Şimdi Ara

Dota 2 mi LoL mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
32.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • key gelse dota 2 oynuycaktım key yok diye lolda kaldık dota daha iyi çoğu yönden ama lol daha kolay lola başlayıp moba tarzını öğrenip alıştıkdan sonra dota geçebilirsin başlangıcı lol ile yapıp gerisini dota ile getirmeni tavsiye ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

tabikide dota

neden olduğunu uzun uzun yazmayacağım zaten zamanında tartışılmıştı.ama bir madde daha ekleyeyim

lol de ip olayı çok saçma ve amacı tamamen kullanıcıyı oyunun başına kilitlemek.ayh dur 6300 lazım diyerek çoğunuz 1 oyunla yetinmiyorsunuz,saklamaya gerek yok.
    ha birde şöyle bir yanı var mesela draft pick veya ranked oynuyorum karşısı gp pickledi.ben gp yi pantheonun counterladığını biliyorum ama maalesef sahip değilim o heroya :((88 bu nedenle pickleyemiyorum :((88 yani düşününce çok saçma olduğunu görürsünüz strateji olayını da azaltıyor

bide şu var dota2 de oyun daha taktiksel. dümdüz oynayamıyosun. yada heroların skilleri birbiriyle alakalı. hero skillerinden farklı oalrak min 2-3 skill geliyo itemlardan. böyle 5-6 skille oynuyosun bazen. pickleri mantıklı yapmak lazım her levelda. mesela faceless alınca drow almak zorunda gibisin dota2 de lol de yok bunlar

Nasıl yok ? Ha dotada daha çok var bu durumlar mesela huskara domi şart vs. Ama hani bir blitz Frozen heart sız düşünülemez. Yada TF siz bir ezreal vs.
    @Çalışkan Ağustos Böceği
    Senin mantığında inkar edilemez ama bence oyunun daha çok oynamaya itmesi oyunu sıkıcı veya oyunun kendine oyuncuyu bağlama çabası olarak ben algılayamıyorum. Mesela ben bu aralar sadece 1 el atıp çıkabiliyorum e açıkçası bir eksiklik yada "la bir 6300 yapamadım peh" demedim. Ha senin dediğin gibi olaylar olabiliyor ama şöylede bir durum var atıyorum rakip yine gp pickledi "Hmm bende panth yok ama bak teemo var o counterlar gp yi" diyebilirim çünkü her heronun birden fazla counterı var. Ve öncede dediğim gibi kesinlikle dota yada kesinlikle lol diyemem çünkü ikisininde bazı eksiklikleri ve daha iyi olduğu yanlar var. Mesela loldeki runelar, masteriesler rankedlar LoLde öne çıkarken dotada grafikler item pasif/aktifleri deny sistemi baseden item almak için eşeği kullanmak gibi olaylar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dota 2

• lol 2
  • dota 2 oynadımda sonra geçen yıl bıraktığım lol'e döndüm. aslında dota 2 daha hoş bir ortamı felan var. istediğim heroyu alıp oynuyorum , rune felan olayları yok ama ne bileyim çokta zevk vermedi. uzaktan o kadar çok skill var ki folloş oluyorsun. ayrıca görünmezlik olayını abartmışlar arkadaş. herkes bi görünmez... oracle gibi birşeyde yok sanırım çokta incelemedim itemleri açıkcası. ward alsan nereye dikcenki zaten her yerden geliyorlar. ayrıca item alma lol'deki gibi kolay değil bence. hani eşeği bıraktım istediğim türde itemleri bulmakta çok sıkıntı çektim. illaki ezberlemek lazım ki ara butonundan alasın. yani lol daha uzun süreli oynansada istediğin heroyla oynayamamak canını sıkıyor. bunun içinde çok çalışmak gerek
  • dota 2yi oynadım baya halada yüklü ama yüzüne bakmıyorum. oynanabilirlik düşük geldi bana. bi kasıntı, sanki sürekli lag var gibi. alışamadım.

