Şimdi Ara

Dota 2 VS League of Legends hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Bavarian

Steam ID : Steafun
    LoL ID : Steafun EU Nordic & East.

Şimdi susabilirsin.

Hocam nedir bu atarlılık? 2 oyunu oynamak marifet değilki. ben dota 1 de oynamadım dota 2 yide seviyorum cs goda oynuyorum arada bir knight online da oynuyorum bazen rustta oynuyorum. Yani oyunun iyi kötü yanlarını eleştirmek nedir ben onu anlamıyorum. Adamlar ücretsiz oyun sunuyor beğenmezsen oynamazsın. Çok seversin daha çok güzelleşmesini istersin. Ama beğenmediğin oyunu kimse sana zorla oynatmıyorki. Oyun oynamak zorundada değilsin. Nedir yani bu anlam veremiyorum. Siz en çok hangisinden zevk alıyosanız onu oynayın gerisi ve fanboyluk boş işler. Şahsen BlackVnM uyuz olsada ben arada feedliyorum. Bazen feedleyenler olduğunda eğleniyorum çünkü bazen ondan zevk aldığım oluyor. Ne olmuş yani 2 gün ceza yemişsem. Yada puanım düşmüşse. Kiminle rekabet edeyim? saygılar

• Ya arkadasim ne dememizi bekliyosun? Biz psikiyatrist miyiz? Senle konusup dota cok guzle dota hariks lol cop bok mu dememizi bekliyodun? Dota oynamaya zorluyor muyuz? Bir konu acmissin. Konu oyle sapmis ki sanki forumdaki insanlar seninle konusup dotaya bir kisiyi kazandiricaz. Sevmediysen oynamazsin. Tatava yapmaya gerek yok.

Voidin de 5 kisi oldurdugu yok. Tabi ki voidi feedleyip, tanri yaptiktan sonra durdurabilicek cok az hero vardir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezmelere bak, carrynin heleki chrono gibi ultisi olan bir carrynin 5 kişinin arasından kill alıp çıkarmasını, hepsini kesmesini yadırgıyorlarmış, bu ezmelere veigar tek atıyor, nasus 2 vuruyor dediğinde kastırmayın, kasarsa yapar diye cevap verir, ama lvl ve item olarak hayvanı fark atmış carrynin 5 kişiyi almasını "olur mu öyle şey, op dengesiz." diye eleştirir. he güzellerim, he küçüklerim... düşünce kapasitesi o kadar dar ki bir tarafta feedlenmiş örnek verildiğinde olmaz öyle şey deyip, diğerinin feedlenmiş haline ağlayabiliyor ki feedlenmiş durumları dotada çok daha ağır sonuçlar oluşturuyor, öldüğünde kaybettiğin gold, karşı tarafın aldığı exp ile lvl farkı gibi sonuçları var. Nasıl bir fanboysunuz, nasıl bir ezmesiniz?
    o ağladığınız void'e karşı sadece 2700 goldluk eul isimli bir itemle bkb almadıysa tüm ultisini boşa çıkartıp mal gibi ortada bırakabiliyorsunuz, ama ezme ne anlar eulden? veya ghost specter kasıp sadece iteme tıkladığın anda void sana atack yapamaz, istediğin skilleri kafasına kafasına atarsın.force staff veya blink ile ulti casting süresinde kaçma ihtimallerinizi hiç söylemiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackVnM -- 9 Aralık 2014; 16:40:10 >

• Balbasur kullanıcısına yanıt
    Ciddi cevap vermenizi bekliyorum. Dota'da şu eksiktir bu eksiktir ya da şu saçmadır bu saçmadır diyeninizi görmedim daha. Üstüne basa basa eşit yaklaşın dememe rağmen halen daha karşı oyunu kötüleyip oynadığınız oyunu savunuyorsunuz. Ben iki oyunuda oynadım bana eksik yönlerini söyleyin ileride Dota2'de rekabete dayalı denge artacak mı yoksa bu kadar saçma olmaya devam edecek mi? dedikçe siz karşı oyunu kötülüyorsunuz. Neyse ben bir şey istemiyorum artık konu dediğin gibi saçma sapan yerlere kaydı cevap yazmaya dahi gerek yok artık.

quote:

Orijinalden alıntı: Kunzee

ben şu kadar yıl lol şu kadar yıldırda dota oynuyorum aynen ateistlerin ben bütün dinleri okudum yalanına benziyor

Ateistlerin ben bütün dinleri okudum "yalanına" benziyor. Farkında değilsin belki ama o muhabbeti biz yaptık yani ya isteyerek ya da istemeyerek bize yalancı demiş oldun ve o cevabı o lafından dolayı attım. Ben oyun oynamak marifet demedim hatta ben de senin gibi sabahtan akşama kadar bir çok oyuna girip çıkıyorum.

Olay şu ben Dota 2'yi kısmen daha iyi tanımak istiyorum sabırsızlığımdan dolayı ve içinde bulunduğum level'in oyunun tamamını ve geleceğini yansıtmadığını düşündüğümden uzun zamandır oynayan arkadaşlara sordum ancak yıllarca oynamış arkadaşlardan da tarafsız adam gibi karşı oyunu kötülemeyen cevap alamadığım için kendimi ister istemez LoL'ün artılarını savunma durumunda buldum. Gereksizlikten başka bir şey değil yani.

