Şimdi Ara

## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
13
Favori
73.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3 haftadır dota oynamıyordum bugün oynadım lycan aldım. B. Fury kastım. Benim takımda earthseeker vardı süper oynuyordu bi da b. Fury kasma dedi lycan'a kasılmaz dedi. Karşı takıma geçtim ne kasıyım dedim aganim dedi sonra kastım çalışmadı aganim :) meğer lycan'a aganim kasılmazmış :) en son earth'le aynı takımdaydım oyun bitti son itemlerim pt vladmir b.fury sy cranıum daha bkb kasacaktım oyun bitti ama earth süper oynadı o şunları kastı travel aganim refresher hex dagger. Kafama takılan lycan'a niye b. Fury kasılmaz. Ben yaklaşık 1 yıl önce bu item sayesinde lycan'la ultra kill almıştım :) 2. Skill'e bastım atak verdi bi daldım ortalığa 5 sn sonra ben fareyi oynatmadan kendi kendine ultra kill :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybe4you

Arkadaşlar 3 haftadır dota oynamıyordum bugün oynadım lycan aldım. B. Fury kastım. Benim takımda earthseeker vardı süper oynuyordu bi da b. Fury kasma dedi lycan'a kasılmaz dedi. Karşı takıma geçtim ne kasıyım dedim aganim dedi sonra kastım çalışmadı aganim :) meğer lycan'a aganim kasılmazmış :) en son earth'le aynı takımdaydım oyun bitti son itemlerim pt vladmir b.fury sy cranıum daha bkb kasacaktım oyun bitti ama earth süper oynadı o şunları kastı travel aganim refresher hex dagger. Kafama takılan lycan'a niye b. Fury kasılmaz. Ben yaklaşık 1 yıl önce bu item sayesinde lycan'la ultra kill almıştım :) 2. Skill'e bastım atak verdi bi daldım ortalığa 5 sn sonra ben fareyi oynatmadan kendi kendine ultra kill :)

Yani kasılmaz diye bir şey yokta ondan önce gelipte Lycana tam oturan bir sürü item var.O biraz fantezi itemi olur lycana :) Deso kasmayı denedinmi hiç ? bf den daha etkili olur.

• Lycan'a deso kasmayı hiç denemedim. Ama ilk önce sy vlad kasmak lazım sanırım

• Sy başta kasılması gerekmiyor hatta ben hiç kasmıyorum.

Sırasıyla: Pt-Vlad-BKB-Deso-Basher-Assault-Taras diye giderim.
  • Tamam bi dahaki sefere onu denerim. Evdeki bilgisayar dota'yı kaldırmıyor. Internet kafe akşamları saati 30 kuruş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Never More

Sy başta kasılması gerekmiyor hatta ben hiç kasmıyorum.

Evet sy bende hiç kasmadım benim gidişimde
    Pt-Vlad-Bash-Bkb

Edit:Hocam bu arada rehber çok güzel olmuş eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sub-Zero0 -- 5 Temmuz 2012; 20:11:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sub-Zero0

quote:

Pt-Vlad-Bash-Bkb

lycan genelde nc giren ve carry(oyunu sırtlayan) rolünde oynanan bir herodur genelde dedim dikkat edin :D

nc girdiğinde hızlı bir şekilde madalyon kasılır(ucuzdur ve oyun başı 6 armor kırması çok işinize yarar) hemen sonra vlad kasılır 6 olunce herhangi bir lane e gank atarsın madalyon atıp kesemeyecegin adam yoktur sonra boots of speed hemen sonrasında basher kasarsın bunları dk 20ye kadar kasarsan ncden çıkıp rahat rahat avlanabilirsin ama baktın oyun kötüye gidiyor ve seni ncde hiç basmıyorlarsa dk 40a kadar nc tavsiyemdir :D bazı arkadaşlar abarttıgımı düşünebilir ama oyunu kaybetmek istemiyorsanız 10dk nc 2 dk gank seklinde oynarsanız alamiyacağınız oyun yoktur(nc basılmazsanız demiştim)

dk 40ta ncden cıktıgınızda üstünüzde PT-Vlad-Basher-SY-Assault yeterde artar ama karsıda disable varsa assaulttan önce bkb cıkılabilir basher syden önceliklidir bende :D kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: megaman01

quote:

