Şimdi Ara

Dosya Kopyalama Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde pc ye format attım baya bi oldu 2 ay falan neyse pc de 3 tane hdd var şimdi size resimleri verim sonra sorunu söyleyim:

Bu sistem :

sistem

Bu hddler:

harddiskler

(Oyunlar D: ile ilgili bi sıkıntım yok.)
    şimdi sorunum şu :

Kamera-Dizi (G:) harddiskinde

winrardan dosya çıkarma süresi çok fazla uzun sürüyor örnek olarak 500 mb bi filmi 50 dk çıkarıyor.
    dosya kopylama kendi içinde çok güzel ama diğer harddisklere dosya kopyalama-yapıştırma çok yavaş 2mb ile yapıyor işlemi hemde artma azalma yok sürekli 2 mb hız
    diğer harddisklerden buna dosya kopyalama kesme yaparkende aynı 2 mb sürekli aynı hızda kopyalıyor.

Sizce Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilirmisiniz?

• Disk birleştirme işlemi yaparak sorunu halledebilirsin..
  • hangi diski birleştircem
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 ahmet

hangi diski birleştircem

Hangi HDD yavaşsa ona yap..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkán -- 8 Mayıs 2010; 19:42:40 >
  • Defrag yaparak hddyi hızlandırabilirsin aşağıda anlatımı var , alttaki programı indir ve defrag yapmak istediğin hddye tıklayıp birleştir de

http://www.piriform.com/defraggler/download

DEFRAG NEDİR

Bilgisayarın harddiski zamanla üzerine birşeylerin kaydedilmesi , silinmesi ve çeşitli programların oyunların kurulması artı kurulu olan ve yüklü olanların silinmesi sonucu aşırı ve dağınık hafıza birikmelerine neden olacaktır. Bu durum harddiskin çalışmasını olumsuz yönde etkileyecektir. bu durumdan kurtulmak için defrag dediğimiz yöntemi yapmamız bize çok büyük yarar sağlayacaktır.
    Defrag işlemini kısaca şöyle açıklayabiliriz; Harddsikimizi bir kütüphane gibi düşünelim. kaydetdiğimiz mp3 olsun film olsun hertürlü veriyide kütüphanenin raflarına konulan kitaplar olarak düşünelim. Kitap koydukça kütüphanenin yükü artar bu gayet normal pekala silme işlemimiz sonucunda nasıl bir şey oluyo diye düşünürsek..! Sildiğimiz her veri harddiskin üzerinden kaybolur ama yeri orada kalır. Hatta veri daha alt yerlerde indexlenir. Recovery işlemini düşünün sonra verileri nasıl geri alıyoruz sizce.? Silinme işlemi kitabın raftan alınmasıdır aslında. kitap alınır ama kapladığı alan orada kalır. defrag (birleştirme) işlemi ise bu boşlukları birleştirrek harddiskte bir bakıma alan açar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 8 Mayıs 2010; 19:37:49 >

• HDD hızlarını ölçmek için kullandığım yöntem şimdi aklıma geldi bu yöntemi kullanarak daha net sonuçlara ulaşabilirsin.. HDD'lerin hızlarına bakmak için HD Tune Pro adlı programı kullanabilirsin.Ayrıca bu programda HDD ile ilgili tüm detayları bulabilirsin..Tüm HDD'lerin hızlarını kontrol et hangisinin hızı azsa ona Disk disk birleştirme yap. Bu arada Defrag'la Disk birleştirme aynı şey kafan karışmasın.Disk birleştirmeyi Furkan* 'ın verdiği programla yaparsan daha yüksek bir performans alabilirsin HDD'den..
  • şu anda disk'i birleştirmeye başladım %0 da %9 parçalanmış buldu. Ayriyeten HD tne proyu denedim minimum 0.7 mb max. 1.7 mb çıkmıştı inşallah sorun düzelir
  • Yanlız uzun sürebilir sabırlı ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 ahmet

şu anda disk'i birleştirmeye başladım %0 da %9 parçalanmış buldu. Ayriyeten HD tne proyu denedim minimum 0.7 mb max. 1.7 mb çıkmıştı inşallah sorun düzelir

Sorunu düzelirtir merak etme..Benim 250Gb taşınabilir HDD'dede aynı sorun oluşmuştu,hızı 1,5Mb'ı geçmiyodu. Geçen hafta aynı programla Disk birleştirme yaptım.Şuan Hızı 35-40Mb arası.. Ayrıca Uzun sürüyo Furkan*'ında dediği gibi..Benimkisi 10 saat sürmüştü..
  • saat 9 da bıraktım neredeyse 13 saat falan oldu %12 de :) bitmez bu yha
  • Söylemiştim
  • Bu program işini görür mü bilmiyorum ama, yavaşlık hdd boyutu ile orantılıdır ne kadar büyükse o kadar yavaş olur. Sanırım sen hatalı olanı değil 3'ünüde seçmişsin bayağı sürecektir.
  • 3ü birden yapılmıyor diye biliyorum bu programla
  • Resim çok küçük görülmüyor
  • anladım kadarıyla bir kartreader var makinede bence onu sök bir dene
  • furkan resim için şu urlyi dene resim

lord_day_walker kartreader formattan öncede vardı bence değişen bir şey olmas ama şimdi çıkartamam çünkü bu pc internet cafenin an pcsi o yüzden daha sonra
  • 1 TB'lık bir HDD için sanki normal
  • Evet normal 1tbmış hdd
  • Acaba kaç güne biter bu :S
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.