Neyse ben ufaktan almam gereken cevabı aldım daha fazla konuya yazmaya gerek yok. Çünkü bir daha dönüp cevap yazmayacağım herkes beğendiği oyunu oynasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackVnM

Ezmelere bak, carrynin heleki chrono gibi ultisi olan bir carrynin 5 kişinin arasından kill alıp çıkarmasını, hepsini kesmesini yadırgıyorlarmış, bu ezmelere veigar tek atıyor, nasus 2 vuruyor dediğinde kastırmayın, kasarsa yapar diye cevap verir, ama lvl ve item olarak hayvanı fark atmış carrynin 5 kişiyi almasını "olur mu öyle şey, op dengesiz." diye eleştirir. he güzellerim, he küçüklerim... düşünce kapasitesi o kadar dar ki bir tarafta feedlenmiş örnek verildiğinde olmaz öyle şey deyip, diğerinin feedlenmiş haline ağlayabiliyor ki feedlenmiş durumları dotada çok daha ağır sonuçlar oluşturuyor, öldüğünde kaybettiğin gold, karşı tarafın aldığı exp ile lvl farkı gibi sonuçları var. Nasıl bir fanboysunuz, nasıl bir ezmesiniz?
    o ağladığınız void'e karşı sadece 2700 goldluk eul isimli bir itemle bkb almadıysa tüm ultisini boşa çıkartıp mal gibi ortada bırakabiliyorsunuz, ama ezme ne anlar eulden? veya ghost specter kasıp sadece iteme tıkladığın anda void sana atack yapamaz, istediğin skilleri kafasına kafasına atarsın.force staff veya blink ile ulti casting süresinde kaçma ihtimallerinizi hiç söylemiyorum bile.

Bu yorum aciklamistir umarim herseyi. Madem void 5kisi alip full hp cikiyo, darius teq atiyo knk xD derler adama. Dedigi herolar sniper slark void, oyun basi kill alip cosabilcek tarzda. Sanki bunlari oyun basi kill almis vayne master yi khazix yapamiyor.

• Dostum wiki de 27 ekim 2009 da lol açılmış.öyle yazıyor. Bunun betası 2010 yazında bitti diyede biliyorum. Senin bahsettiğin 6 sene nasıl oluyor ? 6 sezonmu acaba o? sezonsa eğer lol de sezonlar yılda 1 kere yapılmıyor mu ?
    Baltalamak için değil meraktan soruyorum :) teşekkür ederim
  • İlk olarak şöyle başlıyım diyorsun ki tarafsız dengeli eleştirin bunu derken o delay yok bu yok şey alttan alltan geçiriyorsun cidden bu oyunu oynamak mı istiyorsun ? onu anlamış değilim .
    2 oyunuda az oynamadım 2 taraftanda cok iyi oyuncular bilirim ufak bir ornek vermek isterim bir arkadasim var simdi rencide olmasin diye isim vermek istemiyorum yada link paylasmak istemiyorum inanip inanmamak sana kalmis bu arkadasimiz lolde diamond serisinde oynamakta ayni zamanda dotadada yaklasik 2700-2800 mmr a sahip bence yeteri kadar açık insanlarin neden lolu sectigi zordan kaciyorlar budur benim gordugum katilip katilmamak sana kalmis .
    İlk basta tabi kotu oyuncular gelicek karsina lole girdigindede oynadin mi oynamadin mi moba tarzi diye soruyor zaten mm de bir olay vardir paso yeniyorsan seni bi zor oyuna atar dener seni .
    Sen iyi oynadigin surece karsindada ilerleyen seviyede iyi adam bulursun sen lolde ciddi bir seviyede oynuyorsan ayni seviyedeki dotayada bakmak zorundasin .
    Lolde oyunun donmemesinin sebebide cok acik bariz bu oyun donmeme olayi en cok tr serverinda yasaniyor cunku flamelerin ardi arkasi kesilmiyor az geriye dussen hop bi surrender falan yada aradan bi velet cikip oyunu satiyorum moduna getiriyor .
    Tek sikinti bence surrender olmamasi dotada hani asiri fark olan maclarda hic cevrilmeyecegi belli olan maclarda cok zaman kaybetme oluyor onun haricinde bir eksik goremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadaraSenpai -- 12 Aralık 2014; 4:30:37 >

• LoL deki gibi tek dokunuşla karakterin 360 derece dönmesine alışık oldukları için (Oyunun olmayan fiziklerine müdahale edemedikleri için) Batriderin sticky napalm skilini yeseler oyunu bırakırlar herhalde.
  • Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum

• Size şöyle bir örnek vereyim. Ev arkadaşımım wepla profilinde yaklaşık 2bin oyunu var. Ratingi 3k. 2 sene önce lol'e başladı. Diamond liginde şu an. Farklılık olsun diye dota 2 ye başladı özüne dönüp, tek dereceli rating şu an 2651, parti derecesi 2785. ve dota 2 deki leveli 41. Benim tek derecem 3800. Lol e arkadaşlarımla girip oynadım yeteri kadar ve beni direk gold 1 kümesine attı. Bilemiyorum kıyaslama yapmak belkide yanlış olur. En basiti weplada elwind vardı ( Kaan Atıcı ) ratingi çok yüksekti ama Türk oyuncuların arasında bile en iyisi diyemezdik hiç bir zaman. Adam lol e geçti, direk clanlara alındı vs. en sonunda 2 yılda lol'ün en iyi tr oyuncularından birisi oldu. Dota 2 ye devam etmiş olsa ne olacaktı ? 5k mmr yi geçemeyecekti. Ortada bariz fizik motoru farkı ve oyunun meta olarak oluşum farkı var.
  • Oyundaki kahramanları sadece başka kahramanlar alarak yenemezsin. Seçilen eşyalarda çok önemlidir. Lol de bu kısmı çok rahatsız etmez belki ama dota da aldığın eşyalar oyunun durumuna göredir. Sürekli sabit eşyalar ile kazanamazsın. Elbette çok iyi farm yapıyorsan sabit şeyleri alabilirsin ama yerine göre herşey değişiyor.

Void dediğin heroyu supportla bile ezebilirsin. Adama hayatının en kötü oyunun yaşatabilirsin bir support olarak. Ayrıca Void dediğin 1vs1 birisini ulti ile yakalıyorsa bırakta biraz canını alsın veya öldürsün. Carry nin olduğu yere tek başına gidipte canlı çıkacağını düşünüyorsan zaten en büyük hatayı orada yapıyorsun.

Voidi miş, anti mage miş pa imiş... çok yalan herolar aslında. int gibi kırılgan herolar bile yiyebilyor bunları. Alacakları 1 item ile durumu kendi lehlerine çevirebilirler. AM nin gelişine poly bırak, voide eul at, pa ya blade mail aç. Bunlar ufak şeyler... Sen bir int olarka ölsen bile karşının carry de hakkı rahmetine kavuşmuş oluyor. Çok faydalı bir takas oluyor.

Kısaca: öğrenince carry lere göz açtırmazsın. Tabi göz açtırmayayım derken tutupda besleme. Adamların skillerinin bekleme sürelerini aklında tutmaya başladığında void gibi herolar rahatsız etmez artık seni. Sonra reflex e alışırsın. Pa üstüne teleport olduğu anda (bir anda hızlı vuracağı için) blade mail e asıl. O da ne olduğunu anlamadan seninle birlikte gider. Düşün yani 2200gold luk eşya altı üstü.

al support void le dalga geçiyor. Bir çok hero ile yapılır yeterki 1 kişi dışarda olsun. Olay sadece eul değil. Cc olsun yeter... sonuç? adamın ulti boşa gitti..

şuda eğlencelik :P

Dotada bireysel hareketler daha az oluyor. Bu yüzden lol den gelen oyuncuyu rahatsız ediyor. Ayrıca dota da tüm haritayı kontrol etmeyi bilmelisin. Kim nerede ne yapıyor gibi. Ani atacağın bir teleport ile 3 kişi bile öldürmek mümkün oluyor. Yada kule altına gelmiş delikanlı düşman olduğu zaman hayatlarının şokunu yaşatabiliyorsun. 100gold harcıyorsun karşılığında xp + para alıyorsun. Çantada her zaman ama her zaman teleport taşımak 1 slot feda etmek gerekiyor. Çok acil durumlarda belki kullanmazsın ama oyunun %90 ında üstünde olmalı. Kaçabilmek ve kill almak hatta farm için kullanmak gerek.

ek : Void orada sen de alabilirsin. Alıp her oyun oynamayı deneyebilirsin. Belki düşük seviye oyunları domine edebilirsin ama bir süre sonra işler değişir.
    +
    voidin gelişine blink dagger ile geri kaçabilirsin. Sonra eulu kullanırsın. Yani her türlü voidi hayattan soğutabilirsin iyiysen. "Beni yakalarsa eulun anlamı olmaz" diye dert edip, pozisyon almaya çalışmana bile gerek yok. Biraz refleks ile pozisyonuda çok takmazsın (yeterki hasar alacak bir yerde durmaki blink dagger çalışsın)

sadece cc de değil tabiki. Witch doctor gibi bir hero da ağlatır. Ultisini voidin inin yanına bırakır. Çok örnek var çoook.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 12 Aralık 2014; 19:15:59 >

• Ben sadece dotayı biliyorum lol u oynadım ama bana göre değildi bıraktım. O yüzden sadece dotayı anlatıcam ve sorularınıza cevap vermeye çalışacağım.

Öncelikle dota bir takım oyunu. Bu yüzdende bazı heroların diğerlerine karşı bire birde bariz üstünlükleri oluyor. Ama bir takım olarak savaştığınızda takımınızın en zayıf halkası bile rampage (lol deki penta kill) alabiliyor.
    Mesela oyunun bariz en güçlü herosu voiddir bunu çok az kişi inkar eder. Tek başına eğer ultinisini düzgün kullanırsa 5 kişiyi rahat rahat öldürür. Ama voidin ultisinin dışında kalmış bir cristal maiden ( ki kendisi oyundaki en kırılgan herodur üflesen ölür) voidi rahatlıkla durdurabilir. Aynı şekilde cristal maidenin rampage attığı bir çok video bulabilirsin youtube da. Oyun oynadığın heroyla değil onu ne kadar iyi kullanabildiğinle alakalı.