Orijinalden alıntı: Sub-Zero0

quote:

Pt-Vlad-Bash-Bkb

lycan genelde nc giren ve carry(oyunu sırtlayan) rolünde oynanan bir herodur genelde dedim dikkat edin :D

nc girdiğinde hızlı bir şekilde madalyon kasılır(ucuzdur ve oyun başı 6 armor kırması çok işinize yarar) hemen sonra vlad kasılır 6 olunce herhangi bir lane e gank atarsın madalyon atıp kesemeyecegin adam yoktur sonra boots of speed hemen sonrasında basher kasarsın bunları dk 20ye kadar kasarsan ncden çıkıp rahat rahat avlanabilirsin ama baktın oyun kötüye gidiyor ve seni ncde hiç basmıyorlarsa dk 40a kadar nc tavsiyemdir :D bazı arkadaşlar abarttıgımı düşünebilir ama oyunu kaybetmek istemiyorsanız 10dk nc 2 dk gank seklinde oynarsanız alamiyacağınız oyun yoktur(nc basılmazsanız demiştim)

dk 40ta ncden cıktıgınızda üstünüzde PT-Vlad-Basher-SY-Assault yeterde artar ama karsıda disable varsa assaulttan önce bkb cıkılabilir basher syden önceliklidir bende :D kolay gelsin

Bir oyunda karşıda lycan vardı ama biz kombatlara full 4v5 giriyoruz adamlarıda eziyoruz haliyleLycan 40 dk gözükmedi ama geldiğinde pt vlad bash buriza ve hotunu bitirmiştiHepimizi parçalayıp oyunu almıştı
    Burada da yazıyımda beta invitesi olan arkadaşlardan davetlerini bekliyorum

• Adamı 40 DK göremediyseniz onun suçu değil sizin suçunuz lycan ı 40 da kastırırsanız yenilmeye mahkümsunuz :)
  • arkadaşlar oyuna yeni baslıyorum ben sadece 1 hero kasmak istiyorum.istedigim hero da kodu mu oturtmalı can ve gücü fazla olmalı.böyle bir hero tavsiye eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

arkadaşlar oyuna yeni baslıyorum ben sadece 1 hero kasmak istiyorum.istedigim hero da kodu mu oturtmalı can ve gücü fazla olmalı.böyle bir hero tavsiye eder misiniz?

Skeleton King, Roof
  • quote:

Adamı 40 DK göremediyseniz onun suçu değil sizin suçunuz lycan ı 40 da kastırırsanız yenilmeye mahkümsunuz :)

Kombatları almanın verdiği böbürlenmeden dolayı oldu
  • yeni buildler isteyeceğim hocam

wisp
    cloakwork
    antimage
    traxex
    bounty hunter
    disruptor
    rubick
    dark seer
    tidehunter
    slardar
  • yeni basladım,sniper iyi gibi.ona hangi itemleri almamı önerirsiniz?ve öldügümde altınım azalıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

yeni buildler isteyeceğim hocam

wisp
    cloakwork
    antimage
    traxex
    bounty hunter
    disruptor
    rubick
    dark seer
    tidehunter
    slardar

Kendi uyguladığım buildlerdir kişiden kişiye değişebilir.

