaz hale getirmesi gerekir.

Böyle küçük şeyleri cımbızla çekip, elektronik arızası çok diye genellemeyin, çünkü böyle düşünerek bir araba almaya kalkarsanız, ne modeler var ki ne ağır arızalar ve masraflar çıkarıyor,

sonra piman olur ve stiloyu ararsınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: silverado

o fiyata çok daha iyi araçlar bulursun. ;)

Stilo fiyatına çok daha iyi hangi aracı bulur muşuz

1-2 örnek verir misin ?

Aynı donanımda, güvenlikte ve şıklıkta olacak ama ?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutkarli

quote:

1-2 örnek verir misin ?

şimdi öncelikle konuyu hortlattığın için tebrik ederim seni bravo iyi iş

şimdi sana cevap veriyim kralım

şıklık göreceli bir konudur sana göre şık olan bana göre şık olamayabilir ;)

güvenlik konusuna gelelim fiatların ne derece güvenli olduğu ortada ;) o para ben sana bir laguna çekerim altına stilo ile kafa kafaya girsin lagunanın o domuz gibi olan şasesi stiloyu dağıtır atar..

donanım olarakta stiloya ezilmez merak etme..

oldu mu kralım

• 2012 modeli varmı?
  • quote:

quote:

quote:

1-2 örnek verir misin ?

güvenlik konusuna gelelim fiatların ne derece güvenli olduğu ortada ;) o para ben sana bir laguna çekerim altına stilo ile kafa kafaya girsin lagunanın o domuz gibi olan şasesi stiloyu dağıtır atar..

oldu mu kralım

Konuyu hortlatalıM padişahım
    bak yazılar eski ama ben de tesadüfen yeni gördüm,
    Bu yazıları benim gibi yeni görenler de çok olacaktır zamanla, aydınlatalım insanları,
    e biraz forumsuz yaşamışım, formumda değilmişim yani

bu arada bi dk. renault ve domuz gibi kasa

kusura bakma, tamam geçti

Stilonun ne derece güvenli olduğu ortada evet doğru söylemişsin padişahım,

Çünkü bu arabada ani direksiyon ve fren hareketlerini algılayan, bir şeyden ani olarak kaçtığınızı, aracın kaydığını ya da keskin viraja girdiğini saptayan bir sistem mevcut.
    Ve bu sistem, bu gibi tehlikeli durumlarda her tekerleğe ayrı bir güç vererek arabayı anında stabil hale sokuyor. Yani sizden habersiz, araç burda insiyatifi ele alıyor. Sonunda ise, başka araçların kurtulamayacağı en tehlikeli durumlardan dahi sizi habersizce kurtarıyor (YOLDA ANİDEN ÖNÜME BİR SÜRÜ ÇIKMIŞTI VE STİLONUN KIYMETİNİ O ZAMAN ANLADIM)

Bunun dışında araçta 6 adet airbag mevcut (fullerinde 8 adet), Yangın önleme sistemi var,

Şehir için; tepkileri daha hassas olan farklı bir direksiyon modu seçebiliyorsunuz (Dual Drive Elektrohidrolik CITY modu) ve bu büyük bir kolaylık sağlıyor.

Bu arabada herşey düşünülmüş, o yüzden tespitinize katılıyorum, evet stilonun kadar güvenli olduğu ortada..

GELELİM DONANIMA;

Aynı fiyat alacağınız bir lagunada, komple açılır üst tavan var mı?

Geri viteste yan aynalar otomatik alçalıp, kaldırım hizasını gösteriyor mu ?

Isıtmalı/Elektrikli/Yükseklik ve Bel Ayarlı –3 Kademe Hafızalı Deri Koltuklar, Masaya Dönüşebilen Yolcu Koltuğu var mı ?

Asimetrik Katlanabilen, Kızaklı Öne ve Arkaya Hareket Edebilen, Yatabilen Arka Koltuklar var mı ?