Oyunun grafikleri hakkında bir şey söylemeye gerek duymuyorum. Ben çok fazla seviyorum grafikleri ayrıca bu grafik motorunun getirisi olan farklı eşyalarda cabası. Herolarınızı bambaşka birşeye dönüştürebiliyorlar. Skill efekleri değişiyor, animasyonlar değişiyor, yeni efekler ekleniyor. Özellikle arcane itemler süper bir hava katıyor oyuna
    Bir arkadaş demişti bir itemle niye oyun takas edeyim diye. İtem 50 dolarsa takas edersin. Hakkını veriyor mu bence veriyor arkadaş.

Mekaniklere gelince
    Kule az vuruyor denmiş denebilir densin sorun değil. Oyunda kuleler arkasına saklanmalık şeyler değil daha çok korumalık şeyler kule sizi değil siz kuleyi koruyun diye var onlar. Çünkü 100 gold feda edip istediğiniz bir kulenize saniyeler içinde ulaşabiliyorsunuz. O kulenin kaybı demek oradaki görüşünüzün kaybı oraya ışınlanamama görünmezleri açması gibi faydalardan yararlanamamanız demek. Bu yüzden kule sizi ancak ilk levelerde korur. Sonrasında siz onu korumalısınız.

Lore laf atanlar olmuş.
    Bir siteden dota dünya haritası vardı. Hangi heroların nereden geldiği haritada işaretlenmişti.
    http://dota2.gk99.com/eng_map/

Bu olması lazım telefonda giremedim.
    Ayrıca dota 2 deki tutorial kısmında açılan harita dünya haritası. Daha tam bitmiş değil ama bitecektir elbet. Dotadaki hero hikayeleri gerçekten güzeller. Loldeki saçma bulduğum işte turnuva var herkes mal gibi birbirini öldürüyordan ziyade dotada iyi ile kötünün savaşı anlatılmakta. Bir dünyanın kaderi o kadimleri korumaktan geçiyor.

Başka atladığım veya anlatmamı istediğiniz bişi varsa söyleyin ben anlatırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Boqe

beni tanıyan bilir beyler , 6 sene lol oynamış biriyim. LoL hakkında editler, streamler fln yapıyordum hatta TT takımında bulunmuştum ve 4 aydırda dota2 oynuyorum 3k mmr civarında takılıyorum simdilik başlangıç için iyidir umarım.

öncelikle şunu bi açıklığa kavuşturalım.

moba olarak baktığımızda

lol -> call of duty diyebiliriz.

dota ise daha cok -> starcraft diyebiliriz.

LoL oynarken şunu hissedersiniz. Sanki bir fps oyununu cok iyi oynuyor gibi.. Değil mi. Herkes böyle hisseder belli bi zamandan sonra. Çünkü el çabukluğu önemlidir oyunda. Oyunda belli başlı combolar vardır.
    Örnek lee Q+R+Q combosu falan. Atari salonlarını yaşamış gençlik hatırlarsa ileri+yumruk+aşağı+tekme gibi bişi.
    Farma dayalı bir oyundur. minion kesip bi build cıkarsınız. Genelde alabileceğiniz itemlar az olduğundan çıkabileceğiniz buildde klasiktir. Ad carry'e bt-ie-pd veya static çıkarsınız. botuda attack speed çıkarsınız.

Dotada milletimizce genelde tıklayınca geç gidio ya denir önceden lol oynamışlara. Bende yaşadım ama oyunun amacı serilik değil daha çok stratejidir. Ha serilikte önemlidir tabi. Dotada da combolar vardır ama lol kadar ağır basmaz.
    Dotada harita kontrolü daha önemlidir, early rune kontrolü falan. Oyunda çıkabileceğiniz build çok fazladır. Mesela bazı heroların Core itemları vardır.Skilleri ile güzel giden. Alabileceğiniz bot bile değişir. Phage boot alabilirsiniz kite atmak veya kaçmak için.

Oyuncu profiline bakalım.

LoL oyuncu profili olarak çok düştü. sezon 2de misal westte oynarken bilmeyen insana direk yardım ederlerdi. O da elinden geldiğince çuvallamamaya çalışırdı. Bilmemek ayıp değildi oyunda. Daha sonra oyunu yapanlar bireysel oyunculuğu övdüler. Faker çıktı örnek olarak. O profesyonel oyuncuyu gören çoğu kişi bende bi faker gibi oynayım. O yapıyor bende yapabilirim gibi şeyler düşünmüştür. Belli bi zaman sonra her oyuncu kendini diğer oyunculardan üstün görmeye başladı. Böylelikle Rage inanılmaz boyutlara geldi oyunda.
    Mesela ADCniz öldüğünde midden adama rage atılıyor. Nası ADC oynuyorsun falan diye. Herkes birbirini KUSURSUZ sanıyor. Türkiye serverını anlatmama gerek yok. Diamond 1de bile rage yemiş bi insanım. Challanger 5.sini oyunda ana babaya sebebsiz söven bi insan olarak görmüş adamım.

