Şimdi Ara

## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
13
Favori
73.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman pt deso assault cranıum b.fly vlad kas :) ama kişisel oldu böyle b. Fury ve satanik olmadan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybe4you

Arkadaşlar birşey soracağım. Konuyla çok alakası yok ama. Bu wepla nasıl bişi oluyor. Ben şu anda garenadan oynuyorum eskiden eurobattle da oynamıştım. Wepla'nın farkı ne artısı var mı ?

Garena ve Eurobattle'da çok fazla MH kullanan vardı. Gerçi son 2 aydır DotA 2 oynuyorum pek bilmiyorum o serverları ama Wepla'da yok gibi birşey şuan MH.
    Ama Wepla'da da çok fazla noob var. Ama yine de Wepla'yı tercih ederim.

@pisseq DK'da ki pasif skilin armoru çok fazla. Üstüne bir de Assault, Shiva veya en kötü BM kastığında deli gibi armoru olan bir hero. Ne karar crit atarsan at. Defans fazla olduğunda vurduğun dmgin bir kısmı yansıyor sadece.

@maybe4you Satanicsiz çok zorlar DK bu şekilde hocam.
  • O zaman dk'yı stun manyağı yapmak lazım. Mort'a pt, satanik, mkb, cranıum, b. fly, b. fury heralde bu mort stun yemeden ölmez :)

• 5v5 'te mortred le çok rahat baş edebilirsiniz.Ama 1 vs 1 de gerçekten çok güçlü hero.Evasionu var criti zaten söylemeye gerek yok birde zıpladımı müthiş atak hızı kazanıyor.Şöyle diyeyim biraz attack speed kasıp yüksek dmg atan itemler çıkılırsa 1v1 de çok etkilidir.Geçen başıma geldi oyun boyunca kastım combatlara girmedim karşıda naix vardı bizim takımdakilerle 3 vs1 çok rahat atıyordu.Dakka 35-40 ta combatlara girmeye başladım.Naix 'e zıpladığım an 5-6 saniyede indiriyordum :)

Birde şöyle bişey var herkes mortrede Domi kasarken ben satanic düşünmediğim için Mask of Madness(MOM) kastım.Takım ezbere zihniyet olduğu için hemen çenesi düşmeye başladı bana karşı.Ama bu oyunu Dota yapan şeyde kendi taktiklerin oynayış tarzındır.

MOM'u Neden mortrede kastım ? Blink skiliyle attack speed kazanın mortred'in birde MOM bastığını düşünün 6-7 saniye içinde adama 5 crit atıyorum.Satanic kasmadığım için HP nin düşük olduğunu söyleyebilirsiniz.Onuda BKB kasarak kapatıyorum.Zaten evasion olduğu için fazla dmg yemiyor BKB basıncada stun yemiyor.LVL 16-17 ciharı 1700-1800 hp oluyorki Mortred e gayet yeterli bir hp dir.

Kastığım itemler Şu şekilde oluyor genelde(Sırasıyla):PT-Battle Fury-Mom-BKB-MKB genelde oyun burda bitiyor devam ederse Assault

Dediğim gibi dota Kişide biter taktik strateji oyunudur.Ezbere item kasılmaz kim nasıl seviyorsa uygun görüyorsa karşıda kim varsa ona göre hareket eder.

Edit:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never More -- 28 Haziran 2012; 10:43:27 >

• quote:

O zaman dk'yı stun manyağı yapmak lazım. Mort'a pt, satanik, mkb, cranıum, b. fly, b. fury heralde bu mort stun yemeden ölmez :)

PT, Satan, Abyssal, Fly, Assault, Bkb çok daha iyi olur. DK ultiyi 3'lediğinde ve atack speed kastıgında Mortun ms ve as düşecektir. Assault ve fly bunu dengeler bir nebze. Ayrıca Bkb de zaten kesecektir slowu ve stunu. O ara zaten yüksek dmg vurabilir Mort.

@Never More Sana katılmakla birlikte. Sağlam kasmış Naix'i de durdurmak zordur. Zira BM işlemeyen herolardan bir tanesi kendisi Domi + kendi lifesteali ile. Mort'un yüksek dmg gücü var fakat bir bm'ye kendine tek bile atabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness~

quote:

O zaman dk'yı stun manyağı yapmak lazım. Mort'a pt, satanik, mkb, cranıum, b. fly, b. fury heralde bu mort stun yemeden ölmez :)

PT, Satan, Abyssal, Fly, Assault, Bkb çok daha iyi olur. DK ultiyi 3'lediğinde ve atack speed kastıgında Mortun ms ve as düşecektir. Assault ve fly bunu dengeler bir nebze. Ayrıca Bkb de zaten kesecektir slowu ve stunu. O ara zaten yüksek dmg vurabilir Mort.

