Şimdi Ara

DOTA İçin Uygun VPN ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, KYK yurdunda kalıyorum. Steam engelli olduğu için Dota'ya giremiyorum. Bildiğiniz, kullandığınız güzel bir VPN önerebilir misiniz? Ben Cyber Ghost kullanıyorum. Ülkeyi Fransa veya Almanya seçip giriyorum. ( Romanya gibi yakın ülkeleri seçtiğimde oyun yükleme kısmını geçemiyor. ) Pingi genelde 90 ile 120 arasında gösteriyor. Ama gelgelelim herhangi bir TF'de oyun yalan oluyor. Çok ciddi anlamda TF kaçıyor. Kendimi ölmüş buluyorum genelde.
    Uzun lafın kısası kullanabileceğim bir yöntem biliyor musunuz?

• VPN'le girdiğinde gösterilen ping değeri gerçeği yansıtmıyor olması lazım. Paralı VPN'ler hariç doğru düzgün oynaman çok zor.
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    VPN bağlantınızı her halükarda başka bir mesafeden kurduğu için Pingleriniz değişecektir. Ama 100% artacak diye bir şey yok. Vaktinde WOW oynarken Telia serverlarındaki yoğunluk, kalitesizlik ve arıza yüzünden çok alakasız bir ülkeye direkt bağlantı sağlayıp (misal ALMANYA, INGILTERE) oradan Fransa'daki serverlara bağlanmak pingleri yarı yarıya düşürüyordu. DOTA için durum ne olur bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DotakuTV

VPN bağlantınızı her halükarda başka bir mesafeden kurduğu için Pingleriniz değişecektir. Ama 100% artacak diye bir şey yok. Vaktinde WOW oynarken Telia serverlarındaki yoğunluk, kalitesizlik ve arıza yüzünden çok alakasız bir ülkeye direkt bağlantı sağlayıp (misal ALMANYA, INGILTERE) oradan Fransa'daki serverlara bağlanmak pingleri yarı yarıya düşürüyordu. DOTA için durum ne olur bilemem.

Server'lar nerde tam bilmiyorum, EU east server'ı Avusturya'da olsun mesela. Arkadaş Almanya VPN'i kullandığında pingi oyun içinden düşük görünür ama gerçekte çok daha yüksek olur, VPN'le Dota server'ı arasındaki gecikme düşük olsa bile PC-VPN arası gecikme paralı olmayan her VPN'de 150 ms üstü oluyor zaten. Her VPN için genelleme yapmak doğru olmayabilir ama şu ana kadarki gözlemlerime göre sonuç böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 16 Ekim 2014; 2:58:33 >

• windows host dosyasıyla çözmeyi denedinmi?
  • aradığın şey vpn den çok wtfast gibi oyun için olan programlar. Valve bunlara ne kadar izin veriyor bilmiyorum bi araştır. Başka şekilde çözemezsen son çare olarak bu tarz programları araştırabilirsin. Aylık ödemeleri olur bunların ama hizmetleri kalitelidir. Türkiyeden aldığın pingden daha iyisini bile alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kunzee

windows host dosyasıyla çözmeyi denedinmi?

Denedim, açılmadı steam.

@F355 Challenge @DotakuTV
    Evet, gerçeği yansıtmıyor. Tecrübe ettim.
    Ama net_graphs 1 yazınca çıkan değer gerçeği yansıtıyor galiba. 190 oluyor ortalama. 250'ye çıktığı da oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

aradığın şey vpn den çok wtfast gibi oyun için olan programlar. Valve bunlara ne kadar izin veriyor bilmiyorum bi araştır. Başka şekilde çözemezsen son çare olarak bu tarz programları araştırabilirsin. Aylık ödemeleri olur bunların ama hizmetleri kalitelidir. Türkiyeden aldığın pingden daha iyisini bile alabilirsin.

