Bildirim
Dosya gonderirken
adidas TERREX ANYLANDER R.RDY Spor AyakkabıErkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CKXSV2QW
8 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ben skypeta 14 le gonderiyorum sorun senle ilgili olmali skype gayt hizli dosya paylasiminda fakat en basiti rapidshare e upload etmek -
pc yi ftp server haline getir istediğin zaman link veriyorsun. Ben oyle yaıpıyorum...:) -
eğer bilgisayarında windows xp "professional" kuruluysa windows cdni tak, program ekle/kaldır'a gir. windows bileşenlerini ekle/kaldır'a gir. o listeden ftp sunucusu ve IIS(internet information server)i seçili hale getirip kurulmasını sağla.
sonra ftp yi kullanmak sitiyorsan firewall'ından 21 nolu portu aç.
bir web sayfası gibi paylaşmak istiyorsan herhangi bir klasörü paylaşıp "browse" seçeneğini aktif hale getir. ve hangi porttan açacaksan IIS den o portu yaz ve firewall'dan o portu aç.
karşı taraf senin IP numaranı yazarak erişim sağlayabilir.
öğneğin; ftp server kurduğunu ve c:\shared klasörünü ftp server ile paylaştığını farz edelim.
o andaki IP numaranın da 85.100.100.100 olduğunu farz edelim.
arkadaşın internet explorer'inin satırınaftp://85.100.100.100 yazacak ve paylaştığın klasöre erişecektir.
aynı işlemi arkadaşın da yaparsa sen de onun klasörüne erişebileceksin.,
bunların yanısıra; klasik dosya ev yazıcı paylaşımı yaparak da paylaşabilirsiniz, ama bu dosya aktarımı adına daha belirsiz bir yol olduğundan ftp server'i öneririm.
bunu da şu şekilde yapabilirsin.
bağlantı ayarlarından dosya ve yazıcı paylaşımını aktif hale getireceksin. bilgisayarının içindeki herhangi bir klasörü paylaşacaksın ve firewall'ından 139 (netbios) portunu açacaksın. arkadaşın senin bilgisayarındaki o paylaştığın klasöre erişebilmek için windows gezgininin aders satırına senin o andaki IP numaranın başına \\ ekleyerek yazacak.
söz gelimi senin o andaki IP numaranın yine 85.100.100.100 olduğunu farz edersek
\\85.100.100.100 yazacak ve senin paylaştığın klasörü sanki windows gezgininde intranette geziniyormuş gibi görüp alabilecek. aynı şekilde eğer sen yazmaya karşı korumazsan gönderebilecek de.
kolay gelsin...
-
Çok teşekkkür ederim yardımlarınız için. Ftp yi bi denicem galiba.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X