birde bunu tartışmak çok saçma arkadaş, ben kimseyi gormuyorumki cod,bf,mig,vs arasında sadece birini oynasın ya da fifa ile pes arasında. ikisinide oyna daha çok sevdiğinden karar kıl. bu doya ile diğer bombalar arası niye böyle ayrım yapılıyor anlamıyorum. gerçi ortalık fanboy doluyken kutuplaşma kaçınılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 26 Eylül 2012; 23:59:54 >
  • League of Legends ve Heroes of Newerth tarzı oyunlar Dota1'in igrenç altyapısı ve önlenemeyen maphack sistemi yüzünden ortaya çıkmış ve çıktıkları zaman haklı olarak büyük bir kitle çekmiş olan oyunlardır. Ama Valve olaya el atıp Dota2'yi çıkarttıktan sonra o oyunlar tekrar 2. planda kalmaya mahkum, sonuçta diğerleri Dota'nın kopyası, Pokemon'dan sonra çıkan Digimon gibiler benim için :)
  • dota yı sevemedim bi türlü. grafik filan .. ne bilim lol da ortam daha sıcak. =D
  • Dota'da minionları bi türlü ayırt edemiyorum. Bazen Hero'ları bile ayırt edemiyorum (küçük herolar olur ya hani) ve ölüyorum bi anda. Skillerin Hotkey'leri çok zor, ayarlanıyosa da bilmiyorum çok uğraştım ama bulamadım. İtem shopları çok karışık geldi, yeni başladım ondan da olabilir. Sadece 3 haftadır oynuyorum, ama hergün ehehe. Bu üç sorun dışında başka sorunum yok. LoL'e gelirsem eğer, Champ. almak ve Rune dizmek çok sinir bozucu, çok düzen ve emek istiyo. Ama oyun çok seri, akıcı, şampiyon skilleri kolay kullanılıyo. Dota'daki gibi karmakarışık bi ekran yok. Minionlar renkleriyle ayrılmış. Shop çok düzenli. Bazı şampiyonların öyle bir skilleri oluyor ki, seri vurup 5 saniyede adam yatırmanın tadını çok iyi alıyorsunuz. Örneğin; Diana, Rengar ikilisi. Bunların dışında Masteries ve Spell sistemi çok güzel. Skinler, paranız varsa güzel. bla bla bla... Dota'yı kötülemiyorum, onun da fantastik item parlamaları çok güzel, şampiyonları ve bla bla bla... Dota 2'ye de bakiyim bi ara, konuşuruz bunları.

• quote:

quote:

tabikide dota

neden olduğunu uzun uzun yazmayacağım zaten zamanında tartışılmıştı.ama bir madde daha ekleyeyim

lol de ip olayı çok saçma ve amacı tamamen kullanıcıyı oyunun başına kilitlemek.ayh dur 6300 lazım diyerek çoğunuz 1 oyunla yetinmiyorsunuz,saklamaya gerek yok.
    ha birde şöyle bir yanı var mesela draft pick veya ranked oynuyorum karşısı gp pickledi.ben gp yi pantheonun counterladığını biliyorum ama maalesef sahip değilim o heroya :((88 bu nedenle pickleyemiyorum :((88 yani düşününce çok saçma olduğunu görürsünüz strateji olayını da azaltıyor

bide şu var dota2 de oyun daha taktiksel. dümdüz oynayamıyosun. yada heroların skilleri birbiriyle alakalı. hero skillerinden farklı oalrak min 2-3 skill geliyo itemlardan. böyle 5-6 skille oynuyosun bazen. pickleri mantıklı yapmak lazım her levelda. mesela faceless alınca drow almak zorunda gibisin dota2 de lol de yok bunlar

lütfen lol item sistemini bilmeden çamur atmayalım...
    -.- fiddle stick kennen, gibi uzun sürede alan hasarı veren bir heroya hour of glass kasılır. item 2 saniye donup kalmanızı sağlar. skill gibi kullanılıyor yani.
    rakibin o anki canının % sini götüren demage atan item var. rakibe 3saniye %50 slow veren item var.
    %50 atak speed veren item var. İtem alırken altında aktif özelliğini okuman lazım. bütün item lar pasif değil...
    cabuk kasmak istiyorsanız rod of ages kasarsınız lvl atladıkca hp ve mana dolumu sağlar size.
    item combinasyonu demişsin.
    Mesela warmong armor kasarsın yaklaşık 1k hp verir, sonrasında atma impelar kasarsın canının % bilmem kacı kadar demage ekler bu item. bu sayede hem hp hemde cana sahip olabilirsin. sadece bilmeyenler için veya dışardan bakan biri için ancak söylenebilecek sözler...

• Dota 2.
  • dota 2
  • Moba oyunlarının atasıdır dota karşılaştırman değişik olmuş , şahsen ben 2sinide oynayan biri olarak tabiki Dota2 yi Tercih ediyorum . Lol un grafikleri bana daha çok çizgi film tadında birşeyler hissettiriyor fazlasıyla renkli gibi ama tabiki Lol unde hakkını yememek lazım gerçekten kendine has bir tarzı olan Rune sistemi olsun Talent sistemi olsun eğlenceli yani . Moba tarzı oyunlara yeni başlıyorsan Lol den başla , lol daha kolay gelecektir sana . Dota 2 biraz zorlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 16 Kasım 2012; 14:04:03 >
  • quote:

tabikide dota

Benim bildiğim kadarıyla dota 2 f2p bir oyun değil steamde betada şu an betadan çıkıncada satışa sunulcak bir ara f2p olucak felan diye haberler çıktı olmadı diye biliyorum zaten betadan çıkınca para verip alıcaksın oyunu ve para verdiğin bir oyunda birde karakter için para kasmak saçma bence o yüzden açık tüm herolar zaten dota 1 de moddu diye biliyorum finansal bir durumu yoktu karakter kitlemek için ama lol f2p bir oyun ve kurdukları sistem normal ayrıca zaten zevkle oynuyorsan 6300 kasmak hiç sıkıcı gelmez sana ben böyle biliyorum yanlışsam düzeltin