6 Hoparlör+Subwoofer var mı ?

BU KADAR YETER Mİ DEVAM EDEYİM Mİ ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutkarli -- 12 Eylül 2011; 21:44:50 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

1-2 örnek verir misin ?

oldu mu kralım

konuyu hortlatalı padişahım
    bak yazılar eski ama ben de tesadüfen yeni gördüm,
    Bu yazıları benim gibi yeni görenler de çok olacaktır zamanla, aydınlatalım insanları,
    e biraz forumsuz yaşamışım, formumda değilmişim yani

bu arada bi dk. renault ve domuz gibi kasa

kusura bakma, tamam geçti

Stilonun ne derece güvenli olduğu ortada evet doğru söylemişsin padişahım,

Çünkü bu arabada ani direksiyon ve fren hareketlerini algılayan, bir şeyden ani olarak kaçtığınızı, aracın kaydığını ya da keskin viraja girdiğini saptayan bir sistem mevcut.
    Ve bu sistem, bu gibi tehlikeli durumlarda her tekerleğe ayrı bir güç vererek arabayı anında stabil hale sokuyor. Yani sizden habersiz, araç burda insiyatifi ele alıyor. Sonunda ise, başka araçların kurtulamayacağı en tehlikeli durumlardan dahi sizi habersizce kurtarıyor (YOLDA ANİDEN ÖNÜME BİR SÜRÜ ÇIKMIŞTI VE STİLONUN KIYMETİNİ O ZAMAN ANLADIM)

Bunun dışında araçta 6 adet airbag mevcut (fullerinde 8 adet), Yangın önleme sistemi var,

Şehir için; tepkileri daha hassas olan farklı bir direksiyon modu seçebiliyorsunuz (Dual Drive Elektrohidrolik CITY modu) ve bu büyük bir kolaylık sağlıyor.

Bu arabada herşey düşünülmüş, o yüzden tespitinize katılıyorum, evet stilonun kar güvenli olduğu ortada..

GELELİM DONANIMA;

Aynı fiyat alacağınız bir lagunada, komple açılır üst tavan var mı?

Geri viteste yan aynalar otomatik alçalıp, kaldırım hizasını gösteriyor mu ?

Isıtmalı/Elektrikli/Yükseklik ve Bel Ayarlı –3 Kademe Hafızalı Deri Koltuklar, Masaya Dönüşebilen Yolcu Koltuğu var mı ?

Asimetrik Katlanabilen, Kızaklı Öne ve Arkaya Hareket Edebilen, Yatabilen Arka Koltuklar var m ?

6 Hoparlör+Subwoofer var mı ?

BU KADAR YETER Mİ DEVAM EDEYİM Mİ ?

devam et bakalımda öğrenelim daha daha neymiş bu stilo nun marifetleri.. daha neler varmış merak ediyorum..

sen 8 hava yastığını açsanda merak etme laguna seni içerde tost yapar zaten..

• Stiloların üretimi kaç yılında durduruldu arkadaşlar?
  • ARKADAŞLAR HEPİMİZİ ALLAH KORUSUN TABİKİ... ALLAH KAZASIZ-BELASIZ SÜRÜŞLER NASİP EYLESİN EN BAŞTA..

AMA ŞU DOMUZ KASA LAGUNAYI MERAK ETTİM VE BİR GÖRELİM DEDİM...

HAKİKATEN BU ARABA DAĞITIYOR, AMA KENDİNİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutkarli -- 13 Eylül 2011; 20:50:08 >

• BU DA STİLO...

KABİN HALA DİMDİK DURUYOR,

İÇİNDEKİLER TOST OLMAMIŞ ALLAH'A ŞÜKÜR...

• stilo test

• Stio bir yaşam biçimidir clio yapasına lüks araç anlayan anlar...
  • Arkadaşlar bende stilo almayı düşünüyorum bayağı bir araştırma yaptım kullanan tanıdıklara sordum kime sorduysam zevk ve tasarım harikası dediler,ülkemiz açısından keşfi unutulmuş bir araç olduğunu öğrendim..
    Yazık olmuş bu donanımdaki bir aracın böylesine lekelenmesi hiç hoş değil sonuçta lükse biniyorsun,
    e tabiki bakımıda masrafıda illaki olucak geçmişte uzun yolda marea kullandım ve çok güzel bir yol ,
    tutuşu var bu donanımlara bakarsak heralde stiloda sürüş keyfi daha zevkli olsagerek..
    Burada tek takılığım konu şu,araçla ilgili performans şikayeti lpgden kaynaklanıyor gibi,
    anlaşılıyorki bu arabayı motorunun kendi orjinal has özgüsü olan benzini ile kullanmak gerek,
    zaten buda bir gerçek araç marka model ne olursa olsun lpg takıldıysa o arabadan adam gibi,
    performans beklemek saçmalık diye düşünüyorum,çünkü motor denizde yüzer gibi,
    benzini içinde yüzdürüyor,lpg ise paso adı üstünde gaz sadece koklatıyor..Şöyle düşünelim kendimizden pay biçelim içecek olarak bir bardak su ve bir bardak kolayı yan yana koyup sırayla içelim bakalım bedenimizin ihtiyacı hayat kaynağı olan suyun yerine acaba litrelerce kola içsek o bir bardak suyun suyun yerini tutarmı..Halbuki üç kuruş tasarruf edelim diye lpg kullanan vatandaşlarımız araçlarının hem ömrünün hem performansının düşmesini göz ardı edip sorun çıkıncada problemi araçlarında buluyorlar ama maalesef ki ülkemiz tasarruf ülkesi olduğu için böyle olmak zorunda kalıyoruz..Yıllardır ortadoğu 2.0 motor altında araba kullanmıyor benzin bol ve ucuz yani bu durumda ya habibiler bu konuda bizden çok şanslı keşke bizimde ülkemizde yakıt ganimetimiz olsaydı:D:D...

