Merhaba, İşyerimdeki bilgisayrın tekine kazaa kurdum ve sonra spy larını ayıklamak için spyware remover programını çalıştırdım ve spyları temizledim. Sabah geldiğimde bilgisayarımın internet bağlantısı gitmişti. Kazaa yıda ne açabiliyorum ne de kaldırabiliyorum. Sorunum bu değil. Sorunum network üzerinde dosya paylaşımı yapabiliyor olmama rağmen internet paylaşımına giremiyorum. Bir diğer noktada ping atabiliyor olmam. IP adresine ping atabiliyor ama internet explorer ile sayfa görüntüleyemiyorum. Internet explorerın bozuk olabilir demeyin çünkü msn messenger ve getright gibi programlarda çalışmıyor. Kısacası network bağlantım var, İnternet paylaşımım yok. Lütfen yardım edin, sabahtan beri bununla uğraşıyorum, kafayı sıyıracağım.
eğer şifketinizde bilgi işlem falan varsa o portları kapatmışlardır onun [gitar] içindir...
Başka IP lerle denedim, karşımdaki bilgisayarın hattını ve ıp si ile bağlanmayı denedim( karşımdaki bilgisayar internete giriyor) fakat yine aynı sorun devam ediyor. İşin bana en ilginç gelen noktası ping atabiliyor ama neden internete giremiyor olmam. Çözüm önerisi olan? TCP/IP protokolünde bir bozulma olmuş olabilir mi?
spyware temizleyiciiler kazaa yı bozuyor.ie nin bağlantılar kısmında yerel ağ ayalarına gir,serverinizin ip numarasını ve portunu yazın.tamamdır.bu arada; daha önce bilgisayarın ağ üzerinden internete bağlanabiliyormuydu?
konfigürasyonu ellemi yapıyorsunuz?ping atabiliyorken sayfa acılmıyorsa sorun DNS de deolabilir.DNS ayarlarınızı da kontrol etmenizi öneririm
Daha önce yani spyware leri kaldırmadan önce bilgisayar internete bağlanıyordu. Ne olduysa ondan sonra oldu. Sistem şu: Kablonet üzerinden bir server internete bağlı , diğer bilgisayarlarda internet çıkışını bu server üzerinden yapıyor. Bu bahsettiğim bilgisayar hariç tüm bilgisayarlar internete sorunsuz çıkarken , ben çıkamıyorum. Şunuda brkez daha belrtiyorum. Server ve diğer makinelerle bağlantım var, internet bağlantım yok. Ayrıca ping atabiliyorum. Ve de sadece explorer değil diğer internet programlarıda çalışmıyor. DNS ayarları bozulmuş olabilir demişsiniz ama DNS ayarları kısmı boş, diğer bilgisayarlardada yok bu DNS ayarları, DNS den olduğunu sanmıyorum. Diğer öneriye gelince internet explorer ın LAN ayarlarındada sorun yok. Adres ve port numarası doğru. Başka önerisi olan?
Eğer bir Proxy yok ise problemli PC nin ip si ni "otomatik al" yapmalısın.