Şimdi Ara

Dosyalarımı Kurtarmak için Yardım // Ubuntu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende popcorn hour marka media player var. içerisinde de 2 tb wd dahili hdd var.
    hdd media player linux tabanlı olduğu için ext3 formatlı. filmlei pc den güncelleyeceğim zaman pc ye takıp ara bir programla ext3 hdd yi windows'tan görüp işimi hallediyordum.
    Ta ki geçen haftaya kadar. oc ye bağladım program kurdum ama idisk içeriğine ulaşamadım. pc hdd görüyor ama harf atayamıyorum. içine bir türlü giremiyorum.
    3-4 tane çok bilinen veri kurtarma programı denedim ama olmadı. saatlerce tarıyorlar ama dosyalar eksik ve başka isimlerde geliyor.
    bunlar da fayda etmedi.
    son olarak ubuntu kurdum usb (iso) üzerinden. Burada aynı şekilde hdd görüyor ama içeriğe ulaşamıyorum.
    hayatımda ilk defa linux kurdum. netten bildiklerim dışında başka bişey yok.
    Konu hakkında yardımalrınızı beklerim.
    Hata aşağıdaki gibidir.

Syg.

• Depodan gparted paketini kur ve sonrasında aratıp aç. Çıktılardan sorun yaşanan disk bölümü /dev/sdb4 olarak görünüyor. Bunu seç ve denetlet. Öncesinde bağlı ise disk bölümünü ayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Ağustos 2018; 14:59:26 >
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    check (denetle) yapiyorum suan.
    oncesinde bagli ise disk bolumunu ayir demenizi ankamadim.
    ben direk denetle tusuna bastim ama sikinti olur mu?
  • Disk bölümü bağlı ise disk denetlemesi yapamazsınız, disk bölümü bağlı ise sağ tık mensünde "Bağla/Mount" yerine "Ayır/Umount" şeklinde bir seçenek görünür, bunu kullanın. Disk bölümü bağlıyken denetleme yapmak, hareket halindeki bir aracın lastiğini değiştirmeye benzetilebilir.

Şu an işlemin bitmesini bekleyin, denetleme yapabildiğinize göre disk bölümü bağlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Ağustos 2018; 16:13:12 >
    Hocam cevap icin tesekkur ederim.
    check iptal ettim sizden cevap gelmeyince sikinti olmasin diye :)
    ben bu konularda hele ubuntu falan teknik konularda cok yabanciyim
    bendeki disk asagidaki gibi ne derseniz onu yapacagim.
    Dosyalarımı Kurtarmak için Yardım // Ubuntu Dosyalarımı Kurtarmak için Yardım // Ubuntu

• bu arada ubuntu kurdum ama baska tavsiyeniz varsa onu da kurabilirim. tabi ki windows ile beraber kullanmam gerek.
    ubuntu usb uzerinden iso ile kurdum.
    deneme olarak kullaniyorum/ kurmak istedigimde illa hdd mi gerek yoksa bu usb ye kurabilir miyim.
    cunki ssd de windows var ona kuramam. 2 tb wd suan sikintili o da olmaz. son secenek 32 gb usb kaliyor.
  • Diskler uygulamasında, disk bölümünün bağlı olmadığı zaten yazıyor (Not Mounted). Önceden belirttiğim işlemi uygulamayı yeniden deneyiniz.

Ubuntu'yu kurmak istediğinizde, harici bir HDD'ye de kurulum yapabilirsiniz, ama USB bellek gibi ortamlar kullanım için çok uygun değil.

Ekran görüntüsündeki Ubuntu sürümünün destek süresi bitti, kuracaksanız güncel sürümü indirin.

Ubuntu'ya alternatif olarak Linux Mint'i deneyebilirsiniz.https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/tr/latest

Videolarını inceleyin, hangisini beğenirseniz onu kurarsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim Windows yüklü pc açılış kısmında bozulmuştu. HDD'deki resim, video, müzik ve pdf dosyalarımı kurtarmam gerekiyordu.

Ubuntu 12.04 dağıtımını cd'ye yazdırıp sonrasında pc'yi cd'den başlatmıştım.