Dotadaki oyuncu profili ise kısmen daha iyi. Çok iyide değil, seviyene göre düşük kitle her oyunda vardır. Dotadaki ruslar emin ol loldeki rager kitlenin yanında diz çöker tövbe ister. Ruslar o kadarda kötü değil. Ha oyuncu kitlesi artık rusları benimsemiş bunu bile artı görebilirsin. LoLde bu yok mesela kimse oyunda rage yaptıgını kabul etmez kolay kolay. Bazı rusları daha çok oyunda sarhoş kungfucu gibi görüyorum. Öyle bişi vardı asya kültüründe. Sarhoş dövüşçülerin ne yaptığı belli olmaz, saçma hareketlerle kazanabilirler gibi. Rusların bi kısmıda bu şekil bişi ne bilim

Benim belkide aşık olduğum tek nokta şudur. Oyunun çevrilebilmesi !

LoLde ilk 5. dakkadan oyunun seyri belli olabilir. Botta karşı takımın adcsi 6 kill alır adam iyide oynuyorsa GG dersin. 20. dakikayı beklersin FF atmak için. Ama takımın atmıyor mu ? Hop 40 dakka bekleki oyun bitsin. Yani 5. dakikadan kaybettiğini anladığın oyun için 40 dakka istemediğin bi oyunu oynarsın. Üstüne rage yersin. ana babaya küfür yersin.
    Ha döner mi ? Dönmez kardeş. Kolay kolay oyunu çevirme mekaniği lolde yoktur. 5. dakikada bt bitirmiş bi adcyi naparsın ? o adama yaklamaşsın o adamda rahatça farmlar 40. dakikada çıkacağı buildi 20. dakikada bitirir. sonra durdurulmaz olur. Tek bi stun atıcanda takımın focus atıcakta kesiceksiniz dersin. Diğer takımdakilerde kasmış olucaklar ve siz oynu keserken onlarda sizi kesicekler. Ne demek istediğimi anlamışsındır. Kolay kolay kasmış bi adamı durduramazsın ve oyun GG olur.

Dotada 80. dakikada bile oyun dönebilir. İtemlar o kadar çeşitli olduğundan çoğu itemın antisi vardır. 90 dakika oynayıp megaları tinkerla 30 dakika tutmuş biri olarak konuşuyorum. O oyunu oynadıktan sonra kesin olarak dotada her oyun dönebilir olduğunu düşünüyorum.

AFKlar.

LoLde afklar oyunu kaybettirir. Biri çıkarsa Oyunu pauselayamazsın. Kısacası oyunda sana eksisinden bi faydası olmaz. Çoğu zaman report etsende o adama bişey olmaz kolay kolay.

Dotada biri oyundan cıkarsa veya düşerse pauselarsın oyunu. 5dk içinde gelmezse istersen o oyundan çıkabilirsin ceza almadan veya o adamın kazandığı goldlar takıma bölüştürülür. Takımındaki herkes yararlanır. veya adamı kontrol edebilirsin istersen. Üzerindeki itemları satıp onların goldları bölüştürürlür vs. Gold olarak eşitseniz bi anda bireysel olarak karşıya üstünlük bile kurabilirsin.
    bi oyunumda 4 arkadaş ile ben ranked girmiştik. Elemanların hepsi aynı anda düştü. 9. dakikada omni ile radiance çıkıp rampage atmıştım daha sonra 5 kişiyi peşime takıp (chaos-venge) fln vardı. Bunlarla bildiğin tek tek tüm laneleri ittirdim ve durduramadı karşısı. 3 lanei yararak mega yapıp 24. dakikada gg etmiştim oyunu. 1v5 yani.

Birazdan kozmetikten bahsedeyim.

LoLde her hafta bi skin çıkar ve aldığın skin hesaba kilitlenir. Skinsiz insana fakir derler oyunda. iPhone kitlesi gibi. Skin almak iyidir gözüyle bakarsın. Beğendiğim için aldım falan derler hatta bahane olarak. Bi skinde 10 liradan az değildir. bu 40-50 liraya kadar çıkar.

Dotada setler olur ve aldığın itemleri pazarda satabilirsin daha sonradan. Böylelikle bir ekonomisi vardır bu konuda. Trade olayı vardır mesela. Bi skin 9 lira çıkarsa bunu pazarda belli bi zaman sonra 2 liraya bile bulabilirsin. Ayrıca mesela Naganın setini beğendin ama sana sadece kafalığı güzel geliyor. Gider pazardan seti 10 lirasa kafalığı 50kuruşa çekebilirsin. 20 kuruşa ne skinler topladım. Şaka gibi 20 kuruş. Sakız alamıyorsun o parayla ama pudge seti diziyorsun. Biraz ondan biraz bundan mix bi set bile dizebilirsin.
    Dota indirimde yapar sana. 10 lira olan herhangi bi skin 1 günlük 2 liraya düşer. lolde en fazla 10 lira olan skin 5 lira olur.

Dediğim gibi en büyük etken skinlerin hesaba kilitlenmemesi.

Birde özelleştirmelerden bahsedeyim.