Wisp Skil Build: 1-2 Giderim ultiye zamanı gelince mutlaka verilmedilir(Oyundaki en iyi gang skilidir bana göre)
    İtem Build (genelde tank kasarım) : Arcane bot-Vanguard-Meka(Gerektiğinde kasarım)- Tarasque

Clockwerk(Demek istedin heralde) Skil Build : 1 Kez çembere alma(Power Cogs) Skiline veririm-Roket ve ministun giderim
    İtem Build: Phase bot-Soul Ring-Vanguard-Aganim-Blade Mail-Gerisi sana kalmış

Anti Mage Skill Build(Herkes farklı farklı verir) Ben genelde Karşıda zorlayacak int yoksa önce Blink ve Mana çekmeye veriyorum int varsa 1 kez bilink Mana çekme ve Spell Shield Veriyorum.
    Anti Mage İtem Build: PT-Fury-Manta-Basher(Sonradan Abyssal blade'ye çeviririm)-Fly bunları kastıktan sonra oyun bitmesi lazım zaten :)

Trax SKil Build : 1 Kez slow verdikten sonra Silence Ve Rangeye veririm.
    Trax İtem Build : PT-Shadow Blade-Manta-Crit-fly

Bounty Hunter: Pt-Madalyon-Fury-Mkb-Gerekirse BKB-Fly
    Bounty Hunter Skil build: Karşıda az hp li herolar varsa İnvis-Toss giderim yoksa invis Crit

Disruptor İtem Build : Arcane Bot - Force Staff-Blood stone-Dagon-Shiva
    Dİsruptor Skill build : Takıma yarırı olsun diye çembere alma ve geriye çekme skiline veririm(3-2)

RuBick İtem : Disruptorla aynı itemleri çıkarım bunada
    Rubick SKill : 1-2 Fullerim

Dark Seer İtem : Phase Bot-SOul Ring-Vanguard-HOD-Aganim-Shiva
    Dark SEer Skill : 1 kez Speed Vacum ve Zehir fullerim

Tide Hunter İtem: Arcane Bot-urn of Shadow-Dagger-Shiva-Tarasque
    Tide Hunter SKil : 1-2 fullerim

Slardar İtem : Pt- Vanguard- ARmlet- -Bkb-Assault-MKB
    Slardar SKil :Attack Speed yapana kadar basher vermem genelde(Armlet oluncaya kadar) Speed ve Stun veririm.

Kusura bakma biraz geç cevap yazdım işlerim sebebiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never More -- 9 Temmuz 2012; 16:30:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kéén

quote:

Orijinalden alıntı: megaman01

quote:

Orijinalden alıntı: Kéén

10 küsür senedir Dotacıyım anlıcağınız Dotanın dibiyim . Eğer Dota2 key varsa lütfen mesaj atın Keyler nooblara gitmesin lütfen . PS: Az daha program bilsem bi dota da ben çıkarıcam .

konunun açılış mesajında yazanlara göre dota zaten en fazla 10 yaşında sen ilk çıktığından beri oynuyor musun ki? Tabi Türkiyede ve dünyada 5 yılı falan aldı popülerliği yani sana pekte güvenemedim kardeşim hem 10 senedir dota oynuyordunda hala neden key alamadın isteyipte almayan kaldımı ya? playdota herkese veriyor ...

Şimdi ben oraya 10 küsür senedir boşuna yazmadım. Ben 24 yaşındayım dotayı çıktığından beri oynuyorum yani 24-10=14 .Dota hatırladığım kadarıyla 2002 de çıkmıştı çünkü ben o zaman galiba ortaokul sonda idim. Eurobattle da biz oynarken Türk yok tu server da.Hep yabancıydı sonra Türkler geldi bütün yabancılar terketti oyunu.Ta bi sonra bütün serverlarda oynadım hemen hemen. Bütün patchleri, maplari gördüm oyunda bilmediğim item bilmediğim hero yok (yeni herolar da dahil). İşte ben bu yüzden oraya 10 küsür senedir yazdım.Ha tamam tam hatırlayamadığım için küsür yazmışım ama en azından da 10 senedir oynamışım bu oyunu ve bu seni Sherlock yapmaz .Gelelim Neden key alamadın kısmına; 24 yaşında olduğumdan dolayı üniversiteydi, işlerdi zaten Dota oynamaya vakit bulamıyorum Dota2 ye de geçemedim bu yüzden, bakamadım bile. Ama şimdi merak ettim oyun tam çıktığında zaten alıcam, bir oynuyayım dedim ama key gerekiyormuş. Playdota'ya baktım veriliyormuş ama bitmiş zaten 2 gün önce oynamaya kara verdim, ama gel görki çıkınca free olacak oyunun keylerini parayla satıyorlar. Zaten bu Dota2 parayla olsa daha iyi olurdu free olursa ve senin gibi tiplerde girerse oyuna ben ne betasını oynarım ne de aslını alırım.