@Never More Sana katılmakla birlikte. Sağlam kasmış Naix'i de durdurmak zordur. Zira BM işlemeyen herolardan bir tanesi kendisi Domi + kendi lifesteali ile. Mort'un yüksek dmg gücü var fakat bir bm'ye kendine tek bile atabilir.

İşte oda Mortu kullanan kişinin dikkatine bağlıdır BM basmış adama mortla girişirsen önce bir fatiha okuman lazım kendine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Never More

quote:

Orijinalden alıntı: Darkness~

quote:

İşte oda Mortu kullanan kişinin dikkatine bağlıdır BM basmış adama mortla girişirsen önce bir fatiha okuman lazım kendine.

Orası öyle tabi. Ama akıllı bir rakip daha blink oldugunda koyar bm'yi zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glinz

beyler benimde build istediğim birkaç hero var şimdiden teşekkürler.

necrolic
    bristle
    yurnero
    broodmother

ayriyetten şöyle düşündüm. aghanim kasıldığında sadece damage artan herolara discord kassak nasıl olur. mesela lina'ya aghanim yerine veil of discord çıktık. %25 resist düşürüyor yani sadece ulti değil diğer skillerede faydası oluyor. hem daha ucuz yanına başka birşey yapılabilir. sizin fikriniz nedir?

Gayet iyi oluyor ama canınız az olur o yüzden, bir Aghanim's Specter+Veil of Discord yapabilirsiniz pahalı değil zaten. Ben Akasha, Jakiro, eğer E ve W gidiyorsam Invoker için çıkarım.

Bu arada kimse burada Armlet'i önermemiş, çok sağlam bir eşyadır, hem inanılmaz hasar gücü verir, hem de kullanabilene ölümsüzlük tanır öyle diyeyim.

Naix, Balanar, Nessaj, Slardar, Sven,(belki) Barathum, DK gibi kahramanlara gözünüz kapalı çıkabilirsiniz, ucuzdur ve çok iyidir. Sadece 3300 altın olması gerek.
    Oyunun başında çıkmanızı tavsiye ederim, +400 can çok işe yarıyor ve verdiği atak hızıyla hasarı.

Ayrıca BKB basarsanız BM'nin hasar yansıtmasını yemezsiniz yani Mortred bir BKB kasarsa durdurmanız için onu tek avlamanız gerekir 5e5 savaşlardan ziyade.

DK'ya da Abyssal Blade pek iyi olmuyor uzaktan vurduğu için sersemleme şansı çok az.
    Onun yerine bir Armlet+Mask of Death+BKB+HOT karşıyı yok etmenize imkan tanır.(Neden Mask of Death derseniz, MOM ve HOD ile arasında %2 fark var ve onların verdikleri özellikler bize yaramıyor fazla.)

Eşya önerisine gelince;
    Visage'a Orchid+Rod of Athos+Force Staff+Hex olabilir.
    Yurnero: Battlefury(Ne kadar fazla sevmesemde)+MKB+Aghanim+Satanic olabilir can azalınca Satanic+Ulti. Gerçi siz MKB+Aghanim+BF yaparsanız oyun biter zaten.
    Bristleback: Buna da ne kadar sevmesem de Vanguard güzel oluyor. Onu artık oynayış tarzına göre Hood, Tarasque izleyebilir. Dayak atmak istiyorsan Armlet+Basher işini görecektir.
    Broodmother: Başlangıçta kesinlikle Soul Ring'i hızlı tamamlamaya bak. Ağın içinde zaten hızlı can doldurursun. Sürekli 1. büyünü atmana imkan tanır.
    Kasma durumuna göre başta çok kasarsan Butterfly yapabilirsin ancak 20. dakikada bitecekse. Yoksa Crystal+Vlad+Yasha yeterli. Üstüne MKB/BKB/Assault gidebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 28 Haziran 2012; 13:25:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: natrium

quote:

Orijinalden alıntı: Glinz

beyler benimde build istediğim birkaç hero var şimdiden teşekkürler.

necrolic
    bristle
    yurnero
    broodmother

ayriyetten şöyle düşündüm. aghanim kasıldığında sadece damage artan herolara discord kassak nasıl olur. mesela lina'ya aghanim yerine veil of discord çıktık. %25 resist düşürüyor yani sadece ulti değil diğer skillerede faydası oluyor. hem daha ucuz yanına başka birşey yapılabilir. sizin fikriniz nedir?

Gayet iyi oluyor ama canınız az olur o yüzden, bir Aghanim's Specter+Veil of Discord yapabilirsiniz pahalı değil zaten. Ben Akasha, Jakiro, eğer E ve W gidiyorsam Invoker için çıkarım.

Bu arada kimse burada Armlet'i önermemiş, çok sağlam bir eşyadır, hem inanılmaz hasar gücü verir, hem de kullanabilene ölümsüzlük tanır öyle diyeyim.