• quote:

Orijinalden alıntı: ALTAN_BABA

Arkadaşlar bende stilo almayı düşünüyorum bayağı bir araştırma yaptım kullanan tanıdıklara sordum kime sorduysam zevk ve tasarım harikası dediler,ülkemiz açısından keşfi unutulmuş bir araç olduğunu öğrendim..
    Yazık olmuş bu donanımdaki bir aracın böylesine lekelenmesi hiç hoş değil sonuçta lükse biniyorsun,
    e tabiki bakımıda masrafıda illaki olucak geçmişte uzun yolda marea kullandım ve çok güzel bir yol ,
    tutuşu var bu donanımlara bakarsak heralde stiloda sürüş keyfi daha zevkli olsagerek..
    Burada tek takılığım konu şu,araçla ilgili performans şikayeti lpgden kaynaklanıyor gibi,
    anlaşılıyorki bu arabayı motorunun kendi orjinal has özgüsü olan benzini ile kullanmak gerek,
    zaten buda bir gerçek araç marka model ne olursa olsun lpg takıldıysa o arabadan adam gibi,
    performans beklemek saçmalık diye düşünüyorum,çünkü motor denizde yüzer gibi,
    benzini içinde yüzdürüyor,lpg ise paso adı üstünde gaz sadece koklatıyor..Şöyle düşünelim kendimizden pay biçelim içecek olarak bir bardak su ve bir bardak kolayı yan yana koyup sırayla içelim bakalım bedenimizin ihtiyacı hayat kaynağı olan suyun yerine acaba litrelerce kola içsek o bir bardak suyun suyun yerini tutarmı..Halbuki üç kuruş tasarruf edelim diye lpg kullanan vatandaşlarımız araçlarının hem ömrünün hem performansının düşmesini göz ardı edip sorun çıkıncada problemi araçlarında buluyorlar ama maalesef ki ülkemiz tasarruf ülkesi olduğu için böyle olmak zorunda kalıyoruz..Yıllardır ortadoğu 2.0 motor altında araba kullanmıyor benzin bol ve ucuz yani bu durumda ya habibiler bu konuda bizden çok şanslı keşke bizimde ülkemizde yakıt ganimetimiz olsaydı:D:D...

Kaderi Marea'dan farklı olmayan bir araç. Dönemindeki tüm rakipleriyle rahatça baş edebilecek kaliteyi, donanımı sunsa da maalesef fazla rağbet görmedi. Bu da ikinci elde ciddi değer kaybı yaşamasına neden oldu tıpkı Marea gibi. O fiyata alınıp binilecek çok güzel bir araba.

Motoru da benim Marea ile aynı. LPG ile gayet uyumlu çalışan bir motor. LPG ile çalışan motorda performans kaybı oluyor ama öyle yerlerde sürünmüyor. Aradaki fark yeni nesil sırlı sistemlerde küçük bir fark oluyor. LPG'de montajın önemi çok büyük. İyi montajla hiçbir sorun çıkmazken, kötü montajla sahibinin başına bin bir dert açabilir.

Bir de insan vücudu ile ilgili örnekler genelde arabalarla uyuşmaz. Motorlarıyla isehiç uyuşmaz.

O yüzden kola ve su örneğiniz içten yanmalı motorlarda farklı yakıtlarda oluşan durumu açıklamak için kullanılamaz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.