LoLde sadece skin alırsın. Yüzlerce pahalı skin vardır bide son zamanlarda ward simgesi falan geldi. Profil avatarını istediğin koyamazsın mesela. Adını bile 10 lira vermeden değiştiremiyorsun. (en son ip seçeneğide gelmişti galiba 3 hafta oynayıp adını değiştirebiliyordun).

Dotada ise skinden tut ward'a, oyundaki mouse imlecinden tut, arayüze, oyun spikerinden tut, oyun içindeki hava durumunu bile istediğin şekilde değiştirebilirsin. Özelleştirme çok zengindir. Bu noktada aşık olma sebeplerinden biridir.

Birde kendi açımdan birşey yazıcam.

LoLde profesyonel oyuncular ve maç streamleri çok kurumsal gibi geliyor bana. Türkiyede zaten maç sunmayı beceremeyen tipleri koymuşlar sesi kısıp izliyorsunuz. Dünya genelinde ise bi kurumsallık var. Çok ciddiyet var. Ne bilim basketbol maçı sunar gibi sunuyorlar. Bu kısım dota streamlerini izlemeden önce güzel gelirdi gözüme.
    Profesyonel oyuncular genelde diğer takımdakileri çekemez.

Dotada maç sunumları daha arkadaş ortamı gibi geliyor. Sunan adamlar çok rahat takılıyorlar. Sanki loldeki gibi tv karşısında pür dikkat haberleri izleyen değilde bir insan değilde, O sunan adamların yanında gibi hissediyor arada lafa bile girmek istiyorsunuz.
    Profesyonel oyuncular uzun süredir birbirlerini tanıdıklarından herkes birbiriyle kanka gibi takılıyor. Rahatlar yani. Rahatlık ön planda dotada. Maç sunarken onu yapıyorlar ve bu çok hoşuma gitmişti.

Biraz uzun oldu ama görüşlerim bunlardır. LoLün artılarıda vardır. Ama onları yazmaya değer mi bilmiyorum bu karşılaşmada.

Bu arada Dotada en sevdiğim şey Macro ve microlar. Naga ile her illüzyonu kontrol ederek farmlamak zevkli geliyor

6 sene lol oynayıp 4 aydır dota2 oynayan insan bildirdi.

Seni tebrik ediyorum bu kadar guzel açıklanabilirdi

• Lol
  • BlackVnM kullanıcısına yanıt
    w3 dota1e bağlı kalmış nooblara ayrı hastayım biliyor musun? w3den geçerler, dota2de gelen tokatlar giden tokatlar, alışmışlar w3ün nooblarına, dota2de insanlar birşeyler öğrendiği için tokatlandıklarında aynı oyun değil, çok farklılar diye ağlamaya başlıyorlar.

Bu konuda haksızsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3monHunter

w3 dota1e bağlı kalmış nooblara ayrı hastayım biliyor musun? w3den geçerler, dota2de gelen tokatlar giden tokatlar, alışmışlar w3ün nooblarına, dota2de insanlar birşeyler öğrendiği için tokatlandıklarında aynı oyun değil, çok farklılar diye ağlamaya başlıyorlar.

Bu konuda haksızsın.

bundan 4-5 sene önce w3 oynayıp, ara verip dota2 ile başlayıp ağlayan tipler için söylüyordum onu ki streamlerin bile hepsinde aynısı söyleniyor. gidin ward atmayan, kurye vermeyen supportlar, last hit alamayan carrylerle takılın nooblar şeklinde.
    Şuanki dota seviyesi öncesine kıyasla inanılmaz derecede yüksek. insanların birbiri ile iletişim kurup, oyuncuların videolarına rahatça ulaşıp, maçlar izlemeleri sonucu seviye inanilmaz artış gösterdi...

• Valla Rusları kötüleyenler var ya artık inanmıyorum onlara ve Rusları seviyorum ben,takımıma 2 Türk gelince aralarında konuşmaları,millete sövmeleri,kendilerini süper sanmaları %100 her zaman başıma gelir ve ben hemen yabancı kılığına girerim bana da bulaşmasınlar diye ...

• BlackVnM kullanıcısına yanıt
    Son söylediklerine bende hak veririm dota oyunu oldukça gelişti şu an dota 1 oynancak durumda değil eski dota platformlarının çoğu kapandı açık olanlarda ki iyi oyuncularda dota 2 ye geçti ama şunu belirtmek gerekir dota 1 den dota 2 ye geçiş her zaman sancılı olmuştur. Legacy keylere alışkanlığı yenmeye çalışmak yeni modellere skillere alışmak vs. bir çok alışkanlığı yenmek gerekiyor itemların heroların isimleri modellemeleri değişmiş oluyor. Dota 1 de 3k mmr seviyesinde oyun oynayan biri dota 2 ye geçtiğinde 2k mmrlık adam tarafından tokatlanır. Dota 1 de dotalicous gaming platformunda skill level 1 de çok oyun atmışımdır. Oyunlarda support pickledikten sonra kurye ve ward alarak yere bırakan çok oyuncu gördüm slark'a lothar kasan ilk oyuncuları orada gördüm(dota 2 betada idi ve oyunda slarkda yoktu) böyle bir platformdan çıktıkdan sonra dota 2ye başladığınızda elbette insan kafayı yiyor bir süre için

• quote:

Orijinalden alıntı: Boqe

beni tanıyan bilir beyler , 6 sene lol oynamış biriyim. LoL hakkında editler, streamler fln yapıyordum hatta TT takımında bulunmuştum ve 4 aydırda dota2 oynuyorum 3k mmr civarında takılıyorum simdilik başlangıç için iyidir umarım.