Naix, Balanar, Nessaj, Slardar, Sven,(belki) Barathum, DK gibi kahramanlara gözünüz kapalı çıkabilirsiniz, ucuzdur ve çok iyidir. Sadece 3300 altın olması gerek.
    Oyunun başında çıkmanızı tavsiye ederim, +400 can çok işe yarıyor ve verdiği atak hızıyla hasarı.

Ayrıca BKB basarsanız BM'nin hasar yansıtmasını yemezsiniz yani Mortred bir BKB kasarsa durdurmanız için onu tek avlamanız gerekir 5e5 savaşlardan ziyade.

DK'ya da Abyssal Blade pek iyi olmuyor uzaktan vurduğu için sersemleme şansı çok az.
    Onun yerine bir Armlet+Mask of Death+BKB+HOT karşıyı yok etmenize imkan tanır.(Neden Mask of Death derseniz, MOM ve HOD ile arasında %2 fark var ve onların verdikleri özellikler bize yaramıyor fazla.)

Eşya önerisine gelince;
    Visage'a Orchid+Rod of Athos+Force Staff+Hex olabilir.
    Yurnero: Battlefury(Ne kadar fazla sevmesemde)+MKB+Aghanim+Satanic olabilir can azalınca Satanic+Ulti. Gerçi siz MKB+Aghanim+BF yaparsanız oyun biter zaten.
    Bristleback: Buna da ne kadar sevmesem de Vanguard güzel oluyor. Onu artık oynayış tarzına göre Hood, Tarasque izleyebilir. Dayak atmak istiyorsan Armlet+Basher işini görecektir.
    Broodmother: Başlangıçta kesinlikle Soul Ring'i hızlı tamamlamaya bak. Ağın içinde zaten hızlı can doldurursun. Sürekli 1. büyünü atmana imkan tanır.
    Kasma durumuna göre başta çok kasarsan Butterfly yapabilirsin ancak 20. dakikada bitecekse. Yoksa Crystal+Vlad+Yasha yeterli. Üstüne MKB/BKB/Assault gidebilirsin.

Abyssal'ı zaten Mortred için önermiştim ben. DK'ya karşı.
    Discord çok sağlam item gerçekten. Shadow Demon'un 3. skili ne ise Discord'da aynı işi görüyor.
    Bir de 2x Staff Of Wizard ile Vivalty ile yapılan bir item var adını hatırlayamadım tam. İntler için o da çok iyi oluyor oyun başı. Hem verdiği int, hem hp, hem de rakibe attığınızda slowlanması çok fayda sağlıyor.

• invite atacak bi allahın kulu yok mu ?
  • @Never More ve @natrium yorumlar için teşekkür ederim.
  • Dota'nın o güzel yanı var. Bazen tamamen oyuna göre kasıyorsun heroya fazla önem vermeden. Sonra herkes şaşırıyor. Mort'a mom kasmayı genelde fantazi olarak görürler. Ama şimdi anladım bkb çok işe yarıyor. Özellikle bm kasmış bi axe varsa karşıda. Bi kere lothar kasmış bir windrunner görmüştüm. Hiç ölmedi oyun boyunca lothar ve ms skili ile. Yani çok farklı itemler kasılabilir. Terörblade'e ulti +dagon, yurnero'ya 1. Skill + lothar yapılabilir.

• quote:

Dota'nın o güzel yanı var. Bazen tamamen oyuna göre kasıyorsun heroya fazla önem vermeden. Sonra herkes şaşırıyor. Mort'a mom kasmayı genelde fantazi olarak görürler. Ama şimdi anladım bkb çok işe yarıyor. Özellikle bm kasmış bi axe varsa karşıda. Bi kere lothar kasmış bir windrunner görmüştüm. Hiç ölmedi oyun boyunca lothar ve ms skili ile. Yani çok farklı itemler kasılabilir. Terörblade'e ulti +dagon, yurnero'ya 1. Skill + lothar yapılabilir.

aynen çoğu heroya süper item-skill komboları yapılabiliyor çok hoş oluyorlar :D
  • quote:

Dota'nın o güzel yanı var. Bazen tamamen oyuna göre kasıyorsun heroya fazla önem vermeden. Sonra herkes şaşırıyor. Mort'a mom kasmayı genelde fantazi olarak görürler. Ama şimdi anladım bkb çok işe yarıyor. Özellikle bm kasmış bi axe varsa karşıda. Bi kere lothar kasmış bir windrunner görmüştüm. Hiç ölmedi oyun boyunca lothar ve ms skili ile. Yani çok farklı itemler kasılabilir. Terörblade'e ulti +dagon, yurnero'ya 1. Skill + lothar yapılabilir.