Şu videodakileri yapıp bütün dosyalarımı flash belleğe kopyalayıp kurtarmıştım.

https://youtu.be/tk_itTn6sTQ

• @inifiesta, sizin paylaştığınız farklı bir durum ve Windows'un hibrit hibernite seçeneğinden kaynaklanıyor. Bu sebeple disk bölümüne erişim okuma ve yazma haklarıyla kısıtlanıyor. Zaten paylaştığınız videoda da dosya kurtarmak için yeterli bir çözüm amacıyla, disk bölümünün salt okunur olarak nasıl bağlanacağı anlatılmış. Benzer bir sorunla karşılaştığınızda ntfsfix komutunu kullanarak Windows kaynaklı bu sorunu berteraf edebilirsiniz.

Bu konudaki sorun ise dosya sistemi ile alakalı, ayrıca sorunlu disk bölümü Ext3 dosya sistemi, yani Windows'un varsayılan olarak ulaşamayacağı bir yapı. Bu sebeple hibrit hibernite seçeneğinin etkisi olmaz. Sanırım sadece dosya sistemi bozulmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Ağustos 2018; 17:43:44 >
    Hocam,

sizin dediğiniz linux mint i indiriyorum.
    kurup işlemleri yaptıktan sonra burada bilgilendirme yapacağım inş.

Teşekkür ederim tekrardan. Syg.
    Evet hocam haklısınız. Paylaşılan "unable to acces" hatasını kendi sorunum gibi algılamışım. Kullanılan makine ext3 linux, bunu atlamışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Diskler uygulamasında, disk bölümünün bağlı olmadığı zaten yazıyor (Not Mounted). Önceden belirttiğim işlemi uygulamayı yeniden deneyiniz.

Ubuntu'yu kurmak istediğinizde, harici bir HDD'ye de kurulum yapabilirsiniz, ama USB bellek gibi ortamlar kullanım için çok uygun değil.

Ekran görüntüsündeki Ubuntu sürümünün destek süresi bitti, kuracaksanız güncel sürümü indirin.

Ubuntu'ya alternatif olarak Linux Mint'i deneyebilirsiniz.https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/tr/latest

Videolarını inceleyin, hangisini beğenirseniz onu kurarsınız.
    Hocam Allah razı olsun, Allah'da sizin sıkıntılarınızı çözsün inşaallah.
    Saatlerce check ettikten sonra diskin içindeki filmlere ulaştım şükür.
    Filmleri başka diske atıp diski komple ntfs olarak formatlayacağım.

Ama bazı durumlar var. (aşağıdaki durumlarla ilgili ekran görüntüsü atamıyorum sabah erken saatte yaptım işe gideceğim için vaktim olmadı) Şöyle ki

*Film dosyalarına ulaştım ama bazı dosyaların üzerinde kilit ikonu var. ama dosyaların içine girdim sıkıntı yok. Bu önemli mi?

*Önceden windows üzerinden ara programla dosyaları görebiliyordum şuan yine göremiyorum (disk hala ext3). diski biçimlendir diyor. çok önemli değil bilgi amaçlı yazdım.

*Linux içinden firlmleri başka bir 2tb taşınabilire aktaracağım. bu sefer de harici hdd yi göremedim. önceden görüyordum. mount, unmount vb. bilmediğim işler falan yaptım içine girmiyor.

*Son olarak da ssd yi 35 gb ayırdım netten bakıp 35 gb alana kurdum sizin verdiğiniz linkteki mind ama açılışta yine direk windows açılıyor. normalde pc ilk açılışında her 2 işletim sistemini sorması gerekmiyormu? büyük ihtimal boot işlemi falan ile alakalıdır diye düşünüyorum. linux çok yabancı geldi bana o yüzden :)kurulum da ne yaptım tam bilemiyorum.

Akşam konu ile alakalı foto yükleyeceğim..

Syg.

• hulusi kullanıcısına yanıt
    quote:

Allah razı olsun, Allah'da sizin sıkıntılarınızı çözsün inşaallah.

Amin, çok teşekkür ederim.

quote:

*Film dosyalarına ulaştım ama bazı dosyaların üzerinde kilit ikonu var. ama dosyaların içine girdim sıkıntı yok. Bu önemli mi?

Disk bölümündeki haklar ile ilgili bir durum, şu an için önemli bir husus değil.

quote:

*Önceden windows üzerinden ara programla dosyaları görebiliyordum şuan yine göremiyorum (disk hala ext3). diski biçimlendir diyor. çok önemli değil bilgi amaçlı yazdım.

Farklı bir çözüm deneyebilirsiniz.https://www.howtoforge.com/access-linux-partitions-from-windows

quote:

*Linux içinden firlmleri başka bir 2tb taşınabilire aktaracağım. bu sefer de harici hdd yi göremedim. önceden görüyordum. mount, unmount vb. bilmediğim işler falan yaptım içine girmiyor.

