Şimdi Ara

Dosya kopyalarken hız neden gittikçe yavaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başka bilgisayarlarda da oluyor. Aktarıma 180mb/sn ile başlayıp tempolu bir şekilde düşerek sonlara doğru 30mb/sn gibi komik rakamlara düşüyor hız. Hayır düşer de en fazla 100mb/sn'ye düşsün diski yeni aldım 64 mb önbellekli 7200 rpm disk. Laptop performansı aldıktan sonra ne anlamı oluyor? Biri mantığını açıklayabilir mi bana?

• İşlemci ısındığı için güç kaybına yol açıyor olabilir.. İşlemciyi soğutup deneyin
  • Merhaba ;

Resimdeki ayarı yapın ayrıca HD Tune programıyla tarama yaparak sonuçları SS olarak atarsanız incelerim..

• hocam saygılar kopyalama sırasında harddisk 50 derecenin üstüne çıkarsa donar yada kopyalama işlemleri yavaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eyüp R Yılmaz

İşlemci ısındığı için güç kaybına yol açıyor olabilir.. İşlemciyi soğutup deneyin

Hocam alakası yok... benchmark yapmıyoruz ki burada, dosya aktarıyoruz. Ayrıca kasamın ön panelinde sıcaklık bilgisi paneli var ara sıra bakıyorum. Zaten hiç 60 dereceyi geçmedi şu ana kadar işlemci. Hiç.

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Merhaba ;

Resimdeki ayarı yapın ayrıca HD Tune programıyla tarama yaparak sonuçları SS olarak atarsanız incelerim..

Güzel kardeşim diskimin performansını biliyorum ben test ettim. Ama illa ki istiyorsan buyur, ayarları yaptım dosya aktarımı ile test ettim yine aynı sonradan düşüyor. Diz de deneyin bir büyük boyutlu dosyaya ctrl x yapıp farklı bir konuma yapıştırın hız sonradan düşecektir.

quote:

Orijinalden alıntı: Arda ML

hocam saygılar kopyalama sırasında harddisk 50 derecenin üstüne çıkarsa donar yada kopyalama işlemleri yavaşlar

Çok enteresan, bunu ilk defa duyuyorum emin misiniz?

• Okuma - Yazma hızı süperdir..

HDD ısınmıyor 48 C geçerse sistem donmaya başlar arkadaş doğru söylemiş. Dosya kopyalama hızının düşmesin gelirsek dediğim ayarlar işe yaramadıysa DRiver DVD'si içerisinde Rapid Depolama Teknolojisi gibi yani AHCI driver olabilir. Bunu kurmanız gerekiyor. Yoksa yada ayrıca Chipset driver güncelleyin.
    Sisteminizde yazılımsal sorun olmadığına emin olun Antivirüs programını kaldırarak denemekte fayda var..
  • Donanımsal etkilerin yanı sıra işletim sisteminin de etkisi var bunda.
    Özellikle kopyalama yaparken gızlı başlayıp giderek yavaşlama konusunda Win 7 çok eleştirildi.
    Windowsun diğer sürümlerindede bu sorun var.
    Zaten windows dosya kopyalama konusunda hiç geliştiremedi kendini win98 de nasılsa şuanda çok az değiştirerek geldi.Arayüz bile hemen hemen aynı.

SuperCopier isimli gelişmiş kopyalama yazılımı var ücretsiz.İçinde kopyalama sırasında duraklatma,kopyalama listesini gösterme bu listede işlem yapabilme.En önemlisi hata verdiği zaman tüm kopyalamayı kapatmıyor kullanıcıya seçenek sunuyor.
    Kopyalama hızını arttırmaz ama çok kullanışlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masidar -- 4 Ekim 2012; 1:16:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Upload hızı ne zaman yükselecek !
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masidar

Donanımsal etkilerin yanı sıra işletim sisteminin de etkisi var bunda.
    Özellikle kopyalama yaparken gızlı başlayıp giderek yavaşlama konusunda Win 7 çok eleştirildi.
    Windowsun diğer sürümlerindede bu sorun var.
    Zaten windows dosya kopyalama konusunda hiç geliştiremedi kendini win98 de nasılsa şuanda çok az değiştirerek geldi.Arayüz bile hemen hemen aynı.

SuperCopier isimli gelişmiş kopyalama yazılımı var ücretsiz.İçinde kopyalama sırasında duraklatma,kopyalama listesini gösterme bu listede işlem yapabilme.En önemlisi hata verdiği zaman tüm kopyalamayı kapatmıyor kullanıcıya seçenek sunuyor.
    Kopyalama hızını arttırmaz ama çok kullanışlı

Ben de öyle düşünüyorum, ama disk performanslıyken, ben hızlı dosya aktaramadıktan sonra o diski niye alıyorum?

Bu arada diski kutusuz aldım gold bilgisayardan cd falan yok. Neyse artık windowstanmış deyip geçelim teşekkürler ilgilerinize.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.