öncelikle şunu bi açıklığa kavuşturalım.

moba olarak baktığımızda

lol -> call of duty diyebiliriz.

dota ise daha cok -> starcraft diyebiliriz.

LoL oynarken şunu hissedersiniz. Sanki bir fps oyununu cok iyi oynuyor gibi.. Değil mi. Herkes böyle hisseder belli bi zamandan sonra. Çünkü el çabukluğu önemlidir oyunda. Oyunda belli başlı combolar vardır.
    Örnek lee Q+R+Q combosu falan. Atari salonlarını yaşamış gençlik hatırlarsa ileri+yumruk+aşağı+tekme gibi bişi.
    Farma dayalı bir oyundur. minion kesip bi build cıkarsınız. Genelde alabileceğiniz itemlar az olduğundan çıkabileceğiniz buildde klasiktir. Ad carry'e bt-ie-pd veya static çıkarsınız. botuda attack speed çıkarsınız.

Dotada milletimizce genelde tıklayınca geç gidio ya denir önceden lol oynamışlara. Bende yaşadım ama oyunun amacı serilik değil daha çok stratejidir. Ha serilikte önemlidir tabi. Dotada da combolar vardır ama lol kadar ağır basmaz.
    Dotada harita kontrolü daha önemlidir, early rune kontrolü falan. Oyunda çıkabileceğiniz build çok fazladır. Mesela bazı heroların Core itemları vardır.Skilleri ile güzel giden. Alabileceğiniz bot bile değişir. Phage boot alabilirsiniz kite atmak veya kaçmak için.

Oyuncu profiline bakalım.

LoL oyuncu profili olarak çok düştü. sezon 2de misal westte oynarken bilmeyen insana direk yardım ederlerdi. O da elinden geldiğince çuvallamamaya çalışırdı. Bilmemek ayıp değildi oyunda. Daha sonra oyunu yapanlar bireysel oyunculuğu övdüler. Faker çıktı örnek olarak. O profesyonel oyuncuyu gören çoğu kişi bende bi faker gibi oynayım. O yapıyor bende yapabilirim gibi şeyler düşünmüştür. Belli bi zaman sonra her oyuncu kendini diğer oyunculardan üstün görmeye başladı. Böylelikle Rage inanılmaz boyutlara geldi oyunda.
    Mesela ADCniz öldüğünde midden adama rage atılıyor. Nası ADC oynuyorsun falan diye. Herkes birbirini KUSURSUZ sanıyor. Türkiye serverını anlatmama gerek yok. Diamond 1de bile rage yemiş bi insanım. Challanger 5.sini oyunda ana babaya sebebsiz söven bi insan olarak görmüş adamım.

Dotadaki oyuncu profili ise kısmen daha iyi. Çok iyide değil, seviyene göre düşük kitle her oyunda vardır. Dotadaki ruslar emin ol loldeki rager kitlenin yanında diz çöker tövbe ister. Ruslar o kadarda kötü değil. Ha oyuncu kitlesi artık rusları benimsemiş bunu bile artı görebilirsin. LoLde bu yok mesela kimse oyunda rage yaptıgını kabul etmez kolay kolay. Bazı rusları daha çok oyunda sarhoş kungfucu gibi görüyorum. Öyle bişi vardı asya kültüründe. Sarhoş dövüşçülerin ne yaptığı belli olmaz, saçma hareketlerle kazanabilirler gibi. Rusların bi kısmıda bu şekil bişi ne bilim

Benim belkide aşık olduğum tek nokta şudur. Oyunun çevrilebilmesi !

LoLde ilk 5. dakkadan oyunun seyri belli olabilir. Botta karşı takımın adcsi 6 kill alır adam iyide oynuyorsa GG dersin. 20. dakikayı beklersin FF atmak için. Ama takımın atmıyor mu ? Hop 40 dakka bekleki oyun bitsin. Yani 5. dakikadan kaybettiğini anladığın oyun için 40 dakka istemediğin bi oyunu oynarsın. Üstüne rage yersin. ana babaya küfür yersin.
    Ha döner mi ? Dönmez kardeş. Kolay kolay oyunu çevirme mekaniği lolde yoktur. 5. dakikada bt bitirmiş bi adcyi naparsın ? o adama yaklamaşsın o adamda rahatça farmlar 40. dakikada çıkacağı buildi 20. dakikada bitirir. sonra durdurulmaz olur. Tek bi stun atıcanda takımın focus atıcakta kesiceksiniz dersin. Diğer takımdakilerde kasmış olucaklar ve siz oynu keserken onlarda sizi kesicekler. Ne demek istediğimi anlamışsındır. Kolay kolay kasmış bi adamı durduramazsın ve oyun GG olur.