Evet dediğin gibi çoğu insan alışmış ezbere kasmaya o yüzden yadırgıyorlar. Garena'da oynarken elemanın bir tanesi SF'ye PT, Vg, Arm, Dagger kastı. Oyun boyu adamı 2 kere kesebildik. Herkes adama noob diyordu vg, arm kastığında.

• 10 küsür senedir Dotacıyım anlıcağınız Dotanın dibiyim . Eğer Dota2 key varsa lütfen mesaj atın Keyler nooblara gitmesin lütfen . PS: Az daha program bilsem bi dota da ben çıkarıcam .
  • benwww.playdota.com dan almıştım günlük 200 dağıtıyolardı 3 günde aldım
    senin eski hesabım varsa 1-2 günde çok rahat alırsın tabi hala dağıtıyorlarsa :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kéén

10 küsür senedir Dotacıyım anlıcağınız Dotanın dibiyim . Eğer Dota2 key varsa lütfen mesaj atın Keyler nooblara gitmesin lütfen . PS: Az daha program bilsem bi dota da ben çıkarıcam .

konunun açılış mesajında yazanlara göre dota zaten en fazla 10 yaşında sen ilk çıktığından beri oynuyor musun ki? Tabi Türkiyede ve dünyada 5 yılı falan aldı popülerliği yani sana pekte güvenemedim kardeşim hem 10 senedir dota oynuyordunda hala neden key alamadın isteyipte almayan kaldımı ya? playdota herkese veriyor ...

• quote:

Orijinalden alıntı: megaman01

quote:

10 küsür senedir Dotacıyım anlıcağınız Dotanın dibiyim . Eğer Dota2 key varsa lütfen mesaj atın Keyler nooblara gitmesin lütfen . PS: Az daha program bilsem bi dota da ben çıkarıcam .

konunun açılış mesajında yazanlara göre dota zaten en fazla 10 yaşında sen ilk çıktığından beri oynuyor musun ki? Tabi Türkiyede ve dünyada 5 yılı falan aldı popülerliği yani sana pekte güvenemedim kardeşim hem 10 senedir dota oynuyordunda hala neden key alamadın isteyipte almayan kaldımı ya? playdota herkese veriyor ...

Şimdi ben oraya 10 küsür senedir boşuna yazmadım. Ben 24 yaşındayım dotayı çıktığından beri oynuyorum yani 24-10=14 .Dota hatırladığım kadarıyla 2002 de çıkmıştı çünkü ben o zaman galiba ortaokul sonda idim. Eurobattle da biz oynarken Türk yok tu server da.Hep yabancıydı sonra Türkler geldi bütün yabancılar terketti oyunu.Ta bi sonra bütün serverlarda oynadım hemen hemen. Bütün patchleri, maplari gördüm oyunda bilmediğim item bilmediğim hero yok (yeni herolar da dahil). İşte ben bu yüzden oraya 10 küsür senedir yazdım.Ha tamam tam hatırlayamadığım için küsür yazmışım ama en azından da 10 senedir oynamışım bu oyunu ve bu seni Sherlock yapmaz .Gelelim Neden key alamadın kısmına; 24 yaşında olduğumdan dolayı üniversiteydi, işlerdi zaten Dota oynamaya vakit bulamıyorum Dota2 ye de geçemedim bu yüzden, bakamadım bile. Ama şimdi merak ettim oyun tam çıktığında zaten alıcam, bir oynuyayım dedim ama key gerekiyormuş. Playdota'ya baktım veriliyormuş ama bitmiş zaten 2 gün önce oynamaya kara verdim, ama gel görki çıkınca free olacak oyunun keylerini parayla satıyorlar. Zaten bu Dota2 parayla olsa daha iyi olurdu free olursa ve senin gibi tiplerde girerse oyuna ben ne betasını oynarım ne de aslını alırım.

• quote:

quote:

Şansına playdota key dağıtımını durdurmuş kapalı beta olmasına rağmen 60.000 kişi online oluyor.Birkaç site daha var onlar dağıtım yapıyor ama zor düşürmek.

Gardaş vazgeçtim zaten eğlencesine arada bir oynardım diye istiyordum ama free olacak oyuna neler olmuş neler :D Zaten iyi oyuncuyum hiç gelemem böyle işlere :D

• quote:

quote:

quote:

Şansına playdota key dağıtımını durdurmuş kapalı beta olmasına rağmen 60.000 kişi online oluyor.Birkaç site daha var onlar dağıtım yapıyor ama zor düşürmek.

Gardaş vazgeçtim zaten eğlencesine arada bir oynardım diye istiyordum ama free olacak oyuna neler olmuş neler :D Zaten iyi oyuncuyum hiç gelemem böyle işlere :D

Egoya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norgannon -- 3 Temmuz 2012; 17:17:24 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.