Bu diski Windows altında kullandıysanız, önceki mesajda geçen hibrit hiberniteden kaynaklı olumsuzluk yaşanıyor olabilir. Diske ulaşmayı denediğinizde aldığınız hata mesajını paylaşırsınız.

quote:

Son olarak da ssd yi 35 gb ayırdım netten bakıp 35 gb alana kurdum sizin verdiğiniz linkteki mind ama açılışta yine direk windows açılıyor. normalde pc ilk açılışında her 2 işletim sistemini sorması gerekmiyormu? büyük ihtimal boot işlemi falan ile alakalıdır diye düşünüyorum. linux çok yabancı geldi bana o yüzden :)kurulum da ne yaptım tam bilemiyorum.

BIOS'taki açılış ayarlarından başlangıç yapacağınız EFI seçeneğini değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Aşağıda örnek resim var ama her sistemde farklı olabilir. Bu alanda sadece Ubuntu görünüyor olabilir, teknik nedenlerden dolayı böyle görünmesi normal, bu seçeneği başa alacaksınız.

Hocam,

dediginiz linkden program indirdim hdd yi gormuyor haliyle dosyalara ulamasim. acmiyor windows'da.
    harici hdd yi windows'da bicimlendirdim (bostu zaten) mindde gordu simdi.

biosda bende mind veya ubuntu falan cikmiyor. biosdan ekran goruntusu alamadigim icin buraya foto koyamadim.

ben su verileri bi aktrayim en bastan silip temiz bi kurulum yaparim :)
    linux ve windows 10 u aynı anda kullanabilir miyiz?
    Örneğin pencere değiştirir gibi aynı anda.. böyle bir imkan var mı?
    Böyle bir olanak yok, bir fiziksel donanımı ancak bir işletim sistemi kullanabilir.

Bununla birlikte Linux altında KVM kullanarak oldukça performanslı biçimde Windows kullanabilirsiniz. Linux çoklu çalışma alanlarını doğal olarak destekler, KVM altında çalışan Windows'a bu şekilde erişebilirsiniz.

Linux'taki teknolojilerin bir çoğu Windows tarafından henüz deneysel olarak bile yok. KVM hakkında daha fazla bilgi.
    https://sudo.ubuntu-tr.net/kvm
    https://www.sysnettechsolutions.com/linux/kvm-qemu-nedir-linux-sistemlerde-kvmqemu-kurulumu
    http://ertantolan.blogspot.com/2013/05/kvm-nedir-ne-ise-yarar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 27 Ağustos 2018; 20:56:26 >

Hocam verileri kurtardik derken windowsu ucurdum heralde :(

SSD yi parcalayip mind kurayim demistim. sonra o parcaladigim kismi tekrar birlestirdim.
    birlestirdigim kisim heralde win 10 kurulu olan yerdi. veriler gitti.
    windows baslamiyor/ onariyor diyor ama bi turlu windows acilmiyor.

hata asagidaki gibi (cep telefonundan resmi cektim yukleyemedim)

Otomatik onarim

otomatik onarim bilgisayarinizi onaramadi

gunluk dosyasi D:/Recovery/WindowsRE/Winre.wim/System32/Logfiles/Srt/SrtTrail.txt

suan m'nd uzerinden yaziyorum (usb iso olarak bunu da kuramadim daha)

varmi bir yolu windows 10 u veriler kaybolmadan acmak?

bana cok iyi bir ders oldu bir daha kurcalamayacagim veriler varken :(
    Öncelikle aşağıdaki komutları uçbirimde/terminalde çalıştırıp çıktılarını paylaşın. Disklerin son durumlarını bir görelim. Çıktıları resim olarak değil, kod etiketi içinde foruma yapıştırarak paylaşınız.

sudo parted -l 
    lsblk -o NAME,SIZE,TYPE,FSTYPE
    mint@mint:~$ sudo parted -l 
    Model: ATA OCZ-VECTOR (scsi)
    Disk /dev/sda: 256GB
    Sector size (logical/physical): 512B/512B
    Partition Table: gpt
    Disk Flags:

Number Start End Size File system Name Flags
    1 1049kB 473MB 472MB ntfs Basic data partition hidden, diag
    2 473MB 578MB 105MB fat32 EFI system partition boot, esp
    3 578MB 595MB 16.8MB Microsoft reserved partition msftres
    6 595MB 255GB 255GB ntfs msftdata
    5 255GB 256GB 889MB ntfs hidden, diag
    4 256GB 256GB 1049kB