Not:Benim için her ikiside güzel kendini kanıtlamış oyunlar ama dota oyuncuları lole kin ve nefret duyuyor tabiki istisnalar var ama geneli böyle çevremden biliyorum birini yükseltmek için diğerinide itin şeyine sokmaya gerek yok saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1290

quote:

quote:

tabikide dota

lütfen lol item sistemini bilmeden çamur atmayalım...
    -.- fiddle stick kennen, gibi uzun sürede alan hasarı veren bir heroya hour of glass kasılır. item 2 saniye donup kalmanızı sağlar. skill gibi kullanılıyor yani.
    rakibin o anki canının % sini götüren demage atan item var. rakibe 3saniye %50 slow veren item var.
    %50 atak speed veren item var. İtem alırken altında aktif özelliğini okuman lazım. bütün item lar pasif değil...
    cabuk kasmak istiyorsanız rod of ages kasarsınız lvl atladıkca hp ve mana dolumu sağlar size.
    item combinasyonu demişsin.
    Mesela warmong armor kasarsın yaklaşık 1k hp verir, sonrasında atma impelar kasarsın canının % bilmem kacı kadar demage ekler bu item. bu sayede hem hp hemde cana sahip olabilirsin. sadece bilmeyenler için veya dışardan bakan biri için ancak söylenebilecek sözler...

toplamda 1300-1500 oyun attım lolde. muhtemelen senden daha tecrübeliyimdir... her iki oyunuda oynadım yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: JokerAndThief

quote:

tabikide dota

Benim bildiğim kadarıyla dota 2 f2p bir oyun değil steamde betada şu an betadan çıkıncada satışa sunulcak bir ara f2p olucak felan diye haberler çıktı olmadı diye biliyorum zaten betadan çıkınca para verip alıcaksın oyunu ve para verdiğin bir oyunda birde karakter için para kasmak saçma bence o yüzden açık tüm herolar zaten dota 1 de moddu diye biliyorum finansal bir durumu yoktu karakter kitlemek için ama lol f2p bir oyun ve kurdukları sistem normal ayrıca zaten zevkle oynuyorsan 6300 kasmak hiç sıkıcı gelmez sana ben böyle biliyorum yanlışsam düzeltin

Not:Benim için her ikiside güzel kendini kanıtlamış oyunlar ama dota oyuncuları lole kin ve nefret duyuyor tabiki istisnalar var ama geneli böyle çevremden biliyorum birini yükseltmek için diğerinide itin şeyine sokmaya gerek yok saygılar...

şuan beta ama oyunun davetiyesini bulmak pek zor değil. betadan çıkıncada f2p olucak. zaten sırf chest key, courier vs den şuanda bile baya para kazandılar. p2p yapmalarına hiç gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: RookieComedian

quote:

Orijinalden alıntı: canberk88

quote:

Orijinalden alıntı: Green Beer

Dota 1 ile başla önce.

O değil de bilader millet nasıl Dota 2 oynuyor bir yardım edin yahu.

Beta Key için form dolduruluyor invite istiyorlar vb....

O formu doldurduk cevap gelmedi.Kırk yıllık dotacıyız Dota 2 oynamak istiyoruz.

2 tane invite var, 5 tl'ye atarım.
  • quote:

quote:

tabikide dota

Daha taktiksel değil sadece daha çok seçenek var. Daha çok seçenek daha çok kombinasyon olması o oyunu daha taktiksel veya daha iyi yapmaz. Oyundaki complexity'nin de bir sınırı olmak zorunda. İşte o sınırı iyi tutturabilen oyunlar başarılı oluyor.

O zaman ben alıyım satranç tahtasını 16*16 yapıyım. Yeni bir kaç taş ekliyim böyle değişik değişik hareketleri olan. Bir sürü yeni özellik ekliyim oyuna. Alın bunu oynayın diyim. Bu oyun daha taktiksel kombinasyon sayısı daha fazla... 50 milyon dolar harcıyım pazarlamasına tanıtımına... Tutar mı? Tutmaz. Satrancı geçebilir mi? Hayatta geçemez. Satranç da dünyanın ilk board game'i değil sonuçta.

Satrançtan çok daha basit oyunlar olduğu gibi çok daha karmaşık board gamelerde var. Ama niye en ünlüsü en ciddiye alınanı satranç? Çünkü oyunun karmaşıklık seviyesi mükemmel ayarlanmış.

Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 16 Kasım 2012; 16:47:30 >

• lol 2.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.