Program hakkında bilgi alabilir miyim? EU East'te bile 60-90 arası ping alıyorum en az, bu programlar harbiden işe yarıyorsa EU West'e geçmek istiyorum. Singsing mesela 30 pingle oynuyor nasıl o kadar az merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

aradığın şey vpn den çok wtfast gibi oyun için olan programlar. Valve bunlara ne kadar izin veriyor bilmiyorum bi araştır. Başka şekilde çözemezsen son çare olarak bu tarz programları araştırabilirsin. Aylık ödemeleri olur bunların ama hizmetleri kalitelidir. Türkiyeden aldığın pingden daha iyisini bile alabilirsin.

Sadece bu programla oyuna girmeye çalıştım. Steam açılmadı haliyle.
    VPN'le kombinleyip gireyim dedim. Oyun sunucusuna bağlanamadı. ( Sending connect to 146.66.156.162:27026 // Konsolda bu hata gözüktü. Defalarca bağlanmaya çalıştı, olmadı maalesef. Muhtemelen sıkıntı VPN'den kaynaklanıyor. Uygun ip ile girmeyince bu sıkıntı oluyor. )
    Ama program ilgimi çekti. Steam kullanmayan Dota tarzı başka bir oyun olan Smite Online'ı denedim bu programla. İlginçtir, oyun açılmasına rağmen sunuculara bağlanamadım. (Normalde bağlanabiliyorum)

• sen hiç bir zaman o kadar düşük pingle oynayamazsın ama 50-70 arası ping alabilirsin büyük ihtimal. Bu tarz programlar genelde mmo lar için çok uygun oluyor. Lag spike gibi problemleri tamamen ortadan kaldırmasının yanı sıra 120-180 arası pingi 60-90 lara kadar düşürüyor.

Programın yaptığı olay senden bilgileri alıp, yoğun olmayan kendi serverları üzerinden sunucuya ulaştırması. Vpn gibi işte fakat vpn gibi yüksek hız vermez sana. Bunun yerine düşük ama temiz hız verir. Bu sayede ping düşer. İşte türkiyeye göre uygun serverları seçersin. Bu programların ücretsiz denemeleri kesinlikle vardır. Tek bağlantıya 1-2 saat izin veriyorlardır. Önce araştırıp sonra denersin. Burada önemli olan şey valve nin politikası. Hack vb. şeyleri en aza indirmek için izin vermiyor olabilir o yüzden kullanmadan/denemeden önce araştır.

Bir kaç program vardır. Ben bir kaç sene önce şunu kullanıyordum :https://www.wtfast.com/
    şuanki durumu nasıl bilemeyeceğim. Orada dota simgesi de var. Sorun varmı forumları bir kurcala (steam+wtfast ikisinede bak. Steamde konu yoksa aç sor ne bileyim :P)
    Sonra deneme sürümüyle 1-2 oyun atarsın (oyun aralarında logoff/login olmayı unutma programa. Büyük ihtimal tek girişte 1 saat izin veriyordur. Sonra dc eder)

+

NOT:
    bu programı vpn ile birlikte kullanmayın. Bu kendi başına bir vpn sayılır. Vpn den farkı oyun için uyarlanmış hali. Bantgenişliğinden çok veri hızı daha iyi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 17 Ekim 2014; 19:17:11 >

• VPN olmadan steam açılmıyor. Program steam'i de farklı ip'den açsaydı gerçekten harika olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadnezar -- 18 Ekim 2014; 17:32:54 >
  • hm. anladım.. Dota yı açıyor steam ı açmıyor.
    O halde ne yapıyorsun? vpnd den steam açıp, vpn i kapatıyor musun? bağlı kalabiliyor musun 1 kez giriş yaptıkdan sonra. Program sadece dota yı çalıştırıyorsa ve bu şekilde vpnd den düşüp bağlı kalabiliyorsan işin yine hallolur.
  • Yurt olarak keşfettiğimiz bir uygulama var. Vpn gate. Ücretsiz ve istediğin ülkeden bağlanabiliyorsun . 50 Pinge kadar düşüyor ping. Ama her internet için farklı bir ayar istiyor. Eğer eduroamsan tavsiye verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: seferihsn

Yurt olarak keşfettiğimiz bir uygulama var. Vpn gate. Ücretsiz ve istediğin ülkeden bağlanabiliyorsun . 50 Pinge kadar düşüyor ping. Ama her internet için farklı bir ayar istiyor. Eğer eduroamsan tavsiye verebilirim.