Dotada 80. dakikada bile oyun dönebilir. İtemlar o kadar çeşitli olduğundan çoğu itemın antisi vardır. 90 dakika oynayıp megaları tinkerla 30 dakika tutmuş biri olarak konuşuyorum. O oyunu oynadıktan sonra kesin olarak dotada her oyun dönebilir olduğunu düşünüyorum.

AFKlar.

LoLde afklar oyunu kaybettirir. Biri çıkarsa Oyunu pauselayamazsın. Kısacası oyunda sana eksisinden bi faydası olmaz. Çoğu zaman report etsende o adama bişey olmaz kolay kolay.

Dotada biri oyundan cıkarsa veya düşerse pauselarsın oyunu. 5dk içinde gelmezse istersen o oyundan çıkabilirsin ceza almadan veya o adamın kazandığı goldlar takıma bölüştürülür. Takımındaki herkes yararlanır. veya adamı kontrol edebilirsin istersen. Üzerindeki itemları satıp onların goldları bölüştürürlür vs. Gold olarak eşitseniz bi anda bireysel olarak karşıya üstünlük bile kurabilirsin.
    bi oyunumda 4 arkadaş ile ben ranked girmiştik. Elemanların hepsi aynı anda düştü. 9. dakikada omni ile radiance çıkıp rampage atmıştım daha sonra 5 kişiyi peşime takıp (chaos-venge) fln vardı. Bunlarla bildiğin tek tek tüm laneleri ittirdim ve durduramadı karşısı. 3 lanei yararak mega yapıp 24. dakikada gg etmiştim oyunu. 1v5 yani.

Birazdan kozmetikten bahsedeyim.

LoLde her hafta bi skin çıkar ve aldığın skin hesaba kilitlenir. Skinsiz insana fakir derler oyunda. iPhone kitlesi gibi. Skin almak iyidir gözüyle bakarsın. Beğendiğim için aldım falan derler hatta bahane olarak. Bi skinde 10 liradan az değildir. bu 40-50 liraya kadar çıkar.

Dotada setler olur ve aldığın itemleri pazarda satabilirsin daha sonradan. Böylelikle bir ekonomisi vardır bu konuda. Trade olayı vardır mesela. Bi skin 9 lira çıkarsa bunu pazarda belli bi zaman sonra 2 liraya bile bulabilirsin. Ayrıca mesela Naganın setini beğendin ama sana sadece kafalığı güzel geliyor. Gider pazardan seti 10 lirasa kafalığı 50kuruşa çekebilirsin. 20 kuruşa ne skinler topladım. Şaka gibi 20 kuruş. Sakız alamıyorsun o parayla ama pudge seti diziyorsun. Biraz ondan biraz bundan mix bi set bile dizebilirsin.
    Dota indirimde yapar sana. 10 lira olan herhangi bi skin 1 günlük 2 liraya düşer. lolde en fazla 10 lira olan skin 5 lira olur.

Dediğim gibi en büyük etken skinlerin hesaba kilitlenmemesi.

Birde özelleştirmelerden bahsedeyim.

LoLde sadece skin alırsın. Yüzlerce pahalı skin vardır bide son zamanlarda ward simgesi falan geldi. Profil avatarını istediğin koyamazsın mesela. Adını bile 10 lira vermeden değiştiremiyorsun. (en son ip seçeneğide gelmişti galiba 3 hafta oynayıp adını değiştirebiliyordun).

Dotada ise skinden tut ward'a, oyundaki mouse imlecinden tut, arayüze, oyun spikerinden tut, oyun içindeki hava durumunu bile istediğin şekilde değiştirebilirsin. Özelleştirme çok zengindir. Bu noktada aşık olma sebeplerinden biridir.

Birde kendi açımdan birşey yazıcam.

LoLde profesyonel oyuncular ve maç streamleri çok kurumsal gibi geliyor bana. Türkiyede zaten maç sunmayı beceremeyen tipleri koymuşlar sesi kısıp izliyorsunuz. Dünya genelinde ise bi kurumsallık var. Çok ciddiyet var. Ne bilim basketbol maçı sunar gibi sunuyorlar. Bu kısım dota streamlerini izlemeden önce güzel gelirdi gözüme.
    Profesyonel oyuncular genelde diğer takımdakileri çekemez.

Dotada maç sunumları daha arkadaş ortamı gibi geliyor. Sunan adamlar çok rahat takılıyorlar. Sanki loldeki gibi tv karşısında pür dikkat haberleri izleyen değilde bir insan değilde, O sunan adamların yanında gibi hissediyor arada lafa bile girmek istiyorsunuz.
    Profesyonel oyuncular uzun süredir birbirlerini tanıdıklarından herkes birbiriyle kanka gibi takılıyor. Rahatlar yani. Rahatlık ön planda dotada. Maç sunarken onu yapıyorlar ve bu çok hoşuma gitmişti.

Biraz uzun oldu ama görüşlerim bunlardır. LoLün artılarıda vardır. Ama onları yazmaya değer mi bilmiyorum bu karşılaşmada.

Bu arada Dotada en sevdiğim şey Macro ve microlar. Naga ile her illüzyonu kontrol ederek farmlamak zevkli geliyor

6 sene lol oynayıp 4 aydır dota2 oynayan insan bildirdi.

hocam ağzınıza sağlık. çok iyi özetlemişsiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.