tamam anladık 24 yaşındasın. yazıyı görmemiştim daha önce cevap yazamandım kusura bakmayın ama burda bariz bir hakaret var. tüm hero ve itemleri bilmen seni pro yapmaz. neyse dota2 keylerini parayla satıyor bu çok komik zaten birde hero skinleri çıkarttılar bazı skinler 50 dolar bu ne ya? oyunu bildiğin ticarete döktüler eski dotayı özlüyorum...

• Oyun çıkınca FREE olacak.Skinleride almak alan kişiye EXTRA GÜÇ vermiyor almak zorunda değilsiniz.İşi nasıl paraya döktüler açıklarmısın ? İsteyen alır isteyen almaz oyuna etkisi yok alınan şeylerin görsel zevk sadece isteyen alır isteyen almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never More -- 9 Temmuz 2012; 18:12:47 >
  • quote:

Oyun çıkınca FREE olacak.Skinleride almak alan kişiye EXTRA GÜÇ vermiyor almak zorunda değilsiniz.İşi nasıl paraya döktüler açıklarmısın ? İsteyen alır isteyen almaz oyuna etkisi yok alınan şeylerin görsel zevk sadece isteyen alır isteyen almaz.

madem F2P olacak neden valve beta keyi 40 dolara satıyor? bende görsel olarak farklı olmak istiyorum belki illaha paramı harcamam lazım işi ticarete döküyorlar illaha bişeyler satmak istiyorlar...alınan skinlerin elbetteki oyunda çalışmaması lazım öyle şey mi olur o zaman dotanın dengeleri bozulurdu bende oynamazdım zaten bu arada dota2 oyuncuları çok kötü oynuyor şuan %80 noob geriye kalan %20 takım yani her oyunda takımlara karşı nooblarla oynamak zorunda kalıyorum 10 oyundan 8inde yeniliyorum takım çok kötü... dota1e geri döndüm...

• @Never more anti mage'ye fury kasılmaz. Benim bildiğim fury kasmanın asıl amacı para kasmak. Slardar'a fury çok iyi oluyor. Ama anti mage atak speed'i ile zaten para kasıyor fury yerine başka item mesela mkb veya buriza kasılabilir. Fury para kaybı. Ayrıca anti mage'de blink özelliği var o yüzden manta yerine sy daha iyi gider. Bence anti mage şöyle iyi. Pt vladmir abysal mkb fly. Son item taraska, assault, buriza, sy olabilir. Ama oyun başı gerekiyorsa vg kasmak lazım çok iyi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: maybe4you

@Never more anti mage'ye fury kasılmaz. Benim bildiğim fury kasmanın asıl amacı para kasmak. Slardar'a fury çok iyi oluyor. Ama anti mage atak speed'i ile zaten para kasıyor fury yerine başka item mesela mkb veya buriza kasılabilir. Fury para kaybı. Ayrıca anti mage'de blink özelliği var o yüzden manta yerine sy daha iyi gider. Bence anti mage şöyle iyi. Pt vladmir abysal mkb fly. Son item taraska, assault, buriza, sy olabilir. Ama oyun başı gerekiyorsa vg kasmak lazım çok iyi oluyor.

Biraz Turnuva izlemeni öneririm :) Yada Replay.O kasılmaz dediğin item anti mageye kasılabilecek temel itemlerdendir.ANti Mage = Farm' dır.Fury en iyi farm yaptıran itemdir.SEbep damage sıçratması sayesinde bir atakla birden fazla creep kesmeni sağlar burda anti mageyi amacına ulaştırır :)

Kesin yargılara varmazsak sevinirim.Sonuçta her heroya herşey kasılabilir bu benim görüşüm.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.