Programı denedim, 4-5 farklı yerden gireyim dedim. Ama sonuç baya bi' kötüydü. Ping 300+'larda.
    Okulda eduroam var. Yurtta yok maalesef. Teşekkürler yine de, sayende eduroam'ı öğrendik. Biz de 'ne la bu eduroam' diyorduk.

@ozkansen

Maalesef hocam, her türlü ihtimali denedim. Olmuyor.
    Steam'e girdikten sonra VPN'i kapattım. Oyunu WTFast'le açtım. Olmadı.
    Oyuna VPN + WTFast kullanarak girdim. Olmadı.
    Oyun açıldıktan sonra VPN'i kapattım. Olmadı.
    Sadece WTFast'le girmeye çalıştım. Olmadı.

• Turkcell VINN alabilirsiniz aslinda. Zamaninda 170 ping ile oynuyordum. Cok kotu bir deger degil.

• Kadnezar kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi doatum. Vpn ülkelerinin yanında sayılar var ya 995 olanlara bağlan diğerleri pingli oluyo , bikere bas yukarıya 995 olanlar üste gelsin ve türkiyeye en yakın olanına bağlan , ve o vpn yi kaydet. Eğer türkiyeye yakın bulamadıysan o 300 pingli olanlara bağlanıp tekarar refresh yap , bu sefer farklı bir ülkeden refresh yaptığın için vpn ler değişecektir, ordan türkiyeyi bulabilirsen ona bağlan biz ona bağlanıyoruz ve ping en fazla 60 oluyo, kaydetmek isterden de ilk açtığın yerde add new vpn tarzında bişey yazıyodu oraya bas. Bu yazdıklarım 2 yıllık vpn birikimi

• dota 1 oyna? eurobattle filan?
    olmazmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seferihsn

Bak şimdi doatum. Vpn ülkelerinin yanında sayılar var ya 995 olanlara bağlan diğerleri pingli oluyo , bikere bas yukarıya 995 olanlar üste gelsin ve türkiyeye en yakın olanına bağlan , ve o vpn yi kaydet. Eğer türkiyeye yakın bulamadıysan o 300 pingli olanlara bağlanıp tekarar refresh yap , bu sefer farklı bir ülkeden refresh yaptığın için vpn ler değişecektir, ordan türkiyeyi bulabilirsen ona bağlan biz ona bağlanıyoruz ve ping en fazla 60 oluyo, kaydetmek isterden de ilk açtığın yerde add new vpn tarzında bişey yazıyodu oraya bas. Bu yazdıklarım 2 yıllık vpn birikimi

Türkiye pek çıkmıyor şansıma. Çıksa da genel olarak kötü oluyor. Almanya'dan buldum bir tane. Gayet iyi oynadım. 120-170 arası gidip geldi.
    Teşekkürler hocam yardımın için. Senin gibi 60 pingle oynayabilseydim daha iyi olacaktı tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadnezar -- 21 Ekim 2014; 18:31:45 >

• 3G modemlerin fiyatı ve taahhütüyle uğraşamam açıkçası hocam. @WaReZ

Dota'ya Dota 2 ile başladığım için 1 biraz çağdışı geliyor. Pek alışamamıştım. @tanerergul
  • Türkiye lokasyonlu vpn alman daha mantıklı. Daha az pingle oynarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fear of the Dark -- 24 Ekim 2014; 10:46:03 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.