Model: ATA WDC WD20EARS-00M (scsi)
    Disk /dev/sdb: 2000GB
    Partition Table: msdos
    Disk Flags:

Number Start End Size Type File system Flags
    1 1049kB 1001MB 1000MB primary ext3
    2 1001MB 1514MB 513MB primary
    3 1514MB 3515MB 2001MB primary ext3
    4 3515MB 2000GB 1997GB primary ext3

Model: ATA ST1000DM003-9YN1 (scsi)
    Disk /dev/sdc: 1000GB
    Sector size (logical/physical): 512B/4096B
    Disk Flags:

1 17.4kB 134MB 134MB Microsoft reserved partition msftres
    2 135MB 958GB 958GB ntfs Basic data partition msftdata
    4 1000GB 1000GB 1049kB

Model: SanDisk Ultra (scsi)
    Disk /dev/sdd: 30.8GB
    Disk Flags:

1 1049kB 30.8GB 30.8GB primary fat32 boot, lba

mint@mint:~$

mint@mint:~$ lsblk -o NAME,SIZE,TYPE,FSTYPE 
    NAME SIZE TYPE FSTYPE
    loop0 1.7G loop squashfs
    sda 238.5G disk
    ├─sda1 450M part ntfs
    ├─sda2 100M part vfat
    ├─sda3 16M part
    ├─sda4 1M part
    ├─sda5 848M part ntfs
    └─sda6 237.1G part ntfs
    sdb 1.8T disk
    ├─sdb1 954M part ext3
    ├─sdb2 489M part swap
    ├─sdb3 1.9G part ext3
    └─sdb4 1.8T part ext3
    sdc 931.5G disk
    ├─sdc1 128M part
    ├─sdc2 892.3G part ntfs
    └─sdc4 1M part
    sdd 28.7G disk
    └─sdd1 28.7G part vfat

• quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

mint@mint:~$ sudo parted -l 
    Model: ATA OCZ-VECTOR (scsi)
    Disk /dev/sda: 256GB
    Disk Flags:

1 1049kB 473MB 472MB ntfs Basic data partition hidden, diag
    2 473MB 578MB 105MB fat32 EFI system partition boot, esp
    3 578MB 595MB 16.8MB Microsoft reserved partition msftres
    6 595MB 255GB 255GB ntfs msftdata
    4 256GB 256GB 1049kB

Model: ATA WDC WD20EARS-00M (scsi)
    Disk /dev/sdb: 2000GB
    Disk Flags:

1 1049kB 1001MB 1000MB primary ext3
    2 1001MB 1514MB 513MB primary
    3 1514MB 3515MB 2001MB primary ext3
    4 3515MB 2000GB 1997GB primary ext3

Model: ATA ST1000DM003-9YN1 (scsi)
    Disk /dev/sdc: 1000GB
    Sector size (logical/physical): 512B/4096B
    Disk Flags:

1 17.4kB 134MB 134MB Microsoft reserved partition msftres
    2 135MB 958GB 958GB ntfs Basic data partition msftdata
    4 1000GB 1000GB 1049kB

Model: SanDisk Ultra (scsi)
    Disk /dev/sdd: 30.8GB
    Disk Flags:

1 1049kB 30.8GB 30.8GB primary fat32 boot, lba

mint@mint:~$ lsblk -o NAME,SIZE,TYPE,FSTYPE 
    NAME SIZE TYPE FSTYPE
    loop0 1.7G loop squashfs
    sda 238.5G disk
    ├─sda1 450M part ntfs
    ├─sda2 100M part vfat
    ├─sda3 16M part
    ├─sda4 1M part
    ├─sda5 848M part ntfs
    └─sda6 237.1G part ntfs
    sdb 1.8T disk
    ├─sdb1 954M part ext3
    ├─sdb2 489M part swap
    ├─sdb3 1.9G part ext3
    └─sdb4 1.8T part ext3
    sdc 931.5G disk
    ├─sdc1 128M part
    ├─sdc2 892.3G part ntfs
    └─sdc4 1M part
    sdd 28.7G disk
    └─sdd1 28.7G part vfat

quote:

MS kurulu bölüm bu sanırım, bir sorun olduğunu sanmıyorum. Windows önyükleyicini yeniden kurmak/onarmak